ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 3 zile
Familie
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Următoarele două ture de safari

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

În acest parc privat am mai avut parte de două ture de safari, una după ce am consumat prânzul și ne-am făcut și siesta și a doua dis de dimineață la răsăritul soarelui. Dar ce am mai văzut în aceste două ture?

Ei bine cum am ieșit pe poarta hotelului am fost întâmpinați de mai mulți șacali, semn că populația lor este foarte numeroasă în zonă. Chiar lângă ei păștea liniștită o antilopă. Faptul că era liniștită și nu fugea de ei este semn că șacalii sunt mult prea mici pentru a o vâna. Antilopa este un mamifer asemănător cerbului, găsit în Africa și poate fi observat într-o gamă largă de habitate, de obicei pădure, savană, câmpii de pajiști și mlaștini. Spre deosebire de cerbii care își reînnoiesc coarnele anual, antilopa are coarne permanente puternice, care vin într-o varietate de dimensiuni și prezintă adevărată diversitate și imaginație cu podoabele de cap. Sunt frumusețile fără egal ale tufișurilor și al pajiștilor. Își folosesc coarnele pentru a-și apăra turma sau pentru a lupta cu alte antilope. Există 3 sub-specii și anume Kirk' s Dik-Dik, Klipspringer și Oribi Antilope. Aceste animale pot fi găsite în număr mare în majoritatea parcurilor și rezervelor naționale din Kenya.

Apoi am întâlnit o barză atipică, barza Marabou. Această barză are un aspect neobișnuit cu picioarele goale, neacoperite de pene, la fel și ghearele de la picioare. Lungimea aripilor este de 2,6 metri și au o înălțime de 1,5 metri. Acestea se hrănesc în special cu resturi. Curios că și pe lângă această barză Marabou mișunau fără probleme șacalii.

Următoarele animale zărite erau o turmă mare de gazele Thomson ce pășteau în liniște. Se uitau din când în când la noi cu precauție, dar nu s-au speriat, probabil nu reprezentam un pericol iminent. Apoi am zărit în apropiere un șoim african. African Harrier-Hawk sau șoimul african cum îl știm noi este un răpitor de dimensiuni medii, care se găsește în mod obișnuit în zone cu mai mult de 300 mm de ploaie anuală. Penajul este în mare parte maro, cu pete palide pe cap, piept și aripi anterioare. Pântecul este alb, cu o bară fină de culoare închisă. Aripile largi sunt de culoare gri pal, cu o margine de culoare neagră, mărginită de o linie albă îngustă. Coada este neagră, cu o singură bandă albă largă. Sexele sunt similare, dar păsările tinere au maro pal în loc de gri, iar maro închis înlocuiește negrul. Poate fi găsit în pădurile naturale, plantațiile de arbori și zonele urbane. Cele mai bune locuri pentru a observa această pasăre sunt Parcul Național Lacul Nakuru și Rezervația Masai Mara.

După ne-a apărut o impala rătăcită și imediat am dat de mai multe girafe. Aceste animale unice și absolut încântătoare sunt unul din motivele pentru care am venit până aici în savana africană. Girafa este un mamifer african, cel mai înalt animal terestru viu și cel mai mare rumegător. Sunt cunoscute pentru mișcările lor grațioase chiar și atunci când aleargă la viteza lor cea mai mare de 50 până la 60 km pe oră. Principalele caracteristici distinctive ale girafei sunt gâtul și picioarele extrem de lungi, cornițele (chiar nu știu cum să le denumesc) asemănătoare unui corn și modelele sale distinctive de piele. Există două sub-specii principale de girafă găsite în Kenya, reticulata sau girafa somaliană în nordul Keniei și girafa Maasai din sudul Keniei, inclusiv Masai Mara. Se estimează că aproape 33.000 de girafe Maasai trăiesc în sălbăticie în Kenya. Ale noastre erau Masai Mara.

Apropo spuneam că girafele au fost unul dintre cârligele principale, ce m-au atras în această expediție. Marea majoritate a celor care vin în safari caută să întâlnească animalele din celebru big five, cele mai mari și mai periculoase. Din acest grup select fac parte elefantul, leul, rinocerul, leopardul și bivolul. Șoferul ne-a spus că rinoceri nu avem absolut nicio șansă să vedem. Vom vedea cu siguranță elefanți, bivoli și dacă avem noroc lei. Leopardul este foarte greu de zărit și avem șanse infime. Ei bine eu avem în cap să zăresc animalele din big nine. Din acest grup fac parte în afară de primele cinci menționate și ghepardul cel mai rapid animal terestru din lume care poate prinde 120 km/h, girafa, hipopotamul și zebra. Așa având o listă mai largă aveam mai multe șanse să fiu satisfăcut. Până la acest moment am observat elefantul, zebra, girafa și multe alte animale superbe. Așa că ne-am bucurat de grațioasele girafe în liniște, mai ales că erau însoțite de o turmă de zebruțe. Cam asta a fost a doua tură de safari, cea de seară.

Dis de dimineață înainte de micul dejun, am plecat la altă tură, asta după ce toată seara am admirat la lodge toate animalele ce veneau să se adape. Apropo dis de dimineață erau o mulțime de bibilici care se alergau. Era rândul lor la apă. Vulturine Guineafowl este cea mai mare specie existentă de bibilici și are aripi, gât, picioare și coadă mai lungi decât alte bibilici. Este o pasăre uimitoare, cu un corp superb și capul chel cu aspect tipic de „acasă” . Mănâncă semințe, viermi și insecte. Comun în parcurile și rezervațiile naționale din Kenya, inclusiv rezervația națională Samburu și Masai Mara și parcul național Tsavo East.

Cum am ieșit pe poarta complexului am dat iar de șacali și de o barză Marabou. După ce ne-am îndepărtat un pic de complex am dat de o familie mare de elefanți care erau însoțiți de puiuții lor. Am fost foarte încântați de acest lucru și am stat mai bine de juma de oră, să-i admirăm în liniște.

După ce am mai admirat o antilopă, a urmat o turmă de animale foarte periculoase și anume buffalo sau bivolii de apă cum mai sunt cunoscuți de noi. De aceștia ne-am poziționat la mare distanță, deoarece sunt foarte periculoși. Sunt agresivi și nu o dată au atacat mașinile de safari. Bufallo african este unul dintre „Big Five” și este adesea denumit unul dintre cele mai periculoase animale din Africa. Există patru subspecii de Buffalo african, iar capul Buffalo este cel mai comun dintre cele patru. Se disting prin colorit, dimensiune și chiar formă de corn. Există, de asemenea, bivolul pădurii, bivolul savanei din Africa de Vest și bivolul savanei din Africa Centrală. Bivolii sunt adesea fotografiați acoperiți de noroi cu o pasăre pe spate. Nămolul îi ajută pe bivoli să scape de căpușe și paraziții care-i au pe pielea lor. Atât Buffalo masculin, cât și feminin are coarne mari pe care le folosesc ca armă și pentru apărare. Buffalo africani au o vedere excelentă, auzul și simțul mirosului, care îi ajută să detecteze prezența leilor, cei mai mari dușmani ai lor. Ei comunică mai ales prin mișcări și posturi ritualizate ale corpului. Aceste animale apar în număr mare în toate parcurile importante din Kenya, cu excepția Nairobi.

Satisfăcuți că am admirat patru dintre animalele din grupul big nine ne-am întors satisfăcuți la lodge pentru micul dejun. Pe drum ne-a mai ieșit în cale o Topi, una dintre cele mai răspândite antilope din Africa. Topi sunt antilope de dimensiuni medii și au o înălțime cuprinsă între 104 cm - 126 cm la masculi și 105 cm - 118 cm la femele. Corpurile lor sunt acoperite cu un strat palid roșu-maroniu până la roșu-violet, care este lucios, chiar irizat în lumina puternică a soarelui. Coarnele lor sunt în formă de S, inelate și au o lungime cuprinsă între 30-40 cm. Trăiește în principal în câmpiile inundabile, dar uneori se găsesc în zone uscate de savane deschise și păduri, stând la umbră în timpul căldurii zilei. Preferă câmpiile plate și pot rămâne fără apă pentru perioade lungi de timp, numai dacă au acces la pășuni verzi. În Kenya, acestea se găsesc în principal în Masai Mara, unde există în număr mare. Prădătorul lor principal este leul.

Am luat micul dejun și am admirat pentru ultima dată de la acest lodge, animalele venite să se adape. Cu această ocazie și-a făcut apariția și un babuin. Babuinul de măsline, cunoscut și sub numele de babuinul Anubis, are o haină gri-verzui care îi acoperă corpul și o față neagră. Firele de păr individuale sunt de culoare verde-cenușiu, cu inele de culoare neagră și maro gălbuie, conferind stratului un aspect multicolor de aproape. Bărbații și femelele sunt dimorfe din punct de vedere sexual, bărbații fiind de aproximativ două ori mai mari decât femelele. Trăiesc în trupe de bărbați și femele care sunt formate din 20 și 50 de membri, dar uneori aceste trupe pot fi formate din peste 100 de babuini. Se hrănesc cu iarbă, semințe, frunze, cereale, fructe, tuberculi, mici mamifere, nevertebrate și păsări tinere. Locuiesc savane, stepe și păduri și sunt foarte adaptabile.

Urmează aventurile din alt parc natural din Kenya. Oare ce surprize ne mai așteaptă? Tare mai e safari-ul asta. Minunată este natura. Mă întreb cum oare conviețuiau oamenii pe vremuri cu atâtea animale!?

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 27.08.21 12:56:28
Validat / Publicat: 27.08.21 13:50:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].

VIZUALIZĂRI: 1066 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 cuplu de girafe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[27.08.21 13:44:05]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=4-43lLKaqBQ

mersi frumos!

adsoPHONE
[27.08.21 15:41:48]
»

@robert: Felicitari atat pentru excursie, cat si pentru articolele dedicate ei!

Faina si piesa celor de la The Animals; bine, ea este mult mai veche si, totodata, mai recenta. De citit despre ea! ????

en.wikipedia.org/wiki/The ... _the_Rising_Sun

However, to paraphrase Freud: sometimes lyrics are just lyrics.

robertAUTOR REVIEW
[28.08.21 11:26:11]
»

@gpopa: mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

adsoPHONE
[28.08.21 12:41:49]
»

@robert: va citesc cu placere serialul, l-am citit si pe cel despre Etiopia.

Am remarcat ca vedeti locuitorii triburilor "necivilizate" ale Africii ca fiind oameni. E bine asa, ca in majoritatea evocarilor excursiilor de pe acolo, rezervatiile triburilor sunt vazute ca rezervatii de animale exotice, din pacate.

Piesa aleasa de dvs ca ilustratie muzicala e printre preferatele mele. Afara de numele grupului care o interpreteaza, nimic nu o leaga de safari. Mesajul ei este inca neclar chiar pentru cunoscatori, discutiile sunt contradictorii si... interesante, sa zic asa. Le gasiti rezumate la punctul 8 in link. De acolo am preluat si citatul scris cu italice.

robertAUTOR REVIEW
[28.08.21 13:03:13]
»

@gpopa:

Piesa aleasa de dvs ca ilustratie muzicala e printre preferatele mele. Afara de numele grupului care o interpreteaza, nimic nu o leaga de safari. Mesajul ei este inca neclar chiar pentru cunoscatori, discutiile sunt contradictorii si... interesante, sa zic asa. Le gasiti rezumate la punctul 8 in link. De acolo am preluat si citatul scris cu italice.

- foarte interesant. Am citit. Nu știam așa ceva! Știu că piesa nu are legătură cu articolul, așa pun de obicei. Pun ceva ce-mi place și în funcție de starea mea sufletească.

Am remarcat ca vedeti locuitorii triburilor "necivilizate" ale Africii ca fiind oameni. E bine asa, ca in majoritatea evocarilor excursiilor de pe acolo, rezervatiile triburilor sunt vazute ca rezervatii de animale exotice, din pacate.

- nu pot să cred așa ceva! Cred că cei care gândesc așa sunt de fapt niște animale!

Mulțumesc mult că-mi urmăriți serialul!

elenaadina
[29.08.21 10:34:22]
»

Kenya este o destinatie fabuloasa (nu multi dintre noi pot sa se mandreasca cu asa ceva...) !

Pacat ca e la mare distanta (pentru coloana mea) altfel nu as fi ratat-o... ????

E extraordinar sa vezi animalele in habitatul lor natural...

Eu si sotul iubim animalele, dar trebuie sa ne multumim doar cu cele de la gradina zoologica si cu reportajele tv...

Cand voi fi complet sanatoasa (????????????) vreau sa merg cel putin intr-un safari.

Felicitari pentru toate articolele de pana acum!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind #Kenya:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070677042007446 sec
    ecranul dvs: 1 x 1