GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Castelul Czocha
Castelul Czocha este un castel ridicat in satul Czocha în Lubań, Voievodatul Silezia de Jos (sud-vestul Poloniei). Situat pe Lacul Leśnia, în apropierea râului Kwisa, castelul Czocha a fost construit pe piatră, şi o mare parte din structura originala este vizibila si acum; la aceasta, structurile de locuinţe s-au adăugat mai târziu.
Castelul Czocha a fost conceput ca o fortăreaţă ridicata la graniţa ceho-lusatiana; costructia sa a fost ordonată de Wenceslaus I din Boemia, în mijlocul secolului 13 (1241-1247).
La mijlocul secolului al 14-lea, Castelul Czocha a fost anexat de către Charles IV, Sfântul Împărat Roman şi rege al Boemiei. Ulterior, între 1389 şi 1453, a aparţinut familiilor nobile de von Dohn şi Kluks von.
În 1453, castelul a fost cumpărat de familia von Nostitz, care l-a deţinut timp de 250 de ani, si a suportat mai multe modificări, prin proiecte de remodelare, în 1525 şi 1611. Pereţii au fost intariti si consolidati, lucru care l-au ajutat sa reziste unui asediu suedez in timpul Războiului de Treizeci de Ani. In 1703, castelul a fost cumpărat de Jan Hartwig von Uechtritz, curtean influent al II-lea Augustus Strong.
La data de 17 august 1793, întregul castel a ars complet, într-un incendiu.
În 1909, Czocha a fost cumpărat de către un producător trabuc din Dresda, Ernst Gutschow, care a dispus o restaurare completa, efectuata de catre arhitectul Bodo Ebhardt, in baza unui tablou al castelului, datat 1703.
După al doilea război mondial, castelul a fost jefuit de mai multe ori, atât de către soldaţi ai Armatei Roşii, cat şi de hoţi polonezi, importante piese de mobilier şi alte bunuri fiind furate. La sfârşitul anilor 1940 şi începutul anilor 1950, castelul a fost un adapost pentru refugiaţii afectati de războiul civil grec.
In 1952, Castelul Czocha a fost preluat de armata poloneză si folosit ca o staţiune de vacanţă militara, motiv pentru care si a fost şters din hărţile oficiale.
Castelul a fost deschis publicului in septembrie 1996, ca obiectiv turistic, hotel şi centru de conferinţe.
Trimis de ctc in 25.08.11 19:20:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLONIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ctc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Descopera Polonia" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Polonia – generalități — scris în 20.08.24 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Peripetii in drum spre Gdansk — scris în 07.05.24 de catrinel din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Trei zile in Polonia - Energylandia - Auschwicz - Wieliczka — scris în 30.10.22 de Bebicanu din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Bârlogul Lupului, loc de tristă amintire — scris în 10.09.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Circuit de trei săptămâni prin frumoasa Polonie — scris în 10.10.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Polonia o tara surprinzator de frumoasa din punct de vedere turistic si atat de putin cunoscuta de catre romani! — scris în 30.01.21 de scoty din RO - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Cracovia si Varsovia intr-o saptamana de iarna — scris în 05.01.20 de Dimosu din SIBIU - RECOMANDĂ