ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 3 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 67 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Galati - A fost odata...

TIPĂREȘTE

Hotel Vega - Cel mai bun hotel de 3* din Galati

Ruta aleasa : Bucuresti - A2 (stanga dupa aprox. 100 km. de autostrada, la) - Drajna - Slobozia DN 21 (aici cand ajungeti la bifurcatie facet stanga in apropierea statiei peco si imediat dreapta, pe langa statie) - Braila (cand ajungeti la capatul Caii Calarasilor, in centru, drumul se bifurca in mai multe sensuri unice, intrati pe a doua intrare pe partea dreapta, acesta va scoate "la dig") - Galati.

Se mai poate ajunge si pe cealalta ruta: Bucuresti - Buzau (DN2) - in continuare pe DN2B. Se recomanda antentie si prudenta indeosebi in zona aceasta deoarece exista numeroase "capcane" - radare la: Iazu (3), Viziru (1), Insuratei (3), Baraganul (1). Drumul se prezinta in stare foarte buna asa ca datii blana (cei cu statii). Durata - maxim 3 ore, km - 240 (din centrul Bucurestiului pana la hotelul Vega).

Municipiul Galati se afla in S-E Romaniei, in extremitatea sudica a Podisului Moldovei, in perimetrul delimitat de confluenta Prutului si Siretului cu Dunarea.

Orasul Galati este atestat ca zona de locuire inca din preistorie, acest lucru fiind demonstrat de descoperirile arheologice. Prima mentiune documentara a Galatiului ca "oppidum" (oras) o gasim in harta lui Georg Reicherstorffer, "Chorographie Moldavie", aparuta in 1541. Lucrarea reda unele asezari din sudul Moldovei din perioada 1527-1538. Galatiul este mentionat ca asezare marcata cu trei turnuri, semn al unei anumite importante in ierarhia centrelor urbane din Moldova.

Orasul Galati este o veche vatra de locuire, unde s-au descoperit vestigii de o bogata valoare arheologica de-a lungul timpului, precum si ramasitele unei cetati de origine daco-geta, construita in jurul secolului I, Piroboridava. Zidurile exterioare ale cetatii se mentin inca, si ruinele acesteia pot fi vizitate.

In secolul al XV-lea, Galatiul este infiintat ca oras, portul de la dunare devenind un important santier si atelier naval, salas al caselor de mestesugari, care fabrica produse traditionale pentru comert si export. Situat la intersectia principalelor vene comerciale maritime, Galatiul ajunge rapid un important centru economico-social al Romaniei, caracterizat prin perioade ciclice de dezvoltare si regres economic. Orasul Galati uneste din punct de vedere strategic, Moldova si Tara Romaneasca, devenind furnizor metalurgic si industrial pentru orasele romanesti. Dar sa revenim... la (oile) noastre.

Hotelul Vega - este o constructie moderna pe 12 nivele, situat in centrul orasului Galati, pe faleza superioara a Dunarii. Deschis in mai 2003, Hotelul Vega a reusit sa se impuna pe piata galateana prin standardul ridicat al serviciilor si dotarilor el find la origine un hotel clasificat la 4*. Serviciile de cazare raspund oricaror solicitari: 69 de camere - single, double sau apartamente. Mai nou firma Vega Company (patronata de catre omul de afaceri Corneliu Istrate si manageriata de catre dna. Anca Lefter) a achizitionat si Complexul hotelier Faleza Galati (hotelul partidului, prietenii stiu de ce), acum in renovare - se redeschide luna viitoare. Hotelul se prezinta in stare foarte buna, cam "uituci" cei de la receptie, personalul de pe etaje - amiabil.

Amplasarea hotelului Vega - este chiar pe Faleza Dunării, de la ultimul etaj (10) se poate avea o vedere panoramică asupra Dunării si a Muntilor Dobrogei. Este foarte aproape de centrul orasului iar în apropiere pe Faleză poti admira Dumarea.

Servicii Hotel Vega - restaurant, bar de zi, terasa, parcare pazita, acces persoane cu dizabilitati, sala fitness, sauna, masaj, transfer aeroport, schimb valutar, spalat/calcat, business ofice, room service.

Dotari camere - aer conditionat (climatizare), baie cu cada, internet (conexiune internet, foarte buna), TV, telefon (linie telefonica directa), minibar (cu plata), uscator de par, halate de baie, papuci, expresor, cafetiera, ceai cafea. Accesul in camera se face pe baza de cartela. Bagajele vi le "carati" singuri, bellboy-ul se scobeste in nas uitandu-se dupa... doamne/domnisoare.

Agrement al hotelului Vega - Pasagerul VEGA RIVER - are o capacitate 60 de locuri acesta poate organiza mese festive, intalniri de afaceri, aniversari sau efectua plimbari de cateva ore sau chiar pana in Delta Dunarii. Catamaranul - VEGA HOTEL, are o capacitate 30 de locuri si poate efectua scurte plimbari pe Dunare de 1 sau 2 ore.

Parcarea privată nu este gratuită, costa 4 lei/zi.

Micul dejun se serveste incepand cu orele 7:00, la etajul 1.

- -

Ce se poate vedea/vizita in Galati:(Ghilimele)

1. Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi (Gradina Botanica) - vă aşteaptă să-i treceţi pragul şi să admiraţi lumea minunată a plantelor din Grădina Botanică, a peştilor exotici şi indigeni de la Acvariu, să vizitaţi expoziţiile deschise în cadrul Muzeului şi să intraţi în tainele Universului prin intermediul Observatorului Astronomic şi al Planetariului.

Ce puteti vedea efectiv - Patrimoniul Gradinii Botanice este format din 260.846 de exemplare de arbori, arbusti si flori, din 1.542 de specii, unele foarte rare, aflate pe cale de disparitie. Aici se gasesc colectii de plante din zonele tropicale si subtropicale (cactusi, euforbii, palmieri, crotoni, muscate, begonii etc.), peste 200 soiuri de trandafiri, peste 3.000 de arbori si arbusti din flora si vegetatia Romaniei, o replica a unei gradini japoneze (cu lampion, cascada si nuferi). Padurea de conifere, cu 200 de molizi si 40 de brazi, este unicat in Romania, la altitudinea de 46 m. Merita sa va petreceti 3-4 ore in acest loc minunat. In Rosariul Grădinii Botanice, pot fi admirate 360 de specii de trandafiri din întreaga lume.

Program de vizitare: 10:00 - 18:00 (miercuri-duminică). Tarife bilete: 6 lei - adulţii, 1,5 lei - copiii peste 5 ani, elevii si studenţii. GRATUIT: copiii sub 5 ani si persoanele cu dizabilităţi. Taxa foto: 20 lei

Pentru Planetariu şi Observator astronomic - Planetariul este momentan închis, pentru revizie tehnică. Tarife bilete: 5 lei - adulţii; 3 lei - copiii peste 5 ani, elevii si studenţii

Program de vizitare a Observatorului astronomic - doar cand cerul este senin: 19:00 - 22:00 (marţi-sâmbătă). Tarife bilete: 3 lei - bilet cu preţ unic, indiferent de categoria de vârstă, pentru observaţiile astronomice nocturne, organizate cu ocazii speciale (eclipse de lună, Perseidele, etc.).

2. Gradina Zoologica Garboavele - este situata in Padurea Garboavele pe soseaua Galati-Barlad, in raza comunei Tulucesti, la cca. 15 km de municipiul Galati.

Program de vizitare: zilnic, intre 10.00 - 18.00 (mai-septembrie), 09.00 - 17.00 (octombrie-aprilie) -in apropiere, se poate vizita Muzeul satului.

Padurea Garboavele (rezervatie naturala de 400 de ha de stejar), in cadrul careia se afla situata Gradina Zoologica, este rezervatie forestiera de inters national, iar accesul se face contra unei taxe (cea pentru autovehicule asigura accesul pe toate traseele amenajate si se percepe o singura data pe zi).

Gradina Zoologica se afla intr-o etapa de dezvoltare si modernizare. Aici va puteti intalni si admira: leul african, tigrul siberian, bivolul salbatic, cerbul lopatar, berbecul cu coama, strut african, etc. In perioada aceasta gradina zoologica este in renovare, accesul este închis publicului. Daca tot ati batut drumul pana aici va recomand sa luati masa la Complexul Stejarul (denumirea a preluat-o de la speciile de arbori aferenta locatiei - stejari, nu seculari dar merge) - complex de agrement dotat cu: piscina (adulţii plătesc în timpul săptămânii -de luni până vineri = 30 de lei, copiii cu vârste cuprinse între 5-10 ani plătesc 20 de lei, iar copiii mai mici de cinci ani intră gratuit. Sunt incluse în preţ şezlongul, umbrela, măsuţa şi un prosop. În week-end, preţurile "sar" cu 10 lei), mese de tenis si biliard, lac artificial pentru pescuit, amenajare tir sportiv, teren de sport polivalent cu gazon artficial si nocturna, bar de de zi, terasa, parcare, locuri speciale pentru copii dotate cu fel si fel de accesorii. V-il recomand pentru petrecerea timpului liber. Pentru iubitorii de gratare, pardon pentu iubitorii de natura, aveti locuri special amenajate. Pentru vizualizare, dati pe goagal info3d si cautati Complexul Stejarul. Fir intins.

3. Plaje: aici aveti 2 variante: Dunărea şi Brateşul.

Stranduri; "La Valuri", pe malul Dunării, lângă Turnul de Televiziune. Tarif: 6 lei de persoană şi 4 lei de maşină. La Plaja Brateş, taxa de acces este de 5 lei de persoană (3 lei copiii).

Piscine: Bora Bora - intrarea costă 30 de lei, iar sâmbăta şi duminica 40 de lei; Viva Club - intrarea costă 50 de lei; Olimpic House - intrarea costă 30 de lei

4. Faleza este una dintre zonele reprezentative ale oraşului Galaţi. Loc de promenadă atât pentru locuitorii oraşului cât şi pentru turişti. Aici este locul de desfăşurare a concertelor şi a întrecerilor sportive. Reprezintă aproape singura zona unde s-au valorificat resursele pentru agrement. Oferă un mare potenţial de relaxare şi agrement prin bazine de înot, spaţii verzi, facilitate pentru practicarea sporturilor.

5. Muzeul de Artă Vizuală, a fost inaugurat în 1967 şi este primul muzeu de artă contemporană din Romania şi a fost special conceput pentru a prezenta noile tendinţe ale fenomenului plastic din secolul XX, destinaţie pe care o menţine şi astăzi. Cele 400 de opere expuse în sălile muzeului sau în parc, în aer liber, constituie o selecţie dintr-un patrimoniu mult mai amplu, adesea îmbogăţit cu un patrimoniu virtual al artiştilor afirmaţi în ultimii 50 de ani, prezenţi în expoziţiile temporare ale muzeului.

6. Muzeul de istorie a fost inaugurat în anul 1939 sub denumirea Muzeul „Vila Cuza Vodă” şi are la bază colecţia institutorilor Paul şi Ecaterina Paşa. Ulterior, acestuia i s-a adăugat colecţia ilustrului cărturar Vasile Alexandrescu Urechia, fondatorul bibliotecii ce-i poarta numele, colecţie ce cuprindea obiecte de paleontologie, arheologie, numismatică, etnografie, etc.

Până în 1956 muzeul a păstrat un profil mixt, având secţii de ştiinţele naturii, istorie şi artă plastică. Din acest an, prin înfiinţarea Muzeului de Arta şi a Muzeului de Ştiinţele Naturii, muzeul prezintă numai exponate referitoare la istoria poporului roman, a locuitorilor judeţului Galaţi.

7. Rezervatii naturale - Principala rezervaţie naturală din judeţul Galaţi este localizată pe nisipurile din câmpia Tecuciului şi anume la sud de localitatea Lieşti, în jurul satului Hanu Conachi, pe o fâşie de circa 4 km lungime şi 0,5 – 1 km lăţime având o suprafaţă de circa 84 ha şi care se continuă până în lunca Siretului.

La câţiva kilometri de Municipiul Galaţi se află rezervaţia paleontologică de la Barboşi (Tirighina) cu o suprafaţă de circa 1 ha, cuprinzând fosile de moluşte din faza Euxinului vechi (cu aproximativ 400.000 ani în urmă).

De asemenea, nu departe de Galaţi, şi anume la nord de oraş, dar pe valea Prutului, pe teritoriul comunei Tuluceşti, în locul numit Râpa Bălaia, se află cea de-a doua rezervaţie paleontologică.

A treia rezervaţie paleontologică se află lângă oraşul Tecuci, pe şoseaua Tecuci-Valea Mărului-Pechea-Galaţi, cu o suprafaţă de 1,5 ha. Rezervaţia se află pe terasa inferioară a Bârladului, la punctul numit „La Rateş”, adică acolo unde a fost cândva un han.

8. Biserici - Biserica fortificată „Precista”, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, este cel mai vechi monument istoric din Galaţi. În secolul al XVII-lea îndeplinea o dublă funcţie: lăcaş de cult şi cetate de apărare împotriva cotropitorilor. A fost construită între anii 1643-1647, în timpul domniei lui Vasile Lupu, de fraţii Dia şi Şerbu, fiii lui Coman (mama, Teodora), negustori brăileni, şi Constantin Teodor din Galaţi, fiul primului ctitor al acestei biserici. La construcţia ei s-a folosit piatră masivă şi cărămidă din castrul român de la Tirighina-Barboşi. Biserica a fost sfinţită în septembrie 1647 şi închinată mănăstirii Vatoped din muntele Athos.

Biserica Voiedenia, monument istoric şi de arhitectură a fost ctitorită în anul 1790, pe locul unei alte biserici. A fost arsă şi distrusă complet în anul 1821, restaurarea încheindu-se în anul 1851. Deasupra naosului se ridică o cupolă susţinută de arce dispuse în cruce, în stilul moldovenesc tradiţional. Acoperişul turlei, ridicată pe naos, este în formă de clopot şi o altă turlă, mai mică, este ridicată deasupra altarului. Turla clopotniţei de pe pridvor este o adăugire din anul 1901.

Aici se află mormântul Smarandei Cuza, mama domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Biserica Greacă are o arhitectura deosebită şi se află în centrul oraşului, lângă Parcul Eminescu. Biserica a fost construită în 1866 cu hramul „Schimbarea la Faţă”, iar sfinţirea ei a fost făcută de către episcopul Melchisedec alături de Arhimandritul Eughenie Xiropotamo. (Ghilimele)

Daca nu va satisface ce ati vazut pana acum aveti la indemana si urmatorul oras/port Braila. Un prieten care mi-a fost "ghid" dupa ce am vazut tot ce era de vazut in Galati si Braila, a precizat ca mai aveam de vizitat penitenciarele si gata. Umor ieftin.

Restaurante specifice cu produse pescaresti (proaspete), pe care le recomand sunt:

1. Restaurantul Popasul de la Dunare, situat chiar la intrarea ce duce la bac este un restaurant (1 Mai) "muncitoresc", preturi bune (350 lei: 4 persoane = ciorbe (500 gr.), saramura, crap la gratar, pana de somn, alea alea.), vinul casei excelent, terasa foarte buna, curatenie impecabila (inclusiv la baie).

2 Restaurantul Blue Aqua (fost Pescarul), (1 Mai) de fite (il recunoasteti dupa forma - se aseamana cu un navod) unde puteti servi si ceva "sturioni", tot 4 persoane 500 lei, vinul casei cam dulce, deh degustibus. Terasa un pic mai buna decat dincolo (priveliste de ansamblu asupra Dunarii), buda foarte naspa si foooooarte departe.

3. Restaurantul Nic - Nic, (1si mai de fite), preturi pe masura (un salariu mediu), servirea impecabila, slabut la meniurile de peste, nu mai sturioni (morun, cega, pastruga, etc), nu recomand. In baruri (de noapte) nu am fost asa ca nu va recomand nici unul. In schimb am dat de o "librarie" foarte aprovizionata cu foarte multi scriitori celebrii, atat "romanasi" (de ai nostri) cat si cei de talie internationala. Placut impresionat, am ales cateva volume pentru petrecerea timpului liber (eu find mai "patriot"/nationalist, am ales numai Brancoveanu). A meritat investitia.

Aaaaaa sa nu uit: trecerea cu bacul 18 lei masina si 1,5 lei persoana. Dunarea este foarte scazuta. Fir intins. Cand aveti timp, treceti si pe la dl. doctor Nicolae Bacalbaşa, omu' e un fenomen.

Am lasat la final urmatoarea informatie - Primarul Marius Stan a inceput o campanie de reabilitare a orasului (de astupare a gropilor inclusiv cea din fata hotelului, de la Elice), asa ca traficul este infernal cu foarte multe sensuri unice si ambuteiaje cat cuprinde, deci inarmati-va cu rabdare. Toate cele bune.

P. S. Nu vreau puncte, mini ghid, culori sau mai stiu eu ce. Acest review este doar pentru informarea dvs. Va multumesc pentru timpul acordat, toate cele bune.

Sursa: Mass-Media.


[fb]
---
Trimis de RossoNerro in 23.09.12 08:13:41
Validat / Publicat: 23.09.12 10:39:13
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4748 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere a hotelului din intersectia "La Elice"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2016 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 67.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [23.09.12 10:08:03]
    »

    @RossoNerro, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.

    S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).

    - -

    Conform regulamentului, articolul va fi publicat fara punctele standard datorita volumului mare de informatii - 90% - preluat din terte surse.

    RossoNerroAUTOR REVIEW
    [23.09.12 11:59:28]
    »

    In regula, dar s-ar ajunge iar la "plagiat". Nu doresc acest lucru.

    MCM
    [23.09.12 23:40:11]
    »

    P26 este mortala

    RossoNerroAUTOR REVIEW
    [26.09.12 11:31:05]
    »

    @MCM: Da, asa este, saracu' catelus nu mai putea de sete.

    Va multumesc pentru timpul alocat citiri acestui review (si implicit... pentru voturi). Sa aveti vacante minunate oriunde va aflati. Toate cele bune.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    MCM, RossoNerro, valimi
    Alte impresii din această RUBRICĂVega Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044660091400146 sec
    ecranul dvs: 1 x 1