ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.06.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Lefkada - o simfonie de culori (2)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa cum am spus si in rw anterior, plecand de la farul din Cape Dukato, ne-am continuat drumul spre Egremni, visul nostru si al multor altora. Se spune ca daca ai fost in Lefkada si n-ai vazut Egremni si Porto Katsiki, n-ai vazut nimic. E adevarat, dar eu spun ca totusi Lefkada inseamna mai mult de atat, e natura pura, unde omul a intervenit mai putin, (e bine ca au facut totusi drumurile, ca altfel nu aveam acces), e munte, e mare, imbinate atat de frumos, intr-o simfonie de culori, unde simti cum iti poti ,,incarca bateriile” si duce catre casa, amintiri minunate pe care sa le povestesti si altora.

Asadar eram pe drumul spre Egremni si chiar inainte de a iesi de pe drumul principal, sau pe dreapta venind din Athani din nord, o domnisoara ne opreste fluturand o brosura, ne serveste cu gogosi, invitandu-ne sa luam cina, la taverna Avra, cu mancare traditionala si unde se poate admira si apusul. Abia apoi aveam sa vad ca in brosura meniul era si in lb.romana. Cam asa se face reclama, noi totusi, nu invatam nimic de la altii. O mica parte din drum este neasfaltata, dar se poate merge bine si in sfarsit ajungem la destinatie. Este parcare cu plata, 3 euro, noi insa am lasat masina inainte, pt ca nu erau multi turisti. Chiar inainte de a cobori scarile este un bar, pt o bautura rece sau o inghetata, dar nu exista toalete. Scarile sunt usor de coborat, prima parte printre copaci, la umbra, partea interesanta este abia la urcare. Nu le-am numarat, dar ii credem pe cuvant pe cei care au facut-o, cica ar fi 350 trepte, care duc spre paradis, dupa cum spune acolo pe un afis.

Asa ca paradisul l-am gasit acolo jos, era atat de albastru, parca ireal totul, marea inspumata, ceva valuri, nisip si pietre, liniste, doar cate un val care se spargea de stanci. Putini turisti pe plaja, nimic amenajat atunci, erau totusi cateva sezlonguri si umbrele pe care le puteai inchiria cu 5 euro pe zi. Noi am avut umbrela noastra, asa ca am intins prosoapele si am avut placerea unui masaj, stand pe pietre, e mai interesant decat pe nisip. Uitandu-ma la stancile care imprejmuiesc plaja, mi s-a facut teama, unele aveau o pozitie chiar periculoasa, dupa cum veti vedea in poze, iar acei bolovani de pe plaja, confirmau ca au picat de sus. Insa fascinatia marii te face sa uiti de toate astea, te trimit parca intr-un alt spatiu, in care uiti de toate problemele cotidiene; de altfel plaja e foarte lunga si e placut sa te plimbi dintr-o parte in alta, doar ca pe malul apei ai nevoie de papuci pt pietre, pt ca sunt destul de suparatoare. Apa a fost putin rece, dar se putea face baie, spre deosebire de alta zi cand am fost din nou acolo si din cauza valurilor mari era mult prea periculos. Pe plaja, in perioada in care noi am fost, nu era nici un bar, nimic, probabil ca mai incolo, cand va fi sezon plin, va fi ceva. Noi am fost pregatiti, am avut apa, ceva de-ale gurii, ceva de citit, pt a putea sta linistiti cateva ore, care, parca au zburat. Cu regret si cu promisiunea ca o sa mai venim, am inceput urcusul, anevoios, dar cand era greu ne intorceam privirea spre plaja, iar infinitul albastru ne dadea puterea de a merge mai departe.

Ce sa mai facem dupa ce am vazut supremul? Hai sa mai vedem si alte plaje, ne-am zis si am pornit din nou la drum, de data asta, spre est, am trecut de Vasiliki, unde ne-am oprit putin sa admiram surferii de pe mare si ambarcatiunile frumoase. De aici am mers tot spre sud prin sate frumoase, cu drumuri foarte inguste, pana la plajele Agiofili si Ammousa, mici, dar incantatoare. Pacat ca norii acoperisera cerul si asta se reflecta si in culoarea apei, ceva mai verde, cenusie de data asta. Nu am stat mult, pret de vreo cateva fotografii, apoi mergand spre nord, am trecut prin Poros, o alta localitate frumoasa cu case traditionale, acoperite de flori, iar aici indicatoarele ne-au dat de furca, asa ca am intrebat un batranel despre drumul spre Mikros Gialos. Mare ne-a fost uimirea cand omul a recunoscut ca tablitele sunt ,,anapoda”, adica invers in greaca. Odata ajunsi, abia am putut face cateva poze ca a si inceput ploaia. Asta e, mai ploua si acolo, mai rar, dar anul asta e mai aparte se pare, peste tot. Bine ca eram cu masina si hai la drum, am pornit spre Nidri, trecand prin Vlicho, un golf mai mic, dar tare dragut, cu multe ambarcatiuni in port, destul de animat, desi incepuse sa picure si acolo. Din Vlicho, se poate merge la dreapta, pt cei care vor sa ajunga la Dessimi sau Santa Maura Beach unde este si zona de camping. Aveam sa mergem si acolo in alta zi, nu m-a impresionat foarte tare, dar pt cei cazati in camping, e locul ideal, e un golfulet, cu iesire la mare, frumos si linistit.

Drumurile pe insula sunt bune, pitoresti, de multe ori, prin livezi intinse de maslini batrani, frumos terasate, multa vita de vie, ici, colo chiparosi, tufe de leandrii, multe flori frumoase, puternic parfumate, plante aromatice pe marginea drumului, pomi fructiferi, am vazut lamai, portocali, caisi, kumquat. Drumurile, mai inguste pe partea de vest, satele sunt mai inghesuite, de multe ori dupa cate o curba, nu intotdeauna semnalizata, habar n-aveai s-o iei in dreapta, in stanga, mai ajungeai si unde nu-ti propuneai, insa pe partea de est spre nord, de la Nidri, ai parte de drumuri late, localitati spatioase, cum ar fi in Ligia si Nikiana, deosebit de pitoresti, cu iesire la mare, cu plaje si port.

Ne-am intors in Nidri, unde nu ploua si am zis ca e prea devreme pt cina, asa ca am luat-o spre interiorul insulei, auzisem despre satul Karia, deci la drum. Pe traseu era si Kokkini Ekklisia, adica Manastirea Rosie, asa ca am vizitat-o si pe aceasta. Nu cred ca mai este functionala, erau grilaje la poarta, parea parasita, dar era situata intr-o poienita frumoasa, desprinsa parca dintr-o poveste. Ne-am continuat drumul spre Karia, cel mai mare sat de munte, cu case traditionale, cu stradute inguste, cum altfel? cu o piata centrala, cu terase, umbrita de platani batrani, de unde ai o panorama frumoasa a zonei muntoase. Era cam racoare aici, ori ca plouase mai inainte, ori ca eram la cca 500m altitudine fata de nivelul marii; ne-am plimbat pe strazi si am admirat arhitectura caselor, am vazut primaria si statuia de marmura din curtea ei, o biserica frumoasa. La magazinul cu tesaturi de mana, cu motive traditionale, am vazut carpete frumoase, mileuri, fete de masa, era expozitie cu vanzare. Ca o paranteza, am vazut multe femei batrane, prin sate, stateau seara in curte si crosetau, am vazut dantela frumoasa pusa la uscat pe sarma, veti vedea si in poza.

Am cumparat ulei de masline veritabil de la localnici, se poate gasi si miere, vin, condimente, oregano, sunt de vanzare in multe locuri prin sate sau la marginea drumului. Dupa toate aceste plimbari, la munte si la mare, ne-am intors la hotel, pregatind planul pt ce aveam sa facem ziua urmatoare. Mai erau multe locuri de vazut, de stabilit traseul, dar voi continua alta data cu un loc care mie mi-a ramas in suflet, golful Sivota. Mai departe las pozele sa vorbeasca.

Pe curand!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 13.06.13 20:25:59
Validat / Publicat: 13.06.13 22:18:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3467 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Tot mai aproape...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[14.06.13 08:47:41]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

marykaAUTOR REVIEW
[14.06.13 09:49:07]
»

@webmaster13:

Multumesc, e foarte bine!

calatorul
[16.09.15 17:19:08]
»

Am vazut/o cu ochii mei, e incantatoare.

marykaAUTOR REVIEW
[16.09.15 21:30:33]
»

@calatorul50:

Da, așa e!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Lefkada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061069011688232 sec
    ecranul dvs: 1 x 1