ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JAN-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Masa la unguri

TIPĂREȘTE URM de aici

Merg de ceva vreme in Ungaria, mai rau ne-am cam invatat la baile lor termale.

Pe bune, ce poate fi mai bine intr-o zi de iarna, decat o baie fierbinte?

Va spun tot io!!

O mancare buna.

Numai ca ungurieni au in menu foarte multa carne... gatita in fel si chip, condimentata sau nu.

In Ungaria am mancat ultima data carne de mistret, carne de caprioara, iepure, oaie si ce Dumnezeu mi-au mai pus ei prin farfurie. Doamne ungurieni nu au in menu fructe de mare, salate... aaaa, cel mult muraturi de toate felurile. Si mai au ei prin traditite niste prajituri excelente cu mac si binenteles somloi galuska sau gundel palacsinta.

In ianuarie am stat 5 zile in Sarvar, deci trebuia cumva sa ne alimentam... bun pe AFA nu a scris nimeni despre mancatoriile din oras, asa ca m-am apucat sa consult Google Mapsul.

Asa: dupa comenturile de acolo, castigator mi se parea a fi Banya Tanya Etterem.

Pozitionarea buna, langa Lidl la circa 300 de metri de cazarea noastra si la circa 500 de metri de baile termale din Sarvar cu intrarea chiar din strada principala, adresa exacta: Sárvár, Rákóczi Ferenc u. 10,9600.

Binenteles ca Bogdan ma duce acolo cu masina pe care de comun acord o lasam in parcarea supermarketului colt cu restaurantul vizat de noi.

Intram prin spatele carciumi cu trecerea prin terasa de vara opusa intrarii din starda principala.

Ce sa zic, localul frumusel, micut cu mese din lemn masiv, curate, ornate inca cu chesti dragute ramase de la Craciun. Aveam de ales intre a sta la masa pe micuta terasa acoperita si imprejmuita de asa zisul cristal si localul propriu zis. Pana la urma constatatam ca este mai cald in local si ramanem pana la urma la o masa centrala de aici.

Nu trece mult timp si un domn amabil ne prezinta menul. Nasol, era scris in maghiara, dar bine ca imi dau seama ca gulasul este practic o mancare pe care o pot comanda fara alte traduceri. Bogdan nu vroia gulas asa ca cere cu degetul ceva din menu si cu putina engleza de la noi si cu putina engleza de la chelner intelege ca este ceva cu carne.

Intre timp Bogdan a cerut o cafea pe care o capata repede, iar eu cer o apa plata pe care o primesc la fel de repede.

Gulasul bun, nimic special, chiar nu mi s-a parut iesit din comun, l-am mancat pe tot mai mult de foame. Bogdan primeste o farfurie gen "shaorma cu de toate": cartofi prajiti, o fripturica de fapt o ceafa de porc, cascaval pus este cartofi, tot asa nimic special+ un cos elegant cu paine+ ceva muraturi.

Eu care nu am liniste pana nu cer si ceva dulce, imi incerc norocul si cu un somloi galuska. Cam multa frisca zic eu, dar gustul prajiturii foarte placut, a meritat asteptarea.

Stiu ca sunt mai interesata de fel, asa ca mai cu tupeu m-am uitat la cei din fata noastra prin farfurii, mancau pizza cu mult avant, cand s-au saturat au cerut la pachet ce mai aveau pe farfurie.

Baia restaurantului micuta, inghesuita in schimb curata.

Terasa stradala avea cateva mese si era ocupata de persoane vicioase.

Pe un gulas, o friptura, o cafea, o apa plata si o prajitura toate de bun simt ca si portie am platit platit 7000 de forinti cu tot cu ce am lasat personalului.

Daca aveti vreodata treaba la bai la Sarvar recomand Banya Tanya Etterem.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 08.04.19 00:17:37
Validat / Publicat: 08.04.19 13:46:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 486 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 interior
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[08.04.19 13:47:20]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Sarvar?, SARVAR" (nou-creată pe sait)

Mihai18
[08.04.19 14:53:58]
»

@adrianbogdan: Unde mâncăm în Ungaria?

Oriunde, pentru că ungurii gătesc bine și oferă mâncare multă/porție. Voi, bărbații care preferați o băutură aperitiv, nu comandați o palinca mică (50 ml. cum este la noi o țuică mică) pentru că vă refuză. Acolo, o palinca înseamnă 4 cl.

Nu vreau să fac în necaz ungurilor, dar cel mai bun gulaș l-am servit în Praga și-i spunea gulaș praghez. Vă invit să mă contraziceți dar pentru aceasta este necesar să ajungeți acolo. Cu bine tuturor cititorilor împătimați de AFA

Flaviu
[08.04.19 15:47:31]
»

@adrianbogdan: 'Ți-ar ungurienii să-ți fie... Am crezut că ne povestești despre cine știe ce restaurant din Star Trek. ????

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[08.04.19 16:16:45]
»

@Flaviu: e, vrei si tu un preparat intergalactic!?

Flaviu
[08.04.19 16:21:29]
»

@adrianbogdan: 43 de ani m-am hrănit cu "intergalactice" și aș mai face-o și acum... ????

fredutza
[09.04.19 11:48:38]
»

Draga mea, caut si eu pe google sa vad ce este Somloi galuska rețeta autentică ungurească de desert cu cremă de vanilie, frișcă și ciocolată.

Ma uit din nou la P10 si observ ca astia ti-au luat crema de vanilie, dar ai 4 guguloaie de frisca.

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[09.04.19 11:58:27]
»

@fredutza: Bună!

Ei, mai reinterpreteaza si ei reteta.

Mai am poze cu prăjitura buclucasa de la alta cârciumă si normal este un pic diferită.

Cred ca bună este atunci cand e fabricată în casă.

Pup fata frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Flaviu, fredutza, Mihai18

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046821117401123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1