GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Balcik. Despre cazare și mâncătorii
Clar, ăsta mi-e norocul, nu pot alege și eu o locație despre care și ceilalți să fi scris ca mine.
Cam așa o să fie și cu cazarea la Balcik, despre care, din cele 4 review-uri deja existente, 1 este favorabil iar 3 îs cu ”Să nu vă puie dracul! ”.
Înainte de-a povesti despre cazare, vreau să vă spun că am ales acest hotel îndelung, în sensul în care a venit un prieten la mine, mi-a spus că erau 4 familii care voiau să meargă la Balcik, făcuseră rezervarea iar după, cu vreo săptămână înainte de plecare, una dintre familii nu mai poate merge. Așa c-a fost ca la poker, deschidere-n ”blind”, am acceptat fără nicio ezitare.
Era prima oară în viața mea când auzeam de ”White Rock Castle - Suite Hotel &Wellness, dar am manifestat încredere în alegerea făcută de prietenii mei.
Iacă ce-a ieșit:
Hotelul este amplasat în Balcik, pe str. Academician Daki Iordanov, n-aveți cum să-l ratați, este o construcție mare și albă, după cum spune și numele lui. Dar, pentru orice eventualitate, Waze vă duce chiar în fața lui.
Prima impresie este plăcută, construcția este impozantă, după cum v-am spus.
Hotelul are o parcare subterană, (in)suficientă, cred, pentru cei care se cazează acolo. Ca să fiu și mai cârcotaș, spun doar că parcarea este folosită și de câteva rândunici, cu urme vizibile pe parbrizele și caroseriile mașinilor aflate aici.
La recepție totul a durat relativ puțin, 4 familii am fost cazate în cel mult 15 minute, toate la etajul I. Păcat, pentru că cea care lucra la recepție era o fată chiar frumoasă, putea să fie și ea mai mocăită că, oricum, nimeni dintre bărbați nu i-ar fi reproșat ! Băi, și io, care spuneam că bulgarii n-au femei frumoase!
Formele odată făcute, recepționera ne-a spus, într-o limbă română bunicică, despre facilitățile de care beneficiem pe durata sejurului, despre cum ajungem la principalele atracții turistice ale Balcikului. Era prietenoasă și amabilă, am vrut să-i cer numărul de telefon dar m-am gândit că nu se face, aveam roamingul activat, avea să ne coste convorbirea... :p
Camerele de le-am primit s-au dovedit a fi identice, erau spațioase, cu balcon generos, două băi, una mare, matrimonială și alta de serviciu, cameră tip ”suită”, evident !
Dormitorul, mare, cu pat matrimonial, șifoniere pentru boarfe și cam atât . În camera mai mică , canapea, măsuță cu TV, mai erau câteva corpuri de mobilier de bucătărie unde se aflau minifrigiderul, o plită cu inducție, un fierbător. Găseai acolo două străchinioare, ceva veselă și o crăticioară, în caz că voiai să gătești o ciorbă de burtă. :p
Nu mă puneți să vă descriu culoarea pereților și a perdelelor dar, pentru cei interesați, da, prosoapele erau albe!
Hotelul oferă acces la Complexul SPA și are o frumoasă piscină în aer liber, lângă care se află și un minibar, nimic pretențios, dar care se dovedește destul de util. De piscină am abuzat sâmbătă după-amiaza, adâncime sigură pentru toți, pe întreaga suprafață, cred că pe la 1,45 m. Apa-caldă, curată și bună !
Lungimea, vreo douăj’de brațe ,din mal în mal. Are amenajat un loc de plajă , cu șezlonguri dar, totuși, este cam umbrită !
Întreg complexul hotelier este curat și bine întreținut iar personalul amabil.
În prețul cazării a fost inclus și MD pe care-l serveam la restaurantul de la parter.
Era servit în sistem bufet suedez, în toate cele trei zile cât am mâncat acolo am fost mulțumiți; mâncare de mic dejun, ouă, fierte sau omletă, salamuri, crenvurști, diferite tipuri de brânzeturi, de gem, lapte și iaurt, mă rog, ce mănâncă omul dimineața. Cafea și ceaiuri, sucuri naturale, conform vorbei ”Sucul e făcut din fructe, fructele - din gaz metan”. Erau și vreo două -trei feluri de salate, deci, per total, papa bun!
Pentru cei cazați acolo hotelul asigura transportul turiștilor de la hotel la plajă și îndărăt cu un microbuz, gratuit! Pentru că, da, hotelul este departe de mare, dar, cumva, lângă aleea ce duce spre Grădina Botanică și apoi la Castel. În apropiere sunt terase și un supermarket și câteva tarabe unde se vând suveniruri și alte alea, deci, nu te mănâncă lupii dacă ieși pe stradă.
Prețul a fost de 45 de euro pe noapte, deci, trei nopți înmulțit cu suma spusă, calculați și aflați singuri răspunsul!
Dacă am fost mulțumit, da, fără nicio îndoială, eu recomand hotelul celor care vor să viziteze Balcik!
Terasa ”Ariciu ”
După cum se știe, experiența culinară este una dintre cele mai importante pentru turiști.
Despre bulgari se spune că au mâncare bună, mai ales mixurile lor de legume și carne.
Ajunși în Balcik, firesc, am căutat și un loc unde să mâncăm.
Cumva peste drum de hotelul unde eram cazați se află Terasa ”Ariciu”, celebră în tot Balcik-ul, la intersecția străzilor Magnolia cu Daki Iordanov.
Nu vă așteptați la vreun restaurant de lux sau, măcar, elegant. Este, în schimb, o terasă prietenoasă cu clienții, iar meniul este bogat, ai ce alege:meniul cuprinde mâncăruri bulgărești, mediteraneene: supe, carne la grătar, pește, fructe de mare, paste, pizza, deserturi arătoase, ce mai, e destul de diversificat.
Am ocupat o masă de 8 persoane și, imediat a venit un chelner care s-a dovedit că vorbea bine românește, suficient cât să ne explice ce și cum despre mâncarea comandată.
Cât ne-am băut alcoalele de deschidere (rachiul de caise, excelent!), preț de vreo 10 minute, a venit și mâncarea comandată. Porțiile sunt chiar mari, te cam lupți cu ele. Singurul reproș, unele feluri sunt drese cu condimentul lor celebru, probabil chimen, care nu e tocmai nimerit, pentru unii dintre noi. Iar mujdeiul pe care l-am comandat era foarte slab.
În loc de pâine, dacă vrei, te servesc cu un fel de focaccia, mai aproape de turtele românești, bune de te mușcai de dește ca să mănânci cât mai multe ! Bune, bune, bune, nu vă mint !
Mă rog, una peste alta am fost mulțumiți dar, aveam un of, voiam să vedem nota de plată.
Prețurile sunt : pentru supe între 2,5-5 leva, felurile principale, 8-30 de leva, coaste de porc sau mușchi de vită, până pe la 50 de leva, calcan, 40 de leva.
Berea e între 3 și 6 leva, rachiul de caise, 6 leva, vodca tot cam atât. Am luat și niște sticle de vin, excelent, la 48 de leva sticla de trei-sferturi.
În total, pentru o masă de 8 persoane, cu băutură și deserturi, am plătit vreo 550 de leva, dar prețul a fost ridicat mai ales de sticlele alea de vin, care au fost vreo 4.
Cel mai bine, pentru o evaluare corectă a fost prețul plătit a doua zi, când am redus numărul sticlelor de vin: pentru prânz complet, 8 persoane, am plătit 320 de leva, la care a operat și o reducere de 20% promisă anterior, dacă venim să mâncăm la ei, deci, nota finală a fost de vreo 250 de leva.
În Balcik am mai luat niște fleacuri de pe la tarabele de pe lângă faleză, nimic deosebit, demn de scris despre ele.
La Albena am mâncat la ”Terasa Old House”, amplasată chiar pe plajă, locație ce părea promițătoare...
Deși se laudă că au mâncăruri românești, meniul este o glumă! Proastă, să mă scuze cei de-acolo!
Știind despre damblaua lor cu chimenul, am cerut feluri de mâncare unde acesta n-avea ce căuta: piept de pui cu cartofi prăjiți, tocăniță de ficat cu legume, coaste de porc, șnițele și nu mai știu ce.
În plus, nu avea alte supe decât de pui și gulaș. Culmea, în gulaș nu era pus chimen!
Mâncarea fadă, fără gust, făcută parcă de un bucătar începător.
Nici băutura nu era cine știe ce, până și berea, la draft, nu era rece! Ca să vă faceți idee, nimeni nu și-a terminat porția, am plătit, vreo 240 de leva, și-am ușchit-o de acolo.
De ținut minte, dacă voi ajunge, vreodată-n viața mea, din nou, la Albena, să nu mănânc acolo, e un fel de Terasa ”Maria” de la Eforie Nord, acum doi ani, când la toate terasele era omor de lume, numai acolo era liber! Noi am intrat, am consumat și-am înțeles de ce era liber! :((
Vă spuneam ieri că pe Plaja Neptun de la Albena era un bar de plajă, ”Beach Ganvie”, excelent amplasat, prețuri bune, bere rece. Am abuzat cu regularitate de serviciile acestui amplasament, care este chiar deosebit, prin amenajarea interioară, modul prompt de servire și, de ce să n-o spun, prin frumusețea fetelor care te servesc.
Am terminat despre cazare și locuri de mâncat în Balcik și Albena.
Este evident că, în 4 zile cât am stat acolo nu pot să am o imagine corectă asupra celor două stațiuni, de aceea, vă rog să luați cu titlu de rezervă unele aprecieri ale mele, poate n-am fost atât de bine documentat. Dar, despre locațiile unde-am fost pot să-mi dau cu părerea, la modul pertinent!
Am plecat din Balcik, luni,3 septembrie, pe la ora 10 și, în jur de ora 12 eram deja la Mamaia, în fața ”Terasei Țărănești”.
Eram toți la o masă și am comandat mâncare din aia, pretențioasă : supă de fasole și ciolan de porc cu varză călită și cu ardei iute. Nici urmă de chimen, deci, am răpus farfuriile în timp record! Și a fost buun !
Apoi, am ajuns și la Vila de vară a Reginei Maria de la Mamaia. Este paragină totală și am fost un pic trist: bulgarii fac bani din Castel , noi îl lăsăm în paragină. Mă rog, românisme !
Data viitoare plecăm din Sulina și ajungem la Tulcea, un oraș mai frumos decât m-aș fi așteptat. Dar, până atunci, vă urez weekend plăcut și-nchei cu haidi, pa! :)
Web, te rog, pentru porția de gălăgie: https://www.youtube.com/watch?v=alS-QTAtCvc
Trimis de Yersinia Pestis in 14.09.18 11:06:04
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40771000 N, 28.14837500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yersinia pestis: pe viitor nu mai amesteaca review-uri despre hotel cu review-uri despre restautante.
Împarte-le în 2!
Pe site, pentru fiecare zonă există rubrică de tipul
''Unde mâncăm în Balcic şi împrejurimi? ''
Aici, în această rubrică se notează HOTELUL!
@webmaster26: Am vrut să n-o mai lungesc cu șederea mea la Balcik, mi se părea că bat apa-n piuă!
@cosminap: Mulțumesc, vecina!
Ei, e prea mult spus”captivant”, am vrut să fie un review util pentru cei ce-ajung în zonă și ar avea nevoie de cazare sau de un restaurant bunicel! Și-așa am avut emoții, după cum spuneam, părerile spuse pân-acum sunt ,mai degrabă, negative .
Altfel, mulțumesc pentru (primul) vot, sper să ai mână bună, să bat recordul la voturi date!
Sărut mâna, weekend plăcut!
@Yersinia pestis: fiecare cu așteptările și percepțiile lui????
Baftă la voturi!
@cosminap: Da, doar c-am văzut oarece intoleranță față de opiniile celui care nu e de acord cu ceea ce scrie autorul. De aici și dubiile mele.
Ori asta e greșit, fiecare vede lucrurile cum vrea!
Mă rog, ar trebui să-nțelegem că e loc pentru toți sub soare!
Oricum, mie mi-a plăcut hotelul și, dacă nu sunt probleme grave, sunt dispus să fiu mai permisiv, mai relaxat !
@Yersinia pestis: Concluzia este că ați încheiat vara frumos, la o terasă în Mamaia cu mâncare românească!!!
Hotelul arată bine și ați avut tot confortul, păi ce vrei mai mult... auzi, suită cu două băi ????
Despre mâncarea bulgărească nu mă pronunț... din cauză de condimente... pe care bulgarii le folosesc...
Să vă fie de bine.
@ANILU: Hotelul este frumos, după cum am spus, m-au mirat comentariile negative. Bine, înțeleg că se datorau felului în care a fost organizat Revelionul 2016/2017! Mă rog, 3 comentarii erau numai despre așa ceva: doi spuneau c-a fost oribil, unul c-a fost sublim! Uniți în diversitate, nu?
Mâncarea nu m-a dat pe spate, au condimentul ăla nesuferit! La “Ariciu” te puteai înțelege cu ei deși, cazul meu, și-n paste l-au pus!
Iar la “Old House” e caz de targă! Poate pentru că era sfârșit de sezon, uite, le mai dau o șansă!
Weekend plăcut! ????
@Yersinia pestis:
”Clar, ăsta mi-e norocul, nu pot alege și eu o locație despre care și ceilalți să fi scris ca mine.
Gospodin Yersinia, Mr. Pestis.
Ai dreptate! esti inconfundabil!
Ramai asa ca sa te recunoastem daca iti mai schimbi numele pe aici!
Ce e misto la Balchik in afara de Cuibul Reginei si Gradina aia Botanica senzationala este ca poti spune ca ai calcat pe urmele reginei, ai mers dupa Inaltimea Sa, chiar daca nu ai ajuns-o niciodata, Dumneaei trecand pe acolo prin alt secol
Leka nosh! Sau Dobr ytro!
Numai de bine!
@Yersinia pestis:
Ieri te-am bârfit într-un autobuz bucureştean!! Nu te speria, a fost cu drag de la... ambele persoane participante la discuţie! Na că nu afli dacă te-am bârfit cu o damă sau cu opusul ei
@Dan&Ema: Cea mai pregnantă senzație de “regalitate”, pentru mine, este la Sinaia! Și nu numai la Peleș, unde este evident de ce, cât în toată Sinaia.
Cred că această localitate-și merită aura , și astăzi orașul are o eleganță a sa.
Balcik, are admiratorii lui, cum e și normal, nu spun că regret c-am fost acolo, ci doar că nu o văd stațiune: plaja mică, departe de multe hoteluri.
Grădina Botanică are o reclamă foarte bună, PR, ce vrei iar Castelul e o vilă, destul de rustică. Bine, duce legenda Reginei Maria, cea pe care Carol I a surghiunit-o acolo, copleșit, poate, de personalitatea ei. Totuși, Regina nu e un persomaj atât de iubit în România, ea, care fusese atât de iubită de popor în WWI.
@elviramvio: Dacă nu suntem bârfiți nu existăm, deci, nu pot fi supărat c-am fost subiectul unei discuții.
Totuși, mă-ntreb: ce-ați fi putut să discutați despre mine, pentru că nu mă cunoașteți ?!
Nici nu știți câte motive ați găsi dacă m-ați cunoaște în realitate, deci, voi pierdeți! ????????????
Bârfă pozitivă?! Mneeeaaah, n-are niciun haz!
@Yersinia pestis: Bre, bre! Chiar mă-ntrebam dacă vei ajunge la Balcik! Aveam eu o presimțire că da! Și-am presimțit bine!
Condimenti lor ”secret” este... oregano! da-da! În Oltenia se numește sovârf:gardenexpert.ro/flori/pla ... ice/sovarf.html
Nu cimbru, nu coriandru.
Din ce știam eu, terasa Ariciu era a unui român. Nu mai știu situația actuală.
Eu aș fi cerut kavarma și banitsa. Banitsa e plăcinta lor cu brânză sărată, ca plăcinta dobrogeană de la noi.
Si cazarea a fost frumoasă! Două băi! Răsfăț, lăfăială!
Mie mi-a plăcut ce-am citit și văzut!
Haidi, pa!
@Zoazore: Tu știi cât țiu la tine, nu te-aș contrazice, neam! Dar, nope, ce pun ăia-n mâncare de-o strică pe toată nu-i oregano! Cunosc buruiana asta, o pun în paste, alături de busuioc! Nope, e ceva pe bază de chimen, cic-ajută la digestie!
Ori, aicea, e un grav anacronism, să ai rachiu de caise, digestiv de nu se poate, și să pui chimen în mâncare?!
Nu, acuma m-am dus în bucătărie, am băgat nasu-n punga cu oregano, nu-i de-acolo! Parol, monșer!
Am sărit peste plăcinte, c-aveam elan de la rachiu și de la vin. Buei, un vin de mureai, bun cu draci! E drept, 48 de leva sticla, dar face toți banii!!! Din păcate și dacă mă bați nu știu ce marcă era, avea doar niște sticle lungi, chiar “țăruși” cum le spunea pe vremuri la treisfertul nostru!
Altfel, respectuos te huidui pen’că nu prea mai participi la viața de-o avem noi, membrii acestei comunități, aicișa!
Acuma, serios, probleme? Sper să nu!
Așa că gata, nu mai vorbesc cu tine că nu mai am temă! ????
Last edit : nu-i oregano, de cimbru nu se pune problema, ca orice bărbat însurat de 30 de ani, eu gătesc acasă ! Pe cuvânt, mă bag și la finețuri, ăla e chimen, baza!
Cică e condimentul lor nativ “ciubritsa”. Fac săpături și aflu ce-i !
@Yersinia pestis:
”Altfel, respectuos te huidui pen’că nu prea mai participi la viața de-o avem noi, membrii acestei comunități, aicișa! Acuma, serios, probleme? Sper să nu!
Cum adicătelea, bre? Că io citesc p-aci din greu! Am și scris, dar tu erai plecat, să am io ce citi cu drag p-acilișea!
N-am probleme! Doar exerciții! Și nici nu-mi plac problemele, așa că sper să nu mai am!
Ok, chimen să fie!
@Yersinia pestis: Un restaurant foarte misto in Balchik este Korona, situat langa castel, pe faleza. E wow. Iar un hotel la fel de bun este Regina Maria, situat la 2 pasi. Combinate, cele 2 ingrediente, fac ceva deosebit!! Crede-ma!
@Zoazore: ce-ai scris, bre și cum, în Morse?! Că te opriși la faza cu crâșma aia, cu mâțele, “Peru”, de-i dădeam cu pisicile-n cap dacă le vedeam pe masă, lingând tingirile, zău așa... ajungeam caz de Poliția animalelor!
În rest, pauză solemnă, ce, tu crezi că io văd cu ochii de la ciorapi ?!
Iete, ca să nu dau greș, aruncai și -acu o geană pe la tine-n pagină, mă uitai printre șîpcile din gard . Canci, pauză totală !!!
@rentea: Mersi, dar, povestii că hotelul nu l-am ales eu iar la Ariciu ajunserăm, oarecum, din întâmplare și am fost mulțumiți! Și dacă nu ne-ar fi plăcut, ne-a amorțit revolta vinul de tot spui de el precum și rachia. Bune, rău, amândouă!
Totuși, am rămas vigilenți, la Albena eram în stare incipientă de Revelion cànd ne-am dus la “Old House” da’ ne-am prins repede că acolo e nevoie de cascadori ca să mănânci ce-ți pun ăia pe masă!
Iar despre hotel, spui drept, n-am ni’ca de reclamat!
Oricum, mersi de sfat, da’ nu mă mai prinde Balcik-ul să mă cazez acoloșa!
@Yersinia pestis: Poi impresii de la birou nu pot să scriu, deși mă cam cazez p-acolo! Nu prease poate aerisi și mă ia așa un somn... deci e cu cazare!
N-am mai plecat pe niciunde, deci...
Dar îmi asum critica!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Vacanta Balcik — scris în 10.07.22 de Margi din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2020 White Rock Castle Spa, un hotel confortabil si dragut — scris în 11.09.20 de Patrim din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Dezamăgire — scris în 26.06.18 de oanagogan din IASI - nu recomandă
- Dec.2016 Un Revelion peste asteptari! — scris în 09.01.17 de Mihaela-Diana din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Revelion Balcic 2017 — scris în 04.01.17 de cilie din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2016 Doar pentru optimiști — scris în 04.01.17 de fanespoitorul din BUCUREșTI - nu recomandă