Solicitare CMR / CEHIA

Praga Pass Card si altele

Trimisă în 13.04.24 14:47
autor NasshuSE [Bascov [AG]]
» VIZUALIZĂRI: 1052

In mai ajung la Praga si ma tenteaza un Pass Card. Am gasit doua variante CoolPass praguecoolpass.com/attrac ... 18c980b69d941bb si Visitor Pass praguevisitorpass.eu/Experiences. Ambele au cuprinse cam aceleasi atractii/obiective/muzee diferenta fiind ca Vistor Pass contine si trasportul public/ Petrin inclus.

Q1

A folosit cineva - mai recent - un astfel de pass? Daca da, care si ce recomandari ar avea, ce experienta a avut?

Q2

Cum funcioneaza aceste Pass-uri - as merge pe varianta electronica/app?! Sunt un fel se skip the line - se scaneaza un cod si intri? Sau te duci la casa de bilete/coada de rigoare, se scaneaza si ti se elibereaza biletul (gratuit)?

si altele

Q3

Cum e cu vizita la cetate?! Am citit, tot pe aici, dar info era destul de veche, ca ar fi tururi/intrari din 2 in 2 ore. Tot asa este? Daca da, exista o limita de vizitatori per tur? Gen ajungi la 10 nu prinzi loc si pierzi vremea pe acolo 2 ore pina la urmatorul tur?

Thx


  • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 1 -- TRANSPORT: individual
  • ADULŢI: 4

Răspunsuri

câinele roşuPM1r[14.04.24 08:48]

@Nasshu:

Buna dimineata. Eu nu am folosit passuri, mi-am facut un program de vizitare si am folosit transportul public, care este eficient, acoperitor si ieftin. Cred ca passul poate fi util numai cu privire la vizitarea catedralei, accesul grupurilor avand prioritate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristian savaGD4r[15.04.24 10:12]

@Nasshu: Buna ziua, am citit intrebarle tale, nu pot sa te ajut cu Pass Cardul pentru ca, de 25 de ani de cand merg la Praga nu am folosit aceste Pss-uri. Praga este Praga, orasul de aur, plina de turisti, vesela, primitoare si usor de vizitat. In cateva zile nu poti cuprinde toate atractiile dar, trebuie sa te axezi pe cele mai vizitate locuri.

In Praga, reteaua de transport subteran si suprateran este foarte bine pusa la punct si respecta cu strictete orarul de circulatie. Dupa parerea mea, metroul cu cele trei linii, verde, galben si rosu te duce in toate punctele de atractie.

De fiecare data cand am fost la Praga, am ales un hotel aproape de o statie de metrou iar masina nu am folosit-o decat pentru vizitarea obiectivelor propuse din afara orasului (castelul Konopiste, castelul Veltrusi, orasul Melnik, Karlovy Vary, Cesky Krumlov, Hluboka nad Valtavou, Humpolec, Kutna Hora, Stemberg, Brano, Pisek, Orlik na Valtavou si multe altele).

Pentru cateva zile in Praga iti recomand ca in prima zi sa pornesti agale din fata statuii lui Venceslau (statia de metrou Museum), o prima oprire la Vytopna restaurantul gara unde comanda iti este adusa la masa cu trenuletul (locatia este in partea stanga a statutii lui Venceslav pe zona pietonala Vaklavske) apoi cobori la pas pe zona pietonala treci pe langa magazinul Batta (are 5 etaje, poti sa-l vizitezi daca vrei ceva de calitate) in imediata apropiere a magazinului se face o intersectie pietonala mare iar in fata ta ai sa vezi un restaurant cu gradina, Restaurace Svejk, unde au cei mai buni carnati din Praga (Vaclavske Klobasy), prin dreapta restaurantului este o straduta ingusta cu un suvoi de turisti pe care daca-i urnmezi ajungi in fata Primariei si piata care, are in dreapta Birestica Sf. Tyn, Aici, poti sa optezi pentru o vizita in turnul ceasului astronomic, astepti ora fixa si privesti sfintii care se perinda prin fata firidelor ceasului sau poti degusta o portie de pulpa de purcel rotisata la foc de lemne.

Stand cu fata la cladirea primariei prin stanga urmezi coloana de turisti si ajungi la podul Karol (Karluv Most) pe care-l traversevi admirand portretele sau tablourile facute de artisti amatori ori te delectezi cu muzica life a unor muzicieni anonimi. Totul degaja veselie, zambete, relaxare si pentru un moment lipsa grijilor.

Ai travesat podul Carol, urmezi grupul turistilor si ai sa ajungi intr-o piata pietruita cu o statie de tranmvai intr-o intersectie foarte circulata. De aici faci stanga urmand linia de tramvai iar la a doua statie (Ujezd) este un parc care urca in trepre spre vechiul turn de televiziune de la Petrin, aici la poalele parcului se afla intrarea la funicularul de la Petrin cu care poti sa urci pana in varful dealului unde, poti urca in turnul de televiziune pe scari sau cu liftul si ai sa vezi o panorama superba a zonei cu castelul Hrad in stanga si maestosul rau Valtava in dreapta.

Tot la Petrin este muzeul oglinzilor unde, daca intrii o sa ai parte de o portie zdravana de ras dupa ce imaginea ta apare in oglinzi deformate. Prima zi poti s-o inchei cu o supa de usturoi si un gulsa de vita la restaurantul cu terasa din fata statiei de tramvai Ujezd sau, mergand spre dreapta cand stai cu spatele la parc, urmand linia de tramvai ajungi la statia de metrou Invalidovna (linia galbena) unde, iei metroul spre Florenc iar aici schimbi cu linia rosie si cobori la statia Ladvi.

Cand iesi la suprafata este o zona comerciala care are in stanga restaurantul berarie Cobolis (Pivovar Ladvi Cobolis). Aici, este o mica fabricuta de bere care, produce berea Cobolis si iti recomand sa incerci o rata pe varza stropita cu bere blonda sau neagra Cobolis, merita...

A doua zi, poti sa iei metroul linia verde (sau celelalte linii pana la intersectia cu linia verde) si sa cobori la statia Malostranska unde, la iesirea la suprafata o sa vezi un mic parculet cu multa vegetatie, statuiete din piatra si banci din lemn, Cehi spun ca, aici este zona cu incarcare pozitiva si ai sa vezi destui oameni care stau asezati pe banci contempland natura verde. La iesirea din parc in partea dreapta este linia de tramvai care urca spre zona manastirii Loreta.

Daca urmezi linia de tramvai si grupurile de turisti ai sa vezi ca, in partea stanga se face o strada pietruita care urca in trepte pana la castelul Hrad. Urmezi drunmul urcand spre castel, te conformazi controlului facut de garzile de paza si intri pe aleea principala. Daca ti s-a facut sete de la urcare sau ti-a scazut glicemia poti intra in stanga la Lobkovitz unde te poti delecta cu o bere Bernard sau prajituri de casa care mai de care mai apetisante.

Urmarind traseul spre biserica Sfantul Vit pe partea dreapta sunt scari care duc la strada breslelor (zlata ulitza) unde poti sa vezi cum aratau casele breslasilor care munceau la castel, apoi continund drulul ajungi in piateta castelului care in dreapta are Basilica iar in fata impunatoarea biserica in stil gotic Sf, Vit.

Apropos de la strada de aur (strada breslelor) poti cumpara bilet pentru vizitarea strazii, Bazilica si biserica Sf, Vit. La intrare in Basilica sau in Catedrala Sf. Vit sunt casti si brosuri in limba engleza, franceza, spaniola, germana, rusa, numai romana nu. Urmand traseul si bine inteles grupurile de turisti ai sa iesi de la castel intr-o mare piateta care are in stanga muzeul militar iar mergand in sus ajungi la Manastirea Loreta.

Din fata castelului Hrad in stanga strada coboara spre Nove Mesto prin strada Nerudova. Apropape de poalele dealului coborand pe strada Nerudova pe partea dreapta ai sa vezi arborat steagul Romaniei, aici fiind Ambasada Romaniei la Praga. Fata in fata cu ambasada, se afla un restaurant in stil medieval unde au niste coaste de porc sau vita de exceptie si o berarie Kotoura (motanul negru).

A treia zi nu poti sa pleci din Praga daca nu faci o plimbare cu vaporasul pe Valtava sau nu vizitezi Gradina Zoologica unde, poti ajunge cu vaporul timp de 2 ore pe sens.

Cam asa as vedea eu o vizita scurta la Praga care sa-ti ramana ca o amintire placuta dar si cu dorinta de a revenii.

La buna vedere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

Carmen IonTIT9r[15.04.24 10:54]

@Nasshu: Subscriu la recomandările de mai sus: nu ai nevoie de pass sau tur organizat pentru a vizita castelul iar transportul public e bine pus la punct.


Adrian BranescuGD1r[15.04.24 21:45]

@Nasshu: Îți recomand sa nu cumperi, nu veți putea vizita mai mult de 2-3 obiective pe zi, asta e parerea mea, timpul scurt, 3 nopți și oboseala de pe timpul călătoriei își va pune amprenta. Alege ce vrei sa vizitezi și grupează pe zone, transportul local foarte bun și decent ca și preț.

La unele muzee se pot cumpăra bilete on line cu reducere de 10%. La Castel noi am stat la coadă la un punct de vânzare al biletelor, cumperi și primești un bilet de hârtie pe care trebuie să-l treci prin cititoare. Exista un tur de baza pe care merita sa- l vezi la care poți să adaugi încă 2 extra.

Noi am fost la Sf lunii octombrie început de noiembrie nu era foarte aglomerat dar grupuri de turiști am văzut peste tot.

Drum bun și călătorie frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

  • [4] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.35909008979797 sec
    ecranul dvs: 1 x 1