BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De fiecare data cand am fost in Skiathos, am fost cazat la vila. In 2015 am stat la vila Zaharo iar in 2017, am stat la vila Elpiniki. Ambele din Troulos. In Skiathos, o insula mica (12 Km lungime si 6 Km latime) se pare ca nu prea a fost loc de construit prea multe hoteluri.
Avand in vedere ca programul 'smart villas' are succes, am sa va descriu mai pe indelete vila in care am stat in acest an, caci sunt sigur ca si alti concetateni vor servi in viitor acest gen de sejur. Odata ajuns in aeroportul din Skiathos, esti luat in primire de ghizii romani si de cateva autocare ce te vor duce (pe tine si bagajele tale) direct la vila. Nu cunosteam vila Esperos, dar tot umbland pe la amicii mei din agentiile turistice din Tg. Mures, acestia mi-au zis ca toate 'smart' vilele (si sunt vreo 12), sunt bune.
Vila Esperos
Ajunsi cu bine in Troulos la vila Esperos, am fost preluati de administratorul ei, un tanar grec ce cunoaste mai multe limbi straine si care ne-a predat cheia camerei (camera nr. 2). Vila era simpatica. Doar ghida noastra (Dna Onofrei), ce ne-a intampinat in aeroport si a venit cu noi si in 'Turul insulei', era mai simpatica decat vila. 😀 Aceasta ne-a anuntat, inca din aeroport, ca va veni a doua zi la vila noastra si ne va face oferta de excursii optionale. La vila Esperos, am fost repartizati vreo 8 romani, printre care si noi si 2 prieteni din gasca noastra. Vila Esperos se numeste de fapt 'Hotel Esperos', dar nu prea are ea aerul unui hotel ci mai agraba a unui 'aparthotel' (adica o vila in care camerele au si o chicineta, adica o bucatarioara unde poti sa-ti gatesti tu insuti, tot ceea ce doresti). Noi am primit o camera la parter iar prietenii nostri, la etaj.
Vila are 15 camere si, din cate mi-aduc aminte, intrarea in camere se face prin spatele vilei iar balcoanele sunt orientate spre mare si spre soseaua principala a insulei, ce leaga capitala insulei, Skiathos-city de Koukounaries. Vila Esperos se afla in Troulos, tocmai vis-a vis de statia de autobuz nr 19, la 10 Km de Skiathos-city si la 5 Km de Koukounaries, lucru ce te tenteaza mereu sa calatoresti. Autobuzul vine, in sezon, la intervale mici (20 sau de 30 minute). Camera noastra era spatioasa si foarte curata. Femeia de serviciu a venit de doua ori sa ne faca curatenie, in cele 7 zile ale sejurului. Dar noi nu prea am stat 'acasa' ci eram cel mai adesea 'dusi de-acasa' prin insula sau prin jurul ei. E pacat ca intr-o saptamana insorita, sa ramai in casa! Iar cand stateam acasa, eram tot pe balconul insorit in care curgeau valuri-valuri de flori de leandru si bougenvillia rosii. Seara mai priveam programele de la cele cateva programe TV.
Dimineata, ne pregateam micul dejun la chicineta si ieseam pe balcon 'la masa'. Am adus si de acasa ceva mancare in bagaje (cafea, zahar, biscuiti, branza topita si salam de Sibiu). Camera de baie era impecabila, aveai prosoape curate si apa calda toata ziua. Daca ar fi sa fac o comparatie intre cele trei vile (Zaharo, Elpiniki si Esperos) in care am stat, de-a lungul anilor in Skiathos, as pune pe locul intai vila Esperos. A doua zi, ghida noastra de limba romana, ne-a adunat in curtea vilei, la o masa mare cu multe scaune, acoperita de o copertina si ne-a prezentat excursiile optionale. Toti cei 8 romani nou-veniti in vila au fost prezenti. Atunci am vazut ca personalul ce administreaza vila, are o cladire separata, mai mica decat vila noastra, chiar langa acest loc de 'sedinte' si odihna.
Vecinii vilei Esperos
De la vila si pana la sosea, ai de coborat niste scari. Langa sosea, foarte aproape, se afla un complex de cladiri, prima e un centru de inchiriei auto-moto, a doua e un alt 'hotel', care nu prea semana cu un hotel (Skiathos Premier Hotel) apoi, urmeaza o cafenea si o brutarie cu un magazin de vanzare a produselor de panificatie si un mini-market. Apoi urmeaza doua taverne, una dintre ele e taverna 'Vareli', unde, de obicei, serveam noi cina. Toti angajatii din mini-market, brutarie, cafenea si taverne, cunosc limba engleza. Daca e sa continuam, mergand pe sosea in directia Koukounaries, gasim intersectia cu soseaua dintre Troulos si plaja Mega Aselinos, o benzinarie, si alte cateva vile si taverne. Din statia de autobuz Nr. 19 (Troulos I), si pana in capitala Skiathos-city, pretul biletului e 2,5 euro iar pana la Koukounaries, care e mai aproape, doar 1,5 euro.
Asadar, eu va recomand tuturor cu caldura, Vila Esperos, care, chiar daca nu are 'plaja si marea la picioare', are multe alte calitati, e o vila frumoasa, bine deservita de angajatii ei, e bine pozitionata in insula si are niste vecini foarte utili.
Trimis de dorgo in 09.11.24 11:05:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: prin Thassos, Zakynthos, Creta, Lefkada, Halkidiki, Cipru
- Alte destinații turistice prin care a fost: prin cateva tari din Europa dar mai ales prin tara
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.14156919 N, 23.42814063 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
-
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vila (Hotel) Esperos [Troulos], SKIATHOS" (deja existentă pe sait)
@dorgo: Presupun că prețul de 450 euro e pe cameră, nu de persoană.
@Carmen Ion: Sejurul in extrasezon (1-7 iunie), (se pare ca sezonul incepe in Grecia in 15 iunie cand toate preturile din insule explodeaza si se termina pe 15 septembrie, am trecut prin asta in Santorini), a costat 319 euro de persoana, bani pentru avion si cazare/persoana (fara masa). Acesta e programul 'smart villas Skiathos', se face in fiecare an, se aleg 12-13 vile si se lanseaza oferta, esti repartizat prin tragere la sorti intr-una din vile.
Masa ti-o asiguri tu (iti mai aduci si de-acasa, unii aduc totul... o familie din grup a mancat zilnic, 7 zile la rand, ciorba de fasole si-atat), iar altii mai si postesc.
Pretul ce l-am pus de 450 Euro, e pretul total pe sejur, adica 319 e transportul si cazarea plus 130 euro, ce reprezinta mancarea si alte mici cheltuieli din insula.
Programul 'Smart villas Skiathos, a inceput cu multi ani in urma (sunt demult cu ochii pe el) si da posibilitatea celor cu venituri mai modeste sa stea o saptamana in Skiathos, vara, dar cu conditia sa se descurce cu mancarea. Sa vezi tu @Carmen, cum m-arunc eu si anul viitor pe acest program, caci de la 1 Ianuarie 2025, voi fi pensionar.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Vila Esperos Skiathos — scris în 06.08.24 de Alb din BUCURESTI - RECOMANDĂ