ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.10.2011
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 11.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2011
DURATA: 11 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Surpriza de 1 aprilie - Muzeul Madame Tussauds

Ilustrație video-muzicală
Franz Joseph Haydn - Simfonia nr.6 in re major "Dimineata" (01)
TIPĂREȘTE

De câte ori vrei să spui că ai ajuns să cunoşti pe dinafară un colţişor din Viena, ea este cu un pas înaintea ta şi chicotind în pumni iţi arată că te-ai înşelat.

Puţini sunt cei care având ceva timp la dispoziţie să nu fii ales să–l petreacă in Prater, fie şi numai pentru a se plimba pe aleile lungi şi răcoroase dacă nu au inima tare ca să–şi încerce puterile cu tentaţiile care sunt la tot pasul sau să–şi încerce răbdarea facând o tura cu Roata Mare (der Wiener Riesenrad).

Ei bine, in Piata Roţii Mari, la numarul 2 (2, Wiener Riesenradplatz), mai pe româneşte peste drum de Roata Mare, s-a ivit o nouă atracţie.

Pe 1 aprilie 2011, fară să fie o păcăleală, şi-a deschis porţile muzeul Madame Tussauds din Viena. Şi pentru că este al zecelea muzeu de acest gen (alături de cele din Londra, Amsterdam, Hong Kong, Las Vegas, New York, Shanghai, Washington, Berlin şi Bangkok) se simte dator să fie un muzeu de top.

Într-un spaţiu generos, de 2000 metrii pătraţi, ce se intinde pe trei nivele (subsol, parter şi etajul 1) sunt expuse statuile de ceară lucrate cu îngrijire şi migală. 65 la număr.

Şi nu la întâmplare.

Primul nivel de vizitat este subsolul. Din holul principal, o pantă lină te coboară într-un spaţiu dedicat personalităţilor care au marcat evoluţia naţiunii austriece. Aşezată pe tronul ei îţi intinde mâna în semn de bunvenit şi te pofteşte să i te alături, luând loc pe fotoliul pentru oaspeţi, însăşi Maria Theresia. Şi ca să nu te simţi mai prejos îţi împrumută graţios o coroană, ca să dai bine în poză. Puţin mai încolo, Franz Joseph îmbrăcat în uniforma albă te întâmpină stând în picioare, iar Napoleon Bonaparte te priveşte sfidător, în binecunoscuta-i postură-tricornul sub brat, o palmă sub veston şi un picior împins în faţă.

Sisi, imbrăcată în ţinuta de la nunta de argint, cu stelele de diamant lucind în coafura complicată, surâde enigmatic, dar aşteaptă cu răbdare să te pregăteşti pentru fotografia cu ea.

La o distanţă respectoasă, primul Preşedinte al Austriei, dr Karl Renner priveşte ţintă spre Oskar Schindler, industriaşul curajos care şi-a riscat viaţa pentru a salva peste 1000 de evrei pe care i-a angajat la fabrica lui. În tot acest timp Karl Marx, aşezat comod în fotoliul său, te aşteaptă să-i povesteşti care este diferenţa dintre teorie şi realitate.

Pe câţiva metrii pătraţi, un colţ din Biroul Oval, cu stema SUA fixată în pardoseală, cu biroul realizat din lemnul navei HMS Ferm. Pe colţul biroului un telefon care ţârîie strident din timp în timp. În picioare, cu braţele încrucişate, zâmbind larg, Barack Obama te îmbie să-i iei locul fie şi pentru câteva minute. Dalai Lama pare gata să te salute în stilul tradiţional budist, Nelson Mandela aşteaptă înca in micuţa celulă momentul eliberarii.

Într-o alta încăpere, doua femei importante ale lumii de azi, Angela Merkel si Elizabeth aIIa tin companie pacifistului Mahatma Ganghi si presedintelui austriac Heinz Fischer.

Două încăperi succesive găzduiesc personalitaţi artistice de talie internaţională: Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Strauss, Klim, Hundertwasser. Îi priveşte atotştiutor Freud şi îi ignora suveran, deşi îi găzduieşte aceeaşi încăpere Albert Einstein.

Urmează încăperile dedicate sportivilor apoi cele ale actorilor austrieci şi internaţionali. Ar fi o impietate sa- i numesc aici pe toti, nu ar mai fii pic de mister….

Muzeul nu este numai o succesiune de statui de ceară. El are si o parte interactivă precum şi una amuzantă. Este suficient să deschizi un sertar, să mişti o carte, să manevrezi nişte scripeţi sau să ridici clapete ca să afli informaţii concentrate despre personalitaţile celor care au servit drept modele pentru statuile de ceară. Poţi să te încumeţi la un concurs ad-hoc de rezolvare a unei probleme de fizică contra lui Einstein sau să dirijezi un celebru vals vienez în faţa creatorului său.

În sala dedicată sportivilor poţi juca o partidă pe un monitor WII cu o mare tenismenă.

Statuile de ceara pot fi atinse, observate deaproape. Limita este data de propria-ţi decenţă. O încăpere este dedicată explicarii procesuli de realizare a unei statui de ceară. Este o muncă de atenţie intensă pentru detalii, coordonare perfectă între mână şi ochi, studiu anatomic si istoric. Dar poţi fii tu însuţi/însăţi subiectul mulajului propriei mâini, care apoi poate fi replicată în câte copii te ţine buzunarul (un exemplar costa 10 Euro, 2 costa 18 Euro, 3 costa 26 Euro) Pe un perete sunt expuse mulajele palmei drepte ale unor persoane importante din sfera politică, sportiva sau artistică ale Austriei de azi.

Muzeul nu ar fi complet fără replica în ceară a celei care a iniţiat procesul de creare a celebrelor statui. Madame Tussauds este reprezentată la vârsta maturitaţii într-o atitudine de deplină mulţumire.

La fel arătam si noi în fotografiile făcute alaturi de Sisi şi care pot fi achiziţionate contra a 4 Euro la ieşirea din muzeu. Vizita de 2 ore printre figurile de ceară a reprezentat un mod mai mult decât plăcut de relaxare.

Acum putem spune ca am cunoscut acest colţişor al tinerei bătrâne Viene.

Asta pana la un alt 1 aprilie!


[fb]
---
Trimis de Ana Venera in 31.10.11 21:39:46
Validat / Publicat: 01.11.11 06:20:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: Salzburg, Linz, Graz, Klagenfurt, etc
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3883 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ana Venera); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Muzeul Madame Tussauds te intimpina cu eleganta vieneza inca de la intrare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

dananecula
[01.11.11 13:02:42]
»

@Ana Venera

Ce surpriza placuta imi faci si tu cu acest review. Exact dupa impresiile colegei @kmy despre muzeul Madame Tussauds din Londra (vezi impresii), le-am descoperit si pe ale tale, cu cel mai nou muzeu al figurinelor de ceara, tot Madame Tussauds, dar de data aceasta cel din Viena. Le-am citit cu placere, fiind chiar curioasa de diferenta intre cele 2. Scuze, n-am inteles prea bine: vizita la muzeul figurilor de ceara ati facut-o in luna octombrie sau chiar la deschidere, de 1 aprilie ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
kmy
[01.11.11 18:33:56]
»

La Viena gasim personaje noi din cate vad din fotografiile tale.

Nici la Amsterdam nici la Londra n-am intalnit-o pe Sisi si nici familia imperiala habsburgica. S-a imbogatit si lumea pictorilor cu Gustave Klimt si cea a muzicienilor cu Mozart.

Abia astept sa ajung la Viena si sa vad si acest muzeu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Ana VeneraAUTOR REVIEW
[01.11.11 19:51:53]
»

@dananecula: Iti multumesc pentru aprecieri. Despre muzeu am aflat in vara, iar de vizitat noi l-am vizitat in octombrie.

Admin
[01.11.11 20:36:50]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

webmaster13
[02.11.11 13:01:19]
»

melodia atasata poate fi inlocuita/stearsa!

Ana VeneraAUTOR REVIEW
[02.11.11 14:46:11]
»

@webmaster13: Multumesc pentru propunerea de fond muzical. Personal cred ca s-ar cuvenii un fond muzical cu adevarat vienez. Poate simfonia numarul 6 " Matin " de Haydn?

- -

NOTA WM: Inlocuit fondul muzical.

Ana VeneraAUTOR REVIEW
[02.11.11 15:42:25]
»

@WM: Multumesc. Este perfect!

adri-nico
[25.11.11 23:42:21]
»

@Venera,

Mi-a placut reviewul tau, dar mai ales pozele. Am fost si eu intr-un muzeu de ceara pe la Roma, dar nu aveau prea multe personaje. M-am pozat cu Obama si cu Einstain. Poza mea cu acesta din urma, a fost foarte reusita, zici ca sint din peisaj.

Nea Ilie al meu, si-ar dori sa stie cit e pretul biletului la acest muzeu ca sa stie daca vinde "gasca" sau o ia cu el in calatorie.

Ce orar are acest muzeu intre Craciun si Revelion?

Gasca e interesata daca se pot face poze mai aproape de personalitati. E vreo interdictie de a le atinge? E aglomerat?

Multumesc anticipat,

Adri

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dananecula
[26.11.11 00:39:43]
»

@adri-nico

Uite aici am gasit link-ul oficial al muzeului Madame Tussauds din Viena unde vei gasi si pretul biletelor madametussauds.com/Wien/e ... se/Default.aspx si alte informatii utile despre acest muzeu al figurinelor de ceara. Sper sa-ti fie de folos! Noi am fost la finalul lunii august la Madame Tussauds din Londra si am fost incantati. Acolo aveai voie sa atingi exponatele si sa faci poze cu ele fara nici un fel de probleme.

Am vazut ca si @Ana Venera a scris in rew ei ca:

Statuile de ceara pot fi atinse, observate deaproape.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Ana VeneraAUTOR REVIEW
[26.11.11 01:12:42]
»

@adri-nico: Multumesc pentru aprecieri. Pretul biletul este de 18,5 Euro pentru adult. Copii sub 4 ani au intrarea gratuita. Cei intre 4-14 ani, elevii, studentii, senior citizen platesc 17,5 Euro. Conditia este sa ai un act doveditor -legitimatie de elev/student, pasaport/Carte de identitate pt cei peste 65 ani. Au si tot felul de reducerii. Daca faceti inregistrarea online, deci platiti cu card, aveti 10% reducere. Daca sunteti un grup de peste 10 persoane, biletul pe persoana este de 13 Euro. Pentru formula familie (doi adulti +2 copii intre 4-14 ani sau un adult +3 copii) pretul la pachet este de 60 Euro. Daca zburati cu Austrian Airline verificati in brosura de la bord daca se mentine reducerea de 3 Euro la pretul biletuluide intrare la muzeu (era o lista intreaga de muzee!) pe care eu am gasit-o valabila pana in 30 noiembrie. Acest muzeu este inchis dor in ziua de 24 decembrie, in rest functioneaza intre orele 10-18. Personajele sunt la dispozitia voastra. Le puteti admira, masura, atinge, examina, fotografia. Va puteti urca langa Thomas Munster pe podium, aseza langa Audrey Hepburn si lua mic-dejunul la Tiffany, va puteti instala pe canapea langa Robbie Williams. Simtiti-va liberi sa interactionati cu celebritatile de ceara, desigur in limita bunului simt. E posibil ca in perioada dintre Craciun si Revelion muzeul sa fie mai aglomerat. Solutia optima ar fi sa va luati biletele online. Aveti astfel accesul asigurat cu prioritate.

Va doresc sa va bucurati din toata inima de calatoria voastra si de Sarbatorile de Iarna!!!

webmasterX
[21.05.15 19:57:57]
»

Mutat în rubrica "Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds, VIENA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Ana VeneraAUTOR REVIEW
[23.05.15 00:44:57]
»

@webmasterX - Este corect!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Ana Venera, dananecula, kmy
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul figurilor de ceară Madame Tussauds:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055952072143555 sec
    ecranul dvs: 1 x 1