REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Priveliște magnifică, ofertă culinară bună
Ziua turistică trecuse de mult de jumătate și ne prilejuise multe bucurii: Los Gigantes, satul Masca, Parcul Național El Teide... Un adevărat tur de forță. De-acum se cerea un mic popas de re-alimentare. Coborând dinspre vulcan, pe șoseaua TF-21 (cea care străbate parcul național de la nord la sud), am virat dreapta pe TF-38, în direcția Puerto de Santiago; ne vom opri la prima mâncătorie ce ne va ieși în cale!
Adevărul e că până în prima localitate, Chio, un singur restaurant se află la șosea: Las Estrellas. Am tras în parcarea din față, clădirea cenușie cu etaj nu pare prea îmbietoare, dar am zis să intrăm totuși, să aruncăm o privire. Un hol scurt, toaletele în față, o sală lungă în dreapta (goală, dar destul de primitoare – mozaic alb-negru, mese și scaune de lemn, câteva plante decorative și o lumină caldă pătrunzând prin ferestrele mari).
Dar cea care ne-a convins a fost terasa din stânga – umbrită de un acoperământ în roșu și galben, cu o priveliște fantastică la pădurea de pini de dedesubt și, dincolo de ea, la satele din vale și la ocean (din păcate, acestea estompate de un fel de ceață). Majoritatea meselor la umbră erau ocupate (ieșea în evidență un grup de cicliști; păreau vestici, majoritatea trecuți de prima tinerețe, ba chiar și de a doua). Aveam de ales între o masă la umbră mai lângă șosea sau una în plin soare, lângă marginea cu priveliștea; ce credeți că am ales?! :)
Am fost preluați imediat de un ospătar care ne-a șters masa, ne-a adus pad-uri individuale pentru farfurii (pe care era reprodusă harta insulei, poziția restaurantului pe ea și principalele puncte de interes turistic din zonă), olivieră, tacâmuri și șervețele. Desigur, și meniuri în limba engleză. Oferta e destul de restrânsă, încape pe o singură pagină, dar nu poți spune că n-ai ce să alegi: aperitive, supe, preparate din pește sau carne, garnituri extra (porțiile de fel principal conțin deja salată, dar nu și garnitură, ni s-a explicat). Prețuri medii, normale.
Am comandat pentru început câte o licoare (o halbă mare de bere 4 euro, una mică 2,5, o apă mică 1,5), pe care le-am primit rapid, împreună cu un coș cu chifle calde (câte una de căciulă) și o farfurie pe care se găseau 4 pachețele de unt și un bol cu sos de roșii aromatizat cu ieburi. Ai crede că aceasta e o tratație din partea casei, din moment ce n-ai comandat-o, dar nu, o vei regăsi pe nota de plată. Totuși, noi n-am refuzat-o niciodată, de obicei ne-a prins bine la cât eram de flămânzi, iar prețul nu-i deloc de speriat (în cazul de față, 1 euro de persoană).
Am comandat pentru început 2 porții de brânză canareză la grill și au fost numai bune de împărțit, pentru că fiecare porție a însemnat câte 2 felii de brânză de capră (excelentă!); drept acompaniament, am avut dulceață de fructe de pădure, câteva firicele de ardei roșu și ulei de măsline. A fost exact ce a trebuit, cel puțin pentru mine, gusturile s-au combinat în mod fericit.
Am luat fiecare și câte un fel principal: somon, peștele zilei (cod, cred) sau cotlet de porc (cam 9 euro orice variantă). Vă spuneam că fiecare porție este însoțită de salată, acceași în toate situațiile: salată verde, mazăre, porumb, morcov ras, o felie mare de roșie și jumătate de lămâie. Drept garnitură, am cerut 2 porții de cartofi zbârciți (cartofi fierți în coajă cu sare), care ne-au ajuns numai bine (eram deja pățiți, învățasem ce înseamnă o porție în Tenerife). Am avut un pic de luptat chiar și cu dozele de proteine, de exemplu cotletul era format din 2 bucăți obișnuite... Dar în mare am dovedit, eram destul de flămânzi și totul a fost minunat gătit.
Am mai fi stat, dar deși eram îmbăiați într-o mare de raze solare, cam bătea vântul pe terasă, mai ales aici, în margine, așa că am zis că-i mai bine să ne petrecem sfârșitul zilei pe una din plajele din depărtare... Am primit nota (un pic peste 80 de euro), am plătit cu cardul.
Una peste alta, o experiență ok, chiar dacă nu memorabilă, Estrella asta. Dacă vă iese în drum când vă încearcă foamea sau dacă doriți doar o pauză de-o cafea, v-o recomand! Neapărat terasa cu vedere!
despre SERVICII
Personal un pic aiurit
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Restaurantul se află la câțiva km de intrarea sudică (Boca Tauce) în Parcul Național El Teide și alți câțiva km de Los Gigantes sau Playa del Arena
Trimis de crismis in 26.04.20 12:10:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crismis: Uraaa! Am supravietuit! am deschis articolul tau tocmai cand ma asezam la masa, asa ca am putut citi fara consecinte grave. Dar mi-a placut si nu pot spune ca nu am inghitit in sec la branza la grill, mi se pare o bunatate. cat despre ceea ce prmesti la inceput fara sa fi cerut
”Ai crede că aceasta e o tratație din partea casei, din moment ce n-ai comandat-o, dar nu, o vei regăsi pe nota de plată.
stiu ca se intampla in multe locuri, insa si ei mizeaza pe faptul ca esti flamand si vei consuma asta pana sa primesti ce ai comandat, si cand preturile sunt si potrivite, nici nu mai bagi de seama.
Sa va fie de bine, mi-a placut ce am vazut in farfurii, dar si in jur, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Știu că se practică, pe noi nu ne deranjează (ba, din contra), dar mi s-a părut corect să specific, poate altora li se pare important.
Hmm... De data asta, am pățit-o eu! Abia am încărcat articolul, că m-a pălit o foame! ... Și m-am dus și am încropit ceva din ce mai aveam prin frigider. Să risc să-ți spun ce a ieșit?!... Să nu mă bați! Dacă vrei, te oprești aici și nu citești mai departe!
Paste cu sos de brânză și spanac! Cu un pic de piper și nucșoară. ????
@crismis: Nu te bat , eu am facut o aroganta, am avut niste crochete de cartofi la cuptor la care am facut un mujdei si peste pane (tot la cuptor) dar pe asta l-am stropit cu lamaie, si am stins totul cu o bere si pentru ca nu mai mergea nimic, mai tarziu ma rasfat cu o cafea si o placinta cu iaurt (facuta azi de mine).
Azi am avut un eveniment in familie, sarbatorit asa, ca in stare de criza, in izolare, insa sarbatoritul nu va putea uita cum a aniversat el 20 de ani doar cu bunica .
Dar mai are timp si de aniversari normale .
O dupa amiaza linistita.
@mishu: O, mulți ani minunați sărbătoritului! Îmi imaginez cât de greu trebuie să-ți fie!... O îmbrățișare uriașă de la mine!
@crismis: Mda! O fi vrut tu să fii sădicuță, dar nu ți-a ieșit! Am mâncat brânză Făgăraș cu ceapă verde direct din grădina proprie!
Dar somonul și cotletele (că-s două mărișoare), dar mai ales brânza... ooofff!
Bine că n-am fost eu acolo, că dulceața ajungea pe chifla caldă cu unt. Nu știu de ce, dar am eu”un pitic” cu combinația asta de fel principal -desert! (Gen șnițel cu dulceață, brânză cu dulceață, gutui cu pui...)
Chiar dacă din stradă nu e prea... apetisant, uite c-a fost util, chiar bine venit!
Mahlzeit, cum ar spune neamțul (chiar și austriacul, n”est pas?)
@Zoazore: În general, nici eu nu iubesc combinațiile ciudate, dar brânză de capră cu ceva dulce... Rules!
Cât despre limbi nemțești... Touche! (N-am găsit accentul, dar pricepi tu...)
@crismis &@Zoazore: Ca sa va raspund la amandoua aflati ca m-am obisnuit cu snitelul cu cartofi, lamaie si dulceata de fructe de padure (o sa-mi lipseasca servirea in acest fel acasa) si inca o experienta interesanta pe care am avut-o acasa a fost la unul dintre vecinii nostri. Era Craciunul si fiind zapada afara nu am mai putut pleca la Focsani si unul dintre vecini ne-a invitat la un pahar de vorba, era ziua lui. Nu a fost ceva pregatit dar ne-a servit cu ananas (din conserva) la care a "asezonat"branza tare de capra. Am incercat (nu ma dau in laturi de la nimic) si era foarte gustoasa, si cat am stat acolo la vorba se termina cand branza, cand ananasul, deja devenisem dependenti de combinatie, iar gazda completa ce se golea. A fost ceva altfel, dar foarte gustos, asa incat cred ca merg multe combinatii chiar daca noi nu suntem obisnuiti.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 Locuri bune de luat masa în Los Cristianos şi împrejurimi — scris în 12.02.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant Guachinche El Cordero [S. Miguel de Abona]] Guachinche El Cordero, restaurantul de la marginea plantaţiei de banani — scris în 18.01.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Un prânz şi două cine în Santa Cruz de Tenerife — scris în 07.01.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Oct.2021 [Restaurant El Burgado [Los Cristianos]] Un loc unde trebuie să mâncați! — scris în 29.10.21 de istratescu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 3 restaurante bune în Puerto de Santiago — scris în 26.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Casa Maria Restaurante [Callao Salvaje]] Casa Maria Restaurante, Callao Salvaje - locul unde am mai învățat un cuvânt: barraquito — scris în 19.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Cofradia El Mocan [Puertito de los Silos]] Un alt restaurant bun în nord-vestul insulei Tenerife — scris în 06.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ