ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2012
DE RoF*
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Blaj
    ÎNSCRIS: 02.10.12
    STATUS: SENIOR
    DATE SEJUR
    SEP-2011
    DURATA: 1 zile
    prieteni
    4 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.75%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Excursie de o zi in Tux-Vorderlanersbach / Un peisaj de vis!

    Ilustrație video-muzicală
    Zellberg Buam - Tirolerzeit


    TIPĂREȘTE

    Ca de obicei, ne place sa luam vacanta in septembrie: nu e nici cald nici frig, nu e aglomeratie fiindca sezonul e cam pe gata, avem noroc de vreme buna.

    In toamna anului trecut, ne-am decis la un moment dat pentru o excursie de o zi in Tirol si anume intr-o mica localitate numita Tux din Austria, noi avand "tabara" in Munchen.

    Distanta intre Munchen si Tux (foarte aproape de Innsbruck) nu e mare, aproximativ 170 km, din care cea mai mare parte pe autostrada, asa ca, dupa mai multe opriri pe drum, am ajuns destul de repede.

    Cazare aveam deja rezervata la Hotel Jakober (jakober.at), deci ne-am lasat lucrurile in camera de indata ce-am ajuns, ne-am echipat de munte si am pornit-o pe unul din traseele marcate. Destinatia era cabana Berg Gasthaus - Eggalm.

    Exista multe trasee montane in zona, puteti alege diverse obiective, insa pentru noi acesta a fost cel mai convenabil in momentul acela, nefiind suficient de antrenati pentru un traseu dificil. Distanta de parcurs in ore, cca. 3.5. De asemenea, iarna se poate skia, in zona aflandu-se ghetarul Hintertux.

    Plecand de la hotel, am strabatut micuta localitate, indreptandu-ne catre dealurile din apropiere, care treptat urmau a se transforma in munte.

    Cred ca este inutil sa va mai spun, mai ales celor care ati vazut minunatul Tirol, cat de frumos era peisajul pe care aveam ocazia sa-l admiram. Linistea pajistilor era intrerupta doar de sunetul talangilor atarnate la gaturilor zecilor de vacute si caprite ocupate cu pascutul.

    Ne uitam deseori in jos, catre casele care parea acum a fi in miniatura si incercam sa descoperim care este hotelul "nostru". Pina la urma, l-am identificat (... cred; -)

    Am urcat o vreme tinand drumul asfaltat, printre ultimele case rasfirate pe coama dealului, apoi am apucat-o pe poteca ce ducea prin padure.

    A fost mai bine nemaiaflandu-ne in bataia soarelui, dar mai dificil, din cauza terenului si a pantei abrupte. Am intalnit cativa calatori prin padurea de brazi, de asemenea vreo 2 izvoare, de unde ne-am alimentat sticlele cu apa.

    Fac o paranteza aici si spun ca intotdeauna am fost placut impresionata de faptul ca de fiecare data cand intalnesti alti drumeti prin muntii din Austria, Germania, acestia obisnuiesc sa te salute. Nu conteaza ca stim sau nu limba lor (auzi diverse saluturi, in diverse limbi), ne salutam, ne zambim si trecem mai departe. Nu de putine ori am constatat ca aflandu-ne in muntii nostri, i-am salutat pe cei cu care ne-am intalnit si uneori am primit raspunsuri as spune mirate, cu o jumatate de gura sau n-am primit deloc... Va las sa intelegeti fiecare ceea ce vrea aici.

    Ca sa revin, n-am facut poze in padure, deoarece aceasta era similara oricarei frumoase paduri de brazi pe care o poti intalni in muntii nostri (daca a avut norocul de a nu fi ciuntita de drujbe).

    Dupa vreo 2 ore, am iesit din padure, urmandu-ne calea pe pajisti, catre prima statie de telescaun din zona. Daca-mi aduc bine minte, sunt 3 sau 4 asemenea statii, mai ales ca e si zona pentru ski. Nu ne-am oprit aici, nu era in functiune, ci am urcat mai departe pina la cabana despre care v-am spus – drum de inca aproximativ 1 ora.

    Obositi dar multumiti, am petrecut o vreme pe terasa cabanei, de unde am admirat peisajul si varfurile dimprejur. Bineinteles ca frumusetea locului si efortul depus, ne-a indemnat sa vrem sa mancam acolo si, uite-asa, pe langa berile (obligatoriu weissbier; -) aferente, plus cate un butter milch pentru doamne, am gustat din mancarea traditionala. Dar ce zic eu de gustat, am infulecat de-a binelea!

    Imi pare rau ca nu mai stiu cum se numea, dar era un fel de mancare foarte consistent, asa cum se mananca la munte, ceva pe baza de sunca, carnati si paste, servite fiecaruia in cate o tigaie de dimensiuni mici, o adevarata bomba calorica! N-are a face, am savurat-o fara sa ne mai gandim la „consecinte”.

    Am mai stat o vreme sub soarele de munte care ne scalda fetele, apoi am pornit-o pe drumul de intoarcere, altul decat cel pe care venisem.

    Pe masura de coboram de pe munte, incepeau sa se auda sunetele familiare ale talangilor, apoi au aparut primele casute. La un moment dat, o frumoasa melodie cantata de un acordeon, ne-a insotit cateva zeci de metri mai in jos, parand sa nu se mai sfarseasca. Crezusem ca se auzea un radio sau altceva, dar am fost surprinsi sa constatam trecand pe langa prima dintre micutele ferme ivite in cale, ca pe prispa se aflau locatarii probabil, dintre care unul era cel care ne incantase auzul cu sunetele de acordeon.

    Ce putea fi mai nimerit in Tirol, la capatul unei zile care incepea sa se indrepte de-acum catre culcare, decat un peisaj idilic cu vacute si sunete de talangi si acordeon?

    Am continuat coborarea, incercand sa prindem ultimele poze cu ghetarul Hintertux care se zarea in departare, in timp ce soarele incepea sa fie acoperit de niste nori negri, care prevesteau o ploaie grozava.

    Am grabit pasul si am intrat in mica localitate, odata cu primii stropi de ploaie care se abateau asupra noastra. Nimic nu ne putea strica bucuria unei zile obositor de frumoasa, nici macar ploaia care se intetea sub norii negri ce acopereau deja tot cerul.

    Am ajuns la hotel destul de murati, am facut un dus si ne-am schimbat hainele, apoi am iesit (evident prin ploaie), sa cautam un loc unde sa putem bea-manca ceva. Nu va mirati, chiar daca intre mancarea de la cabana si ceea ce va urma sunt doar cateva fraze, in timp real au fost vreo 3-4 ore, deci...

    Am gasit un restaurant frumos si micut la un colt de strada si ne-am asezat la o masa, mai mult manati de dorinta de a petrece cateva clipe frumoase acolo, decat de foame.

    Pina la urma, fiindca pofta vine mancand, unii dintre noi au luat weissbier, altii supa de dovleac cu ghimbir (iarasi o specialitate austriaco-bavareza), iar eu am luat desertul numit Kaiserschmarrn. Daca veti cauta reteta, o veti gasi pe internet, este simplu de pregatit si foarte gustos (din nou, o bomba calorica!). Un fel de clatite rupte, zdrentuite, cu scortisoara, pudrate cu zahar si o „garnitura”de sos de mere, ori prune, ori ce mai au ei in meniu, a carui gust usor acrisor (mai ales cel de mere), contrasteaza si completeaza in mod placut dulceata clatitelor. „Desertul imparatului”, veti gasi si povestea acestuia pe internet.

    Inutil sa va mai spun cat de gustoase au fost mancarurile, dar nu ma intrebati cat au costat, caci nu mai tin minte. Ceea ce totusi retin, este ca nu ni s-au parut scumpe, nu era ceva sa nu fi mancat si in Romania cam la aceleasi preturi. Ambianta a fost de nota 10. Am plecat tocmai cand o mica formatie populara de suflatori incepea sa-si faca incalzirea, insa cred c-a fost totusi la momentul potrivit, fiindca altfel, nu ne-am mai fi putut intelege unii cu ceilalti.

    Ne-am intors la hotel incantati de toate cate ni s-au intamplat, am tras un somn bun si a doua zi ne-am intors la Munchen, pentru alte „aventuri”.

    Trebuie sa spun cate ceva despre hotel Jakober: are 4 stele, decor rustic, curatenie perfecta peste tot, camere mari, baie cu dotari pe masura numarului de stele. Cred ca e suficient atat, detaliile le vedeti pe site-ul oficial, mai sus.

    N-am putut nota cazarea in acest review, intrucat campul respectiv e inactiv. Daca as fi putut, as fi acordat o binemeritata nota de 10 la acest capitol.

    Va doresc tuturor, sa ajungeti in zona si sa va bucurati de frumusetea locului!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de RoF* in 03.10.12 16:50:54
    Validat / Publicat: 03.10.12 18:00:41
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2631 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RoF*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P25 Ghetarul Hintertuxer
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 20 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    7 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [03.10.12 17:58:44]
    »

    @RoF:

    N-am putut nota cazarea in acest review, intrucat campul respectiv e inactiv. Daca as fi putut, as fi acordat o binemeritata nota de 10 la acest capitol.

    Review-ul e unul de tip 'de calatorie', de asta nu ai putut nota cazarea. Nu e bine amestecam aceste doua tipuri de articole, in viziunea noastra; ele sunt mult mai utile unui numar mai mare de cititori daca sunt scrise separat.

    Daca doresti, poti scrie cateva recomandari despre cazarea la hotel Jakober aici: amfostacolo.ro/hotel.php? ... ersbach&id=1290 (link direct pentru adaugarea review de cazare din aceasta destinatie: amfostacolo.ro/rev_add.php?id=1290) Ne-am bucura foarte mult.

    --

    Rubrica nou-creata pe site a fost redenumita 'Descopera zona Tux-Hintertux', in speranta ca vom putea aduna aici, in timp, si alte asemenea recomandari din zona.

    --

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    RoF*AUTOR REVIEW
    [03.10.12 18:10:03]
    »

    @Admin: multumesc, intre timp mi-am dat seama si eu de ce n-am reusit sa notez cazarea. Probabil o sa scriu o mica recenzie si pentru hotel, desi n-am petrecut mult timp acolo; mai mult am stat pe-afara; -)

    amero
    [03.10.12 19:11:43]
    »

    superb rew si poze pe masura. felicitari

    webmaster13
    [03.10.12 21:32:36]
    »

    Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

    RoF*AUTOR REVIEW
    [04.10.12 09:00:46]
    »

    @amero: multumesc frumos pentru aprecieri!

    RoF*AUTOR REVIEW
    [04.10.12 09:12:03]
    »

    @webmaster13: multumesc! evident, se potriveste: -)

    doina_c24
    [05.10.12 18:31:37]
    »

    Felicitari pentru frumoasa drumetie! Pozele sunt minunate! In august 2011 m-am bucurat si eu de peisajul uimitor din Tux si Hintertux.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    amero, doina_c24, RoF*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Tux-Hintertux:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07542610168457 sec
    ecranul dvs: 1 x 1