ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 13.08.10
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 6 MIN

Despre Sakis și alte taverne

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

După prima vacanță petrecută în Parga, în septembrie 2016, știam că va urma cu siguranță și o a doua. De fapt, rezervarea pentru anul următor am făcut-o fiind încă acolo. Am petrecut în total, în acest loc minunat, aproape trei săptămâni și sunt convinsă că vom reveni peste câțiva ani.

Am dorit ca acest review să cuprindă impresiile cumulate din cei doi ani de vacanță, întrucât periplul nostru culinar din primul an a fost îmbogățit cu experiențe noi anul următor.

Îmi place foarte mult să-mi amintesc despre tavernele și restaurantele din Grecia, nu neapărat pentru mâncare în sine (nu pentru că nu aș fi vreo gurmandă), cât mai ales pentru atmosfera minunată. Și da, sunt locații care nu îți dau doar să mănânci ci îți oferă o experiență minunată, prin căldura cu care ești tratat, prin priveliștea oferită sau prin acordurile minunate de bouzoukia, în cadrul unor seri grecești, mai mult sau mai puțin regizate pentru răsfățul clienților.

Și tocmai din acest motiv, pentru că nu am mers doar să mâncăm, m-am documentat mereu cu privire la locațiile unde am fost și le-am ales mereu pe cele cotate de către alți turiști că fiind deosebite. Unii poate vor spune că sunt exagerată dar am mers întotdeauna în vacanță, știind deja ce n-ar trebui să ratăm și ce este de evitat.

Revenind la Parga, voi încerca să-mi ordonez puțin amintirile și să vă fac un tur culinar al stațiunii.

Bachos Taverna este amplasată chiar pe faleza stațiunii și are o priveliște minunată. Mancarea a fost foarte bună, porțiile uriașe, servirea rapidă. Seara ospătarii fac un mic show, dansând „Zorba” printre mese, antrenând clienții și chiar unii turiști de pe faleză.

Stefanos este poziționată excepțional, imediat sub zidurile fortăreței venețiene, oferind o panoramă minunată asupra plajei Valtos și, la orele serii, asfințituri spectaculoase. Taverna sau mai degrabă farotaverna, după specific, este renumită pentru peștele proaspăt și variat, prins de însuși proprietar cu barca personală.

Dokos se află pe șoseaua principală, în apropiere de benzinăria BP. Are un aer mai elegant, mâncare bună și este frecventată în special de turiști britanici de varsta a treia. Este o tavernă poate puțin prea liniștită pentru gustul nostru, chiar banală.

Perivoli are dezavantajul de a se afla la extremitatea estică a stațiunii, destul de peste mână pentru cei care nu sunt cazați în apropiere. Noi am fost special acolo într-o seară, într-o plimbare plăcută în care am descoperit și împrejurimile, și nu am regretat. Taverna este de fapt un soi de grădină de vară, foarte frumoasă. Am prins un apus de soare senzațional iar de mâncat... am plecat de acolo concluzionând că... ”iar am mâncat prea mult”????????????

Pentru că prânzul ne prindea pe diverse plaje, am luat masa și pe acolo, bineînțeles.

La Valtos Beach, care are aproape 3 km, am ales să stăm la plajă în capătul opus stațiunii, la Cape North West, unde am și mâncat de fiecare dată. Meniul este destul de limitat dar compensează cu faptul că este cea mai frumoasă terasă, cu un aer autentic mediteranean.

Lichnos Beach, este o altă plajă frumoasă unde am petrecut cateva zile. Aici am mancat foarte bine la taverna Coral.

La Sarakiniko Beach, cea mai îndepărtată dar și cea mai frumoasă plajă am încercat o singură dată taverna Agali. Mancarea este foarte bună iar panorama oferită face toți banii. De ce doar o dată? ... Pentru că, până pe terasă, sunt 100 de trepte de urcat, în plin soare.

În restul zilelor petrecute la Sarakiniko am optat pentru Christos Taverna. Aici totul este la superlativ de la mâncare, servire, terasă, priveliște... Nota 20.

La Mega Ammos Beach ne-am oprit din întâmplare, după o plimbare scurtă în Sivota. Ne-a plăcut foarte mult și am ales să petrecem ziua acolo. Am avut o experiență grozavă la terasa cu același nume unde noi comandam în engleză iar ospătarul ne răspundea în greacă. ???? Cei mai buni și mai fragezi calamari pe care i-am mâncat vreodată au fost cei de la Mega Ammos.

Am păstrat pentru final „Top 3 taverne” din Parga.

Golfo Beach este amplasată pe plaja Piso Krioneri, una din cele două plaje din stațiune. Oferă o priveliște foarte frumoasă asupra micuțul golf dar practic arată că o cârciumă. Nu e poate cea mai elegantă sau stilată locație dar mancarea este foarte bună și organizează vreo 3 seri pe săptămână cu muzică live. E neapărat nevoie de rezervare măcar cu câteva ore înainte pentru că atmosfera este superbă.

Hellenikon Taverna este însă varianta stilată, elegantă, romantică. Poate bucătăria nu este atuul principal dar aspectul localului compensează. Aici este recomandabil de mers neapărat marțea, pentru că doar atunci au și muzică live. Este un pic mai greu de reperat, plecând de la elicea de pe faleză pe o străduță foarte mică, perpendiculară pe pietonală, marcată de un indicator spre Factory Club.

Taverna Sakis este însă pe primul loc în amintirile și în sufletul nostru. Situată pe o străduță din centrul vechi, aproape de fortăreața venețiană, Sakis nu are nici muzică live, nu oferă nici o panoramă spectaculoasă, nu este nici cea mai elegantă locație. Cu toate acestea, aici este coadă seară de seară. Și când spun coadă mă refer la 20 - 25 de persoane care așteaptă, cu răbdare, eliberarea unei mese.

Sunt serviți cu câte un păhărel de ouzo ca să fie mai plăcută așteptarea și pe nimeni nu pare să deranjeze.

 

De ce așteaptă clienții la Sakis?

Pentru că Sakis și cei doi fii ai săi, Vangelis și Dimitris, împreună cu încă vreo doi angajați își servesc clienții cu toată atenția și amabilitatea și au grijă ca toți cei care le trec pragul să se simtă minunat. Maria, soția lui Sakis, este responsabilă cu bucătăria și cu toate minunățiile care ies de acolo. La Sakis nu pleci cu senzația că ai mâncat la tavernă, ci undeva la niște prieteni în curte sau poate la bunica.

Mancarea pare făcută în casă iar dragostea cu care ești servit, aerul intim al măsuțelor așezate direct în stradă, vița de vie care îmbracă căsuța în care a pornit business-ul familiei în urmă cu mai bine de 50 de ani te transpun într-o Grecie autentică, din alte vremuri. Seara se simte mirosul vechi al lămpilor de gaz care asigură o lumină plăcută și discretă.

Să vă mai spun ce gust are pâinea prăjită unsă cu ulei de măsline și aromatizată cu usturoi și oregano cu care eram întâmpinați din partea casei sau Sakis Special, sau boughiourdi, adică feta cu ardei gras și iute și roșii, toate stropite cu ulei de măsline și băgate la cuptor?! Sau poate cotletele de berbecuț la grătar sau beef stifado adică tocană de vițel cu multă ceapă... sau dovleceii cu tzatziki sau salata de vinete... sau dolmades adică sărmăluțele grecești în foi de viță... Vă las să salivați privind fotografiile.

În concluzie, în Parga sunt posibilități nenumărate și pentru toate gusturile atunci când vorbim de taverne. Prețurile nu diferă foarte mult de la o locație la alta, cât despre costul unei mese... știți cum e... depinde ce manânci, cât manânci, cât bei... O masă pentru două persoane pleacă de la 30 și poate ajunge și la 50 de euro. Depinde de cât te ține burta și... buzunarul. ????

În încheiere rog un webmaster să atașeze acest videoclip youtu.be/95R8ZEF_aDQ, în care Dimitris și Vangelis au dansat spontan hasapiko.

Vizionare plăcută și...

Să aveți vacanțe minunate și pline de culoare!!!


[fb]
---
Trimis de mirmicu in 21.06.18 17:19:19
Validat / Publicat: 21.06.18 18:40:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5912 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirmicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Niște pleurotus cu usturoi demențiale la Christos Taverna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[21.06.18 19:41:09]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster45
[23.06.18 10:03:12]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mirmicuAUTOR REVIEW
[23.06.18 10:04:22]
»

@webmaster45: Mulțumesc mult!

mishu
[24.06.18 22:01:20]
»

@mirmicu: Pozele sunt adevarate rautacisme din partea ta , dar felicitari, votat cu mare drag.

mirmicuAUTOR REVIEW
[25.06.18 06:52:22]
»

@mishu: Daaa... când selectam pozele am înțeles... aproape că-mi făceam rău singură.

Mulțumesc pentru aprecieri.

mprofeanu
[28.06.18 10:11:04]
»

@mirmicu: Excelent reviewul și pofticioase rău pozele!

Văzut și citit mai târziu din motive obiective, nu am fost în țară!

mirmicuAUTOR REVIEW
[28.06.18 10:38:23]
»

@mprofeanu: Mulțumesc pentru aprecieri!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mirmicu, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Parga și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08472204208374 sec
    ecranul dvs: 1 x 1