GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un alt restaurant bun în nord-vestul insulei Tenerife
Într-un review anterior v-am povestit despre prima noastră zi plină de vacanță în Tenerife, cum am hălăduit noi pe țărmul nordic, în direcția vest, obiectivul principal fiind fermecătorul Garachico, cu ale sale piscine naturale. Vremea plimbării în Garachico nu s-a sincronizat defel cu ora mesei noastre de prânz, deși oferte ar fi fost pe alese, pur și simplu era prea devreme, așa că am mers mai departe și-am zis că-om mai găsi noi vreun loc să ne ospăteze, nu se poate să nu! Vreo terasă drăguță, nesofisticată, să degustăm delicii marine cu ochii pierduți în zbaterea vecinului ocean...
Dincolo de Puertito de los Silos, țărmul devine din ce în ce mai sălbatic, o înlănțuire anfractuoasă de mici plaje negre și de promontorii bolovănoase – extrem de spectaculos dealtfel. Drumul se metamorfozează el însuși în praf și pulbere, am înaintat cu prudență vreo câțiva kilometri; vraja locului ne dădea ghes să mai mergem, grija pentru mașina închiriată ne punea frâne serioase... Și foamea, care începuse să ne cam roadă de-acum.
Mâncătorii – ioc! Harta Google nu părea prea ofertantă, o singură iconiță cuțit-furculiță suprapusă peste Piscinele Municipale; la fața locului aveam să găsim o salbă de bazine vopsite în albastru, aflate în hibernare, golite de apă; nici urmă de mâncătorie. Trebuia deci să ne îndepărtăm de mare, îi vom păstra culorile pe retină și zbaterea în amintire... Ne-am amintit că la venire zăriserăm o aglomerare impresionantă de case albe pe un versant, un adevărat oraș, Los Silos, părintele lu’ amărâtul ăsta de Puertito.
N-am ajuns însă până acolo. Pe Calle San Jose – o șosea cu două benzi, mărginită de căsuțe colorate cufundate în mici oaze de verdeață și în lenea amiezii de duminică, undeva pe dreapta (mai precis la nr. 79), am dat de ceva ce părea să corespundă așteptărilor noastre: Confradia El Mocan. Am parcat și am intrat. Am fost întâmpinați cu prietenie, invitați să luăm loc la una din mese în camera din dreapta (în stânga era un mic bar și bucătăria, cred). Eram singurii clienți (aveau să se mai ocupe vreo 3-4 mese până am plecat). Părea genul afacere de familie, mulți veneau și luau mâncare pentru acasă. În tot cazul, un restaurant cam în afara circuitului turistic, popular mai ales printre localnici.
Patru camere de dimensiuni normale, comunicante între ele prin mici bolte, decor alb-albastru, simplu, nepretențios. Fără zorzoane de prisos, curat însă. La fel și baia, dotată cu tot ce trebuie; fereastra din spate dădea spre o mică plantație de banane, îmi pare rău că n-am pozat.
Am primit meniuri, toată oferta înșirată pe o pagină; de fapt, erau 4 sau 5 pagini, fiecare în câte o limbă, asta înseamnă că se mai rătăcesc ceva turiști pe aici... Bag o geană și pe Google – ohoo! premiant „mocanul” nostru, 4,4/104 recenzii! Bravos! Am avut de ales între startere, feluri principale pe bază de carne sau pește. Am căzut iar în păcat, am comandat mai mult decât știam că putem duce, încurajați și de prețurile absolut rezonabile: o porție de pește-spadă și una de sepie la grill, o salată „a casei” și, desigur, nelipsiții patatas arrugadas con mojo rojo y verde! A, și 2 langustine – asta a fost pofta lui Tati.
Din partea casei (așa am crezut noi, dar ulterior am găsit-o pe nota de plată; atâta pagubă!) am primit câte o chiflă proaspătă, alături de un bolișor cu sos; la cât eram de flămânzi, am zis bogdaproste și am balotat mintenaș! Am gustat și din vinul local – roșu și bun; ne-au mai venit inimile la loc. Imediat am primit salata, servită într-un castron cu floricele alb-albastre – o simfonie de culori! De arome nu mai zic... Salată verde, roșii, porumb, surimi, creveței, niște boabe expandate pe care nu le-am putut identifica și un dressing dulce-acrișor absolut delicios! Mai o lingură, mai încă una... de unde ne propuseserăm să păstrăm salata drept companie pentru peștoi, ne-am trezit că n-a mai rămas decât un pic de zeamă pe fundul castronului.
Au urmat langustinele, perpelite pe grătar, stropite cu ulei de măsline și servite pe pat de salată verde. Cărnița lor cu tentă (prea) dulceagă nu mă dă pe spate de obicei, dar de data asta mi s-au părut bune. Dezmățul abia începuse...
Păi dacă n-am fi fost atât de hapsâni și am fi luat noi doar câte un fel principal – ce deștepți am fi fost! Pentru că au urmat așa: juma’ de kil de pește, scăldat în mojo verde și pătrunjel, acompaniat de ceapă, ardei, roșii, măsline, porumb și lămâie; ditamai sepioiul, plus legumele de mai sus, plus garnitură de cartofi la cuptor; un bol cu vreo 10 cartofi fierți în coajă, pudrați cu sare, însoțiți de un yin-yang roșu-verde...
Evident, ne-am străduit cât am putut. La un moment dat n-am mai putut, am trântit furculița și cuțitul în farfurie și m-am răsturnat peste spătarul scaunului, cu un oftat. Tati m-a urmat în curând. Am rugat să ne pună la pachet ce a rămas, aveam să încropim o cină pe cinste în aceeași seară, în cochetul patio al hotelului; unde mai pui că vinul l-am avut la discreție din partea casei?! (Da, da, vă reamintesc: hotelul San Agustin, Icod de los Vinos, pune la dispoziția oaspeților săi un bufet permanent cu rogodele și chestii de băut, printre care vreo 2 soiuri de vin roșu de-men-ți-a-le!!)
În fine, am cerut câte un espresso (digestiv, deh!) și apoi nota de plată. Aproape 44 de euroi; subțire, aș zice. Am plătit cu cardul, am lăsat niște firfirei drept mulțumire fetelor drăguțe care ne-au servit.
În consecință, recomand. Sigur că doar 2 experiențe culinare (cea de față și cea din prima seară, de la Agustin Y Rosa, în Icod) înseamnă prea puțin ca să tragi o concluzie, dar eu tot aș îndrăzni să zic că zona asta, nord-vestul insulei, e mult mai convenabilă ca prețuri decât restul!
Un aspect care e posibil să conteze mult în următoarea perioadă...
Trimis de crismis in 06.04.20 21:22:39
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crismis: Tot nu ma invat minte, citesc pe stomacul gol, asa imi trebuie, ar trebui sa spun si eu:" Sarut mana pentru masa" si sa merg la culcare, dar mai am putintica treaba.
Ce sa mai, imi plac teribil de mult preparatele astea si cred ca si eu la final as fi fost ca si voi.
Dar peste toate astea as fi savurat si eu un paharel de vin.
Cred ca este o destinatie pe care sa o planific pentru viitor, pana atunci ma multumesc cu pozele si articolul tau, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc pentru vizită și pentru cuvintele frumoase! Mi-e gândul numai acolo, pe de altă parte îmi proiectez existența dincolo de povestea asta, cu covidu' ... Mă imaginez făcând chestii în viitor, la fel ca în trecut. Păstrez din prezent foarte puține lucruri.
Noapte liniștită!
@crismis: Să va fie de bine!
Niște pește aș mânca și eu, azi am să rumenesc la cuptor vreo doi, îi asezonez cu doi cartofi, cu zeama de lămâie și frunze de pătrunjel, asta ca sa-mi fac pofta “estivală”
Poate fac și niște chifle, tare mi-ai făcut poftă
Și salata voastră arăta demențial, eu sunt mare fan de “iarbă”
Mai ai in desagă ceva de “rumegat”? Că tare bine prinde o mâncătorie și pe vremea Coronei, ne pune imaginația la încercare și devenim creativi
@krisstinna: Mai am, mai am, dar întâi să ne mai plimbăm un pic!...
Să aveți poftă la peștoi, să vă fie cu folos!
Și mulțumesc că m-ai vizitat, te aștept cu drag și altădată! Off, ce repede am învățat să trăim virtual!
@crismis: Spre deosebire de @mishu, eu m-am invatat minte si nu mai " mananc" decat dupa masa!
De asta l-am lasat dupa micul dejun! Cam repede pranzul, dar mai sigur! A, am si iaurt!
Frumos si curat localul! Luminos si placut!
Peste spada am mancat in Lefkada, la un bistro romanesc (patronul si personalul erau romani!). Sepie inca n-am gustat!
Dar ce-aveti voi prin blide, inclusiv blidele, sunt de mare exceptie! Iar am " mancat" pe saturate! La vin nu ma bag! Vi-l las voua!
Sa va fie de bine!
@Zoazore: E bună sepia, cu condiția să fie proaspătă și nu prea mult ținută pe grătar, altfel se întărește și aduce a cauciuc; altfel, rămâne fragedă. Nu că m-aș pricepe s-o gătesc, dar așa am auzit și io... Prin Dunăre, pe la noi, înoată alte creaturi...
Mulțumesc pentru companie!
@crismis: Daca e ca si calamarul, atunci m-as baga! Nu stiu daca e de bine sau de rau, dar prin Dunare sunt destule vietati care-mi plac! Somnul, care-i bun oricum, oricand, oriunde (chiar si-n pat ), crapul, stiuca...Al cu oase mici si multe nu-mi place!
Am incercat aseara sa fac si eu " cartofi zbarciti" ! Era sa-i mancam copti! Dar mi-au placut! Sarea nu intra prea mult in ei! Sau n-am pus eu prea multa?
Iar am mancat bine! Sarut mana pentru masa!
Si DA! MA SPAL PE MAINI! MEREU!
@Zoazore: La cartofii zbărciți, ideea e să-i mănânci cu tot cu coajă. De aceea nu cred că e nevoie de prea multă sare. Încearcă să faci lângă ei și un mojo verde, cu un pic de ulei, pătrunjel și usturoi, frecate bine. Ai să mă pomenești!
Hai, să ne fie de bine și să rămânem sănătoși!
@crismis: Aaaa, eu i-am curatat de coaja! Trebuie s-ajung in piata pentru patrunjel! Vor mai astepta! Stiu cum se face sosul ala verde! Este, de fapt, un pesto!
Cand voi ajunge-n piata...
Oricum te pomenesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 Locuri bune de luat masa în Los Cristianos şi împrejurimi — scris în 12.02.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant Guachinche El Cordero [S. Miguel de Abona]] Guachinche El Cordero, restaurantul de la marginea plantaţiei de banani — scris în 18.01.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Un prânz şi două cine în Santa Cruz de Tenerife — scris în 07.01.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Oct.2021 [Restaurant El Burgado [Los Cristianos]] Un loc unde trebuie să mâncați! — scris în 29.10.21 de istratescu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 3 restaurante bune în Puerto de Santiago — scris în 26.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Restaurante las Estrellas [Chio]] Priveliște magnifică, ofertă culinară bună — scris în 26.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Casa Maria Restaurante [Callao Salvaje]] Casa Maria Restaurante, Callao Salvaje - locul unde am mai învățat un cuvânt: barraquito — scris în 19.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ