GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Taverna Ο Αγγελοσ
Taverna Ο Αγγελοσ
Cum într-o călătorie, mâncarea este un lucru absolut necesar, ca de altfel și acasă, :)), voi povesti despre locurile unde noi ne-am simțit bine, dar mai presus de asta, am și mâncat foarte bine!
Pentru că am avut cazarea în stațiunea Anaxos, este firesc, de cele mai multe ori am mâncat acolo, pe terasele de pe faleză, mesele fiind amplasate chiar acolo, la marginea plajei. E drept că la început am fost pe la mai multe terase, nu pot spune că n-a fost bine, mâncarea era bună și ieftină, dar totuși ceva mai aproape de sufletul nostru a fost taverna O Aggelos. De sub deal, din dreapta plajei, dacă nu socotim chiar terasa de sub deal, ci doar cele care încep de pe șosea, este a doua terasă. Sunt câteva mese acoperite pe stânga drumului, unde este și restaurantul, apoi mesele pentru timpul verii, de sezon, sunt pe marginea plajei, în dreapta, pe un piedestal de lemn. Copaci, pini, acoperă o bună parte din zonă, la prânz sunt bineveniți pentru umbră, apoi mai sunt câteva umbrele cu frunze de palmieri, ce se ocupă de restul umbrei. Ca mai peste tot în Grecia, mesele sunt acoperite cu fețe de masă alb-albastre, peste care vin cele de hârtie cu harta insulei, ori cu frunze și măsline! Scaunele sunt normal, albastre!
Afacerea este una de familie, doi bâtrânei, probabil părinții proprietarilor, stau mai tot timpul pe acolo, privind la trecători și turiști, soțul este bucătarul, fiul ajutor de nădejde, mama este gazda, care ia și comanda sau care dă sfaturi privind rețetele din meniu, un angajat, bărbat, aduce comenzile, foarte generoase ca porții. În cea de-a doua săptămână, a apărut și una din fetele cuplului, studentă la Salonic, venită acasă în vacanță, de mare ajutor familiei, acum pe timpul sezonului turistic.
Fie că am mâncat de prânz, fie că am mâncat la cină, toate preparatele au fost proaspete, atunci preparate, foarte gustoase și ieftine. Am servit câte un vin, alb, roșu sau roze după cum era cazul, vinul casei, care era foarte bun, undeva la 5-6 euro jumătate de litru. În fiecare zi, am primit din partea casei, câte un pahar de ouzo, din cel bun și mai tare, Barbayannis.
Ce am mâncat? Păi cam de toate, începând de la salate, de ton, sau de pui, grecească, gyros, ori simple șnițele, sau ceva mai „elaborat” caracatiță, ori miel, ori dorada, pește spadă, vițel, souzoukakia, paste cu sos de roșii și oregano, souvlaki, toate au fost excepționale, gătite cu pricepere, cu suflet, iar amabilitatea gazdelor a fost cu siguranță un mare, mare plus, poate esențialul, care l-a și deosebit de restul teraselor. În timpul liber, soțul, bucătarul, venea afară la o țigară, întrebându-ne dacă totul este ok?
Ca și un „bonus” de stațiune, a fost apusul, :p pe care nu l-am ratat în nici o seară, îl pândeam în timp ce așteptam preparatele, privind paleta de culori care se schimba de la un minut la altul, dezvăluind ce are mai frumos natura. Soarele ce se scurge în mare, ușor-ușor! Astfel aveam seară de seară un decor romantic, unduirea valurilor mării, parfumul florilor!
Pe lângă noi, dar nu numai, se aciuiau mereu pisici și căteluși, ce „cerșeau” parcă, cuminți, câte ceva de mâncare. Și primeau întotdeauna!
Despre prețuri nu spun decât- neașteptat de mici, veți vedea de altfel în paginile de meniu! Cu un desert sau salată de fructe, cu vin, apă sau bere, mai mult de 30 euro n-am plătit niciodată, dar în general, mesele ne-au costat undeva la 22-24 euro- pentru două persoane.
Dacă recomand localul, da! Cu specificarea că nouă ne-a plăcut, dar nu este obligatoriu să vă placă și vouă! Gusturile nu se discută! :)
La masă merge și o melodie frumoasă, așa cum ascultam și noi acolo, toată ziua!
Webmaster, te rog frumos: youtu.be/xgWusgvh-Hc. mulțumesc!
Trimis de maryka in 25.08.18 20:11:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm? Taverne în Lesvos, NORD-EGEENE, alte insule" (nou-creată pe sait)
--
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@maryka: Am citit, am văzut pozele, nu sunt pofticioasă... dar aici a fost un regal de feluri de mâncare și am cam privit cu jind!
Așa cum spuneai și tu, mâncare bună, prețuri bune!
Mi-a plăcut și ultima poză, ce idee ai avut!
@maryka: Am incercat sa ignor pozele ca la cat sunt de pofticioasa e jale mare, dar pana la urma curiozitatea mi-a dat branci.
Nu cred ca pot fi comentarii asa ca nu am sa spun decat (salivand in continuare) felicitari votat cu mare drag.
@maryka: Mi-ai făcut o poftă de nu mai pot de mâncare grecească, fiindcă taverna voastră de suflet, o tavernă tradiţională din câte văd, le gătea pe toate acelea pe care le încercăm şi noi în vacanţă.
Preţurile sunt destul de accesibile comparându-le cu cele văzute de mine recent, de exemplu în Symi.
Toate mâncărurile voastre arată excelent şi te cred pe cuvânt că erau gustoase, mă uit şi eu şi îmi plouă în gură. Pozele sunt demenţiale şi vor provoca pofte în rândul cititorilor, cu siguranţă.
Felicitări, încă un articol minunat!
@mprofeanu:
Mulțumesc frumos!
Exact, mâncare bună, prețuri bune!
Despre ultima poză, da, era prea șic!
@mishu:
Mulțumesc frumos!
Adevărul e că, deși am mâncat, trecând prin fața altei taverne, mirosea așa de apetisant încât jurai că ți-e din nou foame!
@irinad:
Mulțumesc frumos!
Da, totul era tare gustos, iar familia de la tavernă făcea tot ce putea să mulțumească clienții. Eram și undeva cam la aceeași vârstă, ne înțelegeam perfect.
A fost bine și la alte taverne, voi mai scrie puțin și despre celelalte, însă parcă lipsea acel ceva... ce se pune la suflet!
@maryka: Mmm, ce de bucate delicioase
Să vă fie de bine!
Frumoasă tavernă, pitoresc peisaj, super poze, foarte util articol
Ce asortată erai! Bravo!
@krisstinna:
Mulţumesc frumos!
Eu, albastră ca şi marea, nu?
Deja îmi lasă gura apă. De reținut pentru o eventuală vizită.
Norocul meu că am deschis articolul după ce am mâncat.
@almona:
Mă bucur că ți-a plăcut! Sigur, de ținut minte, de ajungi și acolo!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
-
idem aici = funcționare defectuoasă a procedurii de selecție...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 Alte repere culinare pentru insula Lesvos — scris în 27.08.18 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ