ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Stana Stefanu, aglomeratie da bun

TIPĂREȘTE

Duminica trecuta am zis sa iesim si noi prin tara ne-am gandit noi dimineata Unde? Unde? si pana la urma ne-am urcat in masina cu intentia de a vizita culele de la Maldaresti si apoi sa mancam ceva undeva la fite.

Dupa vizita la cule deja cesul arata 12 zic hai sa mancam!

Bogdan al meu face o trecere in revista a zonei si incepe: acolo nu, acolo nu, parca pe acolo prin Novaci si in final "hai pe Transalpina! " - la noi asa functioneaza treaba.

Am inceput urcarea pe Transalpina prin orasul Novaci si am tot urcat pana la Ranca, acolo am incercat noi ceva da nu i-a iesit pasenta lui Bogdan, in menu nu gasea carne de oaie. !?

Pana la urma in papuci si in maneca scurata la 15 grade Celsius am ajus tocmai la Stana Stefanu asta in jurul orei 14, oricum imi iesise carnea de oaie prin toti porii.

Stana Ștefanu se afla pe DN67C pe Transalpina, la kilometrul 51 la poalele vârfului Ștefanu, in apropiere de Obârșia Lotrului de fapt aici se mai linistesc serbentinele si iti mai vine a manca.

Oamenii de aici sunt gospodari nevoie mare. Echipa care servste isi da tot intereseul ca totul sa fie bine si calatorul infometat sa plece satisfacut.

Ce sa spun parcarea plina, in fata ceaunului cu tocan - mare ingrmadeala, doi nenici serveau tocan dar in acelas timp unul din el invartea la ceaunul plin ochi cu tocan praspat preparat.

Pe gratarele incinse sfaraiau carnatii ciobanesti si bulzul.

Toata gramada de oameni stataeam in fata inamicului si cu stoicism induram venirea fumului si funinginei din gratare catre noi. Deh asa-i la gratar.

Intr-un final am primit doi bulzi cu cate un carnat asezati intr-un castronel de lut si un tocan de oaie cu o felie de mamaliga, un castravete plus un catel de usturoi total 60 de lei.

Bogdan a rezolvat probema mancarii eu a trebuit sa fac rost de doua locuri la o masa. Asa e acolo, locuri sunt ca mesele sunt lungi deasemeni bancute dar trebuie masa sa o imparti cu cineva pentru ca toata lumea sa aiba loc sa manance.

La satndul alaturat celui cu mancare, cateva femei trebaluiesc la spalat de vase si cani. Tot aici o doamna draguta serveste sirop natural de soc, de mure, de brad, intr-un ditamai pocalul de 500 ml. Am achizitionat si noi doua pocalui pentru a ne stinge setea. Foarte dulci si foarte gustoase recomand.

La intrare in stana doi nenici tot imbia lumea sa cumpere produse naturale de la ei dar si cojoace din alea de poarta ciobanii pe umeri.

In interior in partea dreapta cum intri se gaseste o coliba a oierului cu obiecte traditionale care sunt de trebuninta pe la stana.

Dupa coliba cu obiecte traditionale se afla o bucatarie de unde am vazut ca lumea le ruga pe bucatarese sa le pregateasca pentru vanzare cate un calup de branza de oaie.

Una peste alta aici am mancat bine la un pret decent 70 lei doua persoane, am stat la aer si uite asa am mai vazut si noi lumea.

va pup!


[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 01.09.19 07:33:37
Validat / Publicat: 01.09.19 11:48:38

VIZUALIZĂRI: 8606 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Încăpere la o stână
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

ANILU
[01.09.19 12:14:15]
»

@adrianbogdan: Bun și gustos la Stana lui Ștefan. Am mâncat și noi vara trecută când ne-am plimbat prin zonă... Buun tocanu la ceaun!

După ce am mâncat, am inspectat un pic locația și am dat de o mamaie ce făcea clătite... acolo lângă ea am mâncat câte una cu dulceață de afine!!!

Cred că este agitație și aglomerat tot timpul pe acolo... bine cât se circulă pe Transalpina.

Să vă fie de bine.

Zoazore
[01.09.19 12:33:28]
»

@adrianbogdan: Ca un făcut, de la 9:30 doar de mâncare citesc! M-am scos azi: am luat masa în toată țara, dar și cu @krisstinna în MNE!

Buun și bulzul, și tocanul și cred că și cârnatul!

Ce sirop ați băut? De soc?

Te-ai așezat strategic lângă grătar! La 15*C... Nu ți-ai cumpărat cojoc? Ceva ți-ai cumpărat tu! Hai, zi-ne și nouă ce!

Să vă fie de bine!

doinafil
[01.09.19 12:42:55]
»

@adrianbogdan:

Scurt și la obiect! N-am mai mâncat demult bulz, dar cred că ăla de-acolo, „de la mama lui”, are un gust deosebit de bun! Și mie îmi place carnea de oaie, nu știam că acolo îi spune tocan!

Să vă fie de bine și s-o mai „comiteți”, pentru că gustul și prețul merită cu prisosință!

Michi
[01.09.19 13:11:08]
»

Am mâncat şi noi la stâna lui Stefanu, Doamne şi acum salivez cu poftă gândindu-mă la bulzul cu două feluri de brânză şi la tocăniţa de miel. A fost atât de săţios încât seara la Sibiu n-am mai putut mânca nimic. Felicitări pentru reviewul din categoria aducerii aminte.

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[01.09.19 13:14:41]
»

@All, Doamne la toti va este foame!

Zoazore
[01.09.19 13:20:53]
»

@adrianbogdan: DAAAAAA!!!

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[01.09.19 13:29:59]
»

Tocanul este o mancare foarte simplu de facut.

Este specifica in zona Olteniei de sub munte/Novaci/Ranca/Parang.

Tocanul ca sa iasa bun trebuie fiert/inabusit la ceaun cu flacara de lemn.

Barsana trebuie sa fie musai o mia de circa un an.

Carnea se marunteste sau nu si se aseaza in ceaun acoperita de apa, ea (carnea) trebuie sa fiarba mult timp inabusit pana cand zeama scade simtitor. Eu as pune sarea dupa ce carnea incepe sa se desprinda dupa oase si devine moale. Dar ma rog unii pun sarea la inceput, alti cand vor ei.

In concluzie tocanul este o mancare simplu de facut si cu ingediente putine. Pofta Buna!

krisstinna
[01.09.19 17:48:54]
»

@adrianbogdan: Mie nu îmi e foame

Dar, recunosc, o mioară aș mânca și eu

Sa va fie de bine!

Hai ca mai aveți un pic și mergeți acolo unde se mănâncă zilnic oițe, in cea mai ospitalieră țară din lume

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[01.09.19 20:14:10]
»

@krisstinna: multumim frumos, Cristina!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, ANILU, doinafil, Michi, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Transalpina (DN67C):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059298992156982 sec
    ecranul dvs: 1 x 1