ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

O zona putin frecventata si aproape necunoscuta. Malaia – Ciunget

TIPĂREȘTE

Astazi va voi prezenta cateva posibilitati de cazare aflate in vecinatatea unei zone deosebit de frumoase si prea putin cunoscuta pe care nu trebuie sa o ratati daca treceti prin apropiere.

In loc de introducere. Cum am ajuns aici ? Pai am ajuns in urma unui drum pe care l-am facut la Caciulata s-o luam pe mama mea care a fost acolo la tratament timp de 14 zile si daca ziua cand trebuia s-o luam tot era intr-o sambata, ce am zis ? Hai sa mai cautam o cazare de o zi prin zona, noaptea de sambata spre duminica si sa mai (re)vedem frumuseti mult dragi noua si unde nu mai fusesem de mai bine de 10 ani.

Cum ajungem acolo. Pai o sa va dau tot traseul pe care l-am facut noi, adica acela cu plecarea din Bucuresti :

Bucuresti – Pitesti – Dedulesti (oprire obligatorie pentru savurosii mici din Dealul Negru :)) ) – Ramnicu Valcea, de unde va lasati pe dreapta spre Calimanesti - Caciulata, apoi pe valea Oltului pana in Brezoi. Pana aici aveti 210 Km. Din Brezoi faceti stanga spre Voineasa si mergeti ~30 Km, pana dati de Malaia. Dupa Manastirea Malaia pe care o veti lasa pe partea stanga, atentie la indicatoare pentru ca veti vira stanga spre Ciunget pana la care veti mai avea de strabatut ~ 5 Km, drum asfaltat aflat in conditii satisfacatoare.

Alegerea cazarii. Am plecat de acasa fara rezervari prealabile, cu o mica lista de pensiuni si cabane de 2 de 3 si de 4 margarete, care cat de cat corespundeau cerintelor noastre. Cei dintre dvs, care ati citit review-ul meu anterior acestuia, cel despre Pensiunea Atra de pe Valea Doftanei, vezi impresii, stiti deja ce cautam. Locatii retrase care sa ne asigure un oarecare confort si in care sa putem gasi liniste si relaxare departe de “lumea dezlantuita”.

Asadar am ales cinci pensiuni, asta si in ideea ca daca unele vor fi ocupate, sa avem totusi variante de rezerva. Selectia am facut-o in functie de review-urile de pe AFA (la unitatile la care aveau asa ceva), notele de pe Booking si criterii personale verificabile la fata locului, acestea fiind in primul rand curatenia, conditiile de cazare, sa se poata manca acolo (sa nu alergam ca disperatii dupa vreun restaurant) si in fine foarte important, izolarea. Cu cat mai departe de drumuri circulate, cu atat mai bine.

Trebuia sa gasim o camera tripla sau un apartament, noi fiind 3 persoane plus fiara din dotare, ferocele pechinez Bitza, care n-avea cum sa lipseasca de la un asemenea eveniment :))

In planul de bataie cu care plecasem de acasa, pusesem pensiunile in ordinea in care le vom intalni pe traseu. Asadar :

1. Pensiunea Alpina 3 margarete – Aflata la coada lacului de acumulare Bradisor. Se afla pe stanga soselei, cum mergeti spre Voineasa, dar este asezata chiar pe marginea soselei care este destul de circulata (asadar izolarea pauza...). Oprim, aveau locuri suficiente, camerele arata bine, au si restaurant, asa ca o tinem la rezerva de Doamne fereste daca nu vom gasi altceva liber.

2. Pensiunea Ciobanelu 3 margarete – este amplasata in Ciunget la nr. 1, pe stg. soselei, arata bine, dar nu mai oprim, aceasta fiind tot pe marginea drumului si fara note prea bune.

3. Pensiunea Casa cu Pomi 3 margarete – este si ea tot in Ciunget dar la nr. 451, pe dr. soselei, arata excelent pe afara, intram, camerele elegante mari si curate, aveau si locuri, insa... Tot la marginea drumului :(. Mai cautam.

Acum urmeaza sa ajungem la una dintre cele 2 variante de baza pe care le alesesem pentru cazare. De fapt la cea de a doua dintre ele :))

4. Vila Ursul 4 margarete – ca sa ajungeti aici va trebui sa faceti dreapta undeva spre iesirea din Ciunget, parasind sodeaua. Exista indicatoare la dreapta, atentie pentru ca nu-s foarte vizibile si care va vor indica drumul spre 3 pensiuni : Vila Ursul, Pensiunea Fantanita Haiducului si Pensiunea Luminita. Dupa cateva zeci de metri, veti intra pe un drum forestier, insa nu foarte rau, ce va va scoate dupa ~ 3 Km la Vila Ursul. Si aceasta pensiune este plasata tot langa drum, dar aici vorbim de altceva. Un drum foarte putin (spre deloc) circulat, asa ca e de bine :)

Oprim, vedem camerele (erau doar 2 rezervate), totul OK. Camere spatioase, curat, puteam servi masa aici. Buun... O rugam pe doamna daca poate sa ne retina un apartament (v-am zis, eram 3 persoane) pentru vreo ora, o ora ½, urmand sa sunam daca ne vom caza la ultima locatie pe care mai vroiam s-o vedem si cea dintai de pe lista preferintelor : Pensiunea Fantanita Haiducului.

Extrem de amabila, doamna M. care alaturi de sotul dansei administreaza Vila Ursul, ne-a descris in termeni laudativi Fantanita Haiducului, care alaturi de Casa cu Pomi (pe care o vazusem deja) si de Vila Ursul sunt cele mai bune cazari din zona ca si conditii de cazare si masa. Lucru rar daca nu unic din partea unui administrator al unei unitati de cazare, sa laude concurenta, avand totusi in vedere faptul ca-si putea pierde trei clienti prin amabilitatea dansei. Remarcabila atitudinea corecta si fair-play de care a dat dovada si un plus pentru onestitatea dumneaei. Jos palaria :)

5. Pensiunea Fantanita Haiducului 4 margarete – o veti gasi la o distanta de ~ 10 Km de Vila Ursul. Veti strabate un traseu superb pe un drum forestier aflat nu in cele mai bune conditii, dar practicabil parcurs incet si cu atentie. Oricum veti merge incet, macar pentru a admira frumusetile patriei :). Pensiunea este situata la o inaltime de 1250 de metri si este locul in care cu siguranta vom veni sa ne cazam odata si odata. Are o locatie fantastica si de aici veti avea cea mai frumoasa priveliste pe care am vazut-o vreodata pentru o locatie de cazare peste medie (4 margarete) si la care se poate ajunge cu auto din dotare. In fata vi se va deschide un taram de vis cu peisaje uluitoare ce va vor taia respiratia. Vedeti pozele, desi frumusetea din poze este relativa, fata de realitatea vazuta si traita la fata locului :)

Din pacate pentru noi, toata vila era ocupata de un grup de sportivi, dar totusi administratorul pensiunii, o doamna foarte draguta, ne-a prezentat cateva camere (sportivii fiind plecati pe coclauri), sa ne putem face o idee in vederea unei cazari viitoare. Interioarele arata foarte bine, mobila din lemn masiv, dotari de 4 margarete. O locatie de luat in seama pentru viitor :)

Si ca o paranteza, daca tot v-am prezentat acest loc, trebuie sa stiti ca un pic mai sus de Fantanita Haiducului, mai este o pensiune, o cheama Pensiunea Luminita de 2 margarete, dar si aceasta era ocupata 100 % de un grup de copii, tabara ceva, nu stiu. Aici insa n-am mai intrat sa vedem vreo camera si asta pentru ca ne-a fost taiat elanul turistic inca de la intrarea in ceea ce ei numeau restaurant. Toate mesele ne-debarasate, pline de vesela, tacamuri si pahare murdare si nimeni dintre angajati nu parea sa aiba vreo problema cu asta, asa ca... Pas si ne-am luat viteza urgent de aici.

Inchizand paranteza, ii multumim doamnei administrator de la Fantanita Haiducului pentru amabilitatea de a ne prezenta camerele si cu promisiunea ca vom reveni si la ei pentru o cazare intr-un weekend viitor, nu ne ramane altceva de facut decat sa revenim la optiunea a doua din lista :

Vila Ursul 4 margarete , bine si convingator prezentata de colegul si prietenul Safta Radu care a fost acolo in noiembrie anul trecut vezi impresii, review-ul sau cantarind de altfel greu in alegerea de catre noi a acestei locatii si clasarea vilei pe locul 2 in optiunile noastre.

Facem cei 14 Km inapoi coborand de data asta, pana ajungem la Vila Ursul unde luam un apartament (Apt. 4), perfect pentru cazarea a 3 persoane, chiar si 4 la o adica.

In fine, dupa aceasta XXL - mega introducere, am ajuns si la obiectul muncii de astazi. Descrierea Vilei Ursul :))

Cazarea in Vila este asigurata prin 9 camere : 6 cu pat matrimonial, una cu 2 paturi si 2 apartamente. De notat faptul ca apartamentele nu au balcoane :(. Asta-i trist.

Apartamentul. Apartamentul nostru se afla la etajul 1 si era compus din 2 camere, dotate cu calorifere, draperii groase la geamuri iar pe jos pardoseala de scandura lacuita.

Intr-una din camere avem un pat matrimonial cu o saltea groasa si confortabila, perne de puf moi (prea moi pentru gustul nostru), 2 noptiere cu veiozele din dotare si un ceas electronic cu alarma, un dulap cu 2 usi, o parte cu rafturi si cealalta cu umerase, iar in dulap veti mai gasi 2 halate de baie groase si pufoase, o perie de haine, un feon, o mica trusa de croitorie cu ac, ata de diferite culori si alte chestii care nu stiu ce erau (din trusa zic). Din aceasta camera avem si intrarea in baie. Camera are o fereastra care da spre padure si spre galagiosul raulet Rudareasa, o placere sa-l auzi noaptea clipocind :)

In cea de a doua camera avem langa use un cuier pentru haine, masuta de bagaje, un birou cu un scaun (in birou este inclus si un mic frigider cu mini-bar contra cost), o oglinda mare deasupra biroului, canapea de 3 persoane in care se poate dormi lejer si la care daca veti trage sertarul de sub ea, veti descoperi ca acolo se afla de fapt inca un pat de o persoana dotat si acesta cu o saltea de calitate, numai buna pentru un somn odihnitor. In camera mai avem si o masuta patrata, 2 fotolii imense si un televizor CRT (diag. ~ 60 cm) cu antena prin cablu si foarte multe canale in meniu. Fereastra camerei da spre o laterala a vilei, in apropiere avand un mic helesteu cu pastravi, iar la oarecare departare, paduri de brad si crestele muntilor. Peisaj frumos si linistitor.

Tot mobilierul din camere este din lemn masiv si chiar daca mobila nu este tocmai noua, se prezinta in conditii bune.

Ca o paranteza, podeaua de lemn scartaie destul de tare si daca aveti somnul mai usor, veti putea fi deranjati de asta. Pana si sub greutatea lui Bitza care are doar 6 Kg scartaia :))

Baia. Spatioasa si dotata decent, totul functional in parametri optimi, gresie pe jos, cabina de dus, apa calda la orice ora, 2 suluri de hartie igienica, 6 sapunele si sapun lichid in dozator. Si aici avem o fereastra ce da spre spatele vilei, la rauletul Rudareasa.

Rastaurantul. Sau mai bine zis locul interior in care se poate servi masa. Este o incapere destul de mare, cu vreo 10 mese cu scaunele din dotare, un televizor LCD cu diagonala mare (~ 100cm), DVD player cu boxe pentru redare muzica si filme, un bar cu diverse bauturi si cam asta ar fi.

Curtea. In primul rand avem un frumos foisor din lemn lacuit, cu mese si scaune din lemn masiv, o placere sa stai acolo. Mai exista si un gratar zidit (vezi poze), cateva umbrele de soare, stranse la data cand am fost noi acolo, iar doamna M. ne-a spus ca atunci cand vor incepe caldurile, vor monta si piscina rotunda cu diametrul de 6 m pe care o au, precum si mai multe sezlonguri si hamace pentru doritorii de plaja in susurul paraului de munte :). Ce mai. Trebuie sa mai dam o tura si cand or da caldurile alea adevarate in Bucuresti :))

Dupa cum deja v-am spus, in spatele curtii curge Rudareasa. parau cu apa putina, dar pe cat e de micut, pe atat e de scandalagiu si galagios :)). Chiar periculos in unele cazuri, dupa cum am aflat la fata locului. Nu mai tarziu decat in primavara asta, micul parau s-a transformat intr-un torent dezlantuit aducand cu el pietroaie de 500 – 1000 de Kg si arbori rupti sau smulsi cu totul din radacini. Suvoiul a maturat curtea pensiunii luand cu el masute si scaune facute din busteni taiati, umbrele si cativa busteni pe care administratorii vroiau sa-i foloseasca la constructia altor facilitati necesare pensiunii. Atunci a urcat apa in curte pana la penultima treapta a scarii de langa foisor. Vedeti scara aceea in poze, ca sa va dati seama cam cat de umflat a fost micutul parau.

Mancarea. Pai nu prea am multe sa va spun in privinta asta, pemtru ca in ziua de 13 iunie ne-am cazat pe la ora 18, dar n-am mai mancat de seara si asta pentru ca eram ghiftuiti multumita pachetului cu hrana rece pe care-l primise mama in Caciulata ca inlocuitor al mesei de pranz la care renuntase, precum si a celor 15 mici de exceptie din Dealul Negru (de la Dedulesti), mici pe care i-am mancat in 2 transe, o data pe la ora 12,30 si a doua oara pe la 5 dupa-amiaza, asa ca... Pauza de masa :)).

Dar nu si pauza de plimbare. Am luat-o pe jos asa usor usor cale de vreo 3 Km (6 dus-intors :)) ), pe drumul paralel cu paraul Rudareasa, drum care duce la Fantanita Haiducului. Nu tu masini, nu tu poluare, nu tu nimica. Doar noi singuri in mijlocul naturii. Frumos rau. Bitza daduse si el de libertate si alerga ca apucatul in toate directiile ca ne era frica la un moment dat sa nu se piarda :). Am gasit pe marginea paraului si o padure intreaga de fragi dulci si aromati pe care i-am savurat asa nespalati, direct de la mama natura, dar uite ca am supravietuit :)). O mica plimbare de vis, ce mai...

Revenind insa la masa de seara, va pot spune ca doamna M. ne-a imbiat cu o ciorbita de curcan si cu piure de cartofi cu snitele din piept din curcan, iar ca desert cu eclere facute de dansa in casa. Dar asa cum spuneam, am zis pas. Nu am luat decat 3 sticle de bere Stella Artois la 3,5 lei/sticla, un pret foarte bun pentru aceasta marca de bere.

Ca si posibilitati de a manca anumite feluri de mancare, puteti insa comanda de axemplu cu o zi inainte, cam ce v-ar face placere sa mancati si veti avea felurile respective servite la masa de pranz si la cea de seara, bine, asta in cazul in care stati mai mult aici, nu ca noi, veniti la 6 seara si plecati a doua zi la 9,30 dimineata :))

Micul dejun. Nu este in regim bufet suedez, este servit la masa si a constat in omleta din 6 oua de tara, cate 2 de caciula, muschi file, triunghiuri de branza topita, branza de vaca, cascaval, costita afumata, ceapa verde, rosii si castraveti. O dulceata de capsuni facuta in casa, o minunatie, ca-mi venea sa iau tot borcanul cu mine la Bucuresti, unt de casa si paine la discretie. Ca bauturi, am avut lapte, ceaiuri la pliculete de 2 feluri (fructe de padure si lamaie verde) si cafea foarte buna, facuta la ibric si turnata intr-un termos de 2 litri. Nu au fost multe produse, dar cantitatile suficiente si gustul deosebit. Toate erau produse cumparate din gospodariile invecinate, bine, mai putin branza topita :)

Dar sa stiti ca nu este nici o suparare si nici o restrictie daca veti veni cu mancarea si bautura de acasa si veti putea folosi cu incredere si gratarul din curte, cu lemnele asigurate de pensiune daca veti dori asta.

Parcarea pensiunii este organizata in exteriorul pensiunii, perpendicular pe drumul forestier ce trece pe langa ea si poate adaposti numai 8 masini. Insuficienta in momentul in care Vila Ursul si Vila Bujorul vor fi nu la capacitate maxima, ci doar la jumatate din gradul de ocupare :(

Ca mijloace de relaxare la pensiune veti gasi :

- Contra cost. Vara biciclete de inchiriat la 10 lei/ora si inchirierea unei masini off-road 4X4 la 100 lei/ora cu sofer inclus, in vreme ce iarna vi se ofera plimbari cu sania trasa de cai.

- Gratuit. Aveti tenis de masa, badminton, darts, pescuit si sanius; Articole de plaja constand in piscina, hamacuri, sezlonguri, umbrele, prosoape; Jocuri de cabana gasiti sah, table, carti de joc si rummy.

Toate logistica este asigurata de pensiune si nu va ramane decat sa va bucurati de aceste facilitati :)

In aceiasi curte cu Vila Ursul pe stanga, se mai afla o vila administrata tot de familia M., Vila Bujorul clasificata la 2 margarete si care dispune de 5 camere inclusiv mansarda, cu un total de 11 locuri de cazare, doua bai, bucatarie complet utilata si gratar propriu, altul dacat cel de langa foisor. Aceasta vila se inchiriaza integral in regim familial sau grup de prieteni. Daca sunteti interesati de aceasta cazare, aveti posibilitatea de a opta pentru regim self catering, sau optional puteti apela la serviciile de masa oferite de Vila Ursul, asta bineinteles contra cost. Este alegerea dvs.

Ce-am mai aflat de la doamna M.? In aceiasi perioada in care am fost noi cazati, pe 14 iunie, avea loc “Festivalul Bujorului de Munte” si care se tinea undeva sus nu stiu exact unde, pe langa Fantanita Haiducului, mare sarbatoare in zona si singurul moment din an cand este permisa culegerea acestei flori pe cale de disparitie. La Festivalul Bujorului de Munte se organizeaza o mare petrecere campeneasca cu gratare, posibilitati de a cumpara produse traditionale, muzica si dansuri populare si la care participa atat localnici, cat si turisti veniti in zona special pentru acest eveniment. Noi insa avand alt program pentru a doua zi, nu am ajuns acolo.

Dar sa va spun cate ceva si despre Bujorul de munte sau trandafirul de munte pe numele sau stiintific Rhododendron myrtifolium. Este o specie pe cale de disparitie si din acest motiv este o planta protejata, pe care o vom gasi doar la inaltimi mari si care pentru ca depinde de acest microclimat de altitudine, nu poate fi transplantat in alte zone. Creste in tufe mici florile avand o culoare rosie-purpurie si un miros parfumat, pe undeva aducand cu mirosul de visine. Ca sa va dati seama cum arata, veti fi uimiti sa aflati ca exista si unele subspecii aclimatizate ce se preteaza la microclimatul unui apartament, folosite fiind ca si plante ornamentale. Azaleele :)

Florile bujorului de munte au proprietati medicinale afrodiziace si de asemenea, se pot folosi in tratarea bolilor de ficat si in afectiunile respiratorii prin infuzii si ceaiuri. De asemenea din petale se poate prepara si o aromata dulceata, in acelasi mod in care se prepara dulceata de trandafiri. Doamna M. din pacate, terminase acest fel de dulceata din anul precedent, urmand ca a doua zi sa-si reannoiasca stocul si invitandu-ne sa revenim pentru a o testa. Invitatie acceptata cu placere de altfel :)

V-am prezentat aici cateva posibile variante de cazare in general si Vila Ursul la care am stat in special, toate aflate intr-o zona pe nedrept si absolut deloc promovata, zona Malaia – Ciunget. Sunt locuri unde daca veti ajunge odata, veti reveni cu siguranta pentru a le revedea si re-revedea :)

Inchei aici in speranta ca aceste informatii v-ar putea fi folositoare pentru o posibila viitoare cazare in mijlocul muntilor Latoritei, o zona salbatica, putin frecventata si prea putin cunoscuta din pacate.

Pentru ca asa cum spuneam si in alte posturi anterioare:

Cine detine informatia, detine puterea.

THX! Bye bye.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de vega06 in 17.06.15 18:16:25
Validat / Publicat: 17.06.15 19:58:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VOINEASA / VALEA LOTRULUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 15450 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Malaia – Ciunget. Zona putin frecventata si aproape necunoscuta - Aici vedeti vila si foisorul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45650 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.06.15 19:47:11]
»

@vega06 - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 19:57:03]
»

@webmasterX -

Da webmaster. Locatia este perfecta.

Safta Radu
[17.06.15 20:48:17]
»

Excelent review, prietene! Ma bucur ca ai ajuns la Ciunget si ai descoperit frumusetile de acolo, desi e clar si totodata trist ca zona nu este promovata asa cum se cuvine. Si... multumesc pentru mentionarea numelui meu in review, cu toata convingerea voi incerca sa arat oamenilor ca in tarisoara asta a noastra sunt multe locuri frumoase, care merita sa fie vizitate. Calatorii frumoase va doresc!

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 21:33:29]
»

@Safta Radu -

Multumesc pentru vizita prietene

Ma bucur ca ai ajuns la Ciunget si ai descoperit frumusetile de acolo, desi e clar si totodata trist ca zona nu este promovata asa cum se cuvine.

N-ai inteles bine Radule. Nu este prima oara cand venim pe aici. Am mai fost cred ca de vreo 5 ori . Doar ca intradevar a fost acum si “o prima data”. Prima data cand luam cazare aici si asta si multumita tie, asa ca este normal ca am facut trimitere la tine in review, atata vreme cat m-am folosit de experienta si parerile tale despre cazare.

Iar in privinta faptului ca asa cum zici “zona nu este promovata cum se cuvine”, aici trebuie sa te contrazic. Zona nu este promovata deloc. Absolut deloc din pacate.

Vacante frumoase si voua pe oriunde veti ajunge.

papone
[17.06.15 21:56:24]
»

@vega06 - Ca sa incep aiurea: Deci! Deci ma enervezi! Sa nu scoti tu o vorba despre asa minunatie de zona? Si ca s-o continui: Deci vii cu minunatia asta de review dupa ala cu Valea Doftanei? Deci vrei sa te scot de la prieteni?

Acum pe bune: sunt invidios ca nu am ajuns pana acum acolo! Dar ma si oftic, pentru ca ce naiba mai pot eu sa scriu dupa ce ajung, cand tu si Radu ati scris tot? Iar eu nu ma pot abtine sa nu merg acolo, chiar acum, in curand?

Poate suna aiurea, dar e pe bune, crede-ma: prietene, ma inclin!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.06.15 22:18:23]
»

@vega06 -

Am mai fost cred ca de vreo 5 ori

1) Nu te cred până nu văd review-urile.

2) Dacă ai ajuns în zona Mălaia-Ciunget și nu ai vizitat Valea Latoriței, o să zic și eu ca amicul comun Papone:”te șterg de la prieteni ”.

@Papone-Dacă vei ajunge în această zonă, neapărat să urci pe Valea Latoriței la lacurile Galbenu și Petrimanu. Deși drumul de la Ciunget nu era prea bun în 2011 (ultima oară când am fost aici), această zonă merită să fie vizitată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
puiutea
[17.06.15 22:30:08]
»

Un review frumos (ca întotdeauna), amănunțit, despre o zonă frumoasă, și niște posibile locuri de cazare liniștite și (unele) curățele! Iar dacă de aici pleci - sau aici vii - de pe TRANSALPINA... sufletul poate fi mulțumit!

Concedii multe și frumoase!

Safta Radu
[17.06.15 22:35:18]
»

@vega06 - Scuze, n-am vrut sa deranjez in vreun fel cu afirmatia mea, nu aveam de unde sa stiu ca ai mai fost in zona. Oricum, nu asta conteaza, ci faptul ca ai scris un articol super, care probabil va fi un ghid extrem de util pentru cei care vor dori sa mearga acolo. Eu cunosc foarte bine aceste locuri, si partial iti dau dreptate cu privire la promovarea zonei, nu se face acest lucru la nivel national, dar sa stii ca aici vin multi turisti din Oltenia, din Banat, si putem discuta despre un turism hai sa zicem zonal, regional. In fine, cu intalnirea de care discutam in urma cu ceva vreme, cum ramane? Daca vrei, putem detalia pe PM.

papone
[17.06.15 22:35:48]
»

@traian. leuca - Dom' Traian, citit, bagat la cap!

papone
[17.06.15 22:41:46]
»

@Safta Radu - Hoop! Ce intalnire, care intalnire? A zis cineva intalnire? A zis cineva ceva de vreo intalnire? Mi se paru ca am citit intalnire... Dati si la mine un semn, ca vazurati ca nu-s fioros si promit sa fiu cuminte, sa pap si sa beau tot

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 22:43:25]
»

@papone -

Papi, mersi si tie pentru vizita si comentariu.

Da’ cin’ te porni? Dez-enerveaza-te . Nush ce ai tu cu Atra ca-i chiar dragut acolo.

Dar ma si oftic, pentru ca ce naiba mai pot eu sa scriu dupa ce ajung, cand tu si Radu ati scris tot?

Hai sa-ti vand un pont, da-ti zic in soapta sa n-auda nimeni. Dute tu la pensiunea Fananita Haiducului, aia la care n-am putut io sa ma cazez si bagi un review de toata frumusetea. Pensiunea asta, ma uitai io acu, n-are decat doua review-uri, ultimul din mai 2014.

Da’ daca intarzii prea mult, eu tot ajung acolo si poate ti-o iau inainte

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 22:53:46]
»

@traian. leuca -

Multumesc pentru vizita Dom' Traian.

Pai hai s-o luam in ordine si ne lamurim.

1. Dupa cum am spus si in mai sus comentatul review, ultima mea vizita prin zona Ciunget a fost acum vreo 10 ani. Asadar, multe se schimbara de atunci incoace

2. Nu trebuie sa zici ca amicul nostru comun Papone - ”te șterg de la prieteni ”. Sunt bifate si Cheile Latoritei, normal.

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.06.15 22:58:03]
»

@vega06 - Este în regulă, m-am lămurit! Vacanțe de vis în această vară!

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 23:09:35]
»

@puiutea -

Mersi si tie pentru Dom' Puiutea pentru vizita si comentariu. Da. Intradevar zona Ciunget poate fi luata cu success in calcul ca si o cazare viabila inainte, sau poate dupa parcurgerea Transalpinei. Noi am patit-o acum 2 ani dupa ce am plecat intr-o vineri dupa program din Bucuresti, asta fiind pe la 16,30 si deabia deabia am gasit o cazare in Voineasa, ca ne apucase deja noaptea pe coclauri

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 23:36:20]
»

@Safta Radu -

Stai linistit omule ca nu s-a simtit deranjat nimeni cu nimic.

Daca raspunsul meu a sunat a critica la modul ca m-as fi ofensat cumva de ceva, imi cer eu scuze. Departe de mine gandul si clar nu asta a fost intentia mea.

Da. Cu siguranta ai dreptate in privinta turismului zonal, dar marea problema este ca ramane de ani buni limitat numai la atat. Eu personal sa stii ca am vazut in zona majoritar si in ordinea asta doar masini de Valcea, Bucuresti, Sibiu, Arges si ratacite ici colo cateva din alte judete.

DaRKruCS
[17.06.15 23:40:08]
»

Wowww... Ai lăsat măcar o feriga nedescoperita pe partea stângă a drumului pentru ca altcineva sa poata scrie ceva despre zona asta? Felicitari pentru un maxi-rew ????

vega06AUTOR REVIEW
[17.06.15 23:54:09]
»

@DaRKruCS -

Merci si tie Darck-ule pentru vizita si comentariu

Ai lăsat măcar o feriga nedescoperita pe partea stângă a drumului pentru ca altcineva sa poata scrie ceva despre zona asta?

Foarte tare asta

Poii... Nush ce sa zic si cum sa-ti raspund la intrebarea-ti spinoasa, sinuoasa, tendentioasa chiar i-as zice.

Daca voi raspunde cu "da", voi putea fi acuzat ca nu mi-am facut treaba bine si ca las lucrurile neterminate.

Daca voi raspunde cu "nu", atunci voi fi acuzat ca am luat "painea de la gura" acelor colegi ce se vor mai caza p'acolo.

Mare dilema, greu raspuns...

DaRKruCS
[18.06.15 00:35:50]
»

@vega06: Macar un pic de update ????????

vega06AUTOR REVIEW
[18.06.15 00:43:34]
»

@DaRKruCS -

Oricand o minte vioaie va gasi un posibil update sau upgrade la orice.

Nimeni si nimic nu-i perfect, dar toate sunt perfectibile, asa ca...

vega06AUTOR REVIEW
[18.06.15 00:55:14]
»

@papone -

Deci ma enervezi! Sa nu scoti tu o vorba despre asa minunatie de zona?

Acum am vazut c-am ramas dator cu un raspuns la intrebarea asta.

Pai omule, eu am scris ceva si despre zona asta in seria de review-uri cu Caciulata, mai precis in review-ul “Cãciulata - Staţiune deloc sau foarte puţin promovatã. Cu maşina pe trasee turistice”, vezi impresii

Daca tu nu ai citit e vina mea?

marocanu21
[18.06.15 12:53:07]
»

@vega06 - Desi am fost de mai multe ori in aceasta zona, la Voineasa inainte chiar de Revolutie, nu am avut inspiratia sa ma abat putin de la traseul principal, iar in ultimul timp m-am (m-ati - tu si cu Safta Radu) convins ca am pierdut ceva frumos! Excelent review, ca de obicei in ultimul timp!

vega06AUTOR REVIEW
[18.06.15 14:04:14]
»

@marocanu21 -

Multumesc Mariane pentru vizita si comentariu.

Voineasa... Am prins si noi bilete aici in 1983 si in 1987 prin sindicate, odata la vile si odata la hotelul Lotru, dar asta cu pile puternice . Era una dintre statiunile cele mai solicitate si cautate, asta datorita pozitionarii fantastice care oricand putea rivaliza cu Valea Prahovei sau Pasul Bran sau cu ce vrei tu altceva.

Aceiasi situatie si la Vidra, aflata tot in patrimoniul sindicatelor si unde dintre toate vilele mai functioneaza in regim turistic una singura. Am vazut-o acum 2 ani cand dupa o Transalpina facuta intr-o vineri la ore tarzii, am oprit cautand o cazare de o noapte. Ce sa-ti zic... O cazare de minus 3 sau de minus 4 stele . Dezastru total... Si daca ma plateau ei si nu m-as fi cazat acolo nici macar pentr o ora la felul cum arata. De fapt si o bila alba pentru fata de la receptie. Ne spune : “Haideti sa va arat camera inainte de a va caza si daca va convine, ramaneti”. Dupa ce-am vazut-o (pe camera, normal), i-am multumit pentru amabilitate si i-am spus ca “Nu este ceea ce cautam noi” si ce crezi ca-mi raspunde ? “Pai mi-am inchipuit, ca v-am vazut cu masina de Bucuresti”. Oare chiar atat de ai dracu’, cusurgii si fitosi sunt bucurestenii ? Nu stiu. Intreb si eu.

Si daca stai sa te gandesti, tot dezastrul asta ni se trage de la scandalul cu impartirea patrimoniului fostului sindicat communist care a tinut prima pagina a ziarelor mult timp, dintre marile carteluri sindicale nou infiintate CNSLR Fratia, Cartel Alfa, BNS si CSDR care n-au facut altceva decat sa forteze la limita aceste unitati de cazare, fara a mai investi nimic in ultimii 20 si de ani

vega06AUTOR REVIEW
[18.06.15 14:09:52]
»

@marocanu21 -

Aaa... Stai ca m-am enervat si mi-a scapat o idee.

Nu. Nu trebuie sa-ti faci probleme ca ai pierdut ceva frumos. Trebuie sa-ti faci probleme ca ai pierdut ceva poate unic in Romania. Cea mai izolata, salbatica si spectaculoasa zona accesibila cu masina ! Cheile Latoritei. Vei vedea aici locuri si peisaje ce-ti dau fiori si te lasa fara grai. Si unde mai pui ca splendorile astea nu-s nici foarte departe de Bucuresti . Vreo 300 Km cu bataie (pe +)

marocanu21
[18.06.15 23:14:34]
»

@vega06 - Păcat de amplasamentul vilelor de la Vidra, unul dintre cele mai privilegiate de la noi din ţară!

La nemţi îi împuşca!

Oare chiar atat de ai dracu’, cusurgii si fitosi sunt bucurestenii? Nu stiu. Intreb si eu.

Nu mai întreba că aşa sunteţi! V-am văzut la Belvedere! Ce nu v-o fi plăcut acolo nu ştiu! Mofturoşilor, cârcotaşilor ce sunteţi!

M-ai convins în privinţa Cheilor Latoriţei! Chiar dacă mi-am creionat un traseu prin nordul ţării, la întoarcere mă opresc vreo 2-3 zile şi pe-acolo!

vega06AUTOR REVIEW
[19.06.15 10:59:45]
»

@marocanu21 -

Nu mai întreba că aşa sunteţi! V-am văzut la Belvedere! Ce nu v-o fi plăcut acolo nu ştiu! Mofturoşilor, cârcotaşilor ce sunteţi!

Parafrazand reclama aia super haioasa de la Cava D’oro de acum cativa ani, youtube, spun si eu :

N-ai cu cine ba, n-ai cu cine. Neste clevetitori. E ai dracu rau aia din Bucuresti

Iar faptul ca veti vedea Cheile Latoritei, va fi o pierdere de timp, dar un mare castig pentru voi, asta daca va plac locurile foarte izolate, peisajele spectaculoase si salbatice, aerul curat de munte, susurul izvoarelor si in fine vegetatia luxurianta ce va va insoti pe tot traseul. Este intradevar un loc de relaxare ce merita vazut si apreciat in tihna

Nu pot decat sa va doresc o vacanta reusita.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
marocanu21, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂVila Ursul [Ciunget, VL]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074731826782227 sec
    ecranul dvs: 1 x 1