RĂU
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Citatul zilei - Concentrează-te pe călătorie, și nu asupra destinației. Bucuria nu este aflată în finalizarea unei activități, ci în chiar implicarea în acea acțiune-Greg Anderson
Și rai și iad în același timp. Poate așa aș fi putut denumi acest articol - Un mic colt de rai, dar nu o fac pentru că serviciile de la acest hotel, pe numele lui Mon Afrique, au cam lăsat de dorit.
Dar să începem cu începutul, că așa e frumos. Până să ajungem la acest hotel eram deja informați de colegii noștri cu care ne-am întâlnit în Man, că o să dăm aici peste o patroană sau administrator ce-o fi, tare ciufută. Exact așa a fost, era de o aroganță greu de descries onor tanti franțuzoaica. Nu știu dacă era doar cu noi românii sau asta era firea ei grețoasă, care-ți tăia rapid tot cheful. În fine să trecem peste asta.
Am ajuns seara la acest hotel. După drumuri lungi, după mult praf, obosiți și murdari am dat la acest hotel peset o grădină luxuriantă foarte frumoasă. Hotelul este situat într-o zonă de pădure la marginea orașului, are o grădină luxuriantă superbă, o piscină și un restaurant excelent. Camerele originale sunt boxe vechi de cai, colibe cu acoperiș de paie sau case albe mai luxoase, inspirate din Mali. Decorul atent îmbină tradiția și contemporanul: pereții cu motive Korhogo, țesături Bogolan, ceramică Baoulé, mobilier local...
Recepția este pe stil african, deschisă în aer liber. Recepția este decorată cu o mulțime de motive africane, măști, statui, pături... Foarte interesant!
Punctul maxim de atracție al acestui hotel este grțdina, iar ăn interiorul acesteia animalele. Căprioarele Prințesa și Cenușăreasa plus țestoasa Baoulé Caroline care sunt mascotele grădinii și care zburdă libere pe-acolo sunt tare drăguțe. Bonus niște papagali ținuți într-o colivie. De asta aș fi denumit acest articol un mic colt de rai….
Am primit rapid cheia de la camera. Am primit o cameră cu un pat dublu de o persoană jumate maxim, așa că spre fericirea mea partenerul de pat și-a căutat un alt culcuș, de voie, de nevoie.
Camera era medie ca dimensiune și era decorată cu motive africane. Mobilier basic, pat, masa, șifonier plus aer condiționat și mini televizor LCD. Pe jos gresie, iar la ferestre draperii cu motive africane. Simplu, curat, drăguț. Simplitatea, comoditatea acestea erau principalele criterii ale camerelor decorate in jurul materialelor si mobilierului african. Pânzele Korogho, țesăturile Bogolan, mobilierul de inspirație africană doreau să creeze o atmosferă, un climat propice odihnei și relaxării.
Baia la fel ca mai peste tot prin Africa era basic, dotată cu duș, fără apă caldă și cu obiecte de igienă puține și de slabă calitate. Bine că n-am petrecut prea mult prin cameră.
După cum am precizat anterior punctul maxim de atracție al acestei proprietăți era grădina. Aveau acolo și o piscină, dar unde nu ne-au lăsat să facem baie, pentru că este interzis pe întuneric. Reguli absurd europene, într-o țară africană.
De voie, de nevoie ne-am pus la masă pe terasă pentru cină. Nu am avut prea multă liniște deoarece a început furtuna și a trebuit să ne mutăm la interior. Aici am așteptat ceva până ne-au luat comanda. Măncarea a fost cam slăbuță, nu la fel și prețurile care erau destul de piperate. Eram avizați de colegii noștri să nu aducem ceva din afară pentru că eram taxați cu taxa de dop de 25 USD. E așa ceva eu prin Africa nu am mai întâlni!!! Franțuzoaica-zgripțuroaica era pusă pe căpătuit.
Păcat de grădina frumos îngrijită, dar un picuț cam kitchoasă și de gingășia căprioarelor. Probabil tanti propietăreasa este genul ăla de om de iubește animalele, dar urăște oamenii, altfel nu-mi pot explica atitudinea ei. Sau poate era doar supărată pe grupul anterior de români care se pare au fost mai vocali și au reclamat ce nu le-a convenit.
Noi eram mai zen un pic și nu aveam niciun chef să ne stricăm sejurul!
Dimineața ne-am făcut și ceva cumpărături de la magazinul din incintă care avea produse frumoase tradiționale africane.
Concluzie, dacă aveți nervii tari sau poate nu aveți de ales, recoamand această pensiune. Dar dacă puneți mai mare preț pe servicii sau pe oameni, atunci mai bine o evitați și căutați altceva. Cu siguranță eu așa voi face, dacă voi mai ajunge vreodată pe acele meleaguri.
Trimis de robert in 23.04.24 10:34:18
- Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Dubai, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 7.69138830 N, -4.99796569 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Mon Afrik Hotel [Bouake], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
@webmasterX: e ok mersi!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)