ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2021
DURATA: 3 nopți
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Omenie

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Omenie

Tocmai ce m-am întors dintr-un scurt sejur în Maramureș, un tărâm de basm cu oameni tare faini! Pentru sejurul în Maramureș am ales stațiunea Borșa. Aici la sugestia unor prieteni buni, localnici, am ales pentru cazare vila Sorina.

Aceasta este situată la doi kilometri de centrul stațiunii pe o uliță îngustă. În spatele ei încep munții. Am ajuns la pensiune în cursul după amiezii după un drum tare lung! Cu tot cu oprirea pentru servirea prânzului la un local din Sighișoara, am făcut zece ore pe drum! În zece ore ajungeam cu avionul într-o destinație exotică! Așa ar fi trebuit, dar covidul mi-a dat planurile peste cap. Nu am regretat, pentru că a fost tare fain în Maramu’.

Pensiunea Vila Sorina este administrată de o familie de localnici tare gospodari, dar și tare primitori. Evident că la venire am fost primiți și omeniți cu câte o palincă din partea casei, lucru ce s-a repetat pe tot parcursul sejurului. Acolo se bea palincă de la micul dejun până seara târziu! Chiar am făcut o cură de palincă și tare bine fu. Nici rău nu ne-a fost, nici nu ne-a durut capul. Colegul claudiu71, cel care a avut inițiativa de a merge acolo, poate confirma. E drept a mers tare bine palinca și pentru că am prins o perioadă de iarnă autentică, ninsoare și ger de crăpau pietrele, noapte minus 18 grade, ziua minus 8 grade Celsius.

Dar să vorbim de pensiune. Vila Sorina are la parter un hol pentru primirea oaspeților, în stânga sunt camerele unde dorm proprietarii, iar în dreapta o bucătărie mărișoară utilată complet, pentru cei ce vor să prepare ceva de papa. Din bucatărie se iese direct pe o terasă, unde se află și un grătar pentru pasionați. Urmează o grădină de unde se poate pleca într-o drumeție montană. Fiind tare frig am stat mai mult în interior.

În perioada în care am fost noi eram singurii mușterii, așa că am avut posibilitatea să ne alegem singuri camerele. La etajul întâi sunt două apartamente cu câte două camere, iar la etajul al doilea patru camere uni familiale. Clau70 s-a lăfăit într-un apartament de la etajul întâi, noi am ales o cameră normală cu balcon de la etajul al doilea!

Camera era mobilată simplist cu tot strictul necesar. În centru trona un pat dublu confortabil. Pe jos era parchet, iar la geamuri aveam atât perdele, cât și draperii. Mai aveam un șifonier pentru haine, două noptiere și un televizor LCD.

Încălzirea era făcută cu ajutorul unei centrale pe lemne, mai exact cu peleți de lemn și cu ajutorul caloriferelor aferente. Prin zonă încă nu s-a auzit de rețeaua de gaz. Fiind foarte frig afară caloriferele ardeau pur și simplu. Stau așa strâmb și mă gândesc drept oare câte lemne consuma această centrala pentru încălzirea unei asemenea vile? Peste tot ardeau caloriferele, așa că erau ceva metri cubi de încălzit.

Baia era destul de modernă, roșu cu alb. Era micuță, dar cochetă. Era dotată cu o cabină de duș și cu restul echipamentelor sanitare obligatorii, iar produse de igienă erau suficiente și de o calitate bună.

Trebuie remarcat curățenia prosoapelor si a așternuturilor, dar și curățenia în general prin întreaga pensiune. Wi fi exista si mergea bine.

După cum am spus anterior beneficiam și de un balcon micuț, dotat cu un mic leagăn tare chic. Fiind tare frig afară nu am iesit pe balcon decât pentru vreo poză sau să admirăm peisajul. Doar într-o zi a fost senin și am putut admira munții de vis a vis.

Trei zile de cazare la această pensiune ne-a costat 500 de lei de familie și nu avea inclusă nicio masă. Noi fiind recomandați de niște localnici am fost privilegiați și am primit din partea gazdelor noastre și micul dejun și cina.

De altfel dacă ar fi să caracterizez într-un cuvânt ce m-a impresionat la această pensiune, aș spune simplu oamenii. Foarte deschisi, foarte primitori, foarte amabili, darnici și mereu cu zâmbetul pe buze. Poate o fi di vină și palinca? Nu știu, tot ce-i posibil.

Cert e că ne-am simțit tare bine și o recomand tuturor. E departe tare rău de București, dar decât să stau în trafic blocat pe Valea Prahovei mai bine mere o tură pe-aici.

P. S. Seară de seară ne strângeam toți la povești cu un pahar de palincă în față. Voioșia era garantată, iar regulile anti covid erau strict respectate. Hâc, parcă și acum simt un damf de la palinca aia!


despre SERVICII

Gazdele extrem de primitoare, dar si tare simpatice. Au pesemne un farmec local.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Recomand includerea unui mic dejun in pretul camerei.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Am mâncat, da mai ales am băut preparate traditionale tare faine. Iar palinca a fost tare, tare, tare bună!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Maramureșul este un tărâm magic unde ai ce face și ai ce vizita.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

mersul pe munte, pârtiile de ski accesibile ca preț și libere, vizitare mânăstirilor, cam așa ne-am umplut timpul.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 22.02.21 18:10:57
Validat / Publicat: 22.02.21 19:01:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BORŞA.

VIZUALIZĂRI: 1508 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 pe balconul micuț
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[22.02.21 18:25:02]
»

rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=Fv0dZMGZa9o

mersi frumos! ​​

webmasterX
[22.02.21 19:01:04]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Nasshu
[22.02.21 19:27:50]
»

@robert

Stau așa strâmb și mă gândesc drept oare câte lemne consuma această centrala pentru încălzirea unei asemenea vile?

Daca e o centrala termica pe peleti nu consuma lemne, adica nu lemnul brut! Peletii sunt niste chestii ' ' micute' ' gen pastilele capsulate (parca ampicilina era asa) . Sunt facuti din rumegusul rezultat de la prelucrarea lemnului.

Avantajul acestor centrale este ca sunt (acum) semiautomatizate aproape ca cele pe  gaz sau electice! Umpli rezervorul cu peleti odata si functioneza automat pina se goleste rezervorul. Cele pe lemne, nu bagi pe foc, ciuciu caldura! Dezavantajul e ca sunt ceva mai scumpe (centralele/instalatia) decat cele pe lemne dar in timp se amortizeaza investitia!

Ca si la cele pe lemne si la astea cu peleti costurile finale de productie ale agentului termic depind si de puterea calorica a lemnului/peletului respectiv. Adica ce lemn bagi pe foc sau ce pelet alegi, ce grad de umiditate au...

E mult de vorbit pe tema asta, dar ca idee, centrala pe lemne e ieftina (ca si executie/ utilizare) daca ai padurea ta, daca cumperi lemne devine cam scumpa in utilizare. Cea pe peleti iti ofera un confort ' ' fizic' ' mai ridicat (nu bagi mereu pe foc/nu spargi lemne/nu tai paduri doar sa le azi) dar e mai scumpa la instalare/executie.

Personal, desi nu am avut ocazia - cand am facut casa nu aveam informatiile astea, as recomanda incalzirea in pardoseala in detrimentul caloriferelor de tabla,  mai scumpa la realizare/instalare dar mai ieftina la utilizare... una e sa incalzesti agentul termic la 70 grade sau sa dublezi numarul caloriferelor de tabla din casa si alta e sa ai cald de la talpi in sus cu un agent termic incalzit la 50/55 de grade. Creste confortul scade cheltuiala ulterioara.

Scuze pentru lungimea ecoului, desi ar mai fi multe de spus pe tema asta, insa  nu e chiar locul/tema acestui site!

MikaPHONE
[22.02.21 19:31:21]
»

@robert:  Palinca aia e adevărat medicament anticovid! Noi ne  tratam cu una din Satu Mare. Nu s-a lipit covidul de noi. Frumoase locuri, trebuie sa ajungem și noi la un moment dat.  

robertPHONEAUTOR REVIEW
[22.02.21 19:41:14]
»

@Nasshu:  mulțumesc mult pentru precizări.   Chiar nu am studiat problema si chiar nu aveam nicio idee!

robertPHONEAUTOR REVIEW
[22.02.21 19:44:11]
»

@Mika:  să știi că pe-acolo asta-i principala protecție anti covid! ​

webmaster
[22.02.21 21:03:57]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

cata2106
[23.02.21 09:03:26]
»

Palinca e panaceu  Prin Maramures putine locuri sunt unde sa nu te intampine cu o palinca. Anul trecut am bautut Muntii Rodnei in lung si-n lat, si pe la toate popasurile la care opream eram serviti de alti drumeti cu cate o gura de palinca. Pana la urma ne-am invatat si noi sa avem o mica rezerva in ghiozdan, sa-i servim si noi la randul nostru pe altii .

robertAUTOR REVIEW
[23.02.21 10:19:59]
»

@webmaster:  mersi frumos!

robertAUTOR REVIEW
[23.02.21 10:22:32]
»

@cata2106:  așa e, peste tot e vorba despre palincă. Marele meu regret e că nu mi-am făcut rezerve serioase de palincă. M-am întors dor cu vreo 2 litri acasă!   Mersi frumos pentru vizită si comentariu! ​

micutzuPHONE
[23.02.21 19:08:00]
»

Salut. Foarte bună recomandarea ta pentru o cazare reusita în stațiunea Borșa. Sa știți ca după tratamentul cu palinca nu o sa mai aveți nevoie nici de vaccin. Este cel mai bun tratament anticovid în combinație cu omenia ardeleneasca. Pentru ca tratamentul sa dea rezultate bune santeti așteptat în maxim 21 de zile la pensiunea Sorina. Urmeaza rapelul. Toate cele bune.

robertAUTOR REVIEW
[24.02.21 09:18:50]
»

@micutzu:  multumesc frumos pentru vizita și comentariu!

"Sa știți ca după tratamentul cu palinca nu o sa mai aveți nevoie nici de vaccin. Este cel mai bun tratament anticovid în combinație cu omenia ardeleneasca. "-  hahha așa spuneau si localnicii. Ca ei sunt protejați zi de zi. Iar ei nu au rapel la 21 de zile, ci il au zilnic! Nu stiu ce a fost în capul meu de nu mi-am făcut ceva provizii de... vaccin! ; -)

nelu73PHONE
[24.02.21 09:30:04]
»

Bună! Foarte fain locul care l-ați descris, Maramureșul este o zona foarte faină a României. Noi am fost anul trecut în iunie si a fost foarte fain în ciuda pandemiei, localnici nu erau erau panicați de covid. Indradevar aveau antidot„lichid"de calitate superioară. Am prins vreme faină și am vizitat multe locuri și a fost ok. Votat cu drag! Să auzim numai de bine!  

robertAUTOR REVIEW
[24.02.21 09:42:13]
»

@nelu73:  mă bucur că v-a plăcut si dumneavoastră aceasta zonă superba! Noi ne-am îndrăgostit pur si simplu! O fi avut si palinca vreun rol nu neg, dar zona e deosebită si oamenii tare faini!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu! Toate bune si fără covid! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata2106, micutzu, Mika, nelu73, robert
Alte impresii din această RUBRICĂVila Sorina:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076497077941895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1