ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.03.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2013
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Imbietoarea Portugalia (ultima parte)

TIPĂREȘTE URM de aici

Coimbra: (vezi review).

Situat în centrul Portugaliei, la 120 km sud de Porto si la 195 km nord de Lisabona, se ajunge pe autostrada principală a tarii, A1.

Un oras plin de istorie si fosta capitala a tarii in Evul Mediu (1131 - 1255), locul de nastere a sase regi ai Portugaliei, are o arhitectura magnifica.

Considerat al treilea oras ca marime al Portugaliei, caracterul vibrant al urbei isi trage energia de la traditiile institutiilor superioare, Universitatea din Coimbra cuprinde opt facultati si am remarcat acest fapt datorita stalpilor de iluminat din parcari, care aveau deasupra o sigla personalizata alocata pentru fiecare institutie.

Divizat de raul Mondego, din esplanada universitatii, se observa un oras provincial, cu aer relativ popular, strabatut de strazi vechi si inguste cu sens unic, in care pietonii nu au grija deplasarii autovehiculelor.

In aceasta calatorie puteti vizita pe langa Universitatea infiintata in luna octombrie a anului 1537, Biserica Santa Cruz - renumita prin sculpturile lui Nicolau de Chanterrena, Gradina Botanica, Vechea Catedrala, Manastirea Santa Clara a Nova, Cartierul Medieval, Santa Lucia a lui Iisus Memorial, Parcul Manuel Braga si Parcul Verde Mondego, parcul central de pe raul cu acelasi nume.

Stilul fado de Coimbra este unul aparte si-si are originea din melodiile importate de catre studentii brazilieni, care, incepand din anul 1860, au venit sa studieze la faimoasa universitate, altii afirma că această forma de cantec a fost adus aici de studentii din Lisabona, care au facut ca aceast gen sa sune diferit, fiind cantat numai de barbati. Nu trebuie neaparat sa intelegi limba portugheza pentru a fi invaluit de sentimente profunde, inspirate din aceasta muzica cu versuri tangaitoare de dragoste si tristete, care a ajuns o consecinta complexa in cultura populara a acestei urbe.

Porto

Degustarea vinului de Porto ofera intotdeauna o placere aparte, nu? Mai ales ca aceasta posibilitate va asteapta in valea raului Douro, intr-o regiune sub ocrotire UNESCO.

Porto este al doilea oras portughez ca marime, o zona istorica protejata aproape in intregime, cu strazi inguste pe coline, cladiri cu demnitate urbanistica si un port in permanenta forfota.

Numele orasului dateaza inca din vremea romanilor, cand asezarile lusitane se intindeau pe ambele maluri, de fapt intreaga peninsula ibericaera dominata de legiunile Romei, regiunea cunoscuta acum cu acest nume, juca un rol important in comert pe linia Lisabona- Braga, insa abia secole mai tarziu a devenit un punct de referinta pentru viata economica a tarii.

Istoria orasului incepe inca din anul 868, dupa o dominatie a Califatului din Damasc de 150 de ani, cand a fost recucerit in timpul ,,Reconquistei'' teritoriul eliberat de sub dominatia araba ia fiinta in anul 1095, comitatul Portugaliei devenind regat independent.

Adevarata faima o cunoaste in Era Descoperirilor, intre secolele XV si XVII, cand insusi Printul Henry Navigatorul, care s-a nascut pe aceste meleaguri, a calauzit tara spre o mare forta comerciala maritima in Europa si India.

Numeroase bijuterii arhitecturale au fost construite de-a lungul acestor secole, dintre acestea meritand mentionate Ponte de Dona Maria Pia, un pod de otel cu doua etaje (Ludovic I) si o platforma feroviara (Maria Pia), construit de Gustave Eiffel (la fel si gara Sao Bento!), Turnul Clerigos (turnul baroc datand din anii 1735-1748), Praca da Liberdade (cu statuia ecvestra a lui Don Pedro al IV-Iea),  Catedrala Se din sec. al XII-lea  (suna a pleonasm, avand in vedere ca ,,Se'' inseamna catedrala, in limba portugheza!). Pe langa aceste simboluri arhicunoscute, oaspetii pot viziona edificiul dominant al Igreja de Carmo, care prezinta un amestec de stiluri neoclasic si baroc armonios combinate.

O alta atractie monumentala a Ribeirei este Igreja de Sao Francisco, opulenta sa gazduind pe regele Joao I dupa casatoria sa cu Philippa de Lancaster.

Secole mai tarziu, dupa ce adaugirile in stil baroc au fost terminate, excesul decorativ a socat atat de mult clerul, incat nu s-a mai tinut nicio slujba de atunci!

In spatele bisericii se afla Palacio da Bolsa, acum cladirea gazduind bursa din Porto.

Aceasta constructie neoclasica de la sfarsitul secolului al XlX-lea contine o succesiune de sali extrem de decorate si mobilate bogat, care pot fi vizitate intr-un tur cu ghid.  

Centrul comercial al orasului este Avenida Boavista, un bulevard de 5 kilometri lungime cu care locuitorii se mandresc.

Conacul Casa de Calcada si-a pastrat vechiul mobilier, pe terasa merita savurat vinul proaspat ,,vinho verde'', in timp ce admirati podul roman Amarante sau biserica medievala.

In turul orasului se face o oprire obligatorie la Cafe Majestic, renumita cafenea plina cu sculpturi de heruvimi radiosi, a fost conceputa de arhitectul Joao Queiros.

Muzeul Soares dos Reis este dedicat artelor decorative si a fost infiintat de Pedro al IV-lea in anul 1833 ca primul muzeu al Portugaliei.

Intinderea parcului de 18 hectare include Galeriile Serralves Museu de Arte Contemporanea, un lac vast, padure, fantani, arbori si o gradina de trandafiri.

Peisajul zonei viticole este splendid, Vila Nova de Gaia sau Crama Sandeman, reprezinta una dintre atractiile principale pentru vizitatori, cultura strugurilor din podgoriile de vinuri fiind strict reglementata in anul 1756.

Vinul de Porto a devenit faimos datorita comerciantilor englezi, casa de vinuri Taylor's fondata in anul 1692 functioneaza si azi in Gaia, pe o colina deasupra raului Douro.

Guimaraes:

Nu degeaba, istoria ar aminti cu drag de orasul cu nume de erou national, ce a luptat impotriva maurilor, Contele Vimara Peres.

,,Aqui nasceu Portugal'', intr-adevar, aici s-a nascut Portugalia, pe 24 iunie 1128, dupa batalia de la Sao Mamede, considerata eveniment major care a dus la independenta si nasterea acestei natiuni.

Daca vreti sa aflati mai multe despre istoria acestei tari, parcurgeti 54 de kilometri din Porto si vizitati Palatul Ducilor de Braganca, care prezinta o colectie impresionanta de arte aplicate si decorative care fac din acest edificiu, un stabiliment cu caracter muzeistic.

Braga:

Situat in inima districtului Minho, la numai 55 de kilometri de Porto, orasul detine un atractiv si important centru istoric, precum: Palatul Biscainhos cu o gradina splendida, Palatul Arhiepiscopal din secolele XIV-XVIII, Primaria (sec. XVIII), Palatul Crivos (sec. XVIII), Biserica Santa Cruz (sec. XVI-XVIII), Catedrala Se (sec. XII-XVIII), Gradina Botanica Santa Barbara, Staircase (sec. XVIII), Manastirea Tibaes, Ponte de Lima si Viana do Castelo.

Setubal / Sesimbra:

Despartite de raul Savo, urmati traseul turistic comun de coasta dintre cele doua orase, N10-4, N379-1, Estr. Casais de Calhariz, EM525 şi N378 spre R. Joao da Luz, ce are aproximativ 30 de kilometri, prin Parcul Natural da Arrabida.

Orasele-port contribuie la PIB-ul tarii, atat prin atractiile turistice, cat si prin industria de pescuit, in special sardine.

In Setubal principala atractie este Manastirea lui Isus construita in stil gotic in jurul anului 1490, Castelul Palmela - ridicat in secolul al XII-lea, Biserica Sao Juliao din secolul al XIII-lea si evident, Peninsula Troia cu site-uri arheologice de pe timpul romanilor, fasia de pamant in forma de deget, fiind unul din locurile minunate ale Portugaliei.

De asemenea, o alta oportunitate turistica ar fi Castelul Sao Filipe, datat din secolul al XVII-lea, construit de regele Filip al II-lea al Spaniei, care va ofera pe langa aerul medieval si o priveliste uimitoare spre estuarul raului Savo, Oceanul Atlantic si Peninsula Troia.

Sesimbra se afla in partea sudica a Peninsulei Setubal, inconjurat de colinele Parcului Serra da Arrabida. De-a lungul coastei de vest ne intampina promontoriul Cabo Espichel, unde ai senzatia ca ai ajuns la... capatul lumii!

Statiunea este o destinatie turistica populara, conceputa pentru a satisface toate gusturile, oferind plaje incantatoare cu nisip fainos si apa de smarald.

Evora: (vezi review).

Capitala provinciei Alto - Alentejo, Evora este unul dintre cele mai rafinate si incantatoare orase ale Portugaliei, conturat de zidurile cetatii medievale, in care istoria ne aminteste la tot pasul de un patrimoniul vast cu atmosfera aparte.

Splendoarea urbei o da strazile labirintnice si casele cu fatada alba, populatia fiind mandra de un trecut cu o ampla traditie istorica si agricola, cunoscut fiind faptul ca-n aceasta zona se afla cea ma prolifica plantatie a arborelui de pluta.

Mii de ani de stradanie omeneasca pot fi vizionati in Evora, de la dolmenele neolitice pana la arhitectura orbitoare a catedralelor.

Orasul are un parfum istoric aparte, cu facilitati turistice ce stau intr-un spatiul acronic, cele mai importante fiind: Basilica Santa Maria, una dintre cele mai importante monumente gotice, atat in Portugalia, cat si in Europa, a fost construita intre secolele XIII-XIV, sub patronajul regal al regelui Afonso al III-lea si episcopul Durando Pais. Biserica Sao Francisco ridicata in timpul domniei regelui Joao al II-lea, in anul 1480, pe baza unui templu gotic din secolul XIII, conceputa initial ca o capela regala. Capela dos Ossos, o capela infioratoare ce dateaza de la sfarsitul secolului al XV-lea, fiind conceputa de un calugar creativ franciscan, care a folosit in modul cel mai sinistru, oasele si craniile a circa 5000 de cadavre, depozitate dintr-un cimitir dezafectat din apropiere. Templul Diana, lacasul de veneratie romana, se datoreaza omagierii imparatului Augustus si a devenit simbol al orasului.

Palatul Ducilor da Cadaval care iese din tiparul fatadelor zugravite in alb, datand din secolul al XVII-lea, fiind napastuit de un incendiu in anul 1384, reconstruit si ulterior extins.

Cu ajutorul EvoraCard, beneficiezi de 20% din pretul biletului, unde te poti bucura de toate aceste opere atemporale.

Tomar: (vezi review).

Situat in Districtul Santarem, la aproximativ 120 de kilometri de Lisabona, oraselul Tomar pastreaza si astazi aerul puternic medieval ce-l mosteneste de secole.

Urcati pe strazile inguste pana sus pe colina pazita de masiva manastire, un amestec remarcabil de armonios de stiluri romanic, gotic, renascentist si omniprezentul stil manuelin.

Fosta fortareata a Cavalerilor Templieri, compus dintr-un castel si o manastire, constructia complexului de la Tomar a fost realizata in anul 1160.

Sub Marele Maestru Templier Henric Navigatorul (1418 - 1460), si a incursiunilor acestuia in Africa si India, viata tomarilor atinge apogeul belsugului, aceast fapt fiind ilustrat prin detaliul ferestrei din Sala Capitolului al Convento de Christo, dantelaria colosala din piatra fiind considerata cel mai exponential exemplu in arta manuelina.

Algarve:

Paradisul iubitorilor de soare si apa cristalina, se afla in sudul Portugaliei, de unde maurii au fost alungati doar la sfarsitul anilor 1300. Nu-i de mirare, ca peisajul pastreaza urmele dominatiei arabe, o caracteristica a zonei sunt cosurile de fum.

De la Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania sunt aproximativ 200 de kilometri de coasta.

Centrul administrativ se afla la Faro, oras ce detine si aeroportul principal al zonei.

Zona litoralului este renumita in lume pentru plajele imaculate, nisipul fin ce pastreaza caldura soarelui si-n timpul noptii, apa nepoluata a oceanului si clima placuta in orice anotimp.

Pentru toate aceste calitati ecologice, plajele sunt clasificate drept ,,blue flag'', de mare exceptie.

Statiunea Albufeira este o combinatie fabuloasa de asemenea plaje, strajuita de stanci si faleze inalte, o destinatie de top pentru sporturi nautice si golf, situata la numai 40 de kilometri de aeroport.

Lagos&Sagres va ofera sansa de a afla mai multe din Era Descoperirilor portugheze. Se spune ca Lagos este cel mai frumos oras din zona, imprejmuit de ziduri, cu o biserica aurita a Sf. Anton si prima piata de sclavi din Europa.

Ponta de Piedade este simbolul acestei statiuni, cu o formatiune spectaculoasa din stanci. In drumul spre portul Sagres puteti admira fortareata din secolul al XV-lea, locul unde s-a format scoala de exploratori care a demarat Era Descoperirilor de acum 500 de ani.

Veti ajunge apoi in cel mai sud-vestic punct al Europei, Capul Sf. Vincent.

Silves&Monchique se poate vizita intr-o jumatate de zi!

Silves este vechea capitala maura a regiunii Algarde si puteti vizita catedrala si castelul, apoi drumul continua prin Caldas, un vechi oras roman cunoscut prin apele sale termale.

Muntele Monchique, cel mai inalt varf din district, ofera o degustare de vinuri si imortalizarea unor ilustrate, demne de cartile postale.

Vilamoura, statiunea-port cosmopolita va ofera croaziere relaxante si activitati sportive. In centrul statiunii se afla Muzeul Cerro da Villa si ruinele romane ce reprezinta ruinele unui complex de bai, datand din secolul I.

Quarteira atrage vizitatorii cu promenada marginita de palmieri, hibiscus si oleandru sio plaja cu nisip auriu, care continua pana-n capitala provinciei Faro.

In Faro veti admira cladiri din secolul al XIII-lea, Biserica Carmo si importantul centru pescaresc din Olhao.

Tavira este renumita pentru bisericile si castelele medievale, precum faimosul pod roman din secolul al XIV-lea.

Excursia se poate continua spre granitele Spaniei vizitand statiunile Monte Gordo si Vila Real de Santo Antonio.

Madeira:

Trei insule formeaza arhipelagul Madeira: Porto Santo, Desertas si renumita pentru frumusetea naturala, Madeira.

La 500 de kilometri de continentul african, acestea constituie un paradis ca din povesti, cu o vegetatie luxurianta si o fauna unica in lume. Datorita climatului subtropical insulele sunt un loc ideal pentru cei ce iubesc varietatea, plaje ocrotite de palmieri sau munti inalti de pana la 2000 de metri, pe a caror creasta stau agatati norii si se poate admira un peisaj miraculos.

Oriunde priviti, aspectul general este extraordinar si nu-i de mirare ca totul pare ca s-a construit de curand.

Fondurile europene au reabilitat drumuri si locuinte, peste tot veti vedea case cu acoperis rosu, jaluzele verzi la ferestrele cu contur ultramarin si gradini tropicale, dintre care se remarca frumoasa strelitzia ce a devenit simbol al insulelor.

Capitala insulei Madeira (madeira insemnand, lemn) este Funchal, un oras care a primit numele dupa o planta medicinala, care are aspectul unui amfiteatru asezat pe tarmul oceanului.

In centrul istoric descoperim ateliere de broderie, iar piata Dos Lavradores iti ofera un mozaic de culori, aici fiind expuse o diversitate incredibila de fructe exotice de pe insule.

Un alt obiectiv turistic este promontoriul stancos Cabo Girao, inalt de 580 de metri, considerat al doilea din lume si primul din Europa.

Porto Moniz renumit pentru piscinele naturale formate de rocile vulcanice de bazalt negru ofera un peisaj pe care cu greu il veti putea uita.

Cea mai spectaculoasa plaja se gaseste in insula Porto Santo, la doua ore de parcurs cu feribotul, Golden Beach are o intindere de 9 kilometri de nisip fin.

Alte excursii optionale precum, Eira do Serrado si Monte, va asigura cea mai notabila atractie, biserica in interiorul careia se afla mormantul lui Carol I, ultimul imparat al imperiului Austro-Ungar.

La intoarcere se foloseste ca mijloc de transport un vehicul unic, o sanie de rachita si simbol al urbei ce dateaza inca din 1850, folosit inainte de a se utiliza furnicularul.

Camacha & Santana sunt satele tipice de pe insula si centrul productiei din rachita.

Se poate urca spre Pico de Arieiro (1810 metri) sau va puteti opri la crescatoria de pastravi din Ribeiro Frio.

In drumul spre Machico, oraselul in care au debarcat pentru prima data primii navigatori potughezi, veti fi intampinati de case acoperite cu stuf si plantatii de vita de vie.

Drumetiile spre Levadas si Rabacal, pe langa celebrele ,,levadas'' - apeducte construite in urma cu o suta de ani, cu scopul de a aduce apa proaspata din munti, va propune 25 de cascade cu peisaje remarcabile in jurul localitatii Calheta, situata pe coasta sud-vestica a insulei.

Puteti apela la croazierele facute cu catamaranul care pleaca din Funchal spre Cabo Girao, trecand pe langa tarmul din zona Lido, Praia Formosa, Camara de Lobos, acompaniati de delfinii inotand pe toata durata calatoriei.

Pornind de pe malul oceanului, cum urcati spre munti, veti observa schimbarea vegetatiei de la eucalipt si aloe vera la brad, un aspect natural care cu siguranta trebuie savurat.

In consecinta, arhipelagul Madeira este o destinatie care iti ramane in suflet!

Insulele Azore:

Arhipelagul contine un grup de noua insule descoperite de navigatorii portughezi in prima jumatate a secolului al XV-lea.

Acestea se numesc: Santa Maria, Sao Miguel, Terceira, Graciosa, Pico, Sao Jorge, Faial, Corvo si Flores, aceasta din urma fiind cea mai aproape de coasta de vest a Americii de Nord.

Trei dintre insule au aeroport care asigura zilnic legaturi pentru turisti si locuitori, iar cel mai mare oras se numeste Ponta Delgada din insula Sao Miguel.

Insulele sunt considerate o parte din Atlantida pierduta, avand in vedere originea vulcanica a acestora, cu o altitudine de con avand peste 2350 de metri inaltime in Pico.

Considerat locul ideal pentru relaxare, cu pajisti inverzite tot timpul anului, flori si lagune albastre-verzui imbratisate de plaje inguste, biserici construite de sute de ani, un loc in care parca timpul sta in loc.

Fiind la intersectia curentilor tropicali cu cei nordici, arhipelagul dispune de o clima blanda si foarte variabila.

Daca credeti in misticism, vizitati Insulele Azore sau ce a mai ramas din Atlantida!

Sigur, in acest articol nu am putut prezenta toata traditia, obiceiurile, bogatiile, atractiile minunate ale acestei tari, am marcat doar anumite regiuni care merita bifate in calatoria dumneavostra, acolo unde veti fi primiti intotdeauna cu bucurie si ospitalitate, stimulati emotiv de un amestec incitant al trecutului si prezentului.

Vacante frumoase!


[fb]
---
Trimis de Marian Preda in 01.09.14 16:30:43
Validat / Publicat: 01.09.14 17:50:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.

VIZUALIZĂRI: 3831 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Coimbra - al treilea oras al Portugaliei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Rusalka
[01.09.14 18:07:31]
»

Review-urile tale m-au convins! Trebuie sa ajung neaparat intr-o zi in Portugalia poate imi corup sotul si in loc de mare la vara facem un citybreak.

Marian PredaAUTOR REVIEW
[01.09.14 19:54:04]
»

@Rusalka:

Ce pot sa fac ca sa-ti convingi ,,colegul de camera''?!

Am o intreaga dotare cu harti cartografice, de circulatie a tuturor mijloacelor de transport, informatii stocate aditional, ponturi despre obiectivele turistice pe care cu mare drag, le-am impartasit comunitatii AFA-iste!

Portugalia merita vizitata, nu doar pentru oportunitatile de vacanta infinite, ci si pentru posibilitatile de a te intoarce in timp, in umbrele istoriei, leganat in muzica tangaietoare a muzicii fado.

Vacante frumoase!

buterfly*
[01.09.14 21:57:09]
»

foarte frumos descris... o sa iau in considerare destinatia pentru viitor!

Dan&Ema
[01.09.14 23:03:03]
»

Superb

creste numarul celor interrsati de destinatia portugalia

felicitari

eu postez acum din bucovina noastra

am incarcat o parte dar mai am

dan&ema

Michi
[02.09.14 19:45:09]
»

Abia acum am descoperit excepţionalele tale reviewuri despre Portugalia. Am văzut ce cuprind, mi-am dat seama ce lucruri interesante ai scris dar rumegarea lor o voi face seara asta în linişte, cu atât mai mult că am fost şi noi în Portugalia. Am o nemulţumire generală care poate va fi citită de vreun web decizional. Reviewurile valoroase stau prea puţin afişate. Este şi cazul acestora care au coincis cu o mică excursie de a noastră în care n-am avut posibilitatea să accesez internetul. Le-am descoperit din întâmplare. Si soluţia cu ˝ urmăreşte ce a scris X˝ nu satisface pentru că apar nume noi cu postărui valoroase cum e zuftim sau buterfly de care n-ai ştii dacă nu citeşti ce scriu. Eu aş propune o rubrică specială pentru reviewurile care adună un număr de voturi 20-25 şi în care să stea mai mult timp (o săptămână de exemplu).

webmaster
[02.09.14 19:59:45]
»

@Michi: exista deja o asemenea sectiune - se numeste... "Articolul saptamanii" - rog un coleg sa puna linkul, scriu de pe telefon.

Lista celor mai votate articole ale fiecarei saptamani, mai precis

Si-acolo "stau"... chiar permanent, nu doar 1-2 saptamani...

Michi
[02.09.14 20:44:49]
»

@webmastera, şi eu am fost în situaţia asta dar înafară de cel mai- cel mai, mai sunt destule care nu merită a fi pierdute. Chiar şi la cazări este valabil.

nicole33
[02.09.14 23:23:26]
»

@Dan&Ema:

eu postez acum din bucovina noastra

am incarcat o parte dar mai am

dan&ema

Există vreo legătură între Portugalia și Bucovina pe care eu nu o înțeleg?

Recunosc că nu am ajuns încă în Portugalia, deși colegul Marian Preda m-a convins să nu mai amân.

webmaster
[02.09.14 23:30:39]
»

@Michi:

Da, şi eu am fost în situaţia asta dar înafară de cel mai- cel mai, mai sunt destule care nu merită a fi pierdute. Chiar şi la cazări este valabil.

Nu-i aşa

Există un link - vezi mai jos - care te duce în PAGINA articolului săptămânii -- sunt listate acolo cele mai votate 20 articole din acea săptămână

Tot acolo, în acea pagină, poţi trece UŞOR dintr-o săptămână în alta

Linkul:

amfostacolo.ro/art_weekly ... p?yr=2014&wk=36

-

O să-l pun mai vizibil / mai uşor accesibil & mai intuitiv

Marian PredaAUTOR REVIEW
[03.09.14 15:44:43]
»

all;

Ma bucura seria ecourilor ce imbunatatesc activitatea prolifica a site-ului, probabil, ademeniti de duhul apelor, al padurilor si al campiilor, colega @Rusalka!

De fapt, o Rusalca Alba (dar, si un vin de Porto!) merita toti colegii care mi-au apreciat impresiile, votand generos pentru o tara atat de mica...

Ce-i ce ma cunosc, stiu ca mai mult ma intereseaza

vizualizarile, acolo imi regasesc recunostiinta pentru articolele mele!

Va multumesc pentru tot! Toate cele bune!

Dan&Ema
[03.09.14 21:43:45]
»

@Marian Preda: toata aprecierea sincera pt articol

multumim ca ne impartasiti din aceste bogatii

dan&ema

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
buterfly*, Dan&Ema, Marian Preda, Michi, nicole33, Rusalka
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Portugalia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04366397857666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1