GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Casa Vâlceană - La mulţi ani! - cui? - mie
Zilele acestea am împlinit o vârstră rotundă (mai am vreo 2-3 ani şi ajung la jumătatea vieţii:(() şi am hotărât să sărbătoresc evelimentul împreună cu o parte a familiei la un restaurant din oraş.
Restaurantul ales se numeşte Casa Vâlceană. Principalul motiv pentru care am ales acest restaurant este acela că în interiorul restaurantului este amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, ei nu pot sta cuminţi câteva ore la masă aşa că locul de joacă este bine-venit pentru ei.
Casa Vâlceană este unul dintre cele mai vechi restaurante din localitate, perioada sa de glorie a fost din timpul comunismului până către anul 2000, apoi a urmat o decădere, a fost chiar închis o perioadă, iar de prin anul 2005 a trecut în administrarea unei firme care are mai multe restaurante în oraş. În anul 2008 restaurantul s-a redeschis după ce a fost renovat, iar acum arată destul de bine. Clădirea are o vechime de aproape un secol, iar după renovare s-au menţinut, atât la interior cât şi la exterior, decoraţiunile originale care datează din secolul al XIX-lea.
Restaurantul Casa Vâlceană se află pe strada Carol I (fosta Argeş) la nr. 8, în zona centrală a municipiului Rm. Vâlcea (lângă tribunal). Pentru cei care doresc să ajungă cu maşina, coordonatele GPS ale locaţiei sunt următoarele: N – 45.104003 şi E – 24.362061.
Parcarea restaurantului este destul de mică dar în zonă sunt mai multe locuri unde puteţi parca maşina.
Interiorul restaurantului este împărţit în 6 saloane, de diferite dimensiuni (locuri) în funcţie de necesitatea celui care doreşte rezervarea unui salon. Saloanele sunt decorate cu bun gust şi asigură intimitatea celor din interior. Pe lângă aceste saloane restaurantul are şi o terasă destul de mare, înconjurată cu flori. La subsolul clădirii se află o cramă despre care nu ştiu să vă zic nimic pentru că nu i-am trecut niciodată pragul.
Unul dintre aceste saloane l-am rezervat şi noi. Salonul are o capacitate de aproximativ 20 de persoane. Pereţi salonului sunt tapetaţi cu un tapet gri iar mesele au „ îmbracate” asortat cu tapetul. Pe pereţi se află tablouri în care sunt redate imagini cu oraşul iubirii şi a luminii, Parisul. Pe lângă decoraţiunile de pe tavan care respectă arhitectura secolului XIX, în salon, ca de altfel în toate saloanele, s-au menţinut sobele de teracotă originale (care nu mai sunt folosite, sunt doar de decor, încălzirea iarna se face cu ajutorul caloriferelor) care dau un aspect şi mai plăcut încăperii.
Meniul restaurantului este variat, servinindu-se meniuri din bucătăria românească tradiţională cât şi din cea internaţională. În meniu se găsesc ciorbe, platouri reci, preparate din peşte, porc, vită, pasăre, salate, piza, paste etc. În privinţa băuturilor şi acestea acoperă o gamă largă începând cu bere, vinuri din diferite podgorii şi închiend cu băuturile spirtoase, nu i-am uitat nici pe cei care nu consumă alcool, pentru ei pe lângă sucuri se prepară şi limonadă cu miere de albine.
Noi fiind mai multe persoane s-a comandat mai multe feluri, vită, porc, piza, legume coapte etc. Au avut la garnituri castraveţi muraţi în saramură (majoritatea restaurantelor au acest produs doar la oţet). Toată lumea a fost mulţumită de produsele consumate. Servirea a fost prontă. Foarte delicioasă o fost o porţie de muşchi de vită pe piatră încinsă, care sfârâia încă în timp ce îl tăiai. Cei care au comandat piza au fost mulţumiţi, . Legumele coapte la grătar au fost delicioase. Eu nu am trădat cea mai bună legumă, adică ceafa de porc. Încă un lucru care ne-a plăcut a fost că în loc de pâine am fost derviţi cu lipie cu caşcaval, foarte bună. =))
Servirea a fost promtă, o chelneriţă a stat la dispoziţia noastră şi era atentă să nu ne lipsească nimic, iar când aveam nevoie aducea imediat.
Restaurantul are şi o orchestră care încântă oaspeţii în fiecare seară având un repertoriu diversificat. Prin cântecele cântate orchestra a reuşit să scoată de prin toate saloanele persoane la dans (joc), cea ce spune mult despre formaţie.
După ce am consumat mai multe licori bahice a venit vremea să le şi evacuam aşa că am vizitat şi “privata”. Baia este renovată complet. În primul rând era curat peste tot. Săpunul lichid era din abundenţă iar uscarea mâinilor se face cu aparatură modernă. Şi aici pe pereţi sunt tablouri cu imagini din diferite oraşe ale lumii.
A sosit şi momentul apariţiei tortului, pe el erau înfipte două lumânări, una cu cifra 4 iar cealaltă cu cifra 0, iar formaţia a venit în salonul nostru şi mi-a cântat La mulţi ani, împreună cu invitaţii. Emoţiile mele au fost mari, dar şi aşa am reuşit să suflu în cele două lumânări, apoi am trecut la degustarea tortului care a fost delicios, iar şampania a curs în pahare, apoi au fost înghiţite cu poftă de toţi meseni.
După ce s-au mai consumat băuturi mai mult sau mai puţin alcoolice pe la miezul nopţii a venit vremea să plecăm acasă, dar nu înainte de a veni şi nota de plată. Nu ştiu cât a fost nota de plată pentru că a făcut cinste soţia că doar îi întinereşte soţul. :)
Dăcă ajungeţi prin Rm. Vâlcea vă recomand acest restaurant care îmbină într-un mod plăcut vechiul cu modernul.
Trimis de zlatna in 10.04.17 17:21:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA.
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@zlatna: La mulți ani, Adrian!
Cadou, primul vot! Tare frumos p-acolo, iar tortul...
@zlatna: La mulți ani, sănătate și numai împliniri! Și nu în ultimul rând, călătorii cât mai reușite și pe viitor! În ceea ce privește trebușoara asta referitoare la ”jumătatea vieții”, eu nu sunt de acord (pentru că nici eu nu sunt prea departe de acel prag )... Zic mai degrabă că ne apropiem de finalul primei treimi !
În rest, ce să mai spun?! Localul emană genul acela de eleganță veche care îmi place! Iar referitor la ”cea mai bună legumă”, chiar nu pot a te contrazice!
Toate cele bune!
@zlatna:
La multi ani frumosi si cu multe aniversari vesele!
La multi ani! Interesant articolul, buna recomandarea. Cum eu trec destul de des prin zona, poate fi o varianta de luat in seama. Toate cele bune!
@zlatna: La mulţi ani şi din partea mea şi felicitări pentru petrecerea reuşită!
@zlatna: La Multi Ani! Adrian, sa fii sanatos, sa ai parte de tot ce este bun si frumos in viata. Eu cand am schimbat prefixul (cel mai important din viata mea zic eu, adica urmatorul prefix pe care il vei schimba) am spus ca am ajuns la jumatatea varstei mele.
Sa te bucuri de fiecare zi si sa nu o lasi sa se iroseseasca si de asemenea sa fii inconjurat mereu de cei dragi.
Felicitari, votat cu mare drag.
@adrianbogdan: Pitic, a fost ziua lui Zlatna! Pupa-l sa-i treaca!
@Zoazore: da, dar sotia a platit, misto a fost ca nu i-a sus nici cat a costat toata distractia.
@zlatna: La mulţi ani!!! sănătoşi, voinici, voioşi, cu multe călătorii.
La început m-ai derutat un pic. Ai fost invitat la restaurant să fii sărbătorit. O vârstă rotundă, zici tu, şi mai ai 2-3 ani până la jumătatea vieţii
Păi să fii sănătos şi să ne scrii cum ai sărbătorit şi la jumătatea vieţii dar şi mai departe.
Să-ţi trăiască soţia.
Să vă iubiţi mult.
Toate cele bune.
Zlatna, îți doresc multă sănătate și mult noroc!
Mă bucur că ți-am putut oferi un micuț dar
La mulți ani tinere!
La multi ani ci sanatate, bucurii si vise implinite alaturi de cei dragi! Casa Valceana este restaurantul nostru preferat din Valcea!
La multi ani cu sanatate!!
Daca spuneai si ca ai rupt pingelele la dans...))).
Dragi prieteni vă mulţumesc pentru urările şi cuvintele frumoase pe care mi le-aţi adresat. Nu am mai primit atâtea urări din ani studenţiei (a cam trecut vremea) şi mă bucur când am prieteni aproape.
O mică precizare pentru colega @adrianbogdan, valabilă şi pentru ceilalţi, chiar dacă am făcut 40 de ani, nu-mi spuneţi dumneavostră, ci simplu Adi, Adrian sau zlatna.
Vă muţumesc încă odată.
@zlatna: Ha-ha, iote cine vorbește! Cât mi-a luat să te conving să-mi zici Zoazore? Zic tot eu: Ohoo, d dinainte de Cinciș, până cam acum, la Slănic!
Te pup de nu te vezi!
La Multi Ani, Adriane si sa-ți vezi visele implinite pe plaiuri oltenesti!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 [Restaurant Levant] Arome orientale în centrul Râmnicului — scris în 11.12.22 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Restaurant Queen] O regină a gustului în inima orașului — scris în 06.02.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Restaurant Hanul Haiducilor] Hanul Haiducilor - Râmnicu Vâlcea — scris în 11.09.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Taverna Zăvoi] Taverna Zavoi – sa impacam o masa si o plimbare — scris în 18.07.21 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant Hanul Haiducilor] Mancare romaneasca la Hanul Haiducilor — scris în 19.11.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Restaurant hotel Simfonia] Răsfăţ culinar pe acoperişul hotelului Simfonia — scris în 29.05.21 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 [Restaurant motel Casa Oltenească [Aldești]] Mâncare saraca — scris în 21.08.18 de veronica2000 din BAIA MARE - nu recomandă