EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Taverna Andreas, pe nisipul din Agia Triada
Agia Triada, la o aruncătură de băț de Salonic. Un apendice al orașului, o suburbie.
Micuța localitate deține o plajă lungă, nu foarte îngustă, acoperită cu nisip, cu intrare lină în mare.
Taverna Andreas este vis-a-vis de Cabo Verde Hotel, are o terasă mare, o parte este pe faleza stațiunii și o alta pe nisipul mării Egee.
A fost alegerea noastră cea mai bună, făceam plajă la Cabo Verde și mâncam la Andreas, la 15 pași distanță de șezlong, pe nisipul fierbinte.
Meniul nu era sofisticat, aveau destul de multe preparate, pentru toate gusturile. Prețurile erau excelente, am fost foarte mulțumită.
La primul contact, primul prânz, am comandat calamari prăjiți, cartofi pai, buiurdi, dovlecei rumeniți în tigaie, o sticlă cu bere și două cafeluțe. Nota de plată a fost de 25 euro. Calamarii erau excelenți, ușor crocanți, i-am stropit cu lămâie și i-am devorat împreună cu domnul soț. Porțiile erau uriașe, nu am putut termina tot din farfurii. Și dovleceii pane au fost excelenți, îmi plouă-n gură doar când îmi amintesc.
La un alt prânz mi-am comandat scoici în sos de vin alb, o cafeluță și o bere, C și-a luat cărniță și cartofi franțuzești, foarte bune au fost toate preparatele. Cost: 29 euro. Din partea casei am primit pepene, au fost foarte drăguți.
Mobilierul de pe plajă era din plastic, cel de pe faleză era din lemn.
Toaletele erau foarte curate, aveau consumabile, interiorul tavernei era drăguț, barul foarte bine aprovizionat din ceea ce am putut zări în drum spre toaletă.
Personalul era format din tineri, foarte ospitalieri, bucuroși de oaspeți cu toate că sunt foarte solicitați, nu duc lipsă de clienți.
Cu picioarele în nisip, la trei pași de mareea Egee, Andreas a fost o surpriză plăcută, ne-a întâmpinat de fiecare dată cu mâncărică bună și cu prețuri omenești.
De altfel în toată zona sunt prețuri de bun simț iar oamenii locului sunt tare drăguți cu toate că această suburbie este modestă ca aspect, culoare și arhitectură. E doar pentru iubitorii de plajă, mare și costuri mici.
Am să menționez aici (n-am timp să scriu separat pentru fiecare tavernă deși merită) că am mâncat și la alte două taverne, una simplă și alta mai elegantă, tot pe faleză, o să atașez poze.
La cea modestă am mâncat cei mai buni dovlecei perpeliți la grătar din toată viața mea de băbuță pitică (aveau o crustă aurie, erau de fapt chipsuri din dovlecei, erau crocanți și semănau cu aripile unui fluture), o brânzică foarte bună pregătiră la cuptor, avea un conținut cremos și pufos care se întindea atât cât trebuie, C. a halimosit cărniță (era suculentă și rumenă) și cartofi, am băut câte un pahar cu vin, o apă și un suc, și-am achitat 26 euro.
La taverna elegantă, așezată pe nisip, la ceas de seară am mâncat icre, buiurgi și brânzică pane, am băut câte un pahar cu vin, o apă și-un cola, atmosfera era relaxantă, am primit și prăjiturici din partea grecilor, am achitat 26 euro.
În Agia Triada sunt o mulțime de vile, cam înghesuite, ca și construcții seamănă cu cele din Paralia Katerini, ca să vă faceți o idee. Dar e parcă mai aerisit. Sunt și câteva hoteluri, pe faleză. Cazările au prețuri bune, magazinele și tavernele sunt suficient de multe pentru piticania asta de stațiune. Toate, dar absolut toate au prețuri excelente, am fost și la un seaside bar din zonă, un bar catalogat la 5 stele și pentru tot ceea ce am consumat pe plajă am achitat mai puțin de 30 euro, am să vă povestesc separat pentru a face reclamă acelui loc.
Am mâncat seara în locuri mai scumpe, pe faleză, și tot sub 30 euro am achitat. E drept că noi nu prea consumăm alcool dar totuși am termen de comparație cu alte locuri din Grecia continentală, nu pun în discuție Grecia insulară.
Da, recomand cu inima deschisă taverna Andreas, Agia Triada, dacă nu sunteți fițoși sigur veți fi încântați să aveți marea la picioare în timp ce priviți cum soarele fuge la culcare, în timp ce savurați bucate bine preparate de oamenii locului.
De fapt, eu recomand Agia Triada cu tot ceea ce implică ea.
Alegeri savuroase vă doresc!
despre SERVICII
În toată Agia Triada sunt prețuri simpatice și oameni deloc hrăpăreți.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Nu-s exagerat de multe taverne dar toate sunt drăguțe, au preparate bune și gustoase
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Pe malul mării sunt marea majoritate a tavernelor, au mese așezate pe nisip dar și pe faleză.
Trimis de krisstinna in 04.02.22 14:13:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Perea / Ag Triada?, PERAIA (PEREA)" (nou-creată pe sait)
@krisstinna: Arată tare bine totul! Chiar mă gândeam la calamarii serviți și la dovleceii aurii, cât de buni trebuie să fi fost! Mâncare gustoasă, prețuri mici... Să vă fie de bine!
@krisstinna: Si la cat de ieftina este mancarica, sigur e si proaspata, ca vine destula lume. Am vazut eu in poze!
Cafeluta din P10 e mai degraba mirata de preturi, dar e simpatica! Ce e in P13? Cirba sau mousaka?
Daca dl C. e fericit, toata lumea e fericita! Sa va fie de bine!
@Zoazore:
Scuze pentru răspunsul întârziat, am fost in vacanță la “moșie” , așa îmi petrec eu timpul liber, cu munca agricolă, cu sapa, cu buruienile, vremurile s-au schimbat pentru mine, nu mai am timp pentru alte călătorii sau alte plăceri
In poza cu pricina e bugiurdi, o mâncarică greceasca, din brânzica și roșii, pe placul domnului.
Cafeluța zămbareață a fost delicioasa, tot a soțului.
La cât de obosita și neplimbata sunt acum, crede-mă că aș pleca in Agia Triada și mâine, m-aș relaxa acolo o lună, pe bani puțini, aș mai uita de griji, de munca la câmp și multe alte probleme
Mulțumesc de vizita și ecou, te imbratisez cu drag
@krisstinna: Eu-s neplimbata de doi ani si nici anul asta nu se intrevede o iesire din Braila. Ca din casa ies. Merg la piata.
Din aprilie se aude ca voi incepe naveta Braila-Buzau. 2 ore/ sens. Zilnic.
Si eu as pleca sa uit de toate, dar, din pacate, nu e posibil. Asa ca "ma plimb" cu voi, cu gandul si in vis.
Sper sa se schimbe si pentru mine vreodata norocul si sa ma pot duce macar pana la Galati in vizita. Macar. Ca la Buzau stau inchisa in birou 8 ore.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 [Makis Fresh Fish [Paralia Epanomis]] Un prânz rapid și gustos — scris în 27.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Ador mâncarea grecească! Cu serviciile la localuri am eu o problemă... — scris în 28.07.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Beach Bar Almiriki [Neoi Epivates]] Un beach bar excelent, cu mâncare bună și prețuri simpatice — scris în 25.11.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ