GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Concediu linistit intr-o zona la fel de linistita
Dupa mai mult de un an de cand n-am mai fost in Egipt (e a 7-a data cand mergem) ni se facuse un dor nebun de zona aia frumoasa, marea unica, deosebita oamenii foarte prietenosi si amabili. Dupa multe cautari si asteptari ca agentiile de turism de la noi sa reinceapa sa opereze charter si fara nici un rezultat ne-am luat inima in dinti si am inceput cautarile pe cont propriu.
Pentru inceput ne-am luat biletele de avion Bucuresti-Istanbul-Hurghada si retur. Curse directe nu sunt de la noi catre Egipt asa ca ne-am multumit si cu escala la turri mai ales ca a fost o escala destul de buna, cam doua ore pentru fiecare. Hotelul l-am rezervat pe hotels.com, asigurarea de calatorie ne-am facut-o individual la Tiriac. Este bine ca intotdeauna sa aveti asigurare, nu se stie niciodata cand aveti nevoie, eu prim data cand am fost in Egipt am facut o alergie la apa de mare ffff sarata si m-am umplut de borbonele pe maini, asa ca a trebuit sa cer ajutor unui medic din incinta hotelului, am platit consultatia si ulterior mi-am recuperat banii, cand m-am intors in tara.
Dupa un zbor de putin peste 3 ore, am ajuns in Hurgada intr-o dimineata devreme, pe la 3 mai exact, pe un aeroport nou, nout. Egiptenii au terminat de extins vechiul aeroport si chiar arata foarte bine. Acum sa vina si rusii... Am ajuns pe o vreme destul de frutunoasa, am luat un taxi pana la hotel (am stat la Sunny Days el Palacio), am negociat direct cu taximetristul si am platit cam 10$. Se putea mai bine de atat, dar eram foarte obositi si abia asteptam sa ajungem in camera sa apucam sa dormim marcar 3 ore.
Pana ne-am cazat si am facut toate formularitatile se facuse aproape zi, asa ca am prins un superb rasaritt de soare deasupra Marii Rosii. De altfel, pentru mine este o traditie ca intotdeauna sa ma trezesc dis-de-dimineata pentru a vedea rasaritul... superb :)
A doua zi am luat-o la pas prin orasa, sa reescoperim locurile, sa vedem ce mai e nou sau vechi, asa cum v-am spus deja este a 7-a oara cand mergem in concediu in Egipt, si cu o mare parere de rau am descoperit un oras aproape pustiu, fara marea de turisti rusi, care erau nelipsiti de peste tot. Stiam ca asa va fi, dar nu ne-am inchipuit ca este chiara asa de grav. Si intr-adevar este grav pentru sistemul turistic egiptean, multe dintre hoteluri sunt inchise, magazine si locuri pustii. Hotelul nostru care are o capacitate de 850 camere, avea doua corpuri de hotel inchise. Mai foloseau doar 200 camere din totalul lui.
Si toate acestea se datoreaza crizei ce s-a abatut asupra Egiptului per total dupa prabusirea avionului rusesc in Marea Rosie. Foarte grav.
In zilele cat am stat in Egipt, 10 la numar, ne-am odihnit, am mancat peste super proapspat, am facut excursii cu barca pe mare, am fost la pescuit, am cutreierat zona in lung si-n lat.
Am reintalnit locuri si oameni, am incercat mancarea lor traditionala, in piata de peste, in restaurantele lor locale... chiar daca curatenia nu este la ea acasa... daca lasi un pic din exigenta, te vei simti ffff bine.
Am redescoperit o cofetarie grozava de unde ne cumparasem prajituri si tot feluri de specialitati de patiserie. Foarte gustoase, la preturi bune. Se numeste El Zahra si daca ajungeti prin Hurghada ar fi pacat sa nu ajungeti pe acolo.
Trebuie neaparat sa gustati palcinta egipteana cu carne de vita, legume si branza, este super buna. Asta am incercat-o tot la un restaurant local "Gad" unde poti asista si la modul de pregatire.
In doua zile am fost pe mare. In prima zi, am luat o veche cunostinta, un localnic cu barca si am mers la pescuit. Am avut o zi superba, cu marea linistita asa cum n-am vazut nicaieri. Nu am avut noroc de peste, dar ne-am simtit foarte bine. Am prins apusul de soare acolo in barca, n-am cuvinte sa exprim frumusetea unui apus de soare pe Marea Rosie. Este a treia data cand mergem cu baiatul asta cu barca si intotdeauna a fost cu mare bun simt si ne-a facut sa ne simtim bine. Odata chiar am prins o dorada destul de mare de peste 10kg.
Intr-o alta zi am fost cu o alta barca, de la hotel, dar am avut ghinion de vreme furtunoasa. Nu vreti sa traiati senzatii tari pe niste valuri cat barca. Si credeti-ma barca era destul de mare, un vapor chiar.
Ne-am cumparat multe fructe si sa stiti ca sunt foarte ieftine. Am mers in piata lor locala"Souk Dahar", de acolo isi fac localnicii cumparaturile.
Trebuie neaparat sa mergeti si in piata de peste, acolo unde aduc pescarii pestele. Este bine de mers dupa amiaza, pe la 16-17. Puteti sa cumparati peste proaspat si sa vi-l gateasca pe gratar sau plita direct acolo in piata. Chiar daca nu este curatenie sa stiti ca este cel mai bun peste gatit pe care l-am mancat vreodata. Si credeti-ma cand spun asta, ca am facut-o de fiecare data si nu am patit nimic. Si peste chiar am mancat destul in viata asta, sunt din Delta... Ideea principala este ca trebuie sa va pricepeti la peste, sa-l cunoasteti pe cel proaspat ca ei bineinteles vi-l vor vinde pe cel vechi. Intr-una din zile am ajuns exact cand aduceau pestele si am participat la licitatia pestelui... foarte interesant, la noi n-am vazut asaa ceva.
Am avut parte de o vreme superba, peste 30 grade zilnic, dar si vreo cateva frutuni, noaptea de obicei, probabil e o perioada cand bat vanturile mai mult pe la ei...
Celor care le este teama de zona asta destul de controversata si se tem de conflictele arabe, vreau sa va spun ca noi am fost din 2000 2010 pana acum in fiecare an si nu ne-am simtit in pericol niciodata. In presa, asa cum stiti se exagereaza foarte mult. Oamenii sunt foarte draguti, pe alocuri si uneori enervant de amabili.
Daca credeti ca va pot consilia in vreun fel despre Egipt va astept intrebarile.
Abia astept sa vina toamna si sa mai facem o escapada.
Trimis de angela_tudose in 18.04.16 15:57:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: Sharm El Sheikh, Hurghada, Cairo
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (angela_tudose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Descoperă Hurghada, HURGHADA" (nou-creată pe sait)
@angy12 - În cadrul unui circuit, acum câțiva ani am fost și eu la Hurghada. Am fost cazați acolo trei nopți într-un resort foarte elegant. Mi-a plăcut și mi-am și scris amintirile în articolul Hurghada – odihnă și relaxare la Hotel Sea Gull 4*.
Ceea ce mă nedumirește este că tu mergi atât de des în Hurghada. Doar în vacanță? Și nu te plictisești de aceleași și aceleași locuri? La început spui:
”Dupa mai mult de un an de cand n-am mai fost in Egipt (e a 7-a data cand mergem) ni se facuse un dor nebun…
pentru ca mai spre sfârșit să adaugi:
”… noi am fost din 2000 pana acum in fiecare an…
Ceva parcă nu se leagă. În orice caz - fără a fi un sfat sau un îndemn - aș zice că în lume sunt atât de multe locuri minunate pentru un turist încât a merge numai și numai în același loc ani de-a rândul…
Întrebările mele. În ce monedă se mai fac plățile acum în Egipt? Se poate plăti și cu euro? Când am fost eu, în zonele turistice se acceptau și dolari, iar în piețe și la comercianții mărunți numai moneda locală.
@iulianic: Ceea ce ti se pare ca nu se leaga este frecventa plecarilor. Si intr-adevar ai dreptate, ca atunci cand am scris impresia am gresit anul, in loc de 2010 am scris 2000... Scuze pt asta. Deci din 2010 tot mergem in Egipt. Si nu mi se pare plictisitor sa mergi intr-un singur loc de mai multe ori.
Am calatorit si in multe alte locuri, doar ca noi ne-am atasat destul de mult de zona asta. Am mai fost si-n Sharm El Sheikh nu doar in Hurghada.
Ideea este ca nu sunt adepta calatoriilor in diferite zone doar pentru a mai bifa inca un loc din lume. Aceasta este o destinatie aproape de casa, calduroasa si acceptabila si ca pret.
Ca sa-ti raspund la intrebare, se accepta atat dolari cat si euro, bineinteles si monela locala, lira egipteana. De preferat este insa dolarul american ca de altfel peste tot prin zonele non-euro.
@norantc: În aprilie, temperaturile ajung până pe la 30-32 grade, iar apa în jur de 22-23 grade.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 Sfântul Shenouda, biserica ortodoxă coptă din Hurghada — scris în 21.03.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Hurghada Museum — scris în 19.03.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Vacanță cu plusuri și minusuri în Hurghada — scris în 15.04.23 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Masca neagra a Egiptului... IV — scris în 18.09.20 de homeag_mihaela din RADAUTI - nu recomandă
- Sep.2020 Masca neagra a Egiptului... ||| — scris în 17.09.20 de homeag_mihaela din RADAUTI - nu recomandă
- Sep.2020 Masca neagra a Egiptului || — scris în 16.09.20 de homeag_mihaela din RADAUTI - nu recomandă
- Sep.2020 Masca neagra a Egiptului... | — scris în 16.09.20 de homeag_mihaela din RADAUTI - nu recomandă