ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Mykonos: Pelicanul Petros şi Maimuţa care cânta la flaut

TIPĂREȘTE URM de aici

Prolog
Rog userii care se vor regăsi explicit menţionaţi în acest review să nu se supere pentru acest lucru. Sunt oameni spirituali, inteligenţi şi talentaţi la scris. Vor înţelege motivul pentru care îi menţionez. Pe de altă parte, “invidia” de care voi menţiona, în ceea ce-i priveşte, nu pot nega că n-ar avea motive temeinice să existe; dar este ceva nuanţat, adică nu poate fi vorba decăt de o invidie admirativă pentru ceea ce dânşii scriu. Indiferent cum interpretează introducerea lor în acest context, eu îi asigur de profunda mea simpatie, respect şi admiraţie.

Introducere explicativă


Simt o intensă ciudă, chiar invidie profundă, la o sumară parcurgere a userilor de pe AFA. Nu mai există, dom’le, dreptate în lumea asta virtuală! Păi să vă explic. Oamenii scriu nişte review-uri bune şi frumoase, ce-i drept. Pornind de la zicala: “Unde-s doi puterea creşte”, uneori se ajută unii pe ceilalţi, adică lucrează în tandem, adică conlucrează! Vă dau doar 2 exemple:

Există de pildă Dan&Ema. Nu-i cunosc personal, dar semnul “&” îmi creează supoziţia că sunt doi, care şi-au unit forţele pentru a scrie atât de frumos, util şi interesant.

Nu mai vorbesc de perechea de soţi “le_maitre”, respectiv “ariciu”. Ei lucrează separat, dar cu atât mai stimulativ este, probabil, acest fapt, ca să rezulte nişte review-uri excelente.

Si mai sunt, probabil, şi alte cazuri asemănatoare pe AFA.

La un moment dat n-am mai suportat situaţia. Am contactat-o pe soţia mea @zuftima, propunându-i un parteneriat … la scris. Adică să mă ajute la scrierea review-urilor, ori împreună, ori separat, cum preferă ea. M-a refuzat categoric, Dar mi-a explicat de ce: n-ar rezista să nu insereze în review-uri o sumedenie de nume de firme de magazine, de produse, de firme de îmbrăcăminte, cosmetice etc, de n-ar mai prididi bieţii @webmasteri să ne cenzureze review-ul. N-ar mai rămâne aproape nimic din review, nici măcar titlul. Iar voi aţi crede că suntem cine ştie ce reprezentanţi ai firmelor comerciale sau turistice mascaţi în useri AFA.

Eram în mare încurcătură. Din fericire, m-a scos din ea micuţul @zuftimel, un puşti de vreo 12-14 anişori.

Dar mi-a pus o condiţie: vrea să scrie acest review prin care să completeze primul meu review, cel despre Mykonos, cu nişte informaţii suplimentare şi importante, în opinia lui, pe care eu cică nu le-am menţionat în review-ul respectiv. Nu mi-a prea picat bine condiţia pusă de el, dar n-am avut încotro, şi am acceptat. Iată ce-a ieşit.


Cuprins

Bună ziua, dragii mei, daţi-mi voie să mă prezint, sunt @zuftimel, şi sunt un băiat mic, ştrengar şi jucăuş, ca un drăcuşor. Am undeva pe la 12-14 ani. Mai fac precizarea că sunt un personaj fictiv, adică, vorba lui Caragiale, sunt sublim, dar… lipsesc cu desăvârşire.

Am acceptat să-l ajut pe nenea @zuftim la scrierea acestui review. Este tot despre Mykonos, şi precizez că voi prezenta nişte aspecte pe care autorul primului review, în opinia mea, ori le-a menţionat mult prea fugitiv, ori a sărit peste ele, dintr-un motiv sau altul. Tocmai pentru că eu sunt mic şi invizibil, din moment ce sunt…inexistent, am mers peste tot cu ei în Mykonos. Dacă nenea @zuftim era cu capul în nori uitându-se după bisericile şi muzeele (era să scriu muzele) lui şi arhitectura lui cicladică, care deja pe mine mă cam calcă pe nervi, iar tanti @zuftima era cu ochii aţintiţi pe magazinele ei şi tonetele ei cu îngheţată, eu, mult mai atent şi mai iscoditor, am putut să văd tot felul de lucruri mai interesante decât ei amândoi la un loc.

1. Deplasarea cu autobuzul în Mykonos Town şi pe plajele insulei.

Să presupunem că vă lăsaţi convinşi de @zuftim, (nu-i mai spun nenea, dă-l încolo) şi vă cazaţi în Mykonos, hotel Olia, în Tourlos, portul nou al oraşului. Detalii găsiţi în review-ul respectiv. Vă agăţaţi de gât review-urile lui stupide despre Mykonos şi hotel Olia, pe post de ghid sau ajutor în a vă descurca prin oraşul Mykonos Town, precum un câine Saint-Bernard îşi agaţă de gât butoiaşul cu băutură spirtoasă, energizantă şi salvatoare, cum sugestiv zicea recent @dabator într-un ecou. Ieşiţi din hotel, unde într-adevăr găsiţi staţia de autobuz la doi paşi, lângă hotel. Luaţi autobuzul spre oraş. Coborâţi în staţia terminus, adică peste nici cinci minute. Vreţi să urcaţi în primul autobuz spre Paradise Beach, sau orice altă plajă din sud sau est a insulei, dar imediat realizaţi că nu pleacă nimic de acolo nicăieri, decât în sensul opus, adică înapoi de unde aţi venit. Si vă vine să luaţi butoiaşul cu băutură, pardon review-ul lui @zuftim, şi să daţi cu el de pământ, cât colo.

Păi să vă spun eu, @zuftimel, cum stă treaba.

Mykonos town este un oraş cicladic, cu străzi labirintice albe, care necesită un pic de timp să înveţi să te descurci în el. Are 3 staţii de plecare a autobuzelor, să le zicem autogări, deşi lipsesc clădirile aferente. Totul aici este înghesuit, pe spaţii mici şi strâmte, că suntem în Grecia, şi nu în Coreea de Nord.

a) Staţia Portul Vechi sau Paleo Limani

Este staţia unde tocmai aţi coborât, este situată lângă digul de la ieşirea din portul vechi, unde sunt ancorate feriboturile. Atenţie, nu la cheiul de unde se pleacă spre Delos, care este un pic mai încolo, către inima portului-oraşului, ci în extremitatea nord-vestică a portulu vechi al oraşului.

Din această staţie pleacă autobuzele spre nord cu destinaţa: Tourlos sau Portul Nou (de unde presupunem că tocmai veneaţi), şi apoi Agios Stefanos, staţia următoare.

b) Staţia OTE sau Remezo

Este situată chiar lângă bariera de intrare în Portul vechi, la mică distanţă de staţia precedentă, un pic în “amonte” faţă de ea, în direcţia est, deci opus mării.

De aici pleacă autobuzele către satul Ano Mera, şi plajele Kalo Livadi Beach, Kalafati Beach, Elia Beach.

c) Staţia Fabrica

Ei, asta e cea mai aglomerată şi cu cele mai multe plecări, dar este mai departe. Este tocmai în capătul opus al oraşului, cel sud-vestic, aproape şi ăsta de malul mării. Ca să ajungem la ea trebuie să traversăm tot centrul oraşului, prin străduţele acelea întortocheate. Dar putem întreba pe oricine încotro este “Staţia Fabrica” şi ne îndrumă, pas cu pas. Dacă o dată ai prins traseul, dăţile viitoare te descurci fără probleme, mai ales dacă ai şi o hartă a oraşului la tine. Nu este departe, pe jos faci vreo 7-10 minute, asta depinde şi de aglomeraţie şi dacă ai “prins” traseul cel mai scurt. Oricum, traseul este splendid, prin străduţele albe, strâmte, fabuloase ale oraşului.

Din această staţie pleacă autobuzele spre aeroport, spre Platis Gialos, Psarou Beach, Ornos, Agios Ioannis, Paradise Beach, Paranga Beach.

Incă o dată amintesc că toate aceste locaţii sunt majoritatea la 4,5, 6 kilometri distanţă, câteva la maxim 12 sau 14 kilometri.

2. Biserica Panagia Paraportiani

Această biserică, situată in Kastro, cea mai veche zonă a oraşului, amintită de @zuftim în primul review despre Mykonos, merită un pic mai multă atenţie. Nu este doar una dintre cele vreo 500 de biserici câte se găsesc în insula Mikonos. Această biserică este poate cel mai frumos şi rafinat exemplu de arhitectură tradiţională în insulele Ciclade. Nu ornamentaţiile interioare sunt cele care impresionează, ci arhitectonica ei cu totul deosebită.

Numele ei înseamnă “lângă poartă”, adică este vorba despre poziţia ei între mare şi porţile vechii fortăreţe medievale din Mykonos, unde a fost construită. Este formată din patru capele la nivelul solului, şi o a cincea deasupra. Acestea sunt: Agios Efstathios, la est, şi se învecinează direct cu două din celelalte trei capele de la nivelul solului: Agioi Anargyroi, cea mai veche, în mijloc, şi Agios Sozontas la vest. Spre sud, capela Agia Anastasia se învecinează cu Agioi Anargyroi. Capela Paraportiani însăşi, a cincea, este construită deasupra capelei Agios Efstathios. Prima parte a acestei biserici datează din sec. XV, iar celelalte au fost construite în sec. XVI-XVII. Biserica este de un alb imaculat. Liniile şi suprafeţele ei, învăluite şi mângâiate de razele soarelui generos, fac ca să rezulte un joc remarcabil de lumini şi umbre, un deliciu de privit şi de fotografiat.

Privind-o din diverse unghiuri, parcă îşi schimbă în mod sublim-cameleonic înfăţişarea, parcă ai impresia că mereu este alta.

O veţi găsi aproape de centrul oraşului, la capătul portului, pe un mic promontoriu, înainte de cartierul Mica Veneţie şi de şirul de mori de vânt, aproape de malul mării.

3. Cartierul Alefkandra sau Veneţia Mykonosului

Este o zonă încântătoare, preferata artiştilor. Şirul de case în stil veneţian aliniate chiar frontal în calea valurilor mării, care se sparg spectaculos de pereţii acestor vechi clădiri albe mai ales sau eventual un pic colorate şi cu uşi şi ferestre din lemn, au fost imortalizate în mii şi mii de pânze ale pictorilor, şi fac obiectul multor cărţi poştale, ca şi emblemă-simbol al Mykonosului.

La prima vedere, te simţi teleportat pe canalele veneţiene. La o analiză mai atentă, îţi dai seama şi de originalitatea acestui loc încântător. Lângă, se înşiruie taverne şi restaurante, pe malul mării.

Aproape de şirul de case se situează Piaţa Alefkandra, în care se află Catedrala Ortodoxă Panagia Pigadiotissa, precum şi Catedrala Catolică.

4. Aproape de Alefkandra se află o colină, cea a morilor de vânt. Pe ea sunt ridicate o altă emblemă-simbol a insulei, şirul de mori de vânt, a căror siluetă se vede atât de spectaculos, din diverse unghiuri, din Alefkandra, de pe apă etc. De asemenea, de lângă aceste mori de vânt ţi se oferă o perspectivă vizuală atrăgătoare asupra cartierului Alefkandra sau asupra mării. Forma lor este sferică, au o culoare albă ca zăpada, şi cu acoperişul ascuţit din lemn.

Si acestea nu sunt singurele mori de vânt din oraş sau din insulă. De oriunde ai privi pe cuprinsul insulei, este aproape imposibil să nu zăreşti cel puţin o veche moară de vânt, atât de caracteristică Mykonosului în particular, dar şi Cicladelor în general.

In trecut, profitând de vântul puternic, erau funcţionale şi serveau la măcinarea grânelor, atât pentru necesităţile insulei, cât şi pentru afara ei. Odată cu apariţia tehnicilor moderne de măcinare, morile de vânt nu mai sunt operaţionale. Dar ele continuă să fie un simbol al Mykonosului.

Una dintre morile de vânt, Boni Windmill, din sec. XVI, a fost restaurată şi repusă în funcţiune. Acum adăposteşte Muzeul de Agricultură, cu diferite unelte de lucru tradiţionale.

5. Pelicanul Petros

Pelicanul Petros a devenit mascota insulei. Işi duce existenţa cu preponderenţă în port, dar şi în Cartierul Alefkandra, fiind partenerul de joacă preferat al copiilor. Dar toţi turiştii adoră şi admiră pelicanul, care este şi mândria localnicilor. Il hrănesc, îl mângâie, îl fotografiază.

Legenda spune că un marinar din Mykonos a găsit, în anul 1954, un pelican rănit. L-a îngrijit, l-a pus pe picioare. Când s-a întremat pelicanul, era de aşteptat să zboare de pe insulă, către locurile sale de baştină. Dar nu, pelicanul se ataşase de Mykonos, şi aici a rămas, devenind mascota insulei şi o adevărată celebritate a ei, pe lângă multele şi marile celebrităţi … umane care îşi făceau şi îşi fac vacanţele în Mykonos. Timp de 32 de ani şi-a dus pelicanul Petros traiul în insulă, până când a murit, în 1986. Intregul Mykonos a intrat în doliu. Dar la scurt timp, o persoană de talia lui Jackie Kennedy Onassis a venit în ajutorul Mykonosului, şi a donat insulei un pelican pe nume Irene. Se spune că apoi şi Grădina Zoologică din Hamburg a donat de asemenea un pelican, pe nume Petros, ca şi cel original, cel decedat. In fine, un alt localnic a adoptat pentru insulă un alt pelican rănit, pe care l-a îngrijit şi care a devenit pelicanul Nikolas. Astfel se face că în prezent, pelicanul Petros există în insulă în … triplu exemplar.

6. Biserica şi Mănăstirea Panagia Tourliani din satul Ano Mera.

Satul Ano Mera este un sat tradiţional şi liniştit, în partea estică a insulei. Si-a păstrat caracterul tradiţional nealterat de influenţa turismului. Aproape de piaţa centrală mare şi aerisită a satului, care este înconjurată de taverne şi arbori, se află, ca o fortăreaţă, Mănăstirea Tourliani.

A fost fondată de doi călugări de la celebra Mănăstire Katapoliani din insula cicladică Paros, la 1542. Din anul 1767 datează prima restaurare a ei. De notat sunt minunatele reliefuri din marmură de pe turnul-clopotniţă. Acest turn a fost sculptat de renumiţii meşteri din Tinos, insula învecinată, despre care am scris un review. De asemenea, de remarcat este frumosul tron episcopal sculptat din interiorul bisericii, icoanele din sec. XVI, broderii şi veşminte preoţeşti.

7. Distracţia în insula Mykonos.

Mykonos nu este numai arhitectură pur-cicladică, biserici, muzee şi mori de vânt.

In toată lumea este cunoscută totodată şi ca un centru renumit al distracţiei, dansului şi muzicii pentru tineret, dar nu numai, chiar şi pentru “tineretul” de orice vârstă.

Să nu vă închipuiţi că, dacă sunteţi de pildă o familie respectabilă care ar merge în Mykonos dar vă sperie ideea de a da peste o insulă a dezmăţului, nu aveţi ce căuta acolo. Deloc! In oraş, pe străzi, lumea se plimbă în mod paşnic şi liniştit, şi vă asigur că este lume de cea mai bună calitate, majoritatea occidentali, insula fiind una dintre cele mai scumpe din Grecia ca şi preţuri, dar nu într-un mod disperant.

In capitală, tineretul se distrează în barurile şi cluburile aferente, ca oriunde într-un loc turistic rezonabil de pe glob. Nu vrei să ai de-a face, nu ai decât să eviţi acele locaţii. Ce lucruri ieşite din comun sau speciale în mod pozitiv sau negativ s-or fi petrecând acolo nu ştiu, că eu degeaba am vrut să intru în vreun club indoor, că nenea@zuftim şi cu tanti nu au fost, şi nici pe mine nu m-au lăsat.

Dar nu Mykonos Town este polul distracţiei, el este cu adevărat un oraş cicladic “paşnic”.

“The hot zones” sunt pe Paradise Beach (Tropicana Paradise Beach Club şi respectiv Cavo Paradiso) şi pe Super Paradise Beach. Vrei să le eviţi, nu ai decât să rămâi în Mykonos Town, sau satul tradiţional ultraliniştit Ano Mera, sau staţiunile liniştite dedicate pentru familii Ornos, Plati Gialos, Psarou, Agios Ioannis, Agios Stefanos.

Dar nu puteam scăpa aşa ceva. Am fost cu nenea şi cu tanti de trei ori pe Paradise Beach şi pe Super Paradise Beach, seara la chef şi distracţie, la cluburile în aer liber, pe malul mării. Pentru aceste cluburi este celebră Mykonos în lumea “party-islands”. După plajă, nenea şi cu tanti au stat la dance-party, au mai ţopăit, până undeva pe la 10,11,12 seara. - noaptea. Poate că apoi se încingea şi mai mult atmosfera, deşi oricum era suficient de încinsă. Ce o fi fost acolo după, habar n-am, eu trăgeam de ei să mai stăm, dar ei nu au vrut, să le fie ruşine! In orice caz, atât cât am stat, nu am văzut nici o mişcare mai ciudată sau nelalocul ei, nimeni n-a avut nimic de împărţit ceva cu altcineva, toată lumea se distra într-un mod aproape…aristocratic, dacă am voie să mă exprim aşa, deşi destui se urcaseră pe mese şi dansau, în timp ce DJ-ul întreţinea atmosfera. Plaja şi zona dintre plajă şi dance-party, lună de curăţenie, deci fără mizerie aruncată de “cheflii”, stă mărturie în acest sens.

8. Mykonos, “the gay-friendly island”.

Iată că eu, @zuftimel, am avut curajul să scriu şi asta, ceea ce nenea @zuftim, care şi-a petrecut copilăria în pudica (printre altele) societate anterioară Revoluţiei din Decembrie 1989, nu a avut curajul să pronunţe, în primul review, decât ceva aluzii extrem de străvezii. Singura circumstanţă pe care i-o acord eu, este că poate n-a vrut să-l consideraţi, aşa începător cum era, ca pe cineva din echipa de realizare a filmului “Brokeback Mountain”, camuflat în user AFA. Eu, @zuftimel, deşi sunt mic-mititel, le dau lecţii la chestiuni de genul acesta boşorogilor ăstora de teapa lui nenea @zuftim. Ei habar n-au câte ştiu eu, aşa mic cum sunt, de la TV, de pe net etc, le dau lecţii la orice oră. în astfel de domenii. Dar nu vreau totuşi ca aceste consideraţii ale mele să le înţelegeţi greşit, sau să dau naştere la polemici pe acest subiect delicat şi controversat, eu vreau să tratez subiectul strict din punct de vedere turistic, din perspectiva unei familii…clasice, care trebuie să ştie exact la ce să se aştepte în Mykonos.

Nenea @zuftim şi cu tanti sunt oameni serioşi, nu se ţin de şotii, nu s-au dus în Mykonos în căutarea extravagantului, senzaţionalului oferite poate unora, de un asemenea subiect.

Dar eu, ca un mic drăcuşor ce sunt, am urmărit cu mare curiozitate, să surprind o scenă mai aparte, pe tarlaua acestui delicat punct 8) al review-ului. Cu mare “dezamăgire” trebuie să vă mărturisesc, că nu am văzut nici o scenă “fierbinte” cu pupături, fie şi furişe, deşi am fost şi pe Elia Beach (plajă lungă liniştită atât pentru gay, cât şi pentru ne-gay), cât şi pe Super Paradise Beach (plajă pentru familii în jumătatea stângă, respectiv pentru nudişti şi gay în jumătatea dreaptă).

Pentru a fi sigur de ceea ce afirm, am întrebat-o încă o dată şi pe tanti @zuftima, care chiar dacă n-are agerimea mea, @zuftimel, e mult mai atentă şi perspicace la detalii decât nenea @zuftim, care nu ştie nici câte prune are-n straiţă (traistă).

Aşa că cea mai “tare” fază pe acest subiect pe care am întâlnit-o în Mykonos, a fost atunci când aşteptam autobuzul de Elia Beach, în staţia Remezo sau OTE din Mykonos Town.

Eram câteva zeci de călători. In momentul în care autobuzul a apărut, toată lumea s-a ridicat şi s-a aşezat frumos, la coadă, să urce în autobuz, câte doi, in ordinea în care apăruserăm cu toţii în staţie. Ca fapt divers, aşa ceva, coadă ordonată la urcarea în autobuz sau tramvai, mai văzusem eu cu ochii mei în România doar la Braşov, şi posibil în Sibiu, unde chiar dacă am fost, n-am remarcat, căci nu m-am deplasat cu autobuzul, doar am auzit de la alţii. Stim cu toţii ce lupte de stradă la baionetă se dau la noi pentru urcarea în mijloacele de transport în comun.

Ei, şi stăteam cu toţii ordonaţi, cuminţi şi liniştiţi câte doi să urcăm. A durat ceva aşteptarea, căci eram mulţi, şi ştiţi cei care aţi mai fost în Grecia, că de obicei biletele le cumperi de la şofer, deşi nu neapărat. Neavând ce face stând la coadă, am numărat perechile. Erau vreo 25-30 de perechi, din care mixte, eram doar vreo trei sau patru! Repet, era vorba despre autobuzul de Elia Beach.

A doua plajă cu profil … diversificat este Super Paradise Beach. Plajele din Mykonos sunt bune în general, nisipoase, sunt unul dintre atuurile insulei, spre deosebire de febleţea mea nr. 1, Santorini. Dar dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut Super Paradise Beach: cadru natural deosebit, nisip fin pe mal şi în apă, dance-party care începe seara şi posibil să ţină până dimineaţa, repet, nu am verificat până când ţine distracţia, n-am stat până la final.

Plaja este împărţită în două zone: jumătatea din stănga cum te uiţi dinspre plajă spre mare este pentru familii sau perechi…clasice şi cu slipul pe ei, inclusiv cu copii. Urmează o zonă-tampon de demarcare, iar apoi jumătatea din dreapta, pentru nudişti şi gay. Deci invers ca şi dispunere comparativ cu Paradise Beach din Thassos, de exemplu.

Incheiere

Nenea @zuftim m-a rugat să îl ajut să scrie un review, simţindu-se în inferioritate … numerică. Am acceptat, dar condiţia pe care am pus-o a fost aceea de a mă lăsa să scriu despre Mykonos, căci am considerat că el nu a spus tot ce trebuia spus, în primul său review, De teamă să nu vă plictisească cu prea multe amănunte, combinat cu pudoare, nu ştiu ce-o fi fost în mintea lui. De aceea, eu, @zuftimel, afirm acum sus şi tare: nu ştiu ce v-a determinat la vremea respectivă să-l primiţi aşa de bine pe el şi acel prim review al său. Singura explicaţie ce o găsesc este următoarea: citindu-l, aţi avut o reacţie de surpriză maximă: exact ca atunci când vezi că o maimuţă s-a apucat să cânte la flaut.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zuftim in 07.09.14 07:22:08
Validat / Publicat: 07.09.14 08:34:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5401 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

35 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zuftim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P37 Flori de Mykonos!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

35 ecouri scrise, până acum

Yersinia Pestis
[07.09.14 08:54:44]
»

Păi acuma nu e cinstit! L-ai luat aliat pe drăcușorul de@zuftimel știind că toată partea feminină din AFA, din spirit matern, va ține cu el! Deși, tre' să recunosc, a' dreaq drăcușor, scrie bine, bre!!!

buterfly*
[07.09.14 08:55:04]
»

Buna dimineata Nene zuftime! Se pare ca dracusorul ala micu s-a perpelit toata noaptea scriind review pt taticu' hihihi. Taticu' nu e sigur de varsta dracusorului si ne lasa o marja de eroare de 3 ani! Bun ASA! Un review spumos care mi-a luminat dimineata mohorata de duminica! Multzam maestre!

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 09:06:19]
»

@capca1

@buterfly

Multumesc dracii mosului! Deocamdata pe acest dracusor ca si pe altii, ii tin ascunsi undeva in mine.

Poate de aceea nu ii (le) stiu exact varsta.

Si poate de aceea am burta cam mare.

De data asta a (am) dormit linistit, se spune ca uneori noaptea e un sfetnic bun, mai pui ceva in plus dimineata devreme, sau mai ales mai scoti... Autocenzura, bat-o vina!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 09:09:44]
»

@zuftim:

Nu dracii ci dragii,

@capca1

@buterfly

Mii de scuze, tastatura imi joaca feste, jur ca nu asa am vrut sa scriu!

buterfly*
[07.09.14 09:28:06]
»

Hihihi... tu tebuie ca mi-ai vazut coada caci altfel nu pricep cum de te-ai prins ce fel de hram port...

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 09:33:00]
»

@buterfly:

Daca nu pui in poze patratici de-alea cenzurante decat la cap, si nu si la coada, asta este!

Dar pe bune, initial n-am vrut sa scriu asa, acum insa, gandindu-ma bine, parca-i bine si asa, dar combinat: draci cu dragi

buterfly*
[07.09.14 09:37:05]
»

Ioi, pai daca arat ca Tutankamon ala de povesteam io... cum sa nu pun patratici pe oki! Sa ma recunoasca vreo userita pe strad si sa ma paleasca in cap cu poseta?!

webmasterX
[07.09.14 10:51:32]
»

@zuftim:

Multumesc dracii mosului! Deocamdata pe acest dracusor ca si pe altii, ii tin ascunsi undeva in mine.

Mi-a venit şi mie o idee aşa, mai şoadă (în spiritul şi... litera -- io-te drace, rar se-ntâmplă să se potrivească AMBELE -- review-ului):

ce-ar fi să-l banăm noi, din când în când, măcar 1-5 zile pe lună, pe zuftim, ca să-l ajutăm pe zuftimel să iasă la suprafaţă? (timp de 1-5 zile, tot pe lună, ofcors).

-

PS: Reflectat-am şi-nainte, şi-mi pare clar o propunere de măsură administr... egoistă şi mai puţin conformă cu regulile, regulamentele şi "scrobelile", admit. Dar tot nu m-am putut abţine s-o scriu

Yersinia Pestis
[07.09.14 10:56:12]
»

@zuftim: Ei, ce să faci acuma și tu?! Mai dăm vina pe tastatură, pe ora încă tânără la care scrii... Știi cum se spune, gura păcătosului adevăr grăiește!

Yersinia Pestis
[07.09.14 10:58:52]
»

@webmasterX: Ai promis, fă-o! Promisiunea neonorată este datorie curată!!!

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 11:04:19]
»

@căpcă1: fie-va mila, si asa am tacut aproape o saptamana!

webmasterX
[07.09.14 11:05:37]
»

@căpcă1:

Ai promis, fă-o! Promisiunea neonorată este datorie curată!!!

am propus-o, nu promis-o

Mai departe trebe aprobată "ăl all-mighty"

-

Deschid listă de susţinători?

Rodel
[07.09.14 11:58:22]
»

Desigur, @zuftimel este un alter ego. Interesant cum ți-ai imaginat că poate vedea un copil Mykonos. Mai scoate-l din când în când la iveală.

amero
[07.09.14 12:45:53]
»

ma bucur ca am putut sa va acord SB, spumos si reconfortant rew.

nickro
[07.09.14 13:01:46]
»

Da' ce ochi ager are asta micu', si ce bine-ncondeiaza cuvintele! Mare strengar! Seamana cu tac'su, daca-mi permiteti exprimarea familiara!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[07.09.14 15:22:40]
»

@zuftim: În virtutea prieteniei virtuale care ne leagă - declarată, dar neconsfinţită - vreau să-ţi spun sincer că, dacă mai pui poze din alea "găurite", pe mine mă pierzi de client!

Părerea mea este că având suficiente poze ilustrative pentru ceea ce vreau să povestesc, ar trebui să evit ataşarea de imagini care nu-mi plac sau care includ persoane ce nu vor să-şi arate faţa. Şi eu am evitat mult timp să mă arăt, dar, de când cu întâlnirile AFA, când pozele cu participanţii (inclusiv cu mine) au împânzit internetul, nu mai zic nimic. Nu-mi plac nici pozele în care cineva se etalează ostentativ, uneori în ţinute... nu mai spun!

Sper că ai înţeles ceea ce am vrut să zic şi nu iei asta ca pe o apostrofare, ci ca pe o părere prietenescă.

luciaoradea
[07.09.14 15:57:45]
»

@zuftim:

Ei, daca si dvs, care scrieti asa de frumos va plangeti de lipsa ajutorului, ce sa mai zica cineva ca mine care nu are atata talent scriitoricesc?

Cum se fac "gaurile" astea pe poze? Ca m-ar interesa si pe mine...

Felicitari si din partea mea. Am citit review-ul pe nerasuflate si era sa mi se arda tocanita de pe aragaz Noroc cu vasele astea ceramice...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 16:19:31]
»

@iulianic:

Aveti dreptate.

Am vrut sa evit sa atasez la acest review poze pe care deja le atasasem la primul, si dintr-o lene absolut condamnabila, m-am apucat sa pun poze in care apare sotia sau eu, deci din comoditate, ca sa nu compar, sortez si analizez ce-am pus si ce nu, astea stiam sigur ca nu le mai pusesem. Nu-mi place sa ma arat in poze, retelele de socializare nu sunt printre preferatele mele si nici atu-ul meu.

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 16:22:55]
»

@luciaoradea:

Multumesc pentru aprecieri.

I-am citit azi si eu sotiei rw-ul, dar ori inainte, ori dupa faza cu aragazul... Extraordinar, si eu am mancat azi tocanita! Sa ne fie de bine!

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 16:31:16]
»

@rodel

Mersi de apreciere. Poate, cine stie. Nu-i exclus

@amero

Multumesc pentru aprecieri

@nickro

Multumesc pentru aprecieri. E reconfortant ca aici pe AFA "tata" poate fi si el strengar, poate fi oricum altfel decat in viata de zi cu zi

@luciaoradea

Am uitat sa precizez in raspunsul la ecoul dvs. Va voi scrie in aceasta privinta un mesaj privat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo
[07.09.14 18:55:51]
»

@webmasterX: Lasa-l in pace webicsule, cuvantul "dezvirginare" oe care l-ai lasat la liber azi, e mult mai dureros decar cuvantul "drac", pomenit chiar si de Sfanta Biblie, cu care eu dorm sub perna

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 19:39:14]
»

@dorgo:

Multumesc de ajutor.

Deşi cine se scuză se acuză, mă repet, pe bune am vrut sa scriu "drag" şi din greseală a ieşit "drac".

Dar şi sugativa a fost inventată din greşeală, si uite ce faină este.

Despre tine, voi fi mai... elevat acum in exprimare, permite-mi o completare si nuanţare la parerea ta: tu dormi sub perină cu doua cuvinte:

"Inger si demon" al saitului AFA

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[07.09.14 19:58:23]
»

hmm... am avea nevoie de-un semn nou, o grafică ceva

prin care să arătăm "acces interzis", pe anumite fire de discuţie, verzilor

invidioşilor adică & mai precis

nu-s nostimi când sunt / aşa.

zuftimAUTOR REVIEW
[07.09.14 20:08:44]
»

@webmasterX:

Scuze ca ma bag in seama asa, dar nu ma pot abtine.

Io's mai boboc aici, multe nu le stiu, dar intr-o seara am citit si eu niste lucruri vechi, poate uitate de veteranii saitului, dar pentru mine erau noi: dorgo, nea alex, santana, valimi, motaneata etc etc...

Radeam cu lacrimi...

Inca o fateta a acestui sait minunat!

le_maitre
[07.09.14 23:19:05]
»

@Zuftim: Cu siguranţă nu s-au 'supărat' userii pomeniţi în introducere, originală dedublarea lui Zuf prin alter-ego-ul 'Timel...

Interesant şi că prin ecouri mai apar intevenţii troll-eşti - en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet).

dorgo
[08.09.14 07:05:54]
»

@zuftim: da, asa e, veteranii amintiti de tine scriau reviuri si mai ales ecouri turistico-haioase, chiar si intr-o vreme cand nu se dadeau premii deloc, azi se scriu mai mult reviuri somnoros-mancacioase si se alearga prea mult dupa avioane dar asa evolueaza societatea, spre pragmatism, deviza azi este "da mie ce-mi iese la treaba asta? ", (ia fii atent la numarul de puncte de saptamana trecuta, cand s-a dat un zbor si la cele adunate acum doua saptamani, cand nu s-a dat...)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dabator
[08.09.14 08:32:39]
»

@dorgo: Eh @dorgo, nu cred că este chiar așa. În mod cert cei pomeniți de @zuftim sunt prezențe legendare ale site-ului. Care lipsesc și ar trebui să revină printre noi.

Mă refer la faptul că nu toată lumea scrie pentru premii (sau cei care scriu fac din asta un scop în sine).

E adevărat, săptămâna trecută a fost o luptă acerbă la vârf, primele două locuri depășind chiar săptămâna cu lupta @cdiana și @luciaoradea.

Numai că eu am observat altceva, care dovedește efervescența actuală a site-ului.

Locurile 11-20 de săptămâna trecută (pe care am prevăzut-o ca fiind una de excepție - am martori) au totalizat 407.000 mai decât locurile 1-10 din săptămânile 1 (235.000 pct), 2 (271.000 pct), 6 (276.000), 10 (328.000), 12,17 (298.000), 18 (328.000), 23 (294.000), 24 (394.000) și or mai fi și altele.

Iar locurile 3-20 sigur nu au scris pentru premii. Hai să încercăm să vedem fața frumoasă a ceea ce se întâmplă pe site. Asta pentru că există.

Iar luptele pentru premii au și ele farmecul lor!

luciaoradea
[08.09.14 16:04:54]
»

@Dabator:

E adevărat, săptămâna trecută a fost o luptă acerbă la vârf, primele două locuri depăşind chiar săptămâna cu lupta @cdiana şi @luciaoradea.

Vad ca saptamana in care am "concurat" cu @cdiana ti-a ramas in minte daca o pomenesti si acum! Ma simt flatata! Sper ca ai remarcat ca am mai postat chiar daca nu concurez la premii, cum m-ai acuzat mai demultisor... Si sper ca o urmaresti la fel de atent si pe "adversara" mea. Scuze, webmaster, pt off-topic dar nu m-am putut abtine...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster28
[08.09.14 16:41:08]
»

Vă rog să nu uitaţi că subiectul acestui review este, totuşi, Mykonos.

Discuţiile despre alte subiecte vă rog să le purtaţi pe privat.

Orice ecou offtopic va fi şters de acum înainte.

Mulţumesc!

danamandache
[09.09.14 07:51:54]
»

Odata cu acest articol am descoperit ca imi plac muuuult... maimutele ce canta la flaut! Astept cu interes urmatoarea ,,cantare ,,.

motaneata
[09.09.14 21:57:51]
»

@zuftimel,

Bravo @zuftimel, drăguşor mic!

Eşti o adevărată enciclopedie pentru legenda urbană din Mykonos. Ce mai, ţi-ai depăşit mentorul, i-ai dat clasă lu' "nenea @zuftim".

Mi-a plăcut faptul că tu ai spus lucrurilor pe nume, spre deosebire de bătrânul învăţător,

care nu ştie nici câte prune are-n straiţă (traistă).

şi care tot încerca s-o scalde şi-n stânga, şi-n dreapta, apoi s-o dreagă, numai să nu supere pe cineva. Plus că începuse să vorbească despre insulele Greciei, ca şi cum le văzuse pe toate!

Sfatul meu este s-o mai răreşti cu el, este un exemplu nociv, o să vezi că o să-ţi sufoce imaginaţia cu clişeele lui răsuflate.

Dacă vrei să reuşeşti în viaţă, pune, băiete, burta pe carte si ia-o pe cont propriu, că altfel ajungi inginer, ca nen'tu!

Dar să revenim la povestea cu Mykonosul pentru că am unele observaţii, dar şi nelămuriri:

1. Hotelul ales de nen'tu @zuftim, cred că avea o singură calitate: era aproape de port şi, cât de cât, aproape de oraş. E clar că moşu' s-a gândit numa' la el, să fie aproape de vestigiile istorice şi să poată ajunge rapid la ruinele din Delos. La tine, @zuftimel, nu s-a gândit, că poate voiai să ai şi tu o plajă ca lumea, să faci un castel de nisip, ceva. Şi cred că nici la doamna nu s-a gândit, sărăcuţa, trebuia să facă vreo 20 min. pe jos până în oraş, ferindu-se de maşini (că trotuar, pe-acolo, din câte ştiu eu, nu e).

2. Deplasarea cu autobuzul la plaje. Păi aşa se face mai @zuftimel? Coborî din hotel, cu paporniţele burduşite cu prosoape de plajă, loţiuni, costume de baie, umbrelă, minge, echipament de snorkeling, apă plată, pălării, găletuşă de nisip, lopeţică, tabletă, telefoane, iei autobuzul, coborî în Mykonos town la Paleo Limani (Portul Vechi), apoi o iei pe jos până la staţia pentru plaje (Staţia Fabrica) şi, de acolo, iei alt autobuz

spre Platis Gialos, Psarou Beach, Ornos, Agios Ioannis, Paradise Beach, Paranga Beach.

Nu vreau să mă gândesc cum era la întoarcere, pe la prânz, când năduşeala era cât casa şi trebuia făcut drumul invers!

Eu cred că trebuia ales un hotel la una dintre plajele de mai sus, aveai şi tu nisip să te joci, doamna avea acces la ultraviolete, nenea putea să dea fuga după o bere, iar când vă înfierbântaţi ajungeaţi rapid la duş şi scuteaţi tot deranjul. Seara va îmbrăcaţi frumos şi mergeaţi în oraş, fără să trambalaţi atâtea bagaje cu voi prin autobuz.

Data viitoare eu ţi-aş sugera să cauţi un hotel pe la Platis Gialos sau Psarou, adică într-un golf ferit de Meltemi, nu în bătaia lui, cum era la Olia.

3. Cu pelicanul Petros lucrurile sunt iar încurcate. Tu nu lua de bună legenda pe care ţi-a spus-o nen'tu! Ce ţi-a spus el sunt trei lulele. Uite, dacă promiţi că eşti cuminte şi nu-i mai superi pe nenea şi pe tante, o să îţi spun eu Povestea lui Petros, celebrul pelican din Mykonos. Este o poveste adevărată şi emoţionantă, eu o ştiu direct de la sursă, am ascultat-o într-o seară la un pahar de ouzo mai lung, la taverna Niko's, da, taverna aia cu cişmea, unde se-adăpa pe vremuri pelicanul Petros şi unde îşi au acum rezidenţa cei trei noi pelicani. Promiţi că te faci băiat cuminte?

4. În legătură cu perechile alea "de acelaşi sex" pe care le-ai văzut tu în autobuzul de Elia Beach. Eu nu m-am dus la Elia pentru că auzisem că acolo se duc "ăia" şi nu voiam să-i văd. Însă nu mică mi-a fost mirarea că i-am văzut în celelalte locuri din insulă. Întotdeauna se ţineau de mână şi mă aşteptam să văd şi alte chestii mai naşparlii. Dar n-am văzut.

Eu până prin '90 nu am auzit să existe aşa ceva. Ştiam că pe pământ există o singură specie de homo sapiens din care a evoluat homo-erectus. În Mykonos a apărut însă o nouă specie: homo-sexualis. Mă întreb cum naiba se înmulţesc "ăştia", nefiind "erectus"? Depun ouă din care se nasc pui vii, sau prin diviziune?

Spune-mi tu, @zuftimel, tu trebuie să ştii!

zuftimAUTOR REVIEW
[10.09.14 22:21:54]
»

@motaneata:

Multumesc

zuftimAUTOR REVIEW
[12.09.14 06:46:56]
»

@motaneata:

Dupa acel prim raspuns “multumesc”, scuze ca si acela a fost cu intârziere, dar mereu sunt in criza de timp, incerc sa-ti raspund acum.

Ecoul tau, dragut dealtfel, vad ca a placut unor colegi, l-as structura in 3 parti:

1. Il “lauzi” pe “@zuftimel”.

2. Il “desfiintezi” pe @zuftim

3. Interpretezi intr-un mod rastalmacit si eronat vacanta mea din Mykonos. Exceptând aceste precizari, in rest cele 4 puncte ale comentariului tau legate strict de vacanta mea din Mykonos sunt hazlii, chiar dragute, simpatice.

Sa o luam pe rand.

1 Il “lauzi” pe “@zuftimel”, cu ghilimele desigur

No comment: OK, mersi

2 Il “desfiintezi” pe @zuftim

Citez:

“începuse să vorbească despre insulele Greciei, ca şi cum le văzuse pe toate! ”

Dragul meu, daca vrei, iti argumentez, când vei vrea vreodata sa mergi in Thailanda, de ce sa te duci de pilda in Ko Samui sau Phuket, si nu in Pattaya. Crede-ma, nu am fost niciodata in Thailanda.

Dac-ar fi sa ajung in Portugalia de pilda, ti-as argumenta de ce m-as duce mai intâi in zona Algarve. Si crede-ma, in Peninsula Iberica n-am ajuns deocamdata decât in Spania.

Ti-as argumenta de ce in Tunisia m-am dus in Sousse, si nu in alta parte, spre exemplu in Hammamet.

Si sa ma apropii usor de subiect, de Grecia. As putea sa-ti argumentez de pilda, de ce il prefer pe Aristides lui Temistocles, ca sa ma refer la o perioada delicata din istoria democratiei ateniene antice. Ce au vrut si gandit fiecare, din ce tabere faceau parte etc.

Si crede-ma, nu am trait in acele timuri, ca sa-mi permit sa vorbesc despre ei.

Of, si referitor la insulele grecesti. Poate vreodata la un pahar de ouzo – tu, iar eu de apa plata, si nu explic acum de ce, voi apuca sa-ti povestesc despre ele. Despre absolut toate cele vreo 70 de insule importante ale Greciei, capitala fiecareia in parte, si vreo 10-20 de obiective importante si interesante din fiecare, ca le-am vazut sau nu, n-are importanta.

Dar mai ales cele pe care nu le-am vazut, despre astea stiu mai multe, teoretic desigur, caci atentia imi este indreptata asupra lor cu precadere.

Pâna atunci, fac efortul sa incerc sa mi le amintesc, asa din memorie, si pe arhipelaguri.

Incep cu cicladele, pentru care am o afinitate deosebita: Kea, Kythnos, Serifos, Sifnos, Milos, Kimolos, Andros, Tinos, Mykonos, Delos, Syros-capitala, Paros, Antiparos, Naxos, Ios, Amorgos, Sikinos, Folegandros, Thira-Santorini, Anafi. Ar mai fi micile ciclade: Skinoussa, Donoussa, Koufonissia, Keros, Iraklia.

M-am plimbat cu gandul pe harta, imaginar, de la nord la sud, pe “fâsii” geografce.

Sper sa apuc sa le vad pe toate astea, e unul din scopurile mele turistice in viata.

Continui cu Dodecanezele: Rodos, Symi, Halki, Tilos, Kos, Nisyros, Astipalea, Kalymnos, Leros, Patmos, Karpathos, Kasos, Kastelorizo. Aici simt ca am uitat câteva, caci recunosc, Dodecanezul nu ma atrage chiar ca Cicladele.

Sporade: Skiathos, Skopelos, Alonissos, Skyros. Si marea Eubee, lânga ele.

Insulele argo-saronice: Aegina, Salamina, Poros, Hydra, Spetses.

Arhipelagul Egeei de nord-est: Thassos, Samothraki, Limnos, Lesbos sau Mytilini, Chios, Samos si altele nu asa importante.

Insulele ionice: Corfu, Paxi si Antipaxi, Lefkada, Kefalonia, Ithaka, Zakynthos.

Aici, este o disputa, sa introducem si Kythira si Antikythira sau nu, este o disputa intre geografi si alti invatati, daca vrei, e o discutie interesanta, m-as baga la ea. La fel si micuta dar splendida Elafonissos, am citit cu interes discutia ta cu @Dabator, pe marginea exceptionalului sau review despre aceasta insula. Eu respect oamenii care stiu sa faca distinctie intre insula Elafonissos si plaja Elafonissi din Creta (aceasta insula mai lipsea din insiruire mea). Aceasta plaja este preferata mea din Creta si poate din intreaga Grecie, alaturi de laguna Balos si Falassarna. Unii oameni când aud astfel de nume, poate se gândesc ca ar fi nume de fotbalisti greci. Nu m-am bagat si eu in discutie. Precum vezi, nu prea ma bag peste altii sa le dau lectii.

Scuze daca in graba am uitat vreo insula greceasca importanta.

Poate vei constientiza vreodata ca atunci cand discuti cu si despre mine, ai de-a face cu un turist si nu cu un “turist”.

Mai citez din ecoul tau: “exemplu nociv”, “clişeele lui răsuflate”, “pune, băiete, burta pe carte”.

Nu pot comenta. Recunosc ca am fost putin suparat si trist, aceste afirmatii ii apartin unui “idol turistic” de-al meu, @motaneata, si nu unui fitecine. Dar sa zicem ca mi-a trecut, si drept dovada iti raspund, partial, la ecou.

Oare cei ce citesc astfel de afirmatii, ce parere au?

3. Urmeaza partea hazlie, si anume cele 4 comentarii ale tale legate de vacanta mea in Mykonos. Diin pacate acum nu am timp sa le comentez, dar promit sa o fac. Diseara, sau poate dupa ce ma intorc din concediu. Cândva când voi avea timp. Dar nu voi uita s-o fac, iti promit.

Până atunci, deocamdata atât.

Te salut.

Larissa
[25.02.15 17:22:11]
»

Ai multă imaginație si scrii foarte bine, felicitări!

zuftimAUTOR REVIEW
[25.02.15 19:00:37]
»

@larissa2015:

Multumesc frumos pentru aprecieri!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, buterfly*, danamandache, dorgo, iulianic, Larissa, luciaoradea, motaneata, nickro, Rodel, zuftim
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Mykonos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.092058181762695 sec
    ecranul dvs: 1 x 1