GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa doua zile pline de vizitat prin Paris, a treia zi s-a nimerit sa fie greva pe mijloacele de transport asa ca prietena la care am fost cazati s-a oferit sa ne duca in oras zicand ca decat sa pierdem mult timp prin statii e o varianta mai buna.
Cred ca a fost o buna solutie avand in vedere faptul ca un drum de la cazare in centrul Parisului dura in medie 2 ore, imaginati-va cam cat ar fi durat intr-o zi de greva. Cred ca am scutit timp destul de pretios avand in vedere cat se pierde datorita distantelor intre obiectivele de vizitat si statul la cozi.
Si uite asa am plecat la drum cu masina, setat destinatia pe Waze (aplicatie care sincer mie mi-a placut foarte mult) spre muzeul Grevin. Cum o parte din traseu am mers de-a lungul Senei, la un moment dat am coborat pe faleza pentru ca se circula si pe acolo si am admirat o buna bucata de drum faleza plina de restaurante, locuri de joaca pentru copii si de ce nu multele cladiri de birouri, una mai frumoasa ca alta insirate de a lungul Senei. Ajunsi in fata muzeului cu bine, ne-a lasat si a plecat.
Acum noi obisnuiti cu marile muzee din primele zile am trecut strada si ne tot uitam de cel pe care doream sa il vedem pana am realizat ca are o intrare mai mica.
Dupa ce am trecut de controlul de securitate la casa de bilete am avut o surpriza placuta pentru ca nu era coada deloc (dupa cozile din primele 2 zile la care am stat) si una mai putin placuta, pentru adulti peste 16 ani se plateste 22,5 euro, la copii intre 5 -15 ani 17,5 euro si pentru copii sub 5 ani intrarea este gratuita. Acum nu stiu daca datorita pretului ori faptului ca nu este un muzeu la fel de celebru ca cele vizitate mai inainte dar pot sa spun l-am vazut foarte lejer.
Din ce am vazut, acesta a avut cel mai scump bilet de intrare, doar la Turnul Eiffel a costat mai mult intrarea. Odata intrati aici in prima sala am avut parte de o proiectie deosebita, un spectacol de muzica si lumini cum mai rar intalnesti, dupa care fiecare am plecat pe un traseu cu sens unic sa admiram diversele sali impartite pe categorii. Prima data se ajunge in zona cu actori francezi unde l-am gasit pe Jean Gabin, Gerard Depardieu, Jean Reno alaturi de marele comic care ne-a umplut inimile de bucurie Luis de Funes.
Tot traseul l-am parcurs cu mare atentie fiind avertizati de prietena noastra ca in muzeu vin actori care se deghizeaza printre figurile de ceara si fac farse vizitatorilor, fiind si multe zone mai putin luminate imaginati-va cum mergeam pe langa figurine si le studiam atent (sa nu ne sara inima din piept).
Dupa zona cu mari actori am ajuns la galeria oamenilor politici unde la loc de cinste erau expusi Charles de Gaule, Francois Mitterrand, Nicolas Sarkozy alaturi de regina Marii Britanii, Donald Tramp, Putin, Angela Merkel, Barack Obama si bineinteles Papa.
De aici am trecut la galerii cu mari artisti: Ray Charles, Louis Armstrong, Michael Jackson, Lady Gaga, Madonna si multi altii. Fiind in Franta, se trece putin si prin istoria ei, unde am vazut tot felul de personaje celebre din carti si filme incepand cu Ludovic al XIV lea denumit si regele -soare, Cocosatul de la Notre-Dame marele Nostradamus, cei trei muschetari alaturi de prietenul D'Artagnan si multi altii. Am trecut si prin galeria de mari fotbalisti ai lumii incepand cu marele Pele, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic si altii. Nu am avut parte de surprize din partea actorilor cum ne spunea prietena noastra .
A fost o surpriza cand am intrat la Vocea Frantei, un studio plin de efecte luminoase si muzicale unde am facut poze in juriu si pe scena (ca doar eram vedete). De aici impresionati de cele vazute am plecat in directia Place de la Vendome unde se spune ca ar fi cea mai scumpa zona comerciala. Am ramas placut surprinsi de arhitectura pietei si am descoperit celebrul hotel Ritz si o multime de magazine de parfumuri, de moda. De aici am plecat in directia Galeriilor Lafayette.
Pe acest traseu am trecut pe langa Academia Nationala de Muzica (Opera Franceza) pe care doar am pozat-o si am intrat in galerii. Aceste adapostesc pe mai multe etaje o multime de magazine de parfumuri, moda bijuterii, ceasuri si multe altele.
Placut surprinsi de frumusetea galeriilor am iesit sa mergem in directia Basilica Sacre-Coeur care la fel ca si Turnul Eiffel se vede din multe zone. Ea este amplasata in cea mai inalta zona a orasului la 130 de metri. Dupa o binemeritata pauza de cafea am luat-o la pas spre basilica, admirand cartierul cu o multime de magazine si terase pline de turisti.
Dupa ceva timp mai greu am ajuns cu bine in zona unde ai doua variante poti merge pe scari pana ajungi efectiv sus (asta pentru cei cu o conditie fizica mai buna) s-au cu funicularul dus -intors la un cost de 1,9 euro pe sens. Noi am ales funcularul si nu am platit pentru ca aveam cardul Navigo. Cu toate ca am avut parte de o vreme inchisa, privelistea de sus asupra Parisului ne-a fermecat.
Ajunsi aici ne-am asezat la coada iar pentru controlul de securitate dupa care am intrat sa o vedem. Nu se plateste nimic pentru ca este biserica dar nu ai voie sa faci poze si sa filmezi, dar cum sant multi pacatosi pe lumea asta erau destui care mai faceau cate o poza s-au filma pe ascuns.
Dupa un timp am iesit sa plecam si am avut parte de o vreme urata a inceput sa ploua (ne am adapostit de ploaie putin timp la un magazin) si de aici am inceput sa coboram spre Moulin Rouge.
Ajunsi aici am facut doar poze nefiind trecut pe lista obiectivelor de vizitat (aici nu se merge cu copii) si de buget, cine stie poate alta data. De aici am fost recuperati de prietena noastra si dusi acasa franti de oboseala. Mare dreptare a avut la inceput cand ne-a spus:vorbim peste 2-3 zile, eram practic rupti de oboseala, dar de asta ne-am dus sa vizitam.
Trimis de sebigeanina in 27.04.18 16:13:42
- A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sebigeanina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța / city-break la Paris, PARIS" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 O vacanță « coquette » (Sau nu prea…) - Paris — scris în 19.06.24 de Sclemby din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Mirobolantul Paris — scris în 15.04.24 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Paris, un vis împlinit — scris în 25.12.23 de Dida2017 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Informaţii practice despre Paris — scris în 31.07.20 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris III - Aventura continua — scris în 23.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris II - Fugariti de Paris Museum Pass — scris în 08.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Paris - minivacanta de iarna — scris în 11.02.19 de Mihaela 27 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ