GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul pensiunii Hans – bun de popas
Restaurantul se afla chiar pe DN7, pe partea dreapta cum vii dinspre Bucuresti, la distanta de 10 km de Ramnicu Valcea sau pe partea stanga cum vii dinspre acest oras, imediat ce lasi « Casa Olteneasca » pe partea dreapta (Sat Aldesti).
Pensiunea Hans este usor de remarcat prin faptul ca in fata parcarii se afla un mic parculet cu o fantana arteziana (nefunctionala cand am fost noi), cateva statuete reprezentand animale diverse, dar si diferite personaje, ca Stan si Bran sau Charlie Chaplin.
Parculetul poate fi o distractie pentru copii, in timp ce astepti masa, fiind in acelasi timp un loc de joaca cu tobogan, leagane si balansoare.
Restaurantul este cochet inauntru, acum fiind decorat cu motive de Halloween, respectiv cu tartacute, dar si cu corchine de struguri, multe plante, iar statuetele nu lipsesc nici in interior. Nu pot spune ca sunt adepta unui astfel de decor, adica cu statuete sau pitici de gradina, dar, ce-i drept, inveselesc atmosfera gri de pe sosea.
Daca proprietarii au reusit sa decoreze restaurantul asa cum cerea sarbatoarea care tocmai a trecut, presupun ca sunt atenti la detalii si decorul va fi schimbat pentru Craciun sau Paste.
Mesele sunt portocalii, cu picioare si scaune din aluminiu, iar cele de afara sunt din lemn vopsit in verde, ca de altfel si parterul pensiunii de care apartine restaurantul.
Pensiunea este destinata in special TIR-istilor (nu pare sa aiba totusi acest aspect si nici nu este aglomerata), existand sase camere ce costa 80 de ron/noapte, insa aici se organizeaza si nunti sau alte evenimente speciale.
Preturile la mancare sunt bunicele, tinand cont ca e vorba de un restaurant de doua stele, dar avand in vedere ca arata acceptabil ne-am decis sa ne oprim totusi aici.
Astfel, am comandat meniul zilei ce a costat 13 lei si era format dintr-o ciorba de fasole foarte bogata si piept de pui de curcan pane cu cartofi pai plus salata de varza si paine!
Fata a luat mamaliguta cu branza si smantana si cascaval pane, iar eu ceafa de porc cu cartofi taranesti si salata asortata de muraturi.
Domnisoara care ne-a servit a fost foarte amabila si draguta, iar atunci cand ne-a adus tacamurile am remarcat ca a pus pe masa doua randuri de furculite pentru fata mea, prin urmare a tinut cont ca avea doua portii de felul doi, ceea ce nu mi s-a parut un amanunt deloc de neglijat pentru un restaurant de doua stele, unde in ziua de azi nu toti ospatarii au cursuri de specialitate si cei care ne servesc habar nu au cum sa o faca.
Mancarea a fost satioasa si buna, iar nota finala, la care s-a adaugat si o bere fara alcool, a fost de 54 de lei.
Toaleta restaurantului era curata, insa chiuveta la dame avea robinetul defect, in sensul ca nu se putea folosi.
Intrucat am mancat bine si ieftin recomand acest restaurant pentru potolirea foamei acelora pentru care Ramnicu Valcea reprezinta jumatatea drumului dinspre orice zona a Olteniei spre Bucuresti sau viceversa.
Trimis de magdalena in 06.11.10 07:50:28
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pai in esenta asta e rolul unui restaurant-potolirea foamei.
Mai rar merge omul normal in zilele grele sa se rasfete la localuri.
Primul vot,sa fie cu noroc!
Daca se mananca si bine si ieftin merita retinut acest restaurant. Merci de pont!
mutat la noua sectiune creata, "De luat masa in zona Ramnicu Valcea"
aproape de fiecare data am remarcat ca acolo unde trag tir-istii se mananca bine si destul de ieftin, stiu ei ce stiu si noi am ales de multe ori asemenea locuri datorita lor.
Webm, as dori acest fond muzical: http://www.trilulilu.ro/Seherezada/59b9bc3dd8e5b7
Multumesc!
cum si eu merg relativ des la Rm. Valcea, unde am rude, ma bucur ca ai descris acest loc de popas, poate folositor in viitor! felicitari!
Aşa cum am mai spus-o, pe unde mănâncă şoferii, se mănâncă bine şi ieftin. Şi eu am luat ieri, un prânz în Oradea (eram cam de multişor la muncă), la meniul zilei, în Restaurantul Taverna, la 12.90 lei RON.
Ofertele astea-s ok. , atunci când chiar trebuie să mănânci ceva în oraş.
Bun restaurant, de ţinut minte.
intersant popas, pe partea cealalta de sosea este alt popas sper sa nu ma însele memoria!
Bine de stiut amanunte despre aceste locuri, mai ales cand esti a drum lung si ti-e foame, nu prea stii pe care sa le alegi.
de fapt, acesta este al doilea popas.
primul a fost facut la iesirea din Rm. Valcea, langa muzeul satului.
acolo nu aveau acces decat tir-urile. nu puteai intra cu masina si nici ca turist, dar se manca bine.
pensiunile poarta numele celui care le-a facut, adica Hans, un sofer de tir neamt care s-a indragostit de o romanca din Rm. Valcea, Elena. la inceput a fost o fundatie, dupa care au aparut si afacerile.
Acum, Elena are grija de afacare, probabil cu fiica sa.
pentru ca cea de-a doua pensiune este chiar la drum, accesul este permis si turistilor.
Interesant cosminp! Chiar ma intrebam de ce se cheama asa... Mi-a fost jena sa intreb. Era o doamna blonda acolo, cam intre doua varste si i se spunea "sefa", dansa o fi "Elena"? ...
Elena cred ca are acum cam 45-50 ani, daca nu gresesc.
cat priveste culoarea parului, este mult prea greu sa-ti spun ce culoare a avut ieri sau are azi.
Fratilor cred ca am mancat cel mai bun ciolan cu fasole decand ma stiu eu.
Data viitoare incerc gulasul care arata bestial in imaginile din reclame.
A pus doamna Hans niste poze frate de-ti vine sa sari din masina sa te pui la masa.
Sa aveti pofta cei care trageti la Hans!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 [Restaurant Hanul Haiducilor] Din nou la Hanul Haiducilor - Râmnicu Vâlcea — scris în 05.12.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Levant] Arome orientale în centrul Râmnicului — scris în 11.12.22 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Restaurant Queen] O regină a gustului în inima orașului — scris în 06.02.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Restaurant Hanul Haiducilor] Hanul Haiducilor - Râmnicu Vâlcea — scris în 11.09.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Taverna Zăvoi] Taverna Zavoi – sa impacam o masa si o plimbare — scris în 18.07.21 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant Hanul Haiducilor] Mancare romaneasca la Hanul Haiducilor — scris în 19.11.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Restaurant hotel Simfonia] Răsfăţ culinar pe acoperişul hotelului Simfonia — scris în 29.05.21 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ