ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Carinthia – placerea de a trai – partea a 4-a (ultima)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ziua 3 – Am dedicat-o plimbarii in natura prin vizitarea cheilor Tscheppaschlucht (7,5 euro) de langa Ferlach. Din Klagenfurt urmati drumul 91 catre Loiblpass, iar la circa 800m dupa ce iesiti din satul Unterloibl se afla parcarea, care se plateste - 2 euro/zi. De aici urmeaza un drum de circa 15 minute pe poteca care duce catre intrarea in chei. Chiar dupa ce treceti peste drumul 91 se afla un Aventura park destinat adultilor, dar si copiilor dornici de aventura. Mai multe info - waldseilpark-tscheppaschlucht.at/de

Tot aici veti intalni cea mai lunga - 300m - tiroliana din Austria care va da multa adrenalina doritorilor de senzatii tari. In linkul de mai sus sunt si 2 filmulete unde puteti sa va faceti o idee asupra acestui parc.

Traseul prin chei este spectaculos, accesibil tuturor si nu pune probleme deosebite. Iesirea din chei se face prin 3 locuri diferite, iar din cele 3 capete de traseu, un autobuz vă va prelua (gratuit) si aduce inapoi la parcarea unde ati lasat masina. Orarul autobuzelor este trecut pe indicatoare atat la intrarea in chei (sunt si pliante) cat si pe traseu. De asemenea din loc in loc sunt indicati timpii de parcurgere pentru traseul ales. Noi am urmat traseul catre Gasthof Deutsche Peter si trebuie sa va planificati timpul de parcurs astfel incat sa ajungeti la unul din capete cu circa 10-15 minute inainte de ora de plecare a autobuzului. Fiind perioada de vara, deci varf de sezon, autobuzul devine aglomerat, si daca este plin va pleca. Stati linistiti – nu ramane nimeni pe jos, un alt autobuz va veni in cateva minute si va prelua surplusul de turisti. Pare putin complicat, dar nu este – totul este foarte bine organizat.

Dupa ce intrati in chei veti merge pe firul paraului Tscheppa, veti urca si cobori mai multe scari, veti vedea mici cascade si lacuri cu apa in toate nuantele de albastru/verde si dupa circa 45-60 de minute veti ajunge la o intersectie de drumuri – urmati drumul catre cascada (Wasserfall) sau Deutsche Peter. Acesta este si cel mai des folosit traseu, mai ales că la capătul lui veti intalni cascade spectaculoase, iar o scara in spirala va ,,conduce’’ catre un pod suspendat care se ,,leagana’’ cu voi in timpul traversarii. Cea mai mare dintre cascade este Tschaukofall, care are un debit de 500 litri/secunda si o inaltime de 26 m. Aici va veti opri pentru cateva fotografii spectaculoase, precum si pentru a admira forta apei si frumusetea locurilor. De aici o poteca lina prin padure va conduce catre Gasthof Deutsche Peter. De aici veti lua autobuzul care va readuce la parcarea unde ati lasat masina. Intregul traseu prin chei dureaza intre 2 si 3 ore, depinde si cat timp folositi pentru pauze (de masa, de hidratare, de fotografiat). O recomandare – sa aveti incaltaminte adecvata.

ferlach.at/?SIid=73&LAid=

Ziua 4 – a avut in program urcarea pe ghetarul Moll. Acest obiectiv a avut pana in 2011, reducere 50% la prezentarea cardului, iar din acest an a fost inclus pe lista obiectivelor gratuite. Fara card aceasta excursie ar fi costat 26 euro. Molltaler Gletscher este o alternativa ,,racoroasa’’ pentru zilele toride de vara din vale. La ghetar se ajunge urmand drumul national 107, apoi in localitatea Flattach este semnalizata iesirea pe drumul care urca catre Innerfragant, pana la o altitudine de 1220m. Chiar langa statia de plecare a funicularului se afla o cascada spectaculoasa. Urcarea pana la 3150m se face in 3 etape din care cardul acopera primele doua. Pentru ultima parte pana la 3150m se poate lua bilet de la restaurantul aflat la 2800m.

De la 1220m pana la 2230m se urca doar prin tunel cu un funicular care parcurge distanta de 4,8 km in mai putin de 8 minute. Practic se merge aproape cu aceeasi viteza ca si cu metroul (12m/s) doar ca aceasta se face pe o inclinatie de 22 de grade. Supranumit si Gletscher Express, acest funicular poate transporta 1580 persoane/ora. Este incredibil ce s-a putut face pentru a putea transporta rapid, schiorii, tot timpul anului, pana sus pe pantele inzapezite. Din statia superioara, subterana a funicularului se iese la aer si va urcati in telegondola Eisseebahn, care in 10 minute va urca in aerul ceva mai rarefiat de la 2800m. Pe tot parcursul urcarii veti vedea lacuri, mai mari sau mici, cu culori diferite ale apei. Aceste lacuri sunt utilizate pentru producerea de electricitate – sursa ‘’prietenoasa’’ cu mediul.

De la statia de sus a telegondolei, peisaje incantatoare se deschid oriunde te-ai uita. Am avut noroc si de o vreme superba care a permis vizibilitatea pe multi km. Tot de aici pornesc mai multe trasee de drumetie si puteti vedea varful Hoher Sonnblick - 3105 m – in varful caruia se afla si cea mai inalta statie meteorologica din Austria, dar si vf. Schareck cu inaltimea de 3122 m. La aceasta altitudine se poate urca cu un telescaun de 6 persoane. In luna iulie erau deschise doua partii – una pentru schiori si una pentru copii si scoli de schi. Langa restaurant puteti vedea tot ‘’arsenalul’’ de iarna – tunuri de zapada si ratrack-uri – care asteptau ‘’cuminti sa intre in paine’’.

Restaurantul cu autoservire este foarte mare si iarna este folosit intensiv. Pe terasa exterioara puteti savura o cafea, un ceai sau un apfelstrudel. Nu uitati sa va luati ochelari de soare, haine mai groase si incaltaminte adecvata. Cand am fost noi era 27 iulie, dar sus erau doar 8 grade.

Alte informatii - gletscher.co.at

Dupa circa 90 de minute petrecute la inaltime si un tur al lacului Eissee, timp in care temperatura ajunsese la 12 grade, am coborat la parcare si am plecat catre o alta destinatie de top a landului Kaernten si Austriei si anume castelul Hochosterwitz.

Probabil ca ati vazut poza care arata un castel impunator, situat in varful unei coline - acesta este Burg Hochosterwitz – un exemplu de cetate medievala, iar ceea ce il face atat de deosebit este pozitionarea lui. Situat pe o stanca, deasupra vaii, cu o inaltime de 150 m este accesibil cu un lift de 7 persoane, care urca pe o panta cu inclinatie de aproape 90 de grade. Acest castel a fost mentionat prima data in anul 860 si a servit drept refugiu pentru populatia locala in timpul invaziei turcesti din sec. 11 si 12. Din sec 15 este in posesia familiei Khevenhuller si de atunci exista mereu un menbru al familiei care mentine, prin eforturi deosebite, castelul in stare buna. Burg Hochosterwitz este deschis din aprilie pana in octombrie, si aici se organizeaza concerte, festivaluri, expozitii si chiar nunti. Pretul unui bilet este de 11 euro (cu cardul aveti o reducere de 10%), iar copiii intre 6-15 ani vor plati 7 euro. Pretul include si parcarea. In curtea cea mai de sus a castelului se afla si un restaurant care serveste preparate traditionale. Din mai pana in septembrie este deschis intre 9-18, dar ultima intrare se face la ora 16-16.30.

Din oricare parte va uitati, vi se ofera o priveliste deosebita asupra muntilor, dealurilor si satelor din jur. Foarte frumoasa este gradina cu flori multicolore, de langa micuta biserica aflata in una din curtile castelului. Plimbarea prin aceste curti si vizitarea micului muzeu (cu arme si echipament specific acelor vremuri), va poate lua si 2 ore, iar daca sunteti ‘’furati’’ de ambianta si va apropiati de ora inchiderii, veti fi anuntati prin difuzoarele instalate din loc in loc ca trebuie sa va indreptati spre lift. Bineinteles ca la iesire treceti printr-un magazin de suveniruri.

burg-hochosterwitz.com

Ziua 5 – a inceput cu o scurta vizita in Botanik Zentrum din Klagenfurt – o gradina botanica cu multe plante, dar si cu multe specii de cactusi – gratuit cu cardul. Daca aveti altceva in plan, puteti sa sariti peste acest obiectiv.

landesmuseum.ktn.gv.at/21 ... ?aussenstelle=4

Restul zilei l-am petrecut plimbandu-ne prin Maria Worth (nu ratati acest satuc) si Velden. Seara, dupa cina, am vizitat Feldkirchen.

Ziua 6 – Am plecat catre Villach, mai precis catre Adler Arena Burg Landskron – ruinele unui castel aflate la marginea orasului. Biletul costa 10 euro, iar cu cardul aveti o reducere de 1 euro.

adlerflugschau.com

Aici intr-o arena cu tribune in care pot lua loc cateva sute de spectatori, are loc un show deosebit, cu pasari de prada, care cu siguranta va va impresiona. Spectacolele au loc, in iulie si august, la orele 11,14.30 si 17.30. Inainte de intrarea in arena, veti putea face un tur al custilor unde sunt tinute aceste pasari deosebite. Panoramele care se deschid de aici de sus, atat asupra lacului Ossiachersee cat si asupra muntilor din jur sunt minunate. Bineinteles ca nu lipseste restaurantul, care serveste preparate locale, dar nici magazinul de suveniruri.

Veti vedea condori (arata impunatori, mai ales daca aveti noroc sa-i vedeti cu aripile intinse), soimi, bufnite albe, dar si vulturi si acvile. Spectacolul dureaza circa 45-60 de minute si va este explicat in detaliu comportamentul acestor pasari (din pacate doar in germana si italiana). Veti putea vedea de foarte aproape aceste pasari, iar ele pot trece cu aripile la mai putin de o jumatate de metru de voi. Sunteti atentionati sa nu stati in picioare si sa nu intindeti mainile in timpul acestor zboruri razante ale pasarilor.

Cea mai impresionanta demonstratie este cea cu acvila regala. Ea este lasata libera si se inalta atat de mult incat abia o mai vezi sub forma unui punct mic care se roteste. Dupa cateva minute de survol, ii este aratata ‘’prada’’. Dupa un timp, acvila zareste prada si se arunca in picaj asupra ei, cu o viteza impresionanta – este momentul cel mai atractiv al acestui show. Iata si un filmulet care va arata o parte din spectacol, dar realitatea este cu totul alta – nu ratati.

youtube

Foarte aproape de acest castel se afla satul Anneheim unde este Gerlitzen cablecar (19 euro). Aceasta urcare se face in doua etape: prima cu telegondola pana la 1220 m si apoi telescaun de 4 persoane pana in varf la 1911 m. Aceasta zona reprezinta o atractie pentru intreaga familie – pentru ca aveti multe posibilitati de petrecere a timpului. Va puteti distra coborand cu masinuta pe o pista de lemn nou construita, la statia intermediara (20% reducere cu cardul), puteti face unul din numeroasele trasee de drumetie care pornesc de aici, sunt si trasee de mountain-bike sau de nordic-walking, dar bineinteles ca aveti si restaurant cu terasa si puteti savura o bere, un suc, un schnitzel sau un apfelstrudel admirand peisajul din jur.

In prima parte a urcarii veti avea ocazia sa vedeti lacul Ossiachersee in toata splendoarea lui, iar odata ajunsi la statia intermediara urcati-va in telescaun pentru a ajunge sus de unde puteti vedea salturi cu parapanta. Daca vremea este favorabila veti avea panorame incantatoare asupra muntilor din jur. Sunt mai multe cabane rustice, care ofera mancare traditional, iar unele au si cazare. Puteti petrece o zi intreaga in aceasta zona – mai multe detalii

gerlitzen.com/?sid=su&lid=de

Ziua 7 – ultima zi am inceput-o cu o plimbare pe lacul Woerthersee, cu o barca cu motor electric, pe care am inchiriat-o in Krumpendorf – 12 euro/ora. Este extrem de relaxanta o astfel de plimbare si va recomand sa incercati. Apoi am plecat spre Klagenfurt sa vizitam si acest oras si in special centrul vechi cu zona pietonala. Am lasat masina in una din numeroasele parcari din apropierea centrului (6 euro/4 ore) si am plecat pe jos catre zona centrala.

Atractia principala este urcarea in turnul orasului – Stadtpfarrturm - 1,5 euro, gratuit cu cardul. Inaltimea turnului este de 92 m si aveti de urcat fix 225 de trepte (nu le-am numarat eu, dar scrie in pliant) pentru a va putea bucura de o priveliste spectaculoasa asupra orasului vechi. De pe platforma amenajata aici puteti vedea intregul oras Klagenfurt, dar si muntii Karawanken si Koralpe, precum si lacul Woerthersee – chiar merita efortul de a urca pana sus. Daca ati obosit puteti sa va asezati la una din numeroasele terase din aceasta zona, pentru a va trage sufletul.

Piata Neuer Platz care este situata chiar in fata primariei a fost reconstruita in anul 2008, si transformata intr-o piata moderna. In centrul acestei piete este Lindwurm – o fantana care reprezinta un animal heraldic - simbolul orasului Klagenfurt. In aceeasi piata se afla si un monument dedicat Mariei Theresa. O alta cladire frumoasa este Landhaus Klagenfurt – sediul parlamentului din Carinthia. Una peste alta aveti ce vedea si in Klagenfurt si chiar se merita sa va opriti cateva ore sis a va plimbati, in special prin centrul vechi.

Atasez si un link catre principalele atractii ale landului - Top 10 atractii in Carinthia

kaernten-top10.at/en

Acesta a fost concediul din 2012 si pentru ca AFA va impartasesc si voua aceste frumoase locuri.

Alles Gute!


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 26.11.12 21:03:55
Validat / Publicat: 26.11.12 23:25:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6029 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P31 Superba cladire Landhaus Klagenfurt
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[26.11.12 21:33:39]
»

webmaster - te rog adauga acest clip.

Multumesc.

http://www.youtube.com/watch?v=OvEzmiC-f1M

webmaster
[26.11.12 21:39:03]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Alb
[27.11.12 01:08:25]
»

super detaliat si bine structurat. bravo

claudiu 71 CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA
[27.11.12 22:05:50]
»

Super review super foto am vizitat si eu ceva mai mult de jumatate din atractiile vizitate si enumerate de tine.

Mie personal mi-a placut Velden mai mult are un aer mai aristocratic, deh si cazinoul unul din cele mai vechi din Austria. Acum in Advent (patru saptamani inainte de craciun) este magnific.

Cine ajunge acolo in perioada aceasta va fi incantat, cele mai frumoase targuri de craciun sunt aici. Pacat ca nu v-ati propus si vizitarea unor statiuni cu bai termale Bad Kleinkircheim sau Villacher Warmbad. Oricum in opt zile e de admirat cat ati putut vizita.

Reclama cu tiroliana cu cel mai lung traseu o gasesti aproape in fiecare localitate din Alpi ce are asa ceva eu am fost la Leogang, acolo la fel se facea reclama asemanatoare 1,6 km lungime. (flying-fox-xxl.at/de) dar nici asta nu cred dar ma rog da bine la imaginea localitatii.

La final te salut in dialectul local "Habidere"!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
motaneata
[27.11.12 22:32:59]
»

@BOGDAN DSN:

acum, cand periplul in Carinthia s-a incheiat, pentru ca esti un mare iubitor al Austriei, dar si un fin cunoscator al acestei minunate tari, iti lansez o provocare (de fapt, doua):

1. daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai frumoase locuri din Austria, cum ar arata acesta?

2. Daca ai hotara sa te retragi la pensie in Austria, in ce zona ti-ar placea sa locuiesti? (a locui este altceva decat a vizita).

Astept si parerile altor colegi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[28.11.12 13:04:58]
»

@claudiu 71: multumesc pentru aprecieri. In vara, Velden era foarte aglomerat - poate si asta a contribuit la impresia mea. Mie mi-a placut cel mai mult in Maria Worth. Sunt convins ca in aceasta perioada arata splendid cu targul de Craciun.

Bad Kleinkircheim - am fost pe aici anul trecut. Tot atunci am fost si in Villach.

Te-as saluta si eu in dialectul local... dar nu stiu ce sa zic - de fapt nici ce-ai spus tu nu stiu ce inseamna

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[28.11.12 13:27:41]
»

@motaneata: intru in jocul propus de tine.

Dupa parerea mea, TOP 5 al celor mai frumoase locuri/atractii (fara a include Viena, Salzburg, Innsbruck) este:

1. Barajele din Kaprun

2. Grossglockner Hochalpenstrasse

3. Hallstatt - intreaga zona

4. Cheile Raggaschlucht sau Lichtensteinklamm

5. Schafbergbahn si Wolfgangsee

Ca orase mai mari - Viena, Salzburg, Innsbruck, Villach si Klagenfurt.

Despre retragere - aici e mai greu - as alege un sat de genul Grundlsee, Gosau, Filzmoos, Portschach sau Seeboden.

Alex_Macedo
[28.11.12 13:52:46]
»

Bogdane, m-ai omorât cu Austria asta... mai am puţin şi mă urc in masina si tuleo! Faine locuri... deh... normal... subscriu şi sincer partea asta de lume este un loc unde m-aş retrage când oasele au obosit de atâta viaţă şi unde să fac cel mai important lucru: NIMIC... eventual primavara un pai in gură si gură cască la natură!!! Bravos!

@motaneata

Stimabile... daca te retragi in zona la pensie... nu uita sa ma anunti!!... Sternbrau, pe Griesgasse nr. 23... dap, in Salzburbg... Stern Bier... si Stiegl merge, nu sunt pretentios. Glumesc... sigur, Austria este cu mult mai mult de atat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
claudiu 71 CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA
[28.11.12 14:47:33]
»

@BOGDAN DSN: "Habe ich die Ehre" ar fi formula corecta: "Am onoarea" se traduce, este un salut popular in Austria mai ales in mediul rural... Daca se pronunta rapid se intelege un fel de "La revedere".

Faine zone ai ales la intrebarea lui motaneata, vad ca Vestul Austriei nu te incanta. E prea departe de casa (("))

motaneata
[28.11.12 15:41:10]
»

@BOGDAN DSN,

Daaa, frumoase locuri, parca special facute pentru cei care vor sa simta ce inseamna cu adevarat "placerea de a trai", cum bine ai spus mai sus.

Vreo 3 destinatii din cele propuse de tine sunt si in topul meu, dar in alta ordine. Voi incerca sa propun si eu un top 5 Austria, dar vreau mai intai sa vad reactia altor "bolnavi" dupa aceasta minunata tara.

@Alex_Macedo,

Aseara, cand am lansat "provocarea" speram, in gand, ca vei citi ecoul meu si ca te vei prinde in joc Te stiu mare iubitor de lacuri si locuri austriece, asa ca astept lista ta!!!

Daca ma voi retrage "acolo", te voi anunta cu siguranta. Voi bate la poarta castelului tau din Griesgasse 23-25 (parca asta e adresa completa, nu?), numai lasa vorba majordomului sa-mi deschida. Se spune ca in Gastgärten este cel mai bun Trumer Pils, o fi adevarat?

@Claudiu 71,

Tu esti cel mai autorizat sa ne propui un top 5, esti de acolo. Sunt curios sa vad parerea unui localnic la provocarea de mai sus.

Dar si mai curios sunt sa vad raspunsul tau in problema "retragerii". De-abia astept

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Nicu
[28.11.12 16:33:46]
»

@ motaneata

Fiinca ma incadrez la *senior* ca si virsta nu ca si activitate pe site, referitor la retragerea la pensie

Bad Gastein

Bregenz

St Anton am Arlberg

De ce?

In primul rind nu trebuie sa fie oras mare, nu te retragi acolo sa urci in virful muntelui (poate doar ocazional)

vrei o zona linistita

Daca totus ajungi acolo (te retragi la pensie) atunci o sa vrei... acasa!

Intra si asta la categoria vise.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[28.11.12 17:16:00]
»

@claudiu 71: multumesc de recomandare.

Vestul Austriei nu a fost inca prea vizitat de mine - mai ales landul Vorarlberg. Am stat 8 nopti, in 2006, in Ischgl - si aici sunt multe locuri frumoase pe care le-am vazut (Arlbergpass, Ischgl si drumul pe cablu pana in Samnaun, Silvretta hochalpenstrasse etc).

Am fost ,,restrictionat'' la un top 5 si nu au mai incaput si o parte din aceste locuri din vest.

Daca topul avea 10 pozitii, cu siguranta intra si ceva de aici. Oricum am pe lista si Vorarlberg (inclusiv Bodensee) si zona Nauders si zona Reutte, Otztal etc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[28.11.12 17:22:53]
»

@Alex_Macedo: cred ca ai uitat de Augustiner Brauerei - faimoasa ,,biblioteca'' din Salzburg. Aici se ,,studiaza'' intens de la ora 15 pana la 23. Ce frumos este sa iei halba/cartea din raft si sa o clatesti cu manuta ta, ca apoi ,,bibliotecarul'' o va ,,incarca'' cu guler. Langa ,,carte'' - 2-3 ,,wursti'' cu mustar si o bucata de pita proaspata.

Austria este frumoasa si relaxanta, cu toate cele unde trebuie, cand trebuie si cum trebuie. Eu m-am simtit respectat intotdeauna in aceasta tara. Este un fel de dragoste la prima vedere, pt. ca prima mea iesire din tara a fost la Kaprun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alex_Macedo
[29.11.12 14:26:19]
»

@motaneata:

Voi bate la poarta castelului tau din Griesgasse 23-25 (parca asta e adresa completa, nu?), numai lasa vorba majordomului sa-mi deschida. Se spune ca in Gastgärten este cel mai bun Trumer Pils, o fi adevarat?

... he, he... vezi când vii să nu strigi prea tare că iese Vr... pardon... Frîncioaia pe parapet ca să ne spargă la auditiv ca plecăm la lucruri sfinte, vechi de "freo"... 400 de ani numite, Trumer cu... brumăr pe sticlă! Pilsu' ăla e la fel de adevarat ca hameiul ce băutam într-o mânăstire de călugări undeva prin Bavaria, acum vreo 22 de ani! La listă... trebuie să mă gândesc... Austria e ca o bibliotecă plină, cu cărţi bune de nu mai ştii ce titluri sa alegi...

Scuze de off-topic, Bogdan.

@BOGDAN DSN

cred ca ai uitat de Augustiner Brauerei - faimoasa ,,biblioteca'' din Salzburg. Aici se ,,studiaza'' intens de la ora 15 pana la 23

... şi ce studios devin când "doar", mă uit la un Augustiner Dunkles (neagră de la mămica ei!), sau clasica Augustiner Helles (5.2%). Aşa ceva nu se uită!... da'... deh... "tăbârneţile" materiei cenuşii...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
motaneata
[29.11.12 19:08:18]
»

Of, Doamne, ce spumă am în creieri, numa' ce mă gândesc la pilsu' ăla de hamei austriac! Vedeţi, de aia tot fac eu liste şi topuri, tre' să găsesc nişte locuri să mă liniştesc.

Văd că mi-aţi propus numa' mănăstiri şi biblioteci, da' o berărie că lumea nu ştiţi?

Pân' la urmă merg şi la mănăstire, că e musai să mă-mpartăşesc cu nişte pils sfinţit.

Apropó, vedeţi cu ce se ocupau călugării franciscani şi augustini pe vremea ereziei? Stăteau numai cu nasu'n alambic şi se-ntreceau în reţete de pils, în timp ce ai noştri ieromonahi o ţineau numai în mătănii şi post negru!

Dar să ne intoacem la "Lista lui Motăneaţă". Uitaţi ce vă propun eu:

1. St. Wolfgang am Wolfgangsee- platoul dintre St. Wolfgang şi Ried (plimbare la ceas de seara); priveliştea de pe Schafberg.

2. Großglockner Hochalpenstraße într-o zi senină de vară;

3. Zona lacurilor din Carinthia (vara): Millstätter See, Ossiacher See şi Wörthersee. Nu rataţi: Reisseck-Bergbahnen Mölltal (Kolbnitz) şi nici plimbarea cu vaporaşul pe Millstätter See.

4. Stuben (Vorarlberg) şi satele învecinate (Zürs, Lech, St. Anton am Arlberg) .

5. Hallstatt (Salzkammergut) şi Mutters (Tyrol) -la egalitate-. Vara în Hallstatt, iarna în Mutters.

În ceea ce priveşte "retragerea la pensie", staţi liniştiţi: nu mă retrag în Austria, este doar un exerciţiu de imaginaţie (în contextul alegerilor din 9 decembrie!!!). Deşi, dacă mă gândesc bine, după alegeri s-ar putea să-mi folosească

Retragerea la pensie nu trebuie privită că "trădare de ţară". Mă gândesc pur şi simplu la

un loc unde m-aş retrage când oasele au obosit de atâta viaţă şi unde să fac cel mai important lucru: NIMIC... eventual primăvara un pai în gură şi gură cască la natură!!!

(excelent, @Alex_Macedo)

Deci, unde?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
claudiu 71 CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA
[13.12.12 22:12:45]
»

@motaneata: Scuze intarzierea dar uneori timpul trece prea repede mai ales inainte de sarbatori. Topul meu din ce am vazut, ordinea poate fii aleatorie:

1. Zona Krimml precum si Gerlos aflat in vecinatate in orice anotimp.

2. Montafon. O zona emblematica care nu se uita. Silvretta, muntele Pizz Buin. Turism pur 8 localitati cu 18000 locuri de cazare spune mult.

3. Obertauern, Katschberg in principal pentru iubitorii sporturilor de iarna paradisul alb dar si vara Parcul National Hohe Tauern.

4. Salzkammergut cu romanticul Hallstatt aici o mica istorioara foarte interesanta si adevarata: Chinezii din provincia Guandong au fost atat de fascinati de micuta asezare austriaca incat au cerut permisiunea autoritatilor austriece sa copieze in cele mai mici amanunte localitatea in China. Banii si vointa nu au lipsit asa ca copia 100%exista in Asia (youtube) Primarul a fost intrebat daca nu il deranjeaza deoarece asiaticii s-ar putea sa nu mai vina in numar asa de mare in Hallstatt. El a raspuns: Acesta v-a face si mai cunoscut adevaratul Hallstatt. Interesant nu?

5. Wachau Nibelungengau. Dunarea, castele, cele mai bune crame de vinuri, restaurante adevarate muzee gastronomice vechi si foarte bune. O plimbare cu vaporul de la Krems pana la Aggstein este ca o incursiune in trecut.

Fiind perioada premergatoare craciunului: Targurile de craciun cele mai frumoase sunt in zona lacurilor din Carinthia si cele din Salzkammergut total diferite de cele orasenesti mult mai pitoresti traditia se mai pastreaza nu doar interesul comercial.

Pensia draga prietene e departe dar as dori vara munte, iarna soare mare cred ca asta va doriti si voi daca ar fii cum visam la viitor!

Sarbatori Fericite si La Multi Ani sanatosi! Concedii placute deoarece viata este o calatorie sau cam asa ceva!

.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alb, Alex_Macedo, BOGDAN DSN, claudiu 71, motaneata, Nicu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Carinthia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066554069519043 sec
    ecranul dvs: 1 x 1