ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 11 zile
Familie
3 AD. + 2 COPII -- v: 13 si 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Lefkada - Paradisul meu inverzit!

TIPĂREȘTE

Atunci cand am facut rezervarea pentru vacanta de vara, nu m-am gandit nicio clipa ca, virusul perfid se va extinde atat de mult si nu ne va mai lasa in pace. Astfel ca, nu mai asteptam cu nerabdare venirea ei la fel ca in alti ani, parca imi era teama, pe masura ce se apropia, mai ales ca situatia se degrada la noi in tara, iar restrictiile impuse se greci si bulgari se schimbau de la o zi la alta. Dar, ne-am luat inima in dinti si la finalul lunii iunie, am pornit in marea aventura, prima noastra calatorie in Grecia. Mi-a fost teama de timpul de asteptare in vami si astfel am facut rezervare pentru o noapte intermediara dupa trecerea in Grecia, in Kerkini.

Am pornit la drum cu inima stransa si cu un dosar stufos care continea: rezervarile, dovada platii avansului, asigurarile de sanatate, asistenta rutiera a masinii, taxa de drum pentru Bulgaria, declaratia de tranzit pentru Bulgaria, pasapoartele si actele masinii.

La vama cu Bulgaria de la Giurgiu ne intampina o mare de masini si oameni, care ne-a descurajat si mai mult. Am stat la coada aproximativ 50 de minute, mai mult ca sa completeze cei din fata noastra declaratiile pentru Bulgaria. Atunci cand ne-a venit randul am dat declaratiile si actele noastre si dupa o scurta verificare a acestora, am fost lasati sa plecam.

Am dat bice sa tranzitam cat mai repede Bulgaria si sa ajungem la vama cu Grecia, ca sa nu se mai schimbe din formalitati cat timp suntem pe drum si sa nu fim nepregatiti. Nici motorina nu am mai oprit sa punem, desi stiam ca este mai ieftina in Bulgaria (1,70 – 1,85 Leva/ litru), am preferat sa oprim direct in Grecia pentru acest lucru (1,06 – 1,25 Euro/litru).

Ajunsi la vama Greciei de la Promachonas, ne faceam griji ca o sa ne intampine aceeasi mare de oameni si masini in asteptare, dar, surpriza, in 5 minute am trecut. Nimeni nu ne-a intrebat incotro ne indreptam, in afara de pasapoarte/ CI, nu ne-au mai cerut nimic sa aratam. Deci, degeaba am pregatit minutios dosarul meu, caci nu a interesat pe nimeni nicio rezervare, nicio destinatie.

Am poposit pentru o noapte la Kerkini Houses, iar dimineata la 7 am parasit nerabdatori acest loc cu destinatia Lefkada. Parca eram mai insufletiti si incet-incet simteam cum se instaleaza starea de vacanta. Mi-au placut foarte mult drumurile din Grecia, fata de ale noastre sau ale bulgarilor. Au meritat fiecare banut platit pentru a le strabate.

In jurul orei 13 am ajuns la portile Lefkadei, am trecut tunelul, podul (care era un ferry pe care puteai trece de pe o parte pe alta) si am pornit spre Athani unde era destinatia noastra. Dupa ce am trecut de Lefkada Town, am ajuns intr-un punct de unde se vedea minunata mare Ionica si stancile care o strajuiesc. A fost primul contact cu marea turcoaz si atunci am inteles de ce este supranumita Caraibele Greciei! Incepeam sa ma afund intr-un vis frumos care nu mai voiam sa se termine, doream sa vad tot timpul aceste imagini idilice, iar si iar.

Pe la orele 14 am ajuns la Athani Summer House care era casa noastra pentru 10 nopti.

Dupa cazare am plecat in explorare, nerabdatori sa vedem ce alte peisaje de vis mai descoperim. Am sa va povestesc pe rand, despre toate locurile si plajele vizitate pe parcursul celor 600 km pe care i-am facut in decursul sejurului nostru pe insula. Stiu ca s-au povestit multe inaintea mea, dar pentru fiecare dintre noi este diferit, toti vedem si simtim altfel!

1. Gialos Beach – cea mai apropiata plaja de cazarea nostra, cam la 3,5 km. Accesul se face pe un drum proaspat asfaltat (cum nu sunt multe spre alte plaje pe care le-am colindat), cu multe serpentine si pante/rampe. Plaja este lunga si cu un nisip mai grunjos, nu era nimic amenajat atunci cand am ajuns noi, doar un chiosc de unde puteai lua bauturi.

2. Porto Katsiki – plaja preferata a baietilor mei, o plaja care mi-a taiat rasuflarea atunci cand am privit-o de sus, iar cand am coborat numeroasele scari si am ajuns la ea, mi s-a intarit ideea: am ajuns in Paradis! Un peisaj uimitor si o mare perfecta ti se dezvaluie ochilor. Se ajunge cu masina pe un drum asfaltat pana intr-o parcare, iar apoi se coboara multe scari pana pe plaja. Sus langa parcare sunt mici magazine de unde poti lua diverse lucruri pentru plaja, bauturi, inghetata, mancare etc. Micul golf este umbrit de muntele caprelor pana in jurul orei 12.

3. Kathisma – o plaja cu multe sezlonguri, strajuita de multe taverne, dar care, spre disperarea grecilor si bucuria noastra, era aproape goala. Nu mai mult de 20 de masini in parcare. Se ajunge relativ usor, pe un drum ingust si cu multe portiuni stricate, uneori cu emotii cand iti mai apare cate o basculanta in fata si trebuie sa treci si tu si ea pe acelasi drum. Plaja nu ne-a impresionat atat de mult, aceeasi apa turcoaz care a fost rece pe intreg sejurul nostu (20-22 grade), dar care prin frumusetea ei ne-a facut sa ne dorim s-o revedem zilnic.

4. Megali Petra – preferata mea! O alta plaja de vis care ne-a intampinat cu cea mai calda apa de care am avut parte doar o zi, 25 grade, doar prima oara cand am fost la ea, a doua oara avea doar 20. Drumul si aici este mai anevoios, dar privelistea merita toate eforturile pentru a ajunge. Se parcheaza in parcarea pentru Kavalikefta si apoi se mai merge si se coboara un deal ca sa ajungi. Probabil ca la anul se va ajunge direct deoarece se efectuau lucrari de amenajare a unui drum de acces direct. Nu are nimic amenajat pe ea.

5. Kavalikefta Beach – nu pot spune ca este o plaja, este un mic golf cu multe pietre si aceeasi apa de vis. Nu am zabovit prea mult aici.

6. Vasiliki – o plaja ingusta si plina de pietre. Se ajunge cu masina pana in dreptul ei. Doar aici, fiind port, era ceva mai multa lume decat de obicei si pe stradute si la taverne, dar nu aglomerat.

7. Agiofili – micuta plaja la care se ajunge atat cu masina pe un drum prost, cat si cu taxi-boat. Parcarea costa 5 Euro. Merita efortul de a strabate ingustul drum pietruit si coborarea nenumaratelor trepte. Te intampina aceeasi imagine paradisiaca. A fost preferata sotului meu!

8. Avali Beach – o plaja la care se ajunge din nou pe un drum mai accidentat, la un moment dat neasfaltat. Este o plaja salbatica lunga, cu nimic amenajat, care se invecineaza cu Kathisma.

9. Afteli si Ammousa – doua mici golfulete care erau aglomerate si nu am oprit decat sa admiram nesfarsita mare turcoaz si ale ei stanci. Aici sunt sezlonguri si umbrele costa 5 Euro, 2 sezlonguri si 1 umbrela. Sunt taverne si parcari. Se ajunge direct pe plaja din parcare.

10. Mikros Gialos – aici am zobovit mai mult spre dupa amiaza, caci inainte de pranz era aglomerat. Parcare, taverne si mai multa animatie. Tot 5 Euro sezlongurile si umbrela. Din masina sari pe plaja!

11. Agios Nikitas – cel mai aglomerat golfulet, nu pe gustul nostru. Am oprit un pic si ne-am intors spre plaja Milos.

12. Milos Beach – se ajunge cu masina si se parcheaza in aceeasi parcare ca si pentru Agios Nikitas. Dar mai este de facut un drum pe un deal, de urcat si coborat cam 20 de minute. Drumul este ceva mai anevoios, dar merita efortul depus! Un loc de vis te intampina si face sa dispara tot. O plaja mare si superba, se dezvaluie ochilor. Dar dimineata cand am ajuns ne-a intampinat cea mai rece apa posibila, 18 grade, s-au facut vreo 20 spre pranz.

Ne-a explicat cineva ca in acest an a avut loc un fenomen destul de rar care face ca sa fie apa rece la mal si mai calda in larg, pentru ca de obicei avea cam 25 grade in aceasta perioada. Dar nu ne-am dat batuti. Peisajele idilice au compensat cu varf si indesat raceala apei.

In drumurile noastre de-a lungul si de-a latul insulei am vazut si plajele din Nikiana, Nidri sau Ligia, dar nu se pot compara cu cele din vest. Am mai vizitat si cascada Dimosari care ne-a intampinat cu apa ei de gheata in care nu am avut curaj sa ne cufundam. Am mai ajuns si la Cape Lefkada cu al lui far ce strajuieste insula si care reprezinta cel mai sudic punct al acesteia si care ne-a dezvaluit aceeasi priveliste de vis. Se poate ajunge bineinteles cu masina, ca peste tot pe insula. Am mai vizitat si manastirea Faneromeni cu a ei micuta gradina zoo.

In afara de plajele salbatice din vest m-a mai impresionat si peisajul mirific care mi-a fost dezvaluit ochilor in micile satuce montane Karia si Exanthia, care sunt situate la cea mai mare altitudine a insulei. Aici am admirat cel mai frumos apus de oare din viata mea, unde norii au coborat aproape de noi si ne-au imbratisat iar apoi s-au unit cu marea.

Stiu ca toate aceste locuri minunate care m-au vrajit prin simplitatea lor ar fi fost in alti ani intesate de oameni, dar acum m-am bucurat ca au fost numai ale mele! Pot vorbi la nesfarsit despre aceasta insula cu ale ei peisaje salbatice, cu apele turcoaz care se imbina la apus cu marea de nori care coboara din munti.

A fost minunat si speram sa mai revenim!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cel mai frumos loc vazut de mine unde muntele se contopeste cu marea!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Se poate face scuba diving din: Nidri, Lefkada town si Vasiliki. Noi am ales din Vasiliki.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de laurak in 21.07.20 16:25:45
Validat / Publicat: 21.07.20 18:47:51
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA

VIZUALIZĂRI: 5399 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (laurak); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Exanthia apus 2
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.07.20 18:47:18]
»

Bun, complet review

-

am ajuns la Athani Summer House care era casa noastra pentru 10 nopti.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei cazări.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

callatis06
[23.07.20 07:02:34]
»

Felicitări! Am citit review-ul pe nerăsuflate. Abia aștept să ajung și eu în septembrie pe acele meleaguri minunate. Sper ca situația să nu se strice și mai tare decât acum și să pot vedea insula atât de îndrăgită de toată lumea.

laurakAUTOR REVIEW
[23.07.20 08:02:36]
»

@callatis06:  Si eu sper din toata inima ca situatia sa se mai amelioreze, se mai intampla si minuni! Pentru noi a fost o vacanta minunata, sper ca si pentru voi sa fie la fel!  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
callatis06, laurak
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Lefkada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05167818069458 sec
    ecranul dvs: 1 x 1