ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.11.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Rm .Valcea
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 8 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Sicilia - frumusete si istorie

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Voi incerca mai jos sa va prezint modul in care s-au desfasurat excursiile optionale.

    Dupa cum ati observat, review-urile mele se adreseaza in mod special "seniorilor". Ei sunt cei care in tinerete nici nu indrazneau sa viseze la "vest". Daca "prindeau" un bilet prin ONT la Mamaia si de acolo o excursie de o zi in Bulgaria, de unde aduceau o cutie cu rahat si doua fiole cu parfum de trandafir, erau cei mai invidiati cand se intorceau acasa. Astazi aduna banut cu banut (vezi pensiile dupa 40 de ani de munca) incercand sa isi indeplineasca un vis nevisat, mergand in aceste sejururi organizate. Putini sunt cei care isi permit sa calatoreasca pe cont propriu.

    Voi scrie acest review cam cu aceeasi viteza cu care am vizitat Coasta de Est a Siciliei, neintrand prea mult in istorie, pentru ca cei care au vizitat-o " pe indelete" au scris deja cam tot ce trebuia stiut din acest punct de vedere.

    E bine sa cunoasteti si beneficiile acestor sejururi - maraton. In afara de asistenta turistica permanenta, seniorii posesori de card"senior voyage" beneficiaza de o reducere de 10% la achizitionarea a minim 3 excursii optionale si mai beneficiaza si de o excursie gratuita.

    Daca am fi ajuns in Giardini Naxos toate excursiile ar fi fost cu mult mai ieftine. data fiind distanta Terme Vigliatore fata de orice alta destinatie, preturile au fost mai mari, iar excursia in Malta, dincolo de faptul ca ar fi costat 150 de euro (din Taormina - 90 de euro) nu se merita. Aveam de mers 12 ore cu autocarul si cu catamaranul, ramanand pentru a vizita Valetta, cel mult 2 ore.

    Am achizitionat urmatoarele excursii:

    - Insulele Eoliene- ozi - 55 euro

    - Messina 1/2 zi - 40 euro

    - Etna, Giardini Naxos, Taormina - o zi - 60 euro

    Cu reducere de 10% am platit 139,50 euro.

    Excursia gratuita a fost intr-un sat traditional sicilian, la o ferma de animale.

    In ultima zi, in drum spre aeroport ni s-a oferit un bonus - Riviera Ciclopilor si 3 ore prin Catania.

    Grupul minim pentru a se efectua o excursie optionala era de 20 de persoane. (Recent am citit despre o turista britanica ce a fost singurul pasager spre creta, in cursa aeriana Londra - Heraklion. La ei se poate si asa).

    Iubesc marea si plimbarile pe ea. Nu sufar de rau de miscare.

    Insulele Eoliene - (fac parte din patrimoniul UNESCO) - de origine vulcanica, se afla in nordul Siciliei, in Marea Tireniana. Au o legenda deosebit de frumoasa, dar eu am sa va spun doar ca filmul turnat aici de rossellini. purtand numele celebrului vulcan Stromboli si lansat in 1949 - TERRA di DIO- cu Ingrid Bergman in rolul principal, a facut faimoase aceste insule in fata lumii intregi. Terme Vigliatore este la 12 km. de portul Milazzo de unde ne-am imbarcat pe un feribot (400 de persoane). Sunt in numar de 7 si anume:

    - Vulcano - cea mai apropiata de Milazzo

    - Lipari - cea mai mare, renumita si pentru exploatarea pietrei ponce

    - Filicudi

    - Alicudi - mai putin vizitata

    - Panarea - cea mai mica

    - Salina

    - Stromboli - cea mai faimoasa. Erupe zilnic la fiecare 20 de minute. Este atractie pentru celebritati ca:fostul presedinte italian Giorgio Napolitano si designerii Dolce si Gabbana, care au cate o vila de vacanta pe insula. Turistilor care ajung aici noaptea li se ofera un grandios spectacol de artificii, atunci cand lava tasneste din cratere. Mai este numita si "Farul Mediteranei".

    Noi am vizitat doua insule si anume: Lipari si Vulcano.

    Lipari - dupa doua ore, plutind pe o mare linistita, de un albastru intens, am debarcat in golful Marina Corta, am vizitat centrul vechi cu frumoasele case, cu rufele atarnate la uscat peste balcoane, cu restaurante si terase elegante, cu patiserii si magazine de suveniruri si chiar cu cluburi de noapte. Exista si un mic muzeu, dar nu am avut timp sa-l vizitam. Catedrala Sf. Bartolomeo este foarte frumoasa.

    Apa marii are o culoare care te vrajeste, malurile sunt stancoase, insula este plina de vegetatie si este lipsita de activitate vulcanica.

    In Piazza di Marina Corta se afla o mica bisericuta intr- o stare vizibila de degradare: „Chiesetta delle anime del purgatorio" - „Biserica sufletelor purgatoriale". Intrarea este de 1 euro, dar turistii impresionati ofera mai mult pentru restaurarea ei. In interior, pe partea stanga se afla o macheta a unui sat pescaresc traditional cu toate indeletnicirile locuitorolor: pescuit, gradinarit, cresterea animalelor (oi, magari), activitati casnice in casute cu pridvor - ceva fascinant.

    Am mai avut timp pentru o cassata si vreo doua delicioase cannoli, apoi ne-am imbarcat pentru

    - Insula Vulcano - cea mai sudica si mai aproape de Sicilia. Am ajuns in Porto Valente dupa 20 de minute. Pe Vulcano - ultima eruptie a avut loc in luna august 1988, dar inca emana aburi si oxizi de sulf, care iti ingreuneaza respiratia, iar peisajul te trimite cu gandul la Marte.

    Aici exista o plaja cu nisip negru, de fapt este roca vulcanica macinata de apa marii, precum si un golf cu apa sulfuroasa, atat de benefica organismului. In jurul insulei se vad multe grote formate prin scurgerea lavei in mare, si "decorate" cu tot felul de "forme' cum ar fi: sirene, monstrii, un cal, o statuie a Fecioarei Maria si lista ramane deschisa pentru cei cu imaginatie bogata.

    Fiind ora pranzului, am cautat un loc unde sa mancamsi am descoperit o frumoasa taverna, al carui patron era un roman, care bucuros de oaspeti din tara lui, ne-a rasfatat cu cele mai gustoase si mai proaspete mancaruri, cum ar fi: pizza siciliana, friptura de vita (foarte frageda), un delicios peste "Dorada' si bere rece.

    A fost o zi plina, am vazut lucruri fascinante. Imi pare rau ca nu ni s-a dat o harta a arhipelagului. Este greu sa stai tot timpul in apropierea ghidului pentru a auzi explicatiile. Eu am preferat sa stau pe punte si sa ma bucur de peisajul uluitor.

    A doua zi, drumul din Terme Vigliatore spre Messina - l-am parcurs in aproximativ o ora pe autostrada foarte aglomerata de la primele ore ale diminetii. Am intrat in frumosul oras prin Porta Messina, pe stradutele aglomerate, unde masinile merg bara la bara, din 100 de masini doar 3-4 scapa nevatamate, restul fiind turtite, zgariate, cu faruri sau oglinzi sparte, etc. Cu toate acestea, nimeni nu este nervos, nimeni nu injura, nu claxoneaza, nu se grabesc, ba mai mult: daca un sofer isi aminteste ca a uitat sa cumpere apa sau paine, sau mai stiu eu ce??? , opreste in mijlocul drumului (foaret ingust), intra in magazin, iar ceilalti fac coada in spatele lui si asteapta linistiti, fredonand o tarantela. Aici timpul se scurge altfel.

    Am fost condusi la un punct de belvedere din port, de unde am putut admira stramtoarea Messina, precum si celebra statuie a Madonnei della Lettera, pe al carui soclu sta scris:"VOS ET IPSAM CIVITATEM BENEDICIMUS" - "Va binecuvantez pe voi si orasul vostru" un citat dintr-o scrisoare pe care Fecioara Maria a trimis-o messinenilor in semn de apreciere pentru convertirea sicilienilor la crestinism, acordandu-le protectia sa.

    Aici, in stramtoarea Messina se intalnesc apele Marii Tireniene cu cele ale Marii Ionice, dar apele lor nu se amesteca. In zilele senine se observa clar ca apa Marii tireniene este de un albastru inchis ca cerneala. iar a Marii Ionice este turcoaz. Dupa nelipsita sedinta foto, ne-am indreptat spre piata domului pentru a nu pierde spectacolul de la ora 12 fix. Aici exista un turn cu ceas (mai spectaculos decat cel din Praga), care zilnic canta intr-un mod deosebit de impresionant. A fost descris cu lux de amanunte in alte review-uri. Ce pot sa va spun, este faptul ca la final, cand se canta "AVE MARIA" se lasa linistea peste piata si momentul iti face "piele de gaina".

    Ne-a mai ramas putin timp pentru a intra in Catedrala din Messina, aflata in dreapta turnului cu ceas. Am vazut si tezaurul domului: o mantie din aur a fecioarei Maria. bijuterii din aur si pietre pretioase, ceasuri, etc, toate daruite de messinenii mai bogati si mai putin bogati. Cateva poze in fata domului sau a Fantanii lui Orione - construita in 1547 de catre Giovanni Angelo Montorsoli si arrivederci, Messina. Din mersul autocarului am mai vazut cateva biserici si palatul Zanca (astazi primaria orasului) despre care ghidul (ea - Diana) nu s-a mai "ostenit " sa ne dea explicatii. Era foarte preocupata sa ne aduca mai repede la hotel, pentru ca la ora 15 urma excursia gratuita pentru seniorii posesori de card (pentru cei fara card - 15 euro) - la o ferma de animale, pentru o degustare de produse alimentare naturale.

    Santa Lucia del Mela - este un sat traditional sicilian, la poalele Muntilor Peloritani. Ferma"LA QUERCIA " este patronata deun italian casatorit cu o romanca, moldoveanca din Bacau (am intalnit multi romani care muncesc in Sicilia. dar si din cei care nu muncesc). Impreuna cu familiile lor au creat aici micul lor paradis: o ferma de animale si pasari pentru care cele doua familii unite muncesc cu mare dragoste. Aveau de la oi, capre, vaci, cai, magari, porci, pana la pasari, ca:gaini, gaste, curcani, porumbei, bibilici, fazani. pauni sau struti. Mai aveau propriul lor abator si o mica fabrica de mezeluri si produse lactate, un magazin de prezentare si desfacere (vindeau en gros =restaurantelor din Messina, Taormina, Palermo, etc), dar si un restaurant unde organizau nunti, botezuri, etc.

    Deasemenea mai organizau pentru turisti -plimbari pe cararile muntelui cu caii sau magarii fermei, dar si cu ghid insotitor. Toate produsele sunt bio 100%, drept pentru care si garantia lor nu depaseste 5 - 7 zile. Am degustat branza ricota proaspata si afumata, cascaval cu piper, mezeluri din carne de curcan sua porc cu diverse condimente mediteraneene, slaninuta foarte frageda si chiar salam de magar - delicios, fara colesterol, toate cu paine calda coapta pe vatra.

    Inca de la intraream observat pe pereti, inramate, diverse citate, cum ar fi acest citat din Martin Luter King:" Am invatat cum sa zburam ca pasarile, cum sa pescuim pestele, dar nu am invatat inca arta simpla de a trai impreuna ca frati ". Cat adevar! sau alt citat dinDalai Lama:" Dati-le celor care iubesc, aripile care zboara, radacinile sa se intoarca si motivele sa ramana".

    Am plecat de acolo profund impresionati de ce pot face "niste maini dibace", cu dragoste si pasiune.

    Ziua urmatoare avea sa fie lunga, usor obositoare, dar cate uimire si incantare pentru sufletele noastre...

    ETNA - Doamna Etna - asa cum numesc sicilienii cel mai inalt (3340 m) si mai activ vulcan din Europa, ce poarta nume de femeie. Se spune ca erupe la fiecare trei luni si la aproape 150 de ani sunt distruse si localitati. Are 400 de cratere secundare. Cu toate acestea, sicilienii il numesc"vulcanul bun", pentru ca cenusa aruncata de eruptie a creat un sol fertil pentru culturile de vita de vie, pomi fructiferi si maslini. Ultima eruptie a avut loc in noaptea de 27 spre 28 februarie 2017. A erupt cu " fantani de lava' si explozii. Au fost ranite peste 10 persoane: turisti, oameni de stiinta, si cativa membri ai televiziunii BBC. In grup se afa si o doamna de 78 de ani. Au suferit arsuri, taieturi si contuzii, dupa ce au fost loviti cu pietre incinse si improscati cu aburi fierbinti, dar nimeni nu si-a pierdut viata.

    In drumul nostru spre vulcan am poposit intr-o mica localitate, aflata la poalele muntilor Pomiciaro (altitudine 574 m), in comuna

    Zafferanna Etnea - pentru o degustare de produse apicole si pentru a achizitiona cateva suveniruri pentru cei dragi de acasa, cum ar fi: miere si dulceturi de lamaie, de mandarine, ananas, pasta de migdale, sucuri de mandarine sau rodii, excelente vinuri siciliene sau deliciosul lichior de lamai " limoncello", dar si magneti de frigider, sau bijuterii si obiecte casnice lucrate manual din piatra de lava vulcanica. Biserica mama di SANTA MARIA della PROVVIDENZA - cel mai important monument al comunei Zafferana - era inchisa la acea ora.

    Ne-am continuat drumul cu autocarul pana la 1950 m... la refugiul Sapienzza, unde am avut la dispozitie 5 minute pentru o fotografie a craterului SILVESTRI - si cei care au doriot, au urcat cu telegondola pana la 2600 m. Si aici am avut timp limitat - 30 de minute. Coborand din telegondola ne-am trezit pe alta planeta. Eram inconjurati de un peisaj selenar:cratere, stanci de lava, urmele fostei telegondole distrusa de eruptia din 2002. Pana in 2004 au reusit sa construiasca alta (in 2 ani, in varf de munte), Noi nu am putut face o autostrada "ca lumea' in 27 de ani.

    La 500m in fata noastra, Etna pufaia linistita si somnoroasa. Un spectacol ce iti taia respiratia. Ne-a trezit la realitate, ghidul, amintindu-ne ca suntem totusi pe pamant, nu pe Luna.

    In scurt timp aveam sa ne intalnim cu cea mai frumoasa statiune de pe coasta de Est -

    Taormina, dar nu inainte de a poposi pentru masa de pranz in Giardini Naxos si pentru a vedea cu ochii nostri i ce am pierdut, ajungand in Terme Vigiatore.

    Giardini Naxos - intemeiata in anul 735 I. H., sub conducerea lui Thucles - atenian si primul grec sosit pe taram sicilian. se afla la altitudinea de 500 m. deasupra nivelului marii. Un litoral superb, la tarmul Marii Ionice, cu stradute inguste, romantice, cu portocali, maslini si leandrii de jur imprejur. Hoteluri elegante (printre ele si hotel Sporting Baia, la care ar fi trebuit sa ajungem), agazine de lux, iar oamenii pareau extrem de veseli si primitori, chiar daca vorbesc doar "siciliana" reusesc sa se faca intelesi. Prin taverne intalnesti adevarate colectii de arta, cum ar fi :panoplii de arme, sepci sau bancnote din lumea intreaga. Biserica Santa Maria Immacolata a fost vizitata candva chiar de catre papa Paul al II-lea.

    Apa marii calda si curata, te indeamna sa nu mai pleci, chiar daca este octombrie. Si totusi ne astepta...

    Taormina - unde ajungem in vreo 20 de minute, mergand cu autocarul de-a lungul tarmului Marii Ionice. Taormina este o statiune mica, de un pitoresc aparte, suspendata pe un deal la poalele muntelui Tauro. Te intampina cu peisaje splendide, cu o vegetatie bogata, cu marea la picioare si cu Etna care domina orizontul. Nu degeaba a fost numita "Perla Mediteranei " de pe Coasta de Est a Siciliei, o statiune rafinata, bogata, cu vile luxoase, departe de situatia generala din insula, De-a lungul timpului a atras numeroase celebritati, precum:Al. Dumas, F. F. Copola, Marcello Mastroiani, Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich sau Donald Tramp. Este un mic paradis ce mi s-a parut ca rivalizeaza cu Capri.

    Am intrat dinspre sud, prin Porta Catania in acest colt de rai. Ni se deschide in fata Piazza IX Aprilie cu o fantana in stil baroc, ce are in varf un centaur-femeie - simbolul Taorminei. Vizitam in graba Domul (sec. XIII). Aici se afla o icoana a Sfintei Fecioare cu pruncul Iisus, despre care legenda spune ca chipurile lor au fost picate intr-o noapte de catre un inger. Piata este foarte aglomerata, nu sti ce sa vezi mai intai, iar privelistea spre Isola Bella si spre Golful Naxos te lasa fara cuvinte. Intram apoi pe Corso Umberto I- strada principala (800 metri lungime) ce se intinde intre Porta Catania (la sud) si Porta Messina (la nord0, plina de monumente antice si medievale, dar si de magazine de lux cu preturi pe masura.

    Farmecul stradutelor inguste din taormina te cucereste definitiv. Aic se afla si cea mai ingusta strada cu latimea de 50 cm. balcoanele sunt ornate cu ghivece din ceramica in diverse forme sau figuri umane, dar si animale mitologice. Amfiteatrul grecesc, datand din sec. III- I. H. are o acustica perfecta, este functional si astazi. Intrarea este de 10 euro. Intre Giardini Naxos si Taormina exista i o mica insula _ Isola Bella_ la care se ajunge coborand cu un teleferic.

    Taormina, aceasta splendoare a Siciliei, nu este un loc pe care sa-l strabati in 3 ore. Aici poti ramane incremenit ore intregi pe o banca, admirandu-i frumusetea. As reveni in Taormina cu mare drag, doar aici, pentru cel putin o saptamana.

    Acum ziua era pe sfarsite, la fel si sejurul nostru. Am plecat cu regretul de a nu fi fost cazati in Giardini Naxos si cu regretul ca a II-a zi urma sa parasim Sicilia. Pentru ca am fost turisti civilizati, care " am inghitit teapa' fara prea multe comentarii, inainte de a parasi insula, ni s-a oferit drept bonus o excursie la

    Riviera Ciclopilor - aici unde natura, istoria si cultura se imbina in cel mai armonios m, od, intre Aci Reale, Aci Castello si Aci Trezze - foste sate pescaresti, astazi orasele cochete, inconjurate de lamai si portocali, de o mare frumusete. Cele 8 stanci uriase, de natura vulcanica, despre care se spune ca au fost aruncate in mare de catre ciclopi in lupta lor cu Ulise, ne aminesc tuturor despre " Legendele Olimpului", despre legenda ciclopului Polifem - care ne-au incantat copilaria.

    Ultimul popas pe meleaguri siciliene a fost

    Catania - al II-lea oras ca marime (dupa Palermo), este situat pe Coasta de Est, la sud de Etna, care a acoperit-o de multe ori cu lava. La ultima eruptie puternica din1669 si-au pierdut viata 12.000 de locuitori, dar a renascut din propria-i cenusa, fiind reconstruit in minunatul stil baroc, astazi atragand un imens numar de turisti. La constructia multor cladiri s-a folosit piatra din roca vulcanica, ce da o culoare putin cenusie orasului...

    Cu 3 ore inainte de a ajunge la aeroport, nu stiam ce sa vedem mai intai, asa ca am hotarat sa facem un tur de o ora cu autobuzul turistic, dar si o scurta plimbare la pas. Centrul orasului este Piazza de Duomo avand in mijloc o fantana cu un elefant din lava vulcanica, purtand in spate un obelisc egiptean - simbolul Cataniei.

    Catedrala di Sant* Agatha- am reusit sa o vedem si in interior, unde se afla moastele Sfintei Agata, dar si mormantul compozitorului V. Bellinni - fiul Cataniei.

    Amfiteatrul roman se afla in Piazza Stesicoro si este unul dintre cele mai mari din Italia.

    Fontana Amenano (pe partea stanga a pietei Domului) ete alimentata de raul subteran Amenano. In spatele ei se afla renumita piata de peste, care dupa ora 14 se spala, se dezinfecteaza si se transforma in terase unde muzica live se aude pana tarziu in noapte...

    Cu autobuzul turistic am strabatut cele mai frumoase strazi ale orasului: - Via Crociferi cu Arc di San Benedetto despre care se spune ca a fost construit intr-o singura noapteprin 1704

    Via Etnea - cel mai frumos bulevard cu magazine de lux si restaurante elegante. Am fi dorit sa ne odihnim putin in Parcul Bellinni sau in Gradina Botanica dar nu a mai fost cu putinta. Autocarul a incetinit in dreptul Univesitatii, a statuii si a teatrului Bellinni, a unei foste rafinarii de sulf, care astazi gazduieste muzeul Cinematografiei si Teatrului, a mai multor biserici, dar si in fata unei fantani deosebit de frumoasa reprezentand un grup statuar ce reda rapirea frumoaseiProserpina - fica Demetrei, de catre zeul Infernului _ Hades. Ni s-a parut amuzanta o poveste legata de Bellinni. Se spune ca la premiera operei "Norma", sosind si el la teatru, nu a fost recunoscut de catre paznici si a fost oblibat sa cumpere bilet.

    Timpul s-a scurs cu rpeziciune, dar nu am vrut sa parasim Sicilia inainte de a mai savura un ultim cannolo (acel rulou umplut cu ricotta si fistic) si neintrecuta lor inghetata de lamaie cu lapte de migdale.

    Plecam totusi din Sicilia cu regretul de a nu fi vazut toate frumusetile ei, dar cu dorinta de a reveni candva, poate pe Coasta de Vest (Palermo, Trapani, Marsala, etc). Pana la urma, desi a fost o vacanta scurta, suyfletul nostru a devenit mai bogat. Cu siguranta, venind in Sicilia, veti gasi ceva pe placul vostru.

    Va doresc tuturor multa sanatate si vacante reusite.

     

    Va rog, daca se poate sa atasati o tarantela siciliana! Multumesc!


    [fb]
    ---
    Trimis de bica adriana in 14.11.17 09:07:25
    Validat / Publicat: 14.11.17 14:26:11
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 7863 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bica adriana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P19 Catedrala di Sant*Agata - Catania
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [14.11.17 14:24:23]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    mishu
    [14.11.17 14:34:48]
    »

    @bica adriana: Start vot! nu pot sa nu spun ca am fost incantata de articol, la fel de mult si de poze, dar cel mai mult de atitudinea ta. Ca sa fiu sigura ca nu gresesc m-am uitat inca o data la caseta in care este mentionata varsta ta desi textul o spunea clar, insa ai un fel de a povesti lucrurile cum nu o fac multi tineri.

    Cred ca dupa o anumita varsta apreciem altfel ce ne inconjoara.

    Mi-au placut la fel de mult si citatele mentionate de tine aici

    Inca de la intraream observat pe pereti, inramate, diverse citate, cum ar fi acest citat din Martin Luter King:" Am invatat cum sa zburam ca pasarile, cum sa pescuim pestele, dar nu am invatat inca arta simpla de a trai impreuna ca frati ". Cat adevar! sau alt citat dinDalai Lama:" Dati-le celor care iubesc, aripile care zboara, radacinile sa se intoarca si motivele sa ramana".

    , Doamne cat adevar in cateva cuvinte.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    giuliani
    [14.11.17 14:48:05]
    »

    Felicitari, frumoase excursii

    Am insa o rectificare, dintre toate cele 7 insule, cea mai plina de celebritati e Panarea unde multi oameni cu bani si discreti au case de vacanta.

    bica adrianaAUTOR REVIEW
    [14.11.17 15:54:11]
    »

    @mishu: Va multumesc din tot sufletul pentru apreciere.

    bica adrianaAUTOR REVIEW
    [14.11.17 16:08:35]
    »

    @giuliani: Da, aveti dreptate. Panarea a atras in ultimul timp, mai ales, celebritati si personaje din lumea modei, atat din Italia, cat si din lume.

    bica adrianaAUTOR REVIEW
    [14.11.17 16:12:28]
    »

    @webmasterX: Multumesc frumos pentru frumoasa tarantela.

    Imi cer scuze, dar trebuie sa mentionez ca suma de 1150 euro cuprinde si transport cu avionul: Bucuresti - Catania - Bucuresti.

    mishu
    [14.11.17 16:16:38]
    »

    @bica adriana: Intre colege se vorbeste la persoana I, asa ca de acum inainte asa as vrea sa te aud . O zi frumoasa in continuare.

    bica adrianaAUTOR REVIEW
    [14.11.17 16:19:04]
    »

    @mishu: Multumesc Frumos, De acord.

    webmasterX
    [14.11.17 16:29:43]
    »

    @bica adriana:

    Imi cer scuze, dar trebuie sa mentionez ca suma de 1150 euro cuprinde si transport cu avionul: Bucuresti - Catania - Bucuresti.

    Ajustat, în caseta tehnică, cf celor de mai sus.

    webmaster
    [14.11.17 16:57:33]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    bica adriana, giuliani, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Sicilia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071105003356934 sec
    ecranul dvs: 1 x 1