ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O vizită scurtă la Muzeul de Istorie a Artei din Viena - Kunsthistorisches Museum

TIPĂREȘTE URM de aici

Despre Muzeul de Istorie a Artei din Viena am aflat de pe net următoarele date esențiale:

„Kunsthistorisches Museum, găzduit de o clădire de pe Bulevardul Ring, ce aduce cu un palat, este unul dintre cele mai importante muzee de artă din lume. Clădirea în care se află este ea însăși un obiectiv turistic. A fost construit, ca și alte muzee din Viena, pentru a găzdui imensa colecție de obiecte de artă a Habsburgilor. Kunsthistorisches Museum a fost deschis în 1891, în același an în care a fost deschis și Naturhistorisches Museum (Muzeul de Istorie Naturală), de către împăratul Franz Joseph al Austriei și Ungariei. Cele două muzee au exterioarele similare și se află unul în fața celuilalt în Piața Maria Tereza. Ambele clădiri au fost construite între anii 1872-1891.

Colecțiile muzeului sunt: Egipt și Orientul Apropiat; Grecia și Roma Antică; Sculptura și Arta Decorativă, Colecția de Numismatică și Bibliotecă. Interiorul clădirii este și el spectaculos fiind decorat cu marmură, și multe ornamente aurite sau picturi. Clădirea are deasupra sa un dom ce ajunge la o înălțime de 60 de metri. ”

Ultima vizită a primei zile la Viena am făcut-o la acest muzeu. Recunosc că nu sunt un mare pasionat de artă dar soția apreciază astfel de muzee și mai departe toți cei însurați știți continuarea.

Biletul de intrare costă 15 euro/adult iar copii au intrarea gratuită. Noi având Vienna Pass am avut intrare gratuită. Orarul este zilnic de la ora 10.00-18.00 cu excepția că joia este deschis până la ora 21.

Muzeul are o clădire foarte frumoasă și impunătoare așezată parcă în oglindă cu Muzeul de Istorie Naturală.

Am intrat și aici scanând cardurile la turnicheți și ne-am îndreptat în partea stângă a intrării unde sunt multe dulăpioare pentru a ne lăsa rucsacurile. Am ales unul dintre dulăpioarele care are cheie în broască, am pus lucrurile în el am introdus 1 euro în locașul din spatele broaștei, astfel acesta s-a putut închide și am luat cheia cu noi. La plecare, după deschidere se recuperează moneda. Tot din această zonă se poate ajunge și la toalete.

La acest muzeu am urmat unul dintre sfaturile lui @mishu și am hotărât să urcăm la ultimul etaj și să vizităm muzeul coborând spre ieșire. Un sfat foarte bun ținând cont că era ora 17 iar muzeul se închidea la 18.

Din zona unde am lăsat rucsacurile am luat liftul și am urcat cu acesta la etajul 2. Aici nu am zăbovit aproape de loc pentru că aici este colecția de monede și alte lucruri care ne luau prea mult timp, de care nu dispuneam. Am văzut aici o expoziție temporară foarte interesantă cu poze în care natura era introdusă în fotografi ale camerele muzeului. Erau poze în care părea că sălile sunt inundate, că au crescut copaci în interior, animale care umblau pe aici, etc. Foarte tare realizate.

Am coborât la etajul 1, nu înainte de a ne bucura de panorama interioară care poate fi admirată de la mai multe balconașe dispuse în holul circular de la etajul 2.

La etajul 1 sunt multe săli unde sunt expuse multe tablouri renumite ale unor mari pictori. Pentru cunoscători sunt sigur că este o mare încântare. Noi, chiar dacă am mai fi vrut să ne minunăm de frumusețea acestor opere de artă, nu am reușit decât să străbatem sălile mai mari și mai importante, pentru că imediat după ce am ajuns la acest etaj am fost anunțați în difuzoare că muzeul se închide în 30 minute și că suntem rugați să ne îndreptăm spre ieșire.

Am reușit totuși să ne delectăm cu tablouri foarte frumoase pictate de nume celebre, dintre care eu ca necunoscător trebuie să recunosc că nu le-am recunoscut decât pe cele ale lui Rembrandt și Rubens.

Ce mi-a plăcut aici este faptul că în fiecare sală mare erau canapele foarte comode așezate în pătrat pe care puteai să te relaxezi admirând operele care îți plăceau.

Scările de acces spre etajul 1 sunt și ele frumos ornate cu sculpturi magnifice.

Am reușit și aici să facem poze fără blitz mai mult pentru a putea să le adaug acestui review. Nu am apucat la intrare să observ dacă e permis sau nu fotografiatul dar am observat că lumea făcea fotografi și am zis să fac și eu pentru a putea să vă bucurați și voi de ele.

Din păcate nu am reușit să stăm mai mult în acest frumos muzeu și dacă cineva dorește să adauge completări îl rog să o facă.

Călătorii frumoase să aveți!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 09.06.18 19:09:44
Validat / Publicat: 09.06.18 20:08:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 3922 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Muzeul de Istorie a Artei din Viena - interior - balconașele
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mihaelavoicu
[10.06.18 13:22:10]
»

Măi copii, aici trebuie să fie expus Tezaurul de la Sân Nicolaul Mare, descoperit și luat în perioada când, Banatul era sub austrieci. N-aș crede să nu mai fie.

E din argint (parcă), foarte bogat și foarte prețios!

Merită văzut, făcut chiar un drum, dacă nu l-ați dibuit!

Enorm de multă sănătate vă doresc!

Michi
[10.06.18 19:36:08]
»

Mi-a plăcut mult reviewul pentru că mi-a adus aminte de vizita noastră la Viena unde bineînţeles am fost şi la Kunsthistorisches Museum. N-am remarcat nici eu dar mai ales soţul, tezaurul de la Sân Nicolau Mare. Ori plăcuţa explicativă nu făcea referire la localitatea de provenienţă, ori, mai probabil, la fel ca alte colecţii valoroase se află în depozitele muzeului.Fotografiile sunt absolut remarcabile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ungureanicaAUTOR REVIEW
[11.06.18 13:45:24]
»

@mihaelavoicu: Mulțumim la fel.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[11.06.18 13:48:26]
»

@Michi: Mulțumim.

mihaelavoicu
[11.06.18 20:25:16]
»

@Michi: Tezaurul de la Sân Nicolau Mare l-am văzut la acest muzeu în vara lui 1986. Ieșeam prima oară cu mașina în Europa, cu cortul și mâncare în portbagaj. Tezaurul, rețin era foarte mare. Are multe piese, unele chiar mari, dar calitatea sa este de clasă. Nu mai rețin amănunte, dar întâmplător citisem despre el în vara aceia. Și mai rețin un lucru. În ziua respectivă, intrarea era gratuită. Mare bucurie pe noi! Altfel, poate nici nu intram, ne număram dolăreii în fiece seară.

webmaster26
[26.11.23 10:06:14]
»

Mutat în rubrica "Muzeul de Istorie a Artei, VIENA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: Muzeele Vienei]

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mihaelavoicu, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul de Istorie a Artei:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063510179519653 sec
    ecranul dvs: 1 x 1