ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Cluj-Napoca
    ÎNSCRIS: 10.07.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    JUN-2011
    DURATA: 14 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 9 MIN

    Cipru, dintr-un colt in altul

    TIPĂREȘTE

    Ne-am facut un obicei in a vizita cam tot ce e important atunci cand ajungem in tari sau insule mici, asa ca ne-am hotarat inca din tara sa inchiriem o masina. Din 14 zile cat a durat sejurul nostru in Cipru, cu cazare in Paphos la Kefalos Beach Tourist Village (vezi review dedicat), am inchiriat o masina pe 8 zile, care a costat 250 euro (ar fi putut fi costat 160E insa am platit un supliment pentru al doilea sofer plus o extra-taxa pentru a scapa de franciza). Am inchiriat masina pe net, am virat un avans, si la data si ora stabilita cineva a adus masina la hotel (cea care a adus masina era romanca, cel cu care am vorbit la telefon despre masina ce vrem sa o inchiriem era tot roman).

    Se conduce pe stanga, volanul e pe dreapta, iar pe autostrada limita de viteza este 100km/h. Nu e atat de complicat pe cat ar parea, mai ales ca toate masinile inchiriate au numere de inmatriculare rosii, deci cipriotii stiu ca esti turist si sunt destul de intelegatori; nu sunt agresivi sau nervosi in trafic.

    Vreau sa lamuresc de la inceput cate ceva: Cipru are un relief calcaros, aproape tot litoralul e stancos, sunt putine plaje cu nisip (si probabil acela e adus din alte locuri). Chiar daca acest lucru poate fi o veste buna pentru iubitorii de snorkeling, oricat de frumos ar fi peisajul subacvatic, “dezamagire” este cuvantul care iti sta pe buze cand iesi din apa; fauna e aproape inexistenta. As putea recomanda oricui sa lase echipamentul acasa. Ca si concluzie generala pot spune ca cele mai frumoase locuri pe care le-am vazut in Cipru au fost foarte greu accesibile si foarte prost semnalizate. Pe de alta parte, locuri mult-laudate in tot felul de ghiduri s-au dovedit a fi fade si mult exagerate. O alta chestie: Cipru este plin-ochi de angajati romani; nu multe erau magazinele sau restaurantele in care nu intalneam conationali. Nu pot sa nu spun ca cei mai multi dintre ei au fost foarte amabili.

    Probabil cei mai multi stiu ca Cipru este divizat in doua, mai exact partea de nord a insulei s-a autoproclamat Republica Turca a Ciprului de Nord. O poveste complicata, nu e locul aici de politici; important pentru noi e faptul ca tensiunile intre ciprioti si turcii din nord nu s-au stins in totalitate, asa ca am fost sfatuiti intr-un mod voalat de catre cei care ne-au inchiriat masina sa nu mergem cu ea in nord, eventual sa o lasam in Nicosia si de acolo sa luam autobuzul. Asta ne-a dezumflat putin, pentru ca aveam de bifat si acolo cateva obiective (pana la urma in Republica Turca am intrat doar in Nicosia – intr-un alt review Nicosia - Calatorie in timp), asa ca am batut sudul tarii in lung si in lat, nu neaparat in ordinea de mai jos:

    Stanca Afroditei, locul unde, potrivit legendei, ar fi rasarit din spuma marii zeita dragostei si frumusetii; e la cca 25km de Paphos, semnalizata chiar pe autostrada (1km de la exit), usor accesibila. Lasand legenda la o parte, este una din plajele frumoase ale Ciprului, intrarea in apa e facila, dar nu e foarte amenajata. O parcare, un bar (unde lucreaza, bine-nteles romance care, profitand de faptul ca seful nu le intelegea limba ii urau cateva de sanatate, in cel mai neaos stil posibil), niste dusuri si... cam atat. Peisajul e frumos, cu stancile care rasar din mare, albastrul apei e incredibil, si se poate face si snorkeling – dar sa nu aveti asteptari f mari.

    Baile Afroditei - sunt langa satul Polis, in peninsula Akamas (extremitatea vestica a Ciprului, o zona mai putin exploatata turistic, insa plina de atractii). „Baile” sunt de fapt un foarte mic iaz langa o stanca, alimentat de izvoare si inconjurat de vegetatie (localnicii zic ca devii mai frumos daca te speli pe fata aici bla-bla). Cat am stat acolo, la umbra, pe o banca, am vazut atat rusoaice care se stropeau pe fata, cat si francezi care se spalau pe picioare. Probabil nu toti citesc ghidurile turistice.

    De acolo se poate merge pe jos pe un traseu de 6 km spre punctul cel mai vestic al insulei pentru a vedea niste peisaje si niste culori ale marii incredibile; din cauza soarelui si caldurii am incercat sa mergem cu masina dar drumul era foarte rau. Ne-am intors intr-o alta zi, de dimineata si am inchiriat in portul Latsi o barca cu motor. A fost o experienta interesanta, la un pret super-decent: barca de 60 cai putere, timp de 5 ore a costat 80 euro + 25 euro benzina consumata). Am primit gratuit o lada frigorifica, un colac tras de barca in care ne dadeam, (daca am fi luat motor mai puternic am fi putut lua schiuri de apa), am fi primit gratuit daca vroiam undite, echipament de snorkeling; aveam statie radio, veste de salvare, harta a zonei. Desi nu am mai „navigat” niciodata, totul a decurs foarte usor, singura conditie pentru a putea inchiria o barca in Latsi fiind sa ai carnet de conducere; am fost instruit timp de 10 minute (de catre un angajat roman, bine-nteles), am semnat o gramada de formulare (contract, asigurare, politie portuara etc.), am primit niste „ponturi” despre locurile cele mai bune de ancorat si de balaceala si... la drum. Golfuri incredibil de frumoase, Laguna albastra, insulita Agios Georgios... ai cu ce umple o zi.

    Tot in zona peninsulei Akamas este si plaja Asprokremos (Stancile albe), nesemnalizata; despre ea am citit intr-un ghid DK si cu greu am gasit pe cineva care sa ne arate unde e. Dupa un drum neasfaltat, ales la nimereala, am ajuns pe una din cele mai frumoase plaje al Ciprului, unde in afara de noi erau numai localnici. V-o recomand cu caldura, este o plaja neamenajata, nu are toalete sau dusuri dar peisajul este minunat, cu stanci care ies din mare, nu e galagie si agitatie. Probabil nu o veti gasi pe nici o harta insa daca e cineva interesat pot oferi coordonate gps.

    O alta plaja neamenjata (de data asta intentionat) e Lara Beach. Aceasta se afla in cadrul unei rezervatii naturale, este locul unde isi depun broastele testoase ouale (noi nu am vazut niciuna, probabil ca nu era sezon). Din cate am inteles accesul masinilor este interzis pe timpul noptii. Plaja este foarte greu accesibila, drumul fiind foarte prost. Din cauza lipsei semnalizarii ne-am invartit prin pustiu o vreme, dupa care am intalnit un fel de „ranger” care ne-a indicat directia spre Lara. Turistii (cei obisnuiti, nu cei ca noi, care pleaca in safari cu masini inchiriate) ajung pe aceasta plaja numai cu vaporasele (de fapt asa si spun toate ghidurile, ca locul e accesibil numai dinspre mare, fapt care s-a dovedit a fi fals). Daca totusi ajungeti acolo, va recomand sa beti o cafea la singurul restaurant aflat la una din extremitatile plajei, pentru ca peisajul e absolut breath-taking.

    Daca doriti o plaja super aglomerata, cu nisip, distractie, aglomeratie, galagie si muzica (gen Mamaia/Costinesti) puteti opta pentru plaja Aya Napa, pe care noi am vizitat-o in fuga; stiu ca e considerata Ibiza litoralului cipriot, insa nimic din ce am vazut nu ne-a convins macar sa facem o baie; eram in cautare de plaje linistite si neaglomerate, pe care sa nu stam sezlong langa sezlong; asa am ajuns la Governor’s Beach, dar care nu ne-a placut in mod deosebit din cauza ca era foarte ingusta, cu un nisip negru (asemanator malului) si in zare se vedeau cosurile de fum ale unei termocentrale. De aici am plecat grabiti in cautarea celui mai sudic punct al insulei, in peninsula Akrotiri, stiind ca in zona vom gasi o alta plaja renumita, Ladies Beach. Punctul cel mai sudic nu l-am putut atinge din cauza faptului ca toata peninsula amintita a ramas teritoriu britanic, acolo fiind o puternica baza militara. Plaja am gasit-o pur intamplator, nefiind bine-nteles semnalizata, si neexistand un drum asfaltat din ultimul sat, Akrotiri pana la ea (cca 1 km). Ba mai mult, drumul (pe care l-am parcurs noi) trece pe fundul unui lac sarat secat, foarte plan, asternut cu un praf/nisip foarte fin, amestecat cu sare. Nu m-am putut abtine de la un drift, mai ales ca nu eram singurul care ma invarteam pe acolo (saraca masinuta, ce a avut de tras 8 zile, safari, drifting etc.). Revenind la plaja, dupa parerea mea e cea mai frumoasa din Cipru (din cele pe care le-am vazut, bine-nteles); este cu nisip fin, nu era multa lume, intrarea in apa foarte lina, am mers 50 metri si apa era pana-n brau. Poti culege scoici, stelute de mare, poti bea o cafea buna la singura terasa de pe plaja (unde evident servea o romanca) si din cand in cand mai vezi si auzi aterizand pe pista bazei militare din apropiere niste siluete de avioane cum numai pe Discovery Channel ai mai vazut.

    Daca nu mai puteti rezista la caldura din Cipru, va pot recomanda doua variante:

    - Baile lui Adonis (la circa 15 km de Paphos, din care ultimii 3 pe un drum neasfaltat, foarte rau); aceste bai sunt de fapt o oaza de verdeata in peisajul destul de arid al insulei, un izvor care alimenteaza un iaz, din care apa cade in cascada intr-un mic lac foarte limpede, totul fiind inconjurat de vegetatie luxurianta. E foarte interesant cum la 35-40 grade afara te poti racori aici intr-o apa destul de rece, la umbra deasa a unor copaci. Intrarea costa 9 euro, acolo lucreaza si nelipsita angajata romanca, este un bar, o terasa, un muzeu etc. Numele de Baile lui Adonis a fost dat recent acestui loc datorita faptului ca aici traia odata un morar care a avut vreo 14 copii (nu stiu daca retin bine) cu o nevasta, dupa care a mai facut vreo „x” cu o a doua, asa ca s-a iscat o legenda cum ca apele acestea ar fi miraculoase si ca ajuta la fertilitate; ma rog, e un loc bun de scalda.

    - Muntii Troodos: am tot citit in tot felul de ghiduri cat de fantastici si de bumbastici sunt acesti munti, asa ca am tinut neaparat sa mergem si noi. Raita iti ia o zi buna si nici nu ramai cu mare lucru. Nu e nimic special, dar daca te gandesti ca Cipru e o insula relativ mica in Mediterana si in Troodos gasesti paduri, izvoare si 1900 metri altitudine, iti poti explica de unde fascinatia asta pentru singurii munti din zona. Am vazut aici unul din „vestitele” poduri venetiene (pentru a mai vedea altele ar fi trebuit sa mergem pe jos „n” km), cascada Kaledonia (3 km de mers pe jos pe o poteca prin padure; nu e nu stiu ce), puteti ajunge (aproape) in cel mai inalt punct din Cipru, 1900 metri – Muntele Olimp (drumul isi continua ascensiunea inca un pic, insa bariera si gardul care inconjoara radarul militar de pe varful muntelui te opresc), si sa luati masa pe terasa unui restaurant cu o panorama foarte interesanta (mai are rost sa va spun ca si aici lucra o romanca?).

    Spre norocul nostru, hotelul in care am stat in Paphos e amplasat intre doua situri arheologice importante, pe care le-am vizitat mergand pe jos: unul e “Tombs of the Kings” (Mormintele regilor), o necropola care de fapt adaposteste morminte sapate in stanca ale unor nobili si nicidecum ale unor regi, aflata la 1 km departare de hotel, spre vest. In directia opusa se gaseste Parcul Arheologic din Kato Paphos (adica pafosu’ de jos). Acest sit e mult mai spectaculos decat anteriorul, aici puteti vedea celebrele podele cipriote pavate cu mozaic si de asemenea celebrele arce cipriote (ma refer la elementele de constructie). Nu uitati sa luati cu voi multa apa, indiferent de ora la care mergeti si daca se poate haine cu maneci lungi si palarii caci altfel va veti praji. Intrarea e 1,70 euro de persoana atat la un sit cat si la celalalt.

    Vorbind despre situri, in apropiere de Limasol se gaseste parcul arheologic Kourion, foarte vast si foarte interesant, cu mozaicuri impresionante greco-romane si un teatru in aer liber vechi de peste 2000 de ani, care acum este renovat si folosit pentru spectacole muzicale si piese de teatru; la cca 3km este si sanctuarul lui Apollo, in care se pastreaza cateva coloane corintiene.

    Probabil mai sunt multe alte atractii in Cipru (unele maruntele nici nu le-am mai pomenit) si inca o data pe atatea in partea de nord. Merita mers o data in viata.


    [fb]
    ---
    Trimis de crosbyx* in 01.08.11 21:38:39
    Validat / Publicat: 01.08.11 22:40:35
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 17924 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crosbyx*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Stanca Afroditei, locul unde s-ar fi nascut zeita frumusetii
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [01.08.11 23:12:20]
    »

    Foarte bun review, a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

    iulianic
    [02.08.11 09:29:41]
    »

    Foarte frumos review-ul tau, Crosbyx. Imi doresc si eu sa vizitez Cipru si ma intereseaza orice documentare. Am citit pe nerasuflate randurile tale si le voi reciti.

    Multumesc pentru detaliile oferite si felicitari pentru curajul de a conduce "Sex Bomb".

    ralucutza
    [05.08.11 11:03:30]
    »

    Sincer, m-ai "scutit" de multe cautari pe internet, pentru ca am intentia de a lista cele scrise de tine mai sus pe post de ghid de vacanta. noi plecam in septembrie in Cipru, nu prea stiam la ce sa ma astept dar vazand pozele postate parca nu mai am rabdare. Singura problema probabil va fi cu condusul, pt ca sotul mi-a zis ca in concediu face pauza de condus... asta inseamna ca eu voi fi de "serviciu" si parca am emotii la condusul pe dreapta. Noi vom sta in Larnaca, dar vom incerca sa gasim si noide inchiriat masina si musai barcuta. Revin cu impresii dupa concediu. SUPER review.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crosbyx*AUTOR REVIEW
    [05.08.11 19:20:07]
    »

    Multumesc, ma bucur sa fiu de folos.

    @ralucutza: Condusul pe stanga nu e asa de greu cum pare. Incearca sa faci primii km pe stradute laturalnice.

    Daca crezi ca te ajuta iti pot da numele (link) firmelor de inchirieri auto, inchirieri barci (ambele au fost foarte ok), sau coordonate gps ale obiectivelor slab semnalizate.

    popescu.borsa*
    [28.09.11 22:52:43]
    »

    Crosbix, este valabila şi pentru mine oferta cu linkurile?

    Plec duminica la Limassol si voi inchiria o masină. Care sunt conditiile pentru a trece cu ea in partea de nord a insulei?

    Trebuie să ai cardul burdusit pentru garantie? In Lisabona daca nu ai minim 1000 € pe card peste preţul inchirieri nu primesti masina. Cei 1000 € se constituie debit si nu-i poti folosi inainte de returnarea maşinii.

    Daca poţi sa-mi mai spui unele mici ponturi, sunt pe receptie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crosbyx*AUTOR REVIEW
    [29.09.11 10:46:02]
    »

    Sigur, e valabil pentru oricine.

    Ai mesaj pe privat cu link-urile firmelor de la care am inchiriat masina si barca.

    Pentru rezervarea online a masinii ai reducere 20% si upgrade gratuit de la clasa A la B. Avansul l-am platit online, cu card, iar la hotel, cand am primit masina, am platit restul cash. Am completat pe formularul de inchiriere numarul cardului (pe care oricum il aveau deja) si atat, nu a verificat nimeni daca sunt bani pe el sau nu.

    In cazul barcii preturile sunt mai mici decat cele de pe net. Iti fac ei o reducere de 20-30% pe loc. In nici un alt port nu am vazut preturi atat de mici. Poti plati cu card sau cash.

    Despre traversarea granitei la volanul masinii nu stiu sa iti spun mai multe decat am scris deja in "Nicosia - Calatorie in timp".

    Iti doresc sa ai o vacanta placuta.

    popescu.borsa*
    [29.09.11 11:03:58]
    »

    Mulţumesc crosbyx, esti foarte amabil. Încă o întrebare şi ai scăpat de mine. Pentru barcă ai nevoie de licenţă ?... eu nu am aşa ceva dar au fost locuri unde am putut să închiriez şi fără.

    crosbyx*AUTOR REVIEW
    [29.09.11 16:03:03]
    »

    In Latchi (sau Latsi) unde am inchiriat noi, nu este nevoie de nici un fel de permis special, ci doar de permis de conducere.

    popescu.borsa*
    [29.09.11 17:58:21]
    »

    Multumesc încă o dată şi ne auzim după ce ma întorc.

    TraianS
    [30.09.11 10:12:18]
    »

    Care sunt conditiile pentru a trece cu ea in partea de nord a insulei?

    La trecerea la turci, trebuie sa platesti asigurare. Daca nu ma insel este 20 de euro pentru trei zile pentru masinile inchiriate.

    Masinile inchiriate au placa rosie. Masinile cu placa normala platesc 25 de euro pentru o luna. Atat platim si noi, cand trecem cu masina turceasca la greci.

    Trecerea de frontiera cu masina, in Nicosia se face pe la Metehan (Kermia). Pe la Ledra Palace si Ledra Street, se poate trece doar pe jos.

    Cand vii pe autostrada de la Limasol (sau Larnaca - cele doua se unesc in apropierea Nicosiei), vei trece pe langa un stadion in partea stanga. Dupa Stadion, foloseste iesirea spre Strovolos, Trodos, cred ca apare scris si Kyrenia. Aceasta iesire te duce pe centura si nu te baga prin centru.

    Odata iesit de pe autostrada, mergi drept, cativa kilometri. Prima data va fi un semafor, in stanga e supermarketul Orphanides. Dupa care vor urma trei sensuri giratorii. Tii tot inainte.

    In capatul drumului (adica nu mai poti continua drept inainte) faci dreapta si la fel tii tot inainte (vreo 2-3 semafoare), pana ajungi la un sens giratoriu mare, cu niste cercuri mari galbene (seamana cu cele de la olimpiada). Iei prima iesire la stanga si faci stanga la semafor. Intai e un semafor pietonal, apoi semafor la o intersectie (pe partea dreapta e o fabirca Coca-Cola). In capatul drumului, in curba, e granita.

    La greci nu trebuie sa opresti, nu controleaza la iesire. Ajuns in vama turceasca, la gheretele din dreapta mergi si-ti faci asigurarea, dupa care mergi la pasapoarte.

    Sunt niste hartiuti mici pe care trebuie sa le completezi si-ti vor pune viza pe hartiile alea. Numele si Prenumele, Seria la Pasaport sau Cartea de identitare si cel mai jos Nationalitatea.

    Sa tineti hartiutile ca trebuie sa le folositi si la iesire. Cam asta e tot.

    Granita se poate trece in mai multe locuri. Pe coasta de sud, se ajunge la Famagusta.

    Iyi yolculuklar

    popescu.borsa*
    [30.09.11 14:21:26]
    »

    Traian, îţi mulţumesc. Cred că mă voi descurca.

    Am telefon cu GPS, cu S. O. Windows Mobile 6 şi program de navigare IGO 8 (harta Cipru înclusă). Nu este nici o problemă să mă ducă la orice adresă doresc.

    Te voi suna şi te voi saluta de la faţa locului.

    dartax
    [12.06.13 12:36:04]
    »

    La capitolul plaje, sa mai amintim si pe cea denumita Kurion Beach, foarte frecventata de turistii din zona Limassol, cat si sa mai spunem ca cea mai celebra din insula este in Agya Napa si se cheama Nissi Beach, exista poze cu ea in toate ghidurile turistice din Cipru...

    oana2
    [30.05.17 14:57:36]
    »

    @crosbyx: Buna ziua,

    Am o mare rugaminte la dumneavoastra daca doriti sa ma ajutati cu coordonatele GPS ale plajei Asprokremos din peninsula Akamas, .

    Felicitari pentru articol ajuta foarte mult.

    Va multumesc

    DragosM
    [16.07.18 13:38:48]
    »

    Salutare! Multumim de informatii, foarte utile!

    Ce ma intereseaza pe mine in special, in momentul de fata, este cum inchiriez masina, un site ceva te rog sa imi dai si mai ales daca depozitul respective este obligatoriu sau daca merita asigurarea full.

    Mersi mult!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crosbyx*, dartax, DragosM, iulianic, oana2, popescu.borsa*, ralucutza, TraianS
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Cipru:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049276113510132 sec
    ecranul dvs: 1 x 1