ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.08.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Villa Borghese, Treptele Spaniole si Piazza di Spagna, Via Condotti, Piazza del Popolo cu biserica, Mausoleul lui Augustus, Piramida lui Caius Cestius

    TIPĂREȘTE

    Continuare de aici: vezi impresii

    Cea de-a sasea zi la Roma am petrecut-o in zona Villa Borghese si Treptele Spaniole. Am luat autobuzul 116 si am coborat la intrarea principala in parc. Dupa atatea zile petrecute in muzee, si spatii inchise si aglomerate, parcul Borghese a fost pentru noi o oaza de liniste si relaxare. Sincer nu ne aspteptam sa fie asa mare desi citisem ca are 688 ha, nu imi imaginam exact cat inseamna asta. Parcul are gradini, alei cu statui, fantani, pavilioane, si nu in ultimul rand, trei muzee foarte importante. Cel mai important este Galleria Borghese, apoi Villa Giulia si galleria Nazionale d’arte Moderna. Toate aceste muzee se datoreaza cardinalului Borghese care a transformat aceste terenuri immense ale familiei sale intr-un parc privat ce a devenit parc public in 1901. Valadier a transformat spatiul adiacent dintre zidurile orasului in gradinile-terasa Pincio, un spatiu format din alei pline cu statui ale marilor maestri italieni. Tot aici se gaseste si obeliscul egiptean pe care imparatul Hadrian l-a ridicat pe mormantul favoritului sau, Antonius.

    Siteul official al galeriei este aici: galleriaborghese.it

    Nu am intrat in interiorul Galleriei Borghese, ci ne-am bucurat de frumusetea parcului. Intrarea in parc este libera. Pentru 10 euro am inchiriat o bicicleta dubla pentru o ora si ne-am plimbat prin parc si asftel l-am vazut pe tot in toata spendoarea lui. In parc, chiar langa centrul de inchirieri se afla si o cafenea cocheta cu terasa unde se pot gasi atat cafea, bauturi dar si sandvisuri sau prajituri. Mai puteti opta pentru o plimbare cu trenuletul prin parc, sau, pentru cei mici, cu poneiul. In imediata apropiere a parcului se afla Gradina Zoologica, noi nu am intrat, fiind “saturati” de cea din Barcelona.

    La iesirea din parc am luat metroul o statie pana la Piazza di Spagna. Celebrele Trepte Spaniole erau pline de turisti si cu greu puteai face o fotografie. La fel ca si Fontana di Trevi, Treptele Spaniole sunt unul din cele mai aglomerate monumente ale Romei. Piazza di Spagna are forma de clepsidra, si impreuna cu celebra sa fantana Barcaccia sculptata de Bernini, si-a primit numele de la Ambasada Spaniei la Vatican, aflata in apropiere.

    Din Piazza di Spagna am pornit apoi pe jos pe celebra Via Condotti, cea mai scumpa strada a Romei, o strada foarte aglomerata si animata plina de magazine ale celor mai mai designeri. Am intrat in cateva magazine si intr-adevar preturile sunt exagerat de mari.

    Din Via Condotti am iesit pe Via del Corso si am mers pe jos pana la Piazza del Popolo. Aceasta piata a fost extinsa de catre Valadier care i-a adaugat patru fantani cu lei in stil egiptean, la baza unuia din cele mai vechi obeliscuri din Roma.

    Din piata se ajunge la biserica Santa Maria del Popolo.

    Maestrii Renasterii si ai barocului si-au exersat in aceasta biserica geniul in toate disciplinele: pistura, scupltura, arhitectura si decorare. Aceasta biserica este printer putinele cu capele inca intact, conservand in interiorul sau pretioase opera de arta. In Capela Cerasi, Caravaggio si caracci au creat chipurile lui Petru, Pavel si al Mariei, iar pe arcada, legatura lor cu cerul. Bernini a adus modificari Capelei Chingi a lui Rafael, pentru a pune in valoare arta sa, desfasurata in spatii restranse. Ce puteti admira aici: Crucificarea Sf Petru, Convertirea Sf Pavel, Capela Chingi a lui Rafael, Capela Chingi a lui Bernini, Adorarea Pruncului- Pinturicchio, Mormintele- Sansovino, Vitraliile lui Marcillat, Absida lui Bramante, Capela Cybo, Nasterea Fecioarei- Sebastiano del Piombo. Langa jumatate din operele de arta se afla cate un nene care nu va lasa sa faceti poze.

    In biserica intrarea este libera, iar mau multe detalii puteti citi aici: sacred-destinations.com/i ... aria-del-popolo

    Odata iesiti din biserica am pornit pe jos pe Via di Ripetta pentru a ajunge la Mausoleul lui Augustus. Monumentul este inchis publicului pentru renovare dar se poate admira din exterior. Acest mormant urias a fost construit de catre Augustus in anul 27 I Hr, iar mai tarziu, ramasitele sale s-au alaturat celor ale imparatilor Tiberius si Nerva, dar si altor personaje marcante precum Agrippa si Marcellus. Invadatorii barbari au furat urnele, iar localnicii au devastat fatada placata cu travertin pentru a-l folosi la construirea locuintelor. De-a lungul timpului, rotunda antica, a servit ca gradina suspendata, fortareata, circ pentru ursi dresati sis ala de spectacole. In anii ’20, coroana ei a fost restaurata in stil antic. Am reusit sa ne suim pe gardul ce imprejmuia monumental pentru a face ceva fotografii.

    Puteti citi mai multe despre mausoleu aici: rometour.org/mausoleo-di- ... ustus-rome.html

    Ultima zi in Roma a fost o zi ploioasa si nu am putut vizita multe locuri. Ne-am intors la biserica Santa Maria in Cosmedin pentru a face celebra poza cu mana in interiorul gurii Bocca della Verita. Am trecut apoi pe la Piramida lui Caius Caestius pentru a face cateva poze.

    Piramida are 36 de metri inaltime si au fost nevoie de 333 de zile epntru a fi ridicata. Spre deosebire de monumentele egiptene, aceasta a fost construita din caramida si apoi a fost acoperita cu marmura.

    Vacante frumoase!


    [fb]
    ---
    Trimis de Muffin2009 in 07.08.12 13:08:02
    Validat / Publicat: 07.08.12 14:19:49

    VIZUALIZĂRI: 5587 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Poneii din parcul Villa Borghese
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 17 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    5 ecouri scrise, până acum

    MCM
    [07.08.12 15:16:53]
    »

    multumesc pt amintiri. De cand tot zic sa incep sa scriu si eu despre Roma. Dar parca nu-mi gasesc cuvintele. Minunat. Data viitoare intrati in galerii, o sa va placa. trebuie facute rezervari inainte.

    PS este Fontana della Barcaccia

    Muffin2009AUTOR REVIEW
    [07.08.12 15:41:53]
    »

    @MCM:

    Multumesc si eu pentru apreciere!

    Nu am mai avut puterea sa intram si aici, eram dupa cateva zile de vizitat muzee si am cautat ceva mai relaxant. Iar Villa Borghese ne-a oferit aceasta relaxare.

    nickro
    [07.08.12 18:12:53]
    »

    Frumos oraş, frumoasă relatare!

    Muffin2009AUTOR REVIEW
    [07.08.12 18:43:54]
    »

    @nickro:

    Multumesc! Asa este, la Roma he bella!

    adri-nico
    [21.01.17 18:19:00]
    »

    Am fost de 4 ori la Roma si nu am reusit sa vizitez Villa Borghese. Sper ca la a 5-a vizita sa am aceasta placere. Am citit acest review si este foarte util, astfel ca o sa luam si noi biciclete (duble, ca eu nu stiu sa stau pe acest mijloc de transport). Eu o sa fac poze iar sotul sa dea la pedale.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, MCM, Muffin2009, nickro
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.51912689208984 sec
    ecranul dvs: 1 x 1