ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
82.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

În foişor la Costineşti

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Test grilă

Întrebare: Ce caută doi babalâci la Costineşti, staţiunea tineretului? :D

Răspuns:

a) Au venit aşa, de-ai naibii, ca să ridice semnificativ media de vârstă pe plajă

b) Sunt nişte nostalgici incurabili şi au dorit să retrăiască câteva momente frumoase din tinereţea lor de mult apusă

c) Nu au găsit în alte părţi de pe litoralul nostru cazare la preţuri convenabile pentru bugetul lor de pensionari şi pentru care, colac peste pupăză, gazda să fie dispusă să taie factură şi chitanţă

Răspuns corect (aşa cum aţi ghicit deja, desigur): c).

Epopeea dibuirii domiţiliului temporar

Pe la sfârşitul lui iulie, total acablată de căldura sufocantă şi dezesperată că până la sejurul din septembrie din Grecia mai e cale lungă, mi-am zis că e momentul să valorific un voucher de 300 lei – bani stabilizaţi – câştigat anul trecut cu mare trudă pe baza voturilor voastre, dragi colegi (mersi fain! :*). Deci hai la mare, la soare (dar fără fetiţe goale), pe ţărmul autohton al Mării Negre. Şi m-am pus pe căutat pe booking şi pe nişte site-uri de pensiuni turistice.

Prima opţiune: Mamaia Nord, că tare mai eram curioasă să văz şi eu, ca tot românul imparţial, ce-o fi aşa de minunat cu locul ăsta de i-a mers buhu’. Mă uit pe poze: ce să zic, arătau bine, camere mari, cu tot confortul, vilele ba mai grupate, ba mai în câmp, în mijlocul bălăriilor şi cu o potecă modestă de pământ care părea să ducă după un mers săltat de vreo juma’ de oră, până la plajă. Hm... de ce nu există un emoticon cu scărpinat în cap?!! A, uite-l :-??. Locaţia ca locaţia, dar hai să vedem preţul. Nimic sub 300 de lei dubla pe noapte. Scump! Dincolo (în Grecia) era mai ieftin! :D Aşa că zic pas.

A doua opţiune: Eforiile. În capul meu pătrat adăsta imaginea unor case cu duşumea din lemn straşnic frecată cu terebentină înţepător mirositoare, cu paturi tari şi aşternuturi răcoroase şi aspre de la apretat, curţi mari cu flori şi cu WC-ul mai codit printre caişii de pe lângă gard şi mese lungi pe care mama şi mătuşa aşezau la prânz ditamai castronul cu salată de roşii bune, tocmai smulse din grădina gazdei. Stai aşa, asta se petrecea de mult, tare de mult, pe când puricele se potcovea cu 99 de ocale, adică în copilăria mea. :D Acum în Eforii nu mai sunt case, le zice vile şi pensiuni şi au tot ce-ţi pofteşte inima: baie privată, TV LCD cu diagonală mare, unele chiar şi AC. Stau bine şi la capitolul preţ: 80-100 lei pe noapte. Bun! Înşfac telefonul şi mă pun pe sunat: aveţi o cameră dublă, 3 nopţi, de pe 16 august? Avem. Cât costă? O sută. Îmi daţi factură şi chitanţă? Nu pot, suntem particulari şi n-avem chitanţier, depunem declaraţie la primărie.

Au! Cum adică sunt particulari? Doar nu-mi închipuiam că sunt firmă de stat! Dar din moment ce depun declaraţie, se cheamă că sunt pe bune, adică funcţionează legal, caz în care ar trebui să poată să-ţi elibereze o dovadă scrisă cum că AiFostAcolo, nu-i aşa? Poate mă lămuriţi voi cum vine chestia asta cu „particolerii”, că pe mine nu mă duce capul. :-??

În fine, ce s-o mai lungesc, după vreo 10 telefoane date la varii pensiuni din Eforii, soldate toate cu neputinţa primirii unei facturi doveditoare, mă las păgubaşă.

A treia opţiune: oriunde pe litoral unde găsesc o dublă cu balcon, baie proprie, frigider şi TV (e Olimpiada de la Rio!) la un preţ în jur de 100 lei pentru care să îmi dea factură şi bon fiscal.

Mai mult într-o doară, dar şi pentru că fiul nostru tocmai se întorsese de acolo după un weekend prelungit, mă uit pe booking la cazări în Costineşti. Şi bingo! Vila La Foişor, 100 lei/noapte, cameră cu tot dichisul cerut de mine, bucătărie comună (asta mai văzusem anul trecut la 2 Mai la Vila Romeo vezi impresii, plus curte cu grătar. Amplasament cam depărtişor de atracţiile staţiunii, dar cu atât mai bine – va fi linişte...

OK, fac rezervarea pe booking (dintr-aceea fără penalizare pentru anulare), primesc confirmarea pe mail cu tot cu numărul de telefon al pensiunii şi sun. Îmi răspunde doamna Ecaterina – mă lămuresc cu ea că vreau cameră dublă bla-bla-bla, dar nu la mansardă (despre care citisem că e sufocantă), şi o întreb de factură. Sigur, nicio problemă, zice ea, doar că trebuie să achitaţi un avans. Asta e, ce să fac? Plătesc avansul de 100 de lei, îmi confirmă că l-a primit şi cu trei zile înaintea plecării telefonez încă o dată, ca să mă asigur că rezervarea mea nu a ajuns, Doamne fereşte!, la coşul de gunoi. Dar nu, totul e în regulă, doamna Ecaterina mă informează că, în caz că ajung devreme şi vreau să mă arunc mintenaş pe plajă, pot lăsa bagajele la vilă chiar dacă nu e gata pregătită camera.

Aşa că pe 16 august, într-o zi de marţi fără ceasuri rele şi imediat după minivacaţa de Sf. Maria când tot românul hop şi el la mare (c-aşa suntem noi, înotăm împotriva curentului :D), pornim la drum cu noaptea-n cap. Mi-e aşa de dor să fac o baie-n mare!

Vila

Vila La Foişor (a nu se confunda cu Complexul Turistic Foişor) este situată în sudul staţiunii (în Schitu), pe Strada Radarului nr. 66. Venind dinspre Bucureşti pe E87 (şoseaua de ţărm), se coteşte la stânga urmând indicatorul de Costineşti, se intră în localitate iar strada pe care se află vila este a treia la dreapta.

Vila se află chiar în capătul străzii, după ea mai urmează o singură casă şi ultimii 20-30 m din stradă, adică după intersecţia cu Izlazului sunt neasfaltaţi – e un drum de ţară cu pământ şi pietre. Gazda noastră avea să ne spună că aşteaptă de 3 ani asfaltarea şi era nemulţumită din cauza prafului. În faţă mai e o uliţă perpendiculară şi tot neasfaltată care duce spre calea ferată iar după ultima vilă de pe stradă la stânga se face o altă uliţă cu pământ pe jos. Se pare că sunt noile adăugiri la zestrea, şi aşa impresionantă, de vile şi pensiuni din Costineşti.

Important e că pentru parcare este loc suficient în stradă şi, fiind în mijlocul săptămânii şi camerele neocupate în totalitate, ne-am lăsat maşina fără probleme drept în faţa casei. De la balcon aveam să admirăm pârloagele din dreapta pe care păşteau alene nişte vaci şi să ascultăm dimineţa ciripit de păsărele iar noaptea ţârâitul greierilor. Atmosfera rurală idilică nu ne-a deranjat, chiar dimpotrivă, singurul lucru de mare mirare fiind pentru noi faptul că noaptea am putut urmări „live” prestaţiile DJ-ilor, în ciuda faptului că de la vilă până la Hotel Forum, ăl mai sudic de pe plajă, sunt 2 km iar până la plaja Arruba, cea pe care am frecventat-o, nu mai puţin de 4 km. =)) Faptul că vila s-ar afla „la mai puţin de 15 minute de mers pe jos de plajă”, aşa cum sună prezentarea de pe booking (unde, apropo, scorul de 6,9 e totuşi nemeritat în opinia mea) nu prea se verifică. În primul rând pentru că fâşia de pietre din faţa hotelului Forum nu prea se încadrează la categoria „plajă”. Dar chiar şi aşa, cele 15 minute la care se face referire ar trebui parcurse în pasul ştrengarului, şi nu în mersul piticului, specific bătrâiorilor... :D

Hai că m-am luat cu vorba!

După o primă porţie de bălăceală în mare, ne-am prezentat pe la orele 2 trecute fix la pensiune, unde am fost întâmpinaţi de doamna Ecaterina, care auzise scrâşnetul roţilor pe pietre şi venise să ne deschisă poarta. După primele politeţuri ne-a înmânat cheia, care avea ataşată şi o bucată dintr-aceea de plastic de care am şi eu la bloc şi o pun în locul desemnat de lângă uşă ca să deschid porţile raiului... Nu mă întrebaţi cum se cheamă acest dispozitiv minunat, că nu ştiu. :-?? Ne-a mai dat şi o hârtiuţă pe care era scrisă parola de internet, fără a ne lua bani în plus pentru utilizarea acestuia, cu toate că pe toate site-urile era menţionat că internetul costă 3 euro/zi. Am apreciat faptul şi, că tot veni vorba, netul a funcţionat ireproşabil.

Curtea din faţa intrării avea în dreapta o mică cişmea pentru spălat picioarele la sosirea de pe plajă, plus copaci şi o boltă de viţă de vie umbroasă. Imediat deasupra intrării a fost montată firma Vila La Foişor**, care este luminoasă, aşa cum aveam să constatăm în acea seară. Chestie utilă pentru cei veniţi abţiguiţi de la discotecă, pentru ca nu cumva să se rătăcească prin metropolă... =)) Şi tot pentru uzul musafirilor întârziaţi, lumina se aprindea în curte şi pe scara interioară cu un mecanism dintr-acela cu senzori de mişcare.

Dar să revenim în curte, pentru că ceea ce urmează e important: foişorul! E vorba de bucătăria cu terasă, totul confecţionat din lemn, şi cu ghivece cu muşcate, situată în stânga corpului de clădire. O bucătărie complet utilată, cu 2 aragaze, frigider, grătar, tacâmuri, veselă şi toate ustensilele necesare pentru pregătirea meselor, plus o masă lungă, de vreo 16 persoane, şi alte trei mai mici, fiecare cu scaunele aferente. A, şi să nu uit, un TV cu ecran mare şi câteva decoraţiuni, dintre care mi-a atras atenţia una cu citate din Maica Tereza din Calcutta (vezi foto): „Imnul vieţii: Viaţa e o şansă – nu o lăsa să se piardă! ” Bun îndemn! Foişorul ăsta face toţi banii: e locul unde poţi socializa cu ceilalţi locatari sau – şi mai bine – cu prietenii, în caz că ai venit în grup.

Şi tot pentru activităţi în aer liber, în grădină am remarcat şi un balansoar, un leagăn, un tobogan mic pentru copii, plus nelipsiţii pitici. Iar un al doilea spaţiu de socializare se află la etaj: este o terasă acoperită, cu câteva mese şi scaune, unde se poate sta la un pahar de vorbă, un tabinet sau un şeptic, ba chiar se poate şi dansa.

Cu alte cuvinte, dotări excelente pentru grupuri.

Mai adaug că vila e mărişoară – are etaj şi mansardă şi în total 20 de camere, majoritatea duble, dar şi câteva triple.

Camera

Ne-a fost repartizată camera 16, cu vedere la stradă şi mare (vorba vine, la orizont se zărea o fâşie albastră). Orientarea spre est e şi nu e bună: dimineaţa, deja de pe la 8 soarele dogorea aşa de tare încât cafeaua am băut-o şi afară şi înăuntru (de fumat, am fumat numai pe balcon însă!). În schimb, după ora 12 camera intra în umbră, aşa că ne-am putut face siesta la răcoare. Precizez că vila nu dispune de aer condiţionat, dar chiar nu i-am simţit lipsa.

Încăperea e suficient de mare (vreo 14 mp, aş zice) pentru a te putea mişca în voie, însă la capitolul mobilier cam scârţâie. Nu, nu patul e cel care scârţâie :D, dimpotrivă, e unul matrimonial mare şi cu saltea bună şi lenjerie proaspăt spălată, care includea o pilotă subţire de care ne-am folosit în prima noapte, când a fost mai răcişor afară.

Patul era încadrat de două noptiere cu veioze (una fără bec). Mobilerul mai includea un dulap cam mic şi fără spaţiu pentru umeraşe, aşa că am pus acolo hainele împăturite aşa cum le scosesem din geantă. Noroc că erau cuiere şi că nu căraserăm prea multă îmbrăcăminte după noi, având în vedere sejurul de numai 3 nopţi.

Televizorul cu ecran plat promis pe site-uri s-a dovedit a fi un Vortex vechi şi fără telecomandă =)) care prindea vreo 10 posturi şi atât, însă din fericire printre ele se numărau şi preferatele noastre. La fel, frigiderul era în fapt un minibar care, ca orice minibar, nu răcea suficient de bine, motiv pentru care am fost nevoiţi să ne depozităm carnea în frigiderul din foişor, demers soldat cu un necaz despre care o să vă povestesc mai încolo. În cameră nu exista masă, ci doar un scaun din plastic cu spetează spartă.

Baia era şi ea mare, cu cadă puţin ruginită dar curată, fără perdea dar înălţată. Apă caldă la discreţie, geam (amănunt foarte important), cuier, prosoape foarte pufoase şi de un alb imaculat iar drept consumabile am primit hârtie igienică şi un gel de duş. Fiind o locaţie în sistem self-catering, nici nu mă aşteptam la altceva.

Balconul în schimb ne-a dezamăgit. Ghivecele cu muşcate nu compensau lipsa spaţiului şi a mobilierului. Aşa că ne-am orientat: am scos afară scaunul şi masa pe care era aşezat televizorul, pe care l-am proptit pe minibar, iar de pe terasa mare de la etaj am mai adus încă un scaun. Şi uite aşa am încropit locul de luat masa şi sorbit o cafea, o bere, un vinişor. Un loc foarte înghesuit însă. Un minus şi pentru absenţa sforii de atârnat costumele şi prosoapele de plajă; noroc că fiind prevăzătoare din fire, venisem echipată. În schimb, un mare plus pentru uşa cu plasă împotriva ţânţarilor: chiar nu am zărit picior, pardon aripioară :D din această insectă scârboasă.

Despre curăţenie, ce să zic? Aparent totul era în regulă dar micile detalii fac diferenţa, nu-i aşa? Când Adrian a ridicat televizorul am văzut că masa pe care fusese aşezat era plină de praf, pe care am fost nevoită să-l şterg înainte de a o scoate pe balcon.

Ne-au furat mâncarea! :((

Şi acum urmează povestea promisă.

În a doua zi am cumpărat de la un supermarket un pachet cu 4 cefe de porc şi un altul cu 18 mici, asta pentru că eu voiam ceafă iar Adrian avea poftă de mici. Am hotărât să le împărţim în două şi jumătate din cantitate să o pregătim în ziua următoare.

Zis şi făcut! La prânz ne-am înfiinţat în foişor cu toate cele de trebuinţă: Adrian s-a ocupat de grătar iar eu am făcut salata şi am prăjit cartofii. Alături, doi băieţi de până în 30 de ani preparau paste bolognese. Am mâncat pe cinste şi la final am dus restul de cefe şi mici în frigiderul din foişor, de teamă să nu se strice în minibarul din cameră.

În ziua următoare, surpriză: carnea dispăruse din frigider! Ne fusese furată până şi sticla de ulei (începută). Să fi fost băieţii cu pastele? N-am idee...:-?? Am ezitat s-o informez pe gazdă şi până la urmă am decis să n-o facem; nu era ea vinovată de nesimţirea unor locatari, dimpotrivă, se purtase cu multă amabilitate şi de fiecare dată când ne intersectam ne întrebase dacă totul era în regulă şi aveam nevoie de ceva.

Tragem linie şi scădem...

Asta era o vorbă a profului meu de mate din şcoala generală; o rostea indiferent de operaţia de aritmetică ce urma şi se referea, evident, la scăderea notei, plecând din 10, pe măsură ce tu, biet şcoler intimidat, te fâstâceai, te nevrozai şi comiteai o eroare după alta... Sadic, pe bune! :D

Aşadar, dacă aţa vă trage neapărat spre Costineşti, eventual într-un grup cu alte familii cu sau fără copii, dacă vă doriţi măcar un dram de linişte şi intimitate într-o staţiune altfel extrem de zgomotoasă, dacă preferaţi să vă pregătiţi singuri masa şi să o luaţi într-un foişor, dacă (trăgând linie şi scăzând din 10) nu sunteţi deranjaţi de mici amănunte precum lipsa mesei în cameră şi a oricărui mobilier pe balcon, atunci această vilă va fi pe placul vostru!

Webmaster, „just for fun”, rog ataşaţi următorul videoclip: youtube.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 20.08.16 16:54:52
Validat / Publicat: 20.08.16 18:36:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în COSTINEȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2247 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 La grătar, dar fără să uităm paharul de vin!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

24 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[20.08.16 17:57:00]
»

Mutat în rubrica "Vila La Foișor, COSTINEȘTI" (nou-creată pe sait)

@Carmen Ion: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

Mulțumesc.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 18:07:44]
»

@webmasterX - E OK. Mulţumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[20.08.16 19:10:09]
»

@Carmen Ion: Excelent, amuzant și captivant articol! Cred că mergea si varianta b la testul grilă, iar melodia atașată îmi amintește de adolescență, când mă rugam de mama să mă lase la mare cu... cortul

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 19:22:13]
»

@krisstinna - Nţ, varianta b) nu mergea în cazul nostru. Avem amintiri frumoase de la mare, acolo ne-am şi cunoscut, dar nu la Costineşti!

Mersi frumos pentru ecou şi vot!

maria55 †
[20.08.16 19:28:29]
»

@Carmen Ion: ei da! Asteptam acest articol! Felicitari, excelenta si minutioasa descriere! Parca AmFostAcolo si eu!!!

adri-nico
[20.08.16 19:32:06]
»

Sinteti foarte amuzanta si eu n-a stiut asta pina acum! Rusinica pentru mine!

Cit despre intimplarea cu ceafa de porc... nu o fi mers ca garnitura pentru pastele alea? Si litalsii"??? Nici pe aia nu i-ati mai gasit? Si matisoarele care sunau a gol dupa revenirea de la plaja cu ce le-ati umplut?

Am fost si noi la Casa Dobrin, in Costinesti, vara trecuta, dupa ce ne mincasem grosul bugetului in Macedonia si la testul grila tot varianta C ar fi fost cea corecta, insa noua nu ne-a trebuit factura.

Plaja nu mi-a prea placut astfel ca in fiecare zi ne mutam cortul intr=o alta statiune pina am ajuns la Aqua Magic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdan
[20.08.16 19:32:13]
»

Buna!

Carmen am ras cu lacrimi.

Doamne cum mai sti tu sa povestesti asa frumos si din orice chestie, intamplare, intrevedere etc. sa faci un review plin de haz.

Astept sa ne revedem!

Sa va priasca Grecia si sa va intoarceti cu noi povesti frumoase!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 19:41:07]
»

@maria55 - Mersi, Maria. Articolul despre Costineşti urmează, acum trudesc la el

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 19:46:46]
»

@adri-nico - A, cum de n-ai aflat până acum că am umor, pe lângă o mulţime de alte şi alte calităţi? Să ştii că m-am supărat

Plaja din Costineşti nu mi-a plăcut nici mie dar mi-am atins obiectivul: câte două ore pe ţărm dimineaţa şi după-amiaza, deşi mai mult în apă decât pe uscat. Dar despre asta în reviewul următor.

Mersi pentru ecou şi vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[20.08.16 19:50:28]
»

@Carmen Ion - Citisem numai reviewuri serioasa, deaia! Daca va dau un pupic va trece? -

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 19:52:46]
»

@adri-nico - Gata, mi-a trecut!

adri-nico
[20.08.16 19:54:46]
»

@Carmen Ion - Sarumina! Si vacanta frumoasa in Grecia!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 19:54:58]
»

@adrianbogdan - Draga mea, mă bucur că te-am înveselit! Şi mie mi-e dor de tine şi de ceilalţi colegi!

În Grecia plec peste câteva zile, de aia îi dau bătaie cu reviewurile despre Costineşti, ca să "fac loc" Greciei!

Mersi pentru urări, ecou şi vot!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[20.08.16 20:04:07]
»

@adri-nico - Mulţumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILU
[20.08.16 20:31:22]
»

@Carmen Ion: Cu cât umor ne scrii tu micile neajunsuri să le zicem. Păi voi ați fost boieri pe lângă alții, a se înțelege alte cazări pe litoral, naspa descrise pe aici.

Să ști că indiferent unde am ajuns la mare niciodată nu am uitat sfoara și cârligele (așa cum ai plecat și tu dotată cu cele necesare că nu se știe)

Deci după o baie la Costinesti plecați în Grecia.

Aștept și impresiile despre stațiune.

Toate cele bune.

Radu Tudoran
[21.08.16 00:10:50]
»

Parca nu-mi vine sa ma intorc in Costinesti. Am fost acum vreo cincisprezece ani, intr-o seara, si n-am mai recunoscut nimic. De fapt l-am recunoscut pe copilul minune intr-o decapotabila.

Acolo am intalnit-o pe Sefa, cand eram tineri si fara bani in buzunar, si vreau sa raman cu acele amintiri. Adevarul este ca ne vedeam in fiecare zi la facultate, dar la Costinesti s-a aprins relatia. Au trecut doar 31 de ani.

Obeliscul mai exista sau a fost retrocedat?

Vacanta frumoasa in Grecia. Ca incalzirea este deja facuta

Carmen IonAUTOR REVIEW
[21.08.16 09:19:55]
»

@ANILU - Ai dreptate: una peste alta, n-a fost aşa de rău. Urmează reviewul despre staţiune şi... Grecia

Mulţumesc pentru ecou şi vot.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[21.08.16 09:24:46]
»

@Radu Tudoran - Nici eu n-am recunoscut Costineştiul, e total schimbat. Obeliscul totuşi mai există, la fel şi epava...

Mulţumesc pentru urări, ecou şi vot.

roth
[21.08.16 20:04:56]
»

Foarte fain, am zis ca ma uit la poveste si chiar ma dstins... nici nu imi faceam griji.

Poate era oki sa spuneti gazdei insa asa ca info sa fie macar in cunosinta de cauza, cu siguranta ar fi fost atenta pe viitor.

pepsi70ro CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.08.16 20:42:54]
»

Iar din moment ce depun declaraţie, se cheamă că sunt pe bune, adică funcţionează legal, caz în care ar trebui să poată să-ţi elibereze o dovadă scrisă cum că AiFostAcolo, nu-i aşa? Poate mă lămuriţi voi cum vine chestia asta cu „particolerii”, că pe mine nu mă duce capul.

Este simplu. La Primărie se pot depune declarații 220 ANAF precum ai camere de închiriat. Nu mai mult de 5/membru proprietar.

Impozitul merge către primărie, dacă pe litoral impozitul este de aproximativ 540 de lei/cameră/lună, la munte este la jumătate și asta pentru că acolo se consideră perioada turistică 12 luni, adică se împarte la 12. Pe litoral se împarte la 6!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[22.08.16 08:34:07]
»

@Carmen Ion -

Fain, citit acum (spusei ieri ca sunt restantiera spre repetenta pe aici) si sincer ma si distra faza cu furatul, doar ai fost pe litoralul romanesc, ce naiba Carmen, unde te credeai. Noua nu ne-au furat nici la bulgari si frigiderul mare era in curte, nu in casa si drept spun ca aveau ce, nu carne dar bunatati da si turisti gramada care aveau produse la rece. Drept ca noi ne-am nimerit doar cu turisti bulgari atunci. Fiul meu anul trecut a stat tot asa la Vama Veche si prietenii din alte camere au fost furati chiar noaptea, cu ei acolo. Sper sa nu scriu si eu cine stie ce minuni in septembrie dupa ce vin de la litoralul nostru.

Dar apreciez umorul tau si zau, chiar e nevoie sa radem uneori de necazuri.

Vacanta frumoasa la greci (pentru restul las urarea la momentul apropiat plecarii) !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 10:17:49]
»

@pepsi70ro - Mulţumesc pentru explicaţii, acum am înţeles.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 10:20:28]
»

@roth - După ce ne spusese că făcuse mai multe atacuri cerebrale, am considerat că nu e cazul să-i povestesc gazdei păţania noastră. Oricum, ce-ar fi putut să facă, să stea de pază lângă frigider?

Carmen IonAUTOR REVIEW
[22.08.16 10:23:31]
»

@elviramvio - Frigiderul nu era în casă, ci în curte, în foişor (bucătărie), aşa că atenţie unde te cazezi pe litoralul autohton - nu că ai putea preveni asemenea situaţii...

Povestea mi-a lăsat un mic gust amar, dar numai aşa, pe cerul gurii, în rest ce era să fac decât haz de necaz?!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adrianbogdan, ANILU, Carmen Ion, elviramvio, maria55, Radu Tudoran, roth
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062269926071167 sec
    ecranul dvs: 1 x 1