ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2020
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Gradina botanica Linz – frumusetea ce ne hraneste sufletul

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa ce am plecat de la Gradina zoologica Linz vezi impresii am mers sa fac cazarea (ma cam plimbasem destul cu rucsacul in spinare, asa ca am mers la hotel Schwarzer Bär vezi impresii si normal, am inspectat locul si am zis sa ma si odhnesc putin, nu prea mult insa deoarece vremea era cam schimbatoare. Am plecat de la hotel, m-am uitat cat as fi facut pe jos si desi era un timp relativ rezonabil am ales sa merg cu transportul in comun mai ales ca aveam si abonament, asa ca am plecat spre linia 27 care are statia destul de aproape de hotel dar si de Gradina botanica. Distanta nu era mare, insa pana am ajuns in statie ploaia isi facea de cap la greu, am ajuns si la gradina botanica, inca ploua dar mi-am zis ca trebuie sa am si ceva noroc.

Date tehnice: accesul se face achizitionand un bilet pentru 3.6 euro (sunt si diverse variante), normal, acum tot cu masca la intrare si apoi doar in spatiile inchise (sere, sau cafenea). Pagina oficiala este botanischergarten.linz.at

Gradina botanica se intinde pe o suprafata de circa 43.000 m²unde veti gasi aproximativ 10000 tipuri de plante, si unde in 5 sere veti gasi plante exotice, cactusi si altele pe care le voi prezenta mai departe.

Aici exista si un centru de evenimente culturale, pagina lor oficiala mentionand ca astfel de evenimente se organizeaza pana pe data de 1 iulie cu maxim 100 participanti, dupa 1 iulie cu maxim 500 participanti.

Sa pornim la drum, cu scuzele de rigoare ca poate nu o sa numesc toate cele 10000 specii, am sa povestesc cate ceva din traseul meu.

Asa cum va spuneam mai sus la momentul intrarii mele in Gradina botanica afara ploua, nu torential insa suficient cat sa ai nevoie de umbrela, ceea ce imi ingreuna fotografiatul, dar nu-l facea imposibil. Inca de la primele plante /arbusti de la intrare am avut o surpriza placuta, un pomisor din specia Wollemia, pe care intr-o alta vizita a mea intr-o alta zona nu il vazusem, am citit mai apoi despre el si mi-a parut rau, acum insa deja ma bucuram sa vad acest pom. Ce are interesant? nu am sa va dezvalui aici pentru ca am povestit intr-un articol ce asteapta sa am timp sa il public (promit sa il prioritizez) am sa va spun ca este considerat unul dintre “dinozaurii naturii”cu o varsta de circa 90 milioane ani.

Aceasta zona aflata la intrare iti face o introducere in ceea ce urmeaza sa descoperi mai tarziu, de aici am intrat in sere, pe usi era pus chiar si un flux de acces pentru evitarea incrucisarii drumurilor turistilor, oricum, data fiind vremea nu era foarte multa lume, iar la momentul in care intram in sere ploaia deja statuse, si nu a mai plouat pana m-am retras la hotel.

Prima zona in care am intrat in sere a fost zona plantelor care se hranesc cu insecte, unele dintre ele imi erau cunoscute din alte gradini botanice sau chiar din timpul scolii, insa mi-a placut sa le vad, plante decorative (am descoperit chiar doua dintre ele pe care le am si eu in casa), specii din zona tropicala, arborele de cacao, cafea, vanilie, sau culturi precum banana, ananas, ghimbir, piper, plante exotice printre care orhideele reprezentau o adevarata bucurie a culorilor. Plante suculente, aloe, cactusi, un mic “lac”cu nuferi si alte plante care au nevoie de un anume climat.

Tot in zona serelor se gaseste o camera o camera dedicata “dinozaurilor botanicii”cu specii care au si pana la 400 milioane ani, o sa vedeti in poze.

Deja admirasem toate plantele din sera si sufletul mi se umpluse de frumusete, acum avea sa fie incununat de ceea ce vedeam afara. Nimic nu este lasat la intamplare, plantele si arboretul sunt asezate fie pe pe criterii geografice botanice sub forma unor gradini tematice, la un moment dat ai toate sansele sa te “ratacesti”chiar si cu harta in mana, insa nu-i problema, probabil ca veti trece de vreo 2-3 ori prin acelasi loc, dar asta nu are sa va supere deloc.

V-am spus, greu cu povestea si aici, dar am nimerit intr-o perioada in care bujorii isi faceau de cap, acum insa isi plecasera capul sub picaturile de ploaie, insa coloritul lor te facea pe tine sa iti intorci privirea spre ei, roz, albi, galbeni, grena, rhododendronii erau si ei in plina floare, trandafirii dintre care unii te imbatau cu parfumul lor, totul era minunat.

Despre speciile de pomi printre altele putem mentiona cedru, fag, stejar, magnolia, am vazut si o multime de placute cu “poezii ale gradinii”, din pacate doar in germana, si am gasit si o expozitie interesanta de bete multicolore, numita “Natura intrebarii”si pe fiecare bat era cate o intrebare.

Sunt amenajate si locuri in care sa te relaxezi stand la o masa ca si cand ai sta in propria gradina.

Sper ca filmuletele si pozele sa va prezinte gradina botanica la adevarata lor frumusete, insa si mai frumos o sa vi se para daca o sa ajungeti sa o si vedeti. Alegeri inspirate si sa ne auzim de bine.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Linia de transport in comun va lasa foarte aproape de Gradina botanica care se afla in apropierea stadionului. Avand in vedere ca din centru faceti cam jumatate de ora pe jos pana acolo (insa drum usor in urcare) poate e recomandat sa mergeti cu transportul in comun si astfel veti dedica mai multa vreme acestui loc minunat.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Un loc in care sa iti incarci bateriile

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 15.06.20 18:26:33
Validat / Publicat: 15.06.20 19:01:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 1575 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Gradina botanica Linz - Si prima surpriza- wollemia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.06.20 19:01:00]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Linz și împrejurimi, LINZ" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Mika
[15.06.20 19:28:53]
»

@mishu: Ce frumoase floricele! Ce poate fi mai relaxant decât o plimbare printre flori. Mi-a plăcut să mă plimb cu tine și, poate, așa cum spui, voi ajunge și eu pe acolo. Votat cu mult drag!

mishuAUTOR REVIEW
[15.06.20 20:03:27]
»

@Mika: Asa este si ma bucur ca te-ai plimbat alaturi de mine. Pentru tine va fi destul de usor sa ajungi aici si sunt convinsa ca o sa-ti placa. Mutumesc pentru vizita si aprecieri.

Zoazore
[15.06.20 21:39:54]
»

@mishu: Și cum nu putea lipsi martie din post, hop și eu pe urmele voastre (mă refer la tine și la @Mika)

Că DA, ce poate fi mai relaxant decât o plimbare printre flori? Să le vezi culorile, să le simți aromele... O adevărată cromo-aromo-terapie!

La P10 ai pus o întrebare pe care eu o consider retorică! Clar, răspunsul e : PE TOATE!

Nu m-am putut abține și-am citit câte ceva despre Wollemia​​​. Dar te las pe tine să povestești! Avem și noi tisa ro.wikipedia.org/wiki/Tisa_(arbore) cam în aceeași situație!

Toate sunt delicate, interesante, frumoase! Mi-au culorat sufletul!

Mulțumesc, @mishu, pentru momentul de odihnă! ​​

mishuAUTOR REVIEW
[15.06.20 22:04:03]
»

@Zoazore: Am citit ceea ce ai pus tu despre tisa si nu am gasit caracteristica specifica wollemiei, acum sa nu te astepti sa fac o lucrare stiintifica pe aceasta tema, este doar ceva interesant. Iar gradina botanica este spectaculoasa, am facut sute de poze, si mi-a fost greu insa sa aleg pozele pe care sa le pun aici.

Dar o vizita aici a fost mai mult decat un comprimat de valeriana .

​​Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[15.06.20 22:12:36]
»

@mishu: Tisa e un arbore foarte vechi și-n mare pericol de dispariție, ca și Wollemia. Poate nu atât de bătrân, dar pe acolo! La asta m-am referit când am spus că avem și noi tisa cam în aceeași situație. Pe cale de dispariție adică!

În P12, cea roșie e Anturrium, dar cea albă... Eu îi spun cala de cameră, dar altfel se numește.

​​

Rodel
[16.06.20 16:09:32]
»

În Linz am dormit o noapte, în drum spre Germania, deci nu pot spune că l-am vizitat, cu atât mai puțin această grădină botanică prin care m-am plimbat acum.  

Felicitări pentru articol și poze! ​ 

mprofeanu
[16.06.20 17:23:26]
»

@mishu: Un articol deosebit pus în valoare de frumoase poze! Deosebită această Grădină Botanică prin care m-am plimbat măcar virtual, mi-a plăcut!

mishuAUTOR REVIEW
[16.06.20 21:50:31]
»

@Rodel: Ascum ca stii ce poti vedea in Linz poate o sa ii acorzi sansa de a se prezenta. Multumesc de vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[16.06.20 21:54:27]
»

@mprofeanu:  Mie mi-a parut rau ca nu am putut sa prezint toate pozele, am facut sute de poze aici, insa ele vor ramane amintirile mele. Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

Dan&EmaPHONE
[22.06.20 07:44:18]
»

Am citit abia acum articolul tau, chiar daca il votasem cand l-ai urcat pe sait. ​​​​

Gradinile Botanice ingrijite iti bucura sufletul si privirea.  Daca este si sezonul bujorilor, fie ei si plouati, cu atat mai mult. Ma si gandesc la bujorii de munte la care sper sa ajung zilele urmatoare. ​​

​​O ploicica aduce un aer racoros si pkacut in asemenea spatii. ​​

Imi amintesc de ploile pe care le-am trait in KL la zoo si la gradini. ​​​​

Felicitari pentru articol, incep saptamana cu tonus bun, gata, la munca! Numai bine! ????

mishuAUTOR REVIEW
[23.06.20 20:55:44]
»

@Dan&Ema:  Cred ca intradevar astfel de locuri sunt o adevarata bucurie pentru suflet si in general florile ar trebui sa fie panaceu universal. Zilele astea am fost intr-un weekend prelungit la o prietena, pot spune, in sanul naturii, si intr-una dintre zile am ajuns chiar si la o gradina de plante aromatice sau altele de genul, este atat de frumos sa vezi cum cea mai mica bucatica de pamant este folosita.  

Ma bucur ca ai inceput saptamana cu un tonus bun, al meu e si mai bun deoarece voi avea o saptamana scurta, maine de abia merg la munca . ​

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mika, mishu, mprofeanu, Rodel, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Linz și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083495140075684 sec
    ecranul dvs: 1 x 1