ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Chiajna [IF]
ÎNSCRIS: 28.06.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Plimbari si drumetii la Caciulata

TIPĂREȘTE

Daca sunteti cazati in Caciulata si v-ati saturat de bai termale, leneveala, plimbari pe faleza Oltului si aveti chef de plimbari sau drumetii va dau cateva ponturi:

-Castrul roman Arutela este un monument istoric, un fel de cetate lasata in paragina construita din piatra, la care se ajunge foarte usor din capatul statiunii Caciulata (este in apropierea barajului de pe Olt)

-Schitul Sfantul Ioan este in apropierea pensiunii Dada si benzinariei, mai este denumit schitul de sub piatra. Accesul se face pe DN7 si este dificil pentru pietoni deoarece nu exista trotuar si masinile trec in viteza pe langa tine.

-Manastirea Turnu se afla pe malul drept al Oltului (mergand spre Sibiu) si este la circa 2 Km. de baraj. Aici sunt chilii sapate in stanca vechi de 500-600 de ani si te poti odihnii pe bancile de sub batranele si frumoasele salcii.

-Manastirea Stanisoara se afla la poalele masivului Cozia intr-un cadru natural deosebit. Accesul se face de la Manasrirea Turnu pe o poteca bine marcata prin padurea racoroasa si umbroasa pe care mergem in jur de 1,5 - 2 ore. Mai exista un drum de acces (drum forestier) ce porneste de la halta Pausa (6 Km. pana la Stanisoara) si trece pe langa Cabana Valea Marului care la acea data era inchisa. In apropierea Manastirii Stanisoara se afla si o frumoasa cascada numita Cascada Gardului la care se ajunge dupa circa 30 de minute de mers pe poteca marcata cu un cerc rosu alb.

-Cabana Cozia este o cabana intima si cocheta ce ofera o priveliste de vis, este situata la altitudinea de 1600 de metri si dispune de 50 de locuri de cazare, bar, o frumoasa sala de servit masa, o mica terasa si un gratar am mai vazut in apropierea terasei. Accesul la cabana se poate face si cu masina pe un drum forestier ce pleaca daca am inteles eu bine din localitatea Berislavesti, insa noi am ales sa urcam prin padure pe poteca ce pleca din spatele Manastirii Stanisoara si care este bine marcata cu un patrat alb albastru. Am facut in jur de 3 ore pana la cabana (cu mici pauze) dar a meritat fiecare secunda, este foarte placut traseul prin padurea deasa si racoroasa si ofera multe puncte de belvedere de unde se poate vedea raul Olt, statiunea Caciulata si celelalte masive muntoase din zona. Cu toate ca nu am avut echipamentul la noi (am fost avertizati in privinta asta de un lucrator al ocolului silvic, dar eu i-am raspuns ca cel mai bun echipament este vointa) ne-am descurcat foarte bine deoarece traseul nu prezinta pasaje foarte expuse si pe portiunile mai dificile exista un cablu de sustinere.

-Cascada Lotrisor este o cascada artificiala unde apa cade de la o inaltime de circa 30 de metri realizata in anii 50, la care accesul se face pe un drum forestier care se desprinde din DN7 la aproximativ 7 Km. de Caciulata. Se face la stanga (directia de mers spre Sibiu) pentru a intra pe drumul forestier pe care se poate merge foarte bine cu o masina cu garda mai inalta, dar ideal ar fi sa se mearga pe jos cei 2 Km. de forestier pentru a putea admira mai bine frumusetea zonei cu versantii impunatori si traseele de catarare.

-Barajul si lacul Bradisor. Se ajunge aici mergand 15-16 Km. pe DN7 spre Sibiu si ajunsi in orasul Brezoi facem la stanga pe soseaua asfaltata si bine semnalizata spre statiunea Voineasa. Dupa aproximativ 20-22 de Km. ajungem la barajul si la lacul Bradisor care este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului, lacul asigura alimentarea cu apa potabila si industriala a orasului Ramnicu Valcea si a localitatilor vecine. Inaltimea barajului este de circa 60 de metri, suprafata lacului este de 130 de hectare, adancimea ajunge la 40 de metri si are un volum de apa de 39 de milioane de metri cubi. In mijlocul lacului se afla un complex piscicol unde se cresc pe langa cunoscutele specii si lostrite care sunt pe cale de disparitie, in dreapta barajului se afla si o pastravarie la care se ajunge mergand pe jos 10-15 minute si de unde se poate cumpara pastravi vii. Pentru amatorii de pescuit sa stiti ca era permis contra unei taxe de 26 de lei pe zi care se platea la angajatii de la Romsilva.

-Statiunea Voineasa se gaseste la 15 Km. de barajul si lacul de la Bradisor, este renumita pentru gradul de poluare 0 si pentru linistea, cadru natural, rustic si linistitor. Am vizitat-o si noi pe fuga si intr-una din numeroasele poinite de la iesirea din Voineasa am pus-o de un gratar.

- Lacul si statiunea Vidra se afla la 28 de Km de Voineasa


[fb]
---
Trimis de veteranu in 15.07.13 14:40:23
Validat / Publicat: 15.07.13 16:11:07
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6942 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (veteranu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 dis de dimineata spre Stanisoara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster
[15.07.13 14:46:55]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster
[15.07.13 16:10:55]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Călimănești-Căciulata" (deja existentă pe sait)

dorgo
[15.07.13 21:04:32]
»

Codul montagnardului din P06 seamana cu Codul Cercetasilor

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Călimănești-Căciulata:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057231903076172 sec
    ecranul dvs: 1 x 1