GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dacă într-un articol anterior am vizitat câteva obiective turistice din zona județelor Harghita și Covasna (vezi impresii), astăzi voi relata despre o parte din atracțiile județului Harghita. Oferta județului este bogată și variată astfel că putem găsi obiective turistice pentru toate gusturile.
Cheile Vârghișului
Sunt situate la granița județelor Covasna și Hargita, cu drum de acces din satul Vârghiș. Acest drum îngust este asfaltat pe 10 din cei 11 km, ultimul km fiind drum forestier, în stare... acceptabilă. Parcarea este generoasă, iar la cabana pădurarului plătim taxa de parcare de 15 lei/mașină și biletul de acces - 8 lei/persoană. La început traversăm o poiană largă, apoi intrăm în pădure, la umbra binevenită.
Traseul este marcat cu cruce albastră - marcajul este vizibil pe toată lungimea traseului parcurs de noi. Acest traseu merge paralel cu firul apei și este ușor pentru cei care au o experiență minimă în parcurgerea unor astfel de trasee. Se traversează câteva poduri peste pârâul Vârghiș și se merge prin pădure. Din loc în loc sunt câteva peșteri care pot fi vizitate, cu lanterne și încâlțăminte adecvată. Parcurgerea traseului este un bun prilej de a petrece în natură câteva ore agreabile și de a tedeconecta de la stresul cotidian.
Lacul și barajul Zetea
Sunt alte locuri ce pot constitui un bun prilej de a petrece câteva ore în mijlocul naturii. De pe baraj faceți câteva fotografii frumoase cu lacul și peisajul înconjurător. Mai mergeți vreo 2 km pe partea stângă a lacului (pe drumul județean 138 B) și puteți coborî, în parcarea de lângă lac. Locul este potrivit și pentru camparea cu rulota.
Se pot închiria hidrobiciclete sau caiace pentru a face o plimbare pe lac. Obligatoriu veți primi veste de salvare. Puteți să vă scăldați, ori să stați pe iarbă, la plajă. Copiii au și ei un spațiu unde se pot juca. Amatorii trebuie să știe că se poate pescui și de pe mal și din barcă. Dacă veți continua pe același DJ138 B încă 13 km/25 min. veți ajunge la cascada Vârșag. Drumul este superb, prin păduri, este asfaltat, doar ultimii 3,5 km sunt pe drum forestier, în stare bună.
Parcul Mini Transilvania
Este situat la marginea orașului Odorheiul Secuiesc. Parcul tematic ne prezintă 80 de machete ale unor clădiri și monumente istorice, unele incluse în patrimoniul UNESCO. Este deschis între orele 10-18, iar un bilet costă 20 de lei. Castelul Bran, bisericile sau cetățile fortificate din Ardeal, dar și centrele istorice din Alba-Iulia, Cluj și Sibiu, toate pot fi văzute în această expoziție în aer liber.
Cu o suprafață de peste 8000 mp, parcul dispune și de o mini-mocăniță, unică în țară - copiii pot face o plimbare agreabilă printre exponatele muzeului. Lângă acest parc, pe o alee pavată cu rondele de lemn sunt expuse 16 porți secuiești. La capătul acestei alei este un monument dedicat lui Balázs Orbán – cel care a scris cartea Descrierea Ținutului Secuiesc, o amplă monografie a acestei regiuni. Această galerie se vizitează gratuit.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Multe obiective turistice, peisaje frumoase
Trimis de BOGDAN DSN in 16.10.22 09:21:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@BOGDAN DSN: Am citit, am tras cu ochii putin la poze si am votat cu mare drag. Acum insa am vazut si eu pozele mai bine si sunt minunate.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc mult. Zona județului Harghita are multe obiective turistice atractive, pentru toate gusturile. Nouă ne place să vizităm tot ce este în natură, la aer curat.
Consider că județul Harghita este în topul județelor României, din punct de vedere al obiectivelor turistice. Poți petrece o vacanță de 1 săptămână în acest județ fără să te plictisești.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Cu bicicleta prin Secuime de Rusaliile românilor — scris în 30.07.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Tiltott Sânsimion — scris în 25.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Ținutul Secuiesc (II) sau “Poftiți în vagoaneeee!” — scris în 24.07.22 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Ținutul Secuiesc sau “Ioi, berula me!” (I) — scris în 18.07.22 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Primul pas ... — scris în 23.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Ținutul Secuiesc – o destinație atractivă — scris în 20.09.21 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță în Ținutul Secuiesc — scris în 01.10.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ