ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: CONSUL
LUNA
OCT-2020
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Uneori nu e chiar cum te-ai aștepta

TIPĂREȘTE URM de aici

Deși aveam un cont de 100 lei de persoană deschis în seiful – restaurantul – Dorna, nu aveam de gând să servim masa mereu în același loc.

Iar acea sumă ce ar fi reprezentat, până la urmă, pe timpul sejurului? Că doar și restaurantul e de 4 stele iar prețurile pe măsură.

Cum ajungem mai sub seară în Vatra Dornei, ne cazăm și nu mai dorim să ieșim în căutare de mâncare, drept pentru care coborâm în restaurantul hotelului pentru cină.

Prima impresie este una de apreciere vis-a-vis de modul în care se prezintă acesta. O atmosferă elegantă dar și tihnită în același timp, decorat în culori calde, mese ordonate, ordonat aranjate și foarte curate.

Alegem o masă în colțul cel mai îndepărtat, motivul fiind acela că poziționarea ei se află într-un unghi mai deosebit din punct de vedere constructiv.

Din lista de meniuri eu mă opresc asupra unui bulz bucovinean iar Adriana ceva carne de pui, cartofi și papanași, ca desert.

Când vin porțiile avem un mic șoc. Noroc că suntem la tratament și există posibilitatea ca procedurile balneare să ni-l atenueze. Porțiile sunt de pitici, am învârtit bine furculița să adun tot din bol pentru a trăi o forțată senzație de sațietate. Chit că mâncarea fusese delicioasă.

Gata, mai mâncăm aici în ultima zi, să dăm gata banii din cont. așa ne zicem.

Și cât credeți că a ținut promisiunea aceasta? O zi, pentru ca în cea de-a treia ne-a fost mai ușor să coborâm în restaurantul de la parter decât să căutăm alt loc, obosiți după preumblările noastre montane.

De data aceasta am comandat eu o ciorbă rădăuțeneană și ficăței în ceapă cu piure de cartofi iar Adriana o supă cremă de legume și crispy de pui cu cartofi aurii. Ei bine, lingeți-vă pe bot, pe degete, pe ceafă ori pe ce vreți voi! Mâncarea a fost de-a dreptul sublimă iar porțiile nu au putut fi consumate în întregime la masă, am mai urcat cu poveri și în cameră. Îmi vine și acum să mă ling pe degete iar papilele mele gustative vibrează la amintirea acelor delicatese…

Am fost serviți cu 50 ml țuică, eu, și aceeași cantitate de afinată Adriana, licori care nu au apărut pe nota de plată, fiind asigurați că darul vine din partea casei.

Și totul la 70 lei, cam tot cât costase și cina anterioară, mult mai redusă atât cantitativ cât și ca număr de feluri servite.

Pe linia preparatelor servite la Restaurantul Dorna menționez și ciorba de burtă, mămăliga cu brânză și smântână – cu un plus evident pentru aceasta -, tocana de hribi, focaccia, toate excelent pregătite și servite.

Estimând un raport preț – calitate – servicii, nu știu dacă am fi găsit altundeva unul mai avantajos în stațiune. Poate da, poate nu, dar nu regretăm deloc alegerea.

Exact cum menționam în articolul referitor la cazare, mă simt nevoit și aici să aduc apreciere personalului care deservește clienții. Fete atente, săritoare, amabile dar și cu un spirit al umorului demn de apreciat, te fac să te simți de-al casei iar dialogurile se înfiripă spontan.

Tot ele ne serveau dimineața micul dejun – deh, restricțiile pandemiei - și ne aranjau cu mânuțele lor alimentele pe farfurii, rezultând adevărate opere de artă culinară. Orice doreai ca supliment, erai servit cu zâmbetul pe buze, perceptibil chiar și în spatele măștilor purtate din aceleași motive restrictine anterior pomenite.

Iar la prima masă a zilei aveai de unde alege. Prefertatele mele erau cele gătite acolo și cele ale localnicilor. În prima categorie intrau salata de vinete, salata de boeuf, ouă umplute, legume și ciuperci la grătar, omletă sau ochiuri sau aperitive din diverse componente, iar în cea de-a doua intrau slăninuța, caltaboșul, cașul, jumările, toba sau dulcețurile.

Pe lângă acestea, mai aveai la dispoziție cârnăciori, bacon, crenvurști, mezeluri, brânzeturi, cereale, lactate și patiserie.

Muzica aproape întotdeauna a fost pe gustul nostru, adică piesele anilor 80, cele care creau o atmosferă foarte plăcută.

O mențiune aparte pentru strădania proprietăresei în ceea ce privește aranjamente florale din restaurant. În permanență erau prezente pe mese buchete de garoafe proaspete în culori calde iar ferestrele erau pline de ghivece excelent îngrijite.

Nu ești acasă, însă întreg personalul se străduiește să ai parte de un sejur confortabil, te face să uiți că ești printre străini și are capabilitatea de a se apropia pe nesimțite de sufletul tău.

Cel puțin noi așa am simțit și nu pot garanta că este la fel pentru oricare altul care citește ce îndrug eu aici.

Când intram în restaurant pășeam cu bucuria de a reîntâlni prieteni. Chiar dacă îi cunoșteam de puțin timp iar în curând urma să îi părăsim.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Marius 72 in 27.10.20 14:12:39
Validat / Publicat: 27.10.20 17:17:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.

VIZUALIZĂRI: 4460 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Mămăligă cu tocăniță de hribi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.10.20 17:13:29]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Vatra Dornei?, VATRA DORNEI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Vatra Dornei?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055817842483521 sec
    ecranul dvs: 1 x 1