ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.02.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 12 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cum arată hotelurile din Japonia ?

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă ai plecat în Japonia și ți-ai uitat acasă periuța de dinți, pijamaua, papucii, aparatul de ras, cremele sau pieptănul, nu te îngrijora – le vei găsi pe toate, gratuit, în camere sau la recepția hotelurilor japoneze. Pijamalele nu sunt cele mai moderne, dar sunt comode și poți dormi relaxat. În baie vei avea șampon, săpun lichid, gel de duș, conditioner pentru păr - calitate de top, made in Japan. În toate hotelurile apa este bună de băut - unele hoteluri oferă suplimentar apă îmbuteliată la sticlă din sticlă și nu de plastic! .

Din camere este nelipsit fierbătorul cu care îți poți prepara ceaiul sau cafeaua. Surprinzător, sau nu 🙂, prețul camerelor de hotel (la 3 stele), bine poziționate, variază între 280-380 lei/noapte. Este adevărat că în Tokyo sunt ceva mai scumpe, dar în Osaka sau Kyoto cu 55-75 euro/noapte poți găsi fără probleme. Despre condițiile oferite și calitatea serviciilor nu cred că are rost să discutăm.

Organizarea și ergonomia camerelor este impecabilă. Într-un spațiu limitat o să găsiți tot ce trebuie, plus foen, seif, uneori și adaptoare pentru prizele japoneze. Aceste adaptoare se pot cere și la recepția hotelului, dacă nu ai venit pregătit de acasă. Camerele sunt extrem de curate, iar patul, salteaua și lenjeria impecabile.

Prin oraș, în gări, pe autostradă sau în hoteluri, toaletele sunt din alt film 🙂. În cele mai multe locații, pictogramele de pe telecomandă sunt„traduse" și în limba engleză. Din camerele hotelurilor nu lipsesc manuale cu instrucțiunile de urmat în cazul dezastrelor (cutremur, tsunami etc) ! . Dacă te prinde un cutremur, îți dorești să fii în Japonia, în acel moment.

Ryokan

Dacă vrei o experiență în adevărata Japonie și o imagine asupra casei tradiționale nipone trebuie să te cazezi la ryokan. În acest hotel tradițional japonez, camerele nu au paturi, iar saltelele sunt puse direct pe tatami. Camera este minimalistă și multe chestii care ni se par necesare lipsesc, deci poți trăi fără ele. Așa ajungi la concluzia că mai puține lucruri sunt de fapt suficiente. Pereții (shoji în japoneză) sunt din hârtie de orez montată pe cadre din lemn. Prin glisarea pereților, camera poate deveni mai mare sau mai mică, în funcție de necesități. Pe timpul zilei saltelele și lenjeria se depozitează într-un dulap.

La intrare trebuie să te descalți și să folosești papucii puși la dispoziția ta pentru a te plimba pe coridoare. Pentru toaleta din cameră vei avea alți papuci ce vor fi folosiți doar aici - pe tatami se merge fără papuci. Vei primi și yukata, un fel de chimono din bumbac, mai lejer și confortabil. La recepție vei găsi această îmbrăcăminte tradițională - poate fi folosită ca pijama sau să te plimbi prin hotel. Nu este obligatoriu să te îmbraci, dar dacă tot ești cazat la ryokan, ar fi păcat să nu beneficiezi de întreaga experiență.

Onsen

Multe dintre aceste hoteluri ryokan oferă și cina, compusă din mai multe feluri. Preparatele sunt servite în boluri și cantități mici. Cele mai multe astfel de hoteluri tradiționale/ryokan dispun de onsen - băi termale. În aceste spații se intră complet dezbrăcat – separat femei și bărbați. Intri după ce în prealabil te speli într-o anticameră unde ai la dispoziție șampon, gel de duș, creme diverse. Temperatura apei din bazine este de 38-42 de grade, iar după o zi de plimbare, o astfel de relaxare este binevenită. Dacă ajungi la onsen seara, garantez că veți dormi ca un prunc 🙂.


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 02.02.25 12:46:07
Validat / Publicat: 02.02.25 14:53:00
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA

VIZUALIZĂRI: 409 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Holul de la recepția unui hotel ryokan
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Dana2008
[02.02.25 15:49:03]
»

@BOGDAN DSN: Bună!

Bravo pentru experiența voastră în Japonia!

Felicitări pentru această incursiune într-o lume civilizată și interesantă!

Răspunsul la întrebarea ta este: da, îți stă bine în costumul japonez

Utilizarea toaletei cu toate funcțiile ei trebuie studiată mai întâi... dacă există timpul necesar

„hoteluri tradiționale/ryokan dispun de onsen - băi termale. În aceste spații se intră complet dezbrăcat – separat femei și bărbați„

Asta doar în cazul în care nu ești pudic

Mulțumim pentru articol si fotografii!

Călătorii plăcute! Numai Bine!

doinafil
[02.02.25 16:11:59]
»

Interesante și faine cazări ai avut! Pe tatami n-am dormit, dar pe o saltea gonflabilă, DA. Nu m-am odihnit foarte bine, dar pe un tatami, ca voi, aș încerca!

Se știe că încă din timpurile Japoniei medievale s-a acordat igienei personale (spălării, îmbăierii, curățeniei, etc.) un loc foarte important! (am citit Șogun, de Jmes Clevel, am văzut și filmul ). Iată că și acum se folosesc papuci diferiți pentru cameră și baie, lucru pe care l-am aflat din articolul tău!

Să știi că am înțeles perfect ce scrie în P22

Felicitări pentru srticol și poze! ... și, ca de obicei,

Michi
[02.02.25 18:09:06]
»

@BOGDAN DSN: Am avut şansa unei excursii de două săptămâni în Japonia, în aprilie 2006, luna cireşilor înfloriţi.

 Ne-am cazat intr-un Ryokan, motel traditional, situat langa orasul Toba. Subscriu la tot ce ai scris dar vreau să punctez două întâmplari. --Ca să mergem la masă trebuia îmbracat un kimono. Soţului i s-a potrivit dar eu care aveam genunchii umflaţi de la gonartroză nu mă puteam înfăşura cu el. Camerista insistentă mi-a adus şase kimonouri şi abia când a văzut cât de umflaţi erau, a renunţat. Masa a fost traditionala, cu vreo zece boluri mici pentru fiecare, din care am putut incropi cate ceva. Orezul fiert fara sare, ulei sau condimente troneaza la fiecare masa. La Ryokan a fost singurul loc in care a trebuit sa mancam cu betisoare si practic stand pe jos.

-O altă întâmplare a fost cu scaunul de toaletă complet computerizat care la început ne-a înfricoşat. Daca apasai un buton se incalzea colacul, altul dirija jetul care te spala, altul te usca… poate exagerez dar in esenta cam asta facea. Oricum deasupra vasului de toaleta era si o tasnitoare care-ti permitea sa te speli pe maine inainte de a iesi din camera dupa care iar te spalai in oficiul din fata. Am auzit ca s-a adus si la noi acest tip de WC.

Îti multumesc că mi-ai reamintit de Ryokan , de tatami si de frumoasa Japonie şi m-ai făcut să-mi recitesc reviewul postat în 2010. Cât despre poze ce să mai vorbesc? În special P08 şi P16-18, parcă am fost ieri acolo.

 

mishu
[02.02.25 20:04:47]
»

@BOGDAN DSN: Un articol citit cu foarte mare interes, este o lume aparte, o lume care ne invata multe si pot spune ca este genul de articol care si daca ar fi fost fooooarte lung nu m-ar fi plictisit.

Cred ca toti ar trebui sa ajungem macar o data in viata in Japonia si poate s-ar mai schimba lucrurile. Eu am cateva destinatii unde imi doresc foarte mult si Japonia este una dintre ele.

Cat despre a dormi pe saltea pe tatami, cred ca as prefera cu toata increderea, vara cand este foarte cald imi astern o patura pe jos si asa dorm, astfel incat cred ca pe o saltea este chiar confortabil.

In ceea ce priveste wc-ul, am avut parte de asa ceva in 2014 in Taiwan, si am studiat putin "manualul de utilizare".

Extraordinar, felicitari, votat cu mare drag.

iulianic
[03.02.25 07:38:10]
»

@BOGDAN DSN:

Surprinzător, sau nu, prețul camerelor de hotel (la 3 stele), bine poziționate, variază între 280-380 lei/noapte.

Și la noi, la unele hoteluri de 3*, prețurile sunt cam tot pe acolo. De exemplu, la Hotel Acapulco 3* din Ploiești unde am fost cazată de curând, pentru o cameră single plătești 360 lei/noapte (cu mic dejun), iar pentru o dublă 440 lei/noapte (cu mic dejun). E adevărat că ai tot confortul, dar nu și pijama, două perechi de papuci sau WC cu cele mai avansate tehnologii.

Felicitări pentru experiența pe care ați avut-o în Japonia! Și, da, îți stă bine în costumația pusă la dispoziție de hotel. Știi că se punea problema ca la următoarea întâlnire AFA să fim echipați în ținută orientală? Ce-ar fi să vii îmbrăcat așa ca în pozele P06 sau P19?

Așteptăm și alte relatări despre Japonia, o lume în care mai puțini dintre noi pot ajunge.

balasa violeta
[03.02.25 10:18:01]
»

Interesant si inedit!

Din pozele 16 si 18 nu vad nici o macara pe acolo?! Cum ma ridic? De aceea n-am sa merg... glumesc, zborul ma omoara!

Te urmaresc si calatoresc, virtual cu voi si-mi este bine!

mishu
[03.02.25 15:40:41]
»

@balasa violeta:

Din pozele 16 si 18 nu vad nici o macara pe acolo?! Cum ma ridic? De aceea n-am sa merg... glumesc, zborul ma omoara!

, si pentru mine ridicatul de (pe) jos este o problema, dar din alte motive, asa ca in astfel de situatii gasesc varianta cea mai potrivita pentru mine. Poate ai sa razi, insa prefer sa dorm pe jos decat in paturile inalte pe care am dormit in China si in alte locatii, dar pe acelea le tin minte cel mai bine pentru ca au fost cele mai multe, aveam senzatia ca voi cadea din pat, pot spune ca era chiar stresant.

Te imbratisez cu drag si de abia astept sa ne vedem .

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.02.25 18:56:44]
»

@Dana2008: Mulțumesc mult pentru aprecieri! Nu trebuie să fii pudic, nimeni nu te cunoaște 😉. Japonezii adoră acest tip de relaxare, de care ne-am îndrăgostit și noi - aceste băi calde erau binevenite, după o zi de plimbare cu peste 10-12.000 de pași sau stat câteva ore în autocar.

Cu toaleta lucrurile au fost mai simple - cunosc modul de funcționare, deci nu a fost complicat. Într-adevăr pentru cei care nu au mai folosit este puțin mai solicitant la început, dar te obișnuiești repede 😃

Toate cele bune! 🤗

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.02.25 19:03:06]
»

@doinafil: Mulțumesc mult!

Cazările au fost alese foarte bine, doar una având un grad mai mare de retro 🙂, dacă pot spune așa. Saltelele sunt foarte confortabile - nici noi nu experimentasem acest tip de saltea. Igiena și curățenia este la un nivel de top - absolut totul arăta impecabil.

La cazările de tip ryokan dar și la restaurantele tradiționale se folosesc alți papuci față de cei cu care umbli prin hotel, holuri, restaurant. În poza 22 - mă așteptam să înțelegi - ce era important se distinge clar (rețeaua și parola) 😃

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.02.25 19:11:04]
»

@Michi: Și noi tot în aprilie am fost - peste tot am prins cireșii înfloriți 😍... la un moment dat chiar glumeam... alți cireși! În kimonoul din poza 18 am fost și eu la masa - mergeam ca pinguinii cu pași mici și mărunți 😀.

Orezul este diferit de ce este pe la noi și este foarte gustos... în combinație cu sosurile care ți se oferă. Doar că nu trebuie mâncat prea mult, ca să nu reduci substanțial vizitele la toaletele inteligente 😉

Prin 2006 toaletele nu erau atât de evoluate ca acum, iar japonezii le-au dus la un nivel de top. Sunt și la noi astfel de toalete - cine dorește vă rog PM.

Mă bucur că ți-a făcut plăcere să-ți reamintești de minunata excursie.

Toate cele bune! 🤗

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.02.25 19:16:30]
»

@mishu: Călătorind în Japonia, poți spune că ai ajuns pe o altă planetă. Acum că am fost acolo, am o problemă - mai vreau 🙂 și sper să reușesc.

Cel mai mare„obstacol„este biletul de avion, pentru că în Japonia, mâncarea este mai ieftină ca la noi (de calitate nu cred că are rost să menționez), iar cazările sunt la prețuri ok, mai puțin în Tokyo, unde se dă ora exactă.

Mulțumesc pentru aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.02.25 19:26:44]
»

@iulianic: Mulțumesc mult!

Costumul din poza 18 (yukata se numește) a fost împrumutat din dulapul de la recepție pe perioada șederii noastre acolo. La plecare am lăsat costumul în cameră. Aceeași metodă este valabilă și pentru pijamale. Cred că se puteau cumpăra ambele, dar nu am întrebat.

Acesta este al 4-lea articol despre Japonia - se face legătura între articole. Articolul anterior este despre trenurile din Japonia. Dar vor mai urma alte câteva articole pentru că am văzut locuri uimitoare, care impresionează profund.

Din păcate, anul acesta va fi prima întâlnire AFA la care voi lipsi 😢

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.02.25 19:36:11]
»

@balasa violeta: Mulțumesc și mă bucur că îți place! 🤗

Cu durata zborului am avut și noi ceva rețineri, având experiența unui zbor de 12 ore și jumătate din Amsterdam spre Ciudad de Mexico. Lucrurile sunt mai simple către Japonia - la dus am avut un zbor de circa 5 ore până în Doha (Qatar Airways) apoi unul de 9 ore din Doha spre Tokyo.

La întoarcere, vântul puternic a împiedicat avionul să aibă o viteză prea mare, astfel că am făcut cam 11 ore din Osaka/Kyoto spre Doha. În schimb spre București am făcut 4 ore 30 min... au trecut repede.

Confortul oferit pe avioanele Qatar este net superior celor de la KLM/Air France. Mulți aleg varianta Turkisk cu un zbor de o oră spre Istanbul și altul de 12 spre Tokyo - am zis pas 🙂

doinafil
[03.02.25 21:17:41]
»

@BOGDAN DSN:

În poza 22 - mă așteptam să înțelegi - ce era important se distinge clar (rețeaua și parola) 😃

Ai dreptate! Este scris în partea de jos, pe care n-am observat-o! De data asta n-am fost foarte atentă, tocmai eu care iau seama la toate detaliile dintr-o poză. Ce să fac , se mai întâmplă! ... și, , pentru că mi-ai atras atenția!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Flaviu
[04.02.25 12:08:05]
»

Să tot citești asemenea impresii. La mai multe!

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[04.02.25 18:48:23]
»

@Flaviu: Mulțumesc! Am mai scris 3 articole japoneze (le găsești repede că sunt legate între ele) și voi mai publica câteva (probabil alte 3 sau 4).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, doinafil, Flaviu, iulianic, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Japonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061266183853149 sec
    ecranul dvs: 1 x 1