ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
APR-2012
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Paprika Csarda [Hegyeshalom] - Un festin culinar!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Hmmm... alt review despre mâncare/restaurante. Ce-o crede lumea despre mine?

Noroc că, pot da vina pe 2 colege @TEOANCA şi @station5, care au cerut acest review. Aşa că…acest review este cum s-ar spune…special request:))

Cum se ajunge acolo:

După cum vă spuneam, plecaţi fiind de la Outletul din Parndorf, la 33 de km. depărtare, se află o oază de delectare a tuturor papilelor gustative (asta dacă nu ai cumva neinspiraţia de a abuza de pasta cu ardei iute - aflată la discreţie în restaurant), cunoscută de toţi românii ce au tranzitat Ungaria în drum spre vestul continentului, unde am oprit şi noi pentru a mânca.

Şi asta, pentru că, imediat înainte de punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria şi Austria (impropriu denumit aşa, deoarece azi, acesta este doar o urmă a terorii şi umilinţelor la care mulţi români au fost supuşi acolo, când au fost nevoiţi să se întoarcă din drumul lor spre vest, după cum, de multe ori în mod discreţionar, le dictau poliţiştii de frontieră austrieci, vajnici apărători ai spaţiunlui Schenghen, la acea dată), răsare mândru Paprika Csarda (în traducere liberă Hanul Paprika).

Dar, eu n-am să vă vorbesc despre partea de cazare a hanului, pentru asta există destule review-uri pe sait, la rubrica dedicată de aici. Eu n-am rămas acolo peste noapte, aşa că am să vă vorbesc strict despre restaurant.

Azi, mi se pare incredibil cum, de câte ori am trecut pe lângă această locaţie, n-am reuşit să mă abat din drum şi să încerc bucatele de acolo, mai ales că aveam de pe la prieteni doar referinţe pozitive.

Accesul este extrem de facil, gps-ul cu iGO8, dotat cu ultimele hărţi, o să vă ducă direct în curtea hanului, unde, fără nici o problemă o să puteţi găsi lor de parcare.

Generalităţi despre restaurant:

Încă din parcare am ochit terasa, deoarece era destul de plăcut afară, dar pentru a ajunge acolo, am fost nevoiţi să intrăm totuşi în restaurant.

Dar, aşa măcar, am putut admira mulţimea de diplome pe care le deţine restaurantul, înşirate pe pereţii de la intrare (eu le estimez ca fiind de ordinul sutelor) şi am putut da o tură prin restaurant spre a ne face o impresie şi asupra părţii închise a acestuia, în perspectiva unor viitoare vizite pe vreme nefavorabilă.

La interior, sunt o mulţime de saloane şi salonaşe la demisol, precum şi o sală mare la parter, capacitatea restaurantului fiind de 400 locuri (potrivit saitului oficial, iar eu nu mă îndoiesc câtuşi de puţin că-i aşa).

Interiorul restaurantului încearcă să evoce un stil rustic maghiar, peste tot din tavanul din lemn atârnând funii de ceapă şi usturoi, blide ceramice şi alte oale şi oliţe din lut, întregul restaurant fiind lambrisat cu lemn, iar mobilierul, unul din lemn masiv. Pe terasă, în schimb, mobilierul este unul clasic pentru o terasă, din metal cromat şi plastic, nimic spectaculos.

La ora la care am ajuns noi (în jur de 13.30 - ora Ungariei), restaurantul nu era extrem de aglomerat, la interior fiind ocupate 4-5 mese, iar pe terasă, doar două.

Am fost preluaţi imediat de ospătar, care atunci când l-am întrebat dacă ştie româneşte, ne-a arătat faptul că, pe lista de meniu, toate preparatele sunt prezentate şi-n limba noastră (nu că am fi avut vreo problemă, de bine de rău ştiu deja şi eu câteva cuvinte, în limba vecinilor mei de la apus, iar companionii mei vorbesc chiar fluent maghiara), astfel că m-am cufundat în studierea listei (ştiut fiind de cei mai mulţi dintre cititorii mei, că mie-mi place să comand tot soiul de specialităţi, pe unde merg să iau masa - pe principiul - ceafă la grătar îmi fac şi acasă :)))

Primul lucru ce mi-a sărit în ochi pe prima pagină a listei de meniu a fost următorul anunţ:

Convertirea în euro a preţurilor de pe meniu, exprimate în forinţi se face la cursul de schimb de zi. Cursul de schimb valutar al zilei este afişat pe panourile informative.

Panourile informative se găsesc într-adevăr în restaurant, eu am văzut unul pe care era înscris cursul de 286 HUF/1 Euro - curs pe care l-am regăsit mai apoi şi în chitanţa noastră.

Dar, am să încerc să vă "traduc" anunţul de mai sus, aşa cum l-am aflat noi de la faţa locului.

Plata se poate face şi cu card, când, socotelile-s mai uşoare. Noi însă, rămânând cu ceva euroi, după experienţa nefericită de la Parndorf, voiam musai să plătim în euro. Ospătarul ne-a explicat că, nu se poate face fele-fele (adică şi forinţi şi euro) şi că plăţile în euro trebuie făcute în bancnote, el neavând voie să accepte monede.

Aşa o fi, sau a fost doar o păcăleală de-a lui pentru a rotunji (în sus, cum altfel) nota de plată?

Despre mâncare:

Eu şi un alt coleg, am comandat o supă din carne de viţel cu tăiţei şi... coadă de viţel, ce ne-a fost adusă extreme de rapid, într-o oală ce avea măcar 1 litru de ciorbă (dacă ştiam câtă-i, sigur nu mai luam şi felul 2), din care cu mic polonic pe care l-am primit împreună cu tacâmurile, am umplut de 3 ori farfuria. De asemenea, am primit şi o bucată generoasă dintr-o coadă de viţel fiartă-n supă (circa 15 cm. – vezi foto). Cert este că, atât supa, cât şi cărniţa de viţel de pe coadă a fost extrem de gustoasă.

Ceilalţi 2 colegi au luat o ciorbă de peşte şi respectiv un bograch (servite în mici ceaune de inox), despre care am auzit doar cuvinte de laudă.

Iar eu, după cum spuneam, am luat şi un fel 2 (mare greşeală), respectiv un ciolan la cuptor pe un pat de paste de casă, cu sos cu ciuperci. Nu pot să vă spun cât de bine arăta (o să vedeţi în foto), mirosea şi cât de gustos a fost, mai ales asezonat cu pastă de paprika iute. Din păcate, nu am reuşit să mănânc decât jumătate, fiind nevoit să cer ajutorul colegilor. Aşa măcar, n-am fost nevoiţi să-l returnam doar pe jumătate devorat.

Acest fel mi-a fost servit într-o mică cratiţă emailată, în care probabil că a şi fost gătit la cuptor.

De băut am băut (unii) bere nefiltrată (deh, ne-am învăţat cu ea la Viena), alţii pepsi şi vreo 3 cafele.

Preţ total 39 Euro. Nu mult, nu puţin, dar pe deplin meritat, pentru festinul culinar pe care l-am avut. Sunt convins că, orice ai alege, din generoasa listă de meniu, ai să ai multe, multe surprize plăcute.

Concluzii:

Un loc pe care-l recomad din tot sufletul, pentru că AmFostAcolo şi am să mai merg de câte ori voi avea prilejul, cu o poziţionare extrem de facil de atins, servicii bune şi mâncare de nota 10.

Coordonatele GPS ale restaurantului/hanului sunt: N 47.926700 x E 17.11455, pagina web oficială, în limba română este: www.paprika-csarda-hotel.hu, iar adresa exactă este loc. Hegyeshalom, str. Miklóshalmi, nr. 1, Ungaria.

Programul restaurantului este zilnic de la 07.00 la 24.00.


[fb]
---
Trimis de creivean in 28.04.12 11:11:21
Validat / Publicat: 28.04.12 12:12:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6093 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Paprika Csarda [Hegyeshalom] - panou pe autostrada, care ne anunta ca ne apropiem de destinatie.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34399 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

station5*
[28.04.12 16:11:29]
»

Yes-Yes-Yes! Saaaaarumaaanaaa Dl. (cu D mare!!) Creivean!

na, acuma imi pot vedea si eu de treburi, m-am linistit!

dragi cititori, tocmai a fost scris un articol despre un restaurant care ptr clujeni are coordonatele mai cunoscute decat primaria din cluj! vorba unui coleg: "la Paprika Csarda masina merge singura, ca si vacile cand se intorc seara acasa" (scuze ptr comparatie ...)

Multumiiiiiim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[28.04.12 17:14:08]
»

Melodia propusa se poate sterge/schimba!

amero
[28.04.12 18:33:59]
»

draga creivean, asa ma roade o "invidie"... pe voi ardelenii...

sunteti aproape de vestul (nu salbatic, ci din potriva...)

m-ai lovit rau de tot... voi suspina in tacere gandindu-ma la oala generoasa cu supa din carne de vitel, cu taitei, la ciolan...

te rog sa mai comiti... si alte "tradari" de acest fel.

TEOANCA
[29.04.12 09:06:41]
»

Am venit, am venit.

Coada de vitel? Pe asta n-am vazut-o si nici patul de paste de casa cu sos de ciuperci. Si cate altele inca n-am vazut. Concluzia? Trebuie sa ma intorc!

Multumesc pentru poveste dar mai ales pentru poze.

Iar pentru cei care crezi ca au ceva de carcotit despre noi ca mai scriem cand si cand cate un review despre restaurante si mancare minunata spunem asa:

"daaaaaaaaaa, ne place sa mancam! Noi recunoastem. "

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Diaura*
[30.04.12 16:33:51]
»

La asa preturi ma intreb daca vestitele bucatarese din Ardeal, mai merita sa munceasca. Aflu ca masinile " stiu singure drumul", calculez ca de 10 Euro capeti 3-4 portii de ciorba + un mare ciolan...

Concluzie; macar o data pe saptamana voi, fericitilor, va puteti duce cu cateva casolete sau borcane marisoare, luati ciorbite si alte mancaruri la pachet si ati scapat de grija. (Cam asa am facut eu cam 2-3 ani la rand; cumparam de la un restaurant ciorba de burata si ma laudam in fata alor mei; pana i-am dus la restaurantul cu pricina si ospatarul in loc sa ne aduca meniul, mi-a cerut casoleta).

motaneata
[30.04.12 23:11:40]
»

Confirm cele spuse de colegul @creivean: papa bun la Paprika Csarda, garantat! Oprim intotdeauna cand avem drum pe-acolo si mereu am fost foarte multumiti. La sfarsit o bere merge trasnet, cu orice risc

O completare: exista un colt pentru salate, chiar in fata bucatariei (in capatul holului restaurantului, dupa ce ai urcat treptele). Salatele sunt gratuite pentru cei care comanda felul doi, alegi ce crezi ca ti se potriveste (autoservire). Mai exista o vitrina cu prajituri, acestea arata incredibil, dar cine mai poate sa incerce asa ceva dupa un festin unguresc?

Comportamentul chelnerilor: ireprosabil. Romanii sunt bine primiti aici (de altfel, cred ca aproape jumatate dintre clientii restaurantului sunt romani in tranzit).

Si cazarea este foarte buna, mai ales la Paprika Hotel (hotelul nou). Mai exista Paprika Csarda Hotel si Paprika Tranzit Hotel. In mai se deschide inca un hotel: Paprika West Hotel. Se poate face rezervare prin telefon, fara plata anticipata sau card garantie. Mai multe detalii despre restaurant, dar si despre cazare, gasiti aici: paprika-csarda-hotel.hu/? ... =ro&page=csarda

station5*
[30.04.12 23:46:47]
»

@Diaura:

m-a amuzat tare experienta ta cu ciorba de burta!!! draga mea, in cazul meu este totul mai simplu: nimeni din lumea asta nu ar putea crede vreodata ca eu singura am gatit ciorba de burta; pe mine nu m-ar intreba "daca" am cumparat-o de undeva, ci "de unde" am cumparat-o! "

noroc cu reviews-urile de pe afa despre restaurante ca am mai diversificat mancarea acasa

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
creiveanAUTOR REVIEW
[01.05.12 11:13:02]
»

@station5

Saru'mana pentru "D' mare atribuit Trebuie să-ţi/vă spun un secret. De multe ori când cineva mi se aresează cu dl. Creivean, le spun că-n buletin nu scrie domn, scrie doar Creivean. Iar dacă-s (sau nu) domn, asta numai viaţa o poate stabili, drept fiind că (încă) mai am timp să dovedesc asta

A, primăria Clujului, io' un' o ştiu foarte bine, în perioada liceului am stat vreo 2 ani în gazdă, lângă, în P-ţa Păcii.

@webmaster13

Nu ştiu unde le găseşti, da' le nimereşti de fiecare dată!!! Mulţumesc!

@amero

La cât de gurmand sunt (chiar dacă am pierdut vreo 25 kg., în ultimul an), de câte ori am să dau peste un astfel de loc ce merită pomenit, am să o fac. Mulţumesc şi ţie pentru aprecieri.

@TEOANCA

Anca, mă bucur că ţi-am readus în minte un loc de unde ai amintiri plăcute.

Şi... în viaţă sunt 2 tipuri de oameni: unii care o fac (toţi), iar alţii care şi recunosc că o fac (foarte puţini) !!! Asta-i universal valabil!!!

@Diaura

Excelent. Mi-a plăcut, mulţumesc. Trebuie să am grijă şi eu pe unde mai merg cu familia de acu-nainte

@motaneata

Pe partea de cazare, nu mă pot pronunţa, da-i bine că ea există şi că-i ok.

În restaurant, după ce urci scările spre bucătărie, am văzut şi eu vitrina cu produse de cofetărie, da nu i-am dat mare importanţă, ştiam că urmează un festin de bere nefiltrată, care nu prea merge cu găluştele şomloi

Bufetul de salate nu l-am văzut, dar neştiind că el există, nu l-am căutat. Poate data viitoare.

@All

Mulţumesc pentru că aţi citit şi apreciat această scriere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
TEOANCA
[01.05.12 11:37:52]
»

Mi-am amintit citind ce a scris @motaneata despre comportamentul chelnerilor de la Paprika.

Eram un grup de 6 persoane, am avut noroc de drum liber si am ajuns cam devreme la Paprika. Bineinteles ca ne-am asezat la masa si am comandat toate nebuniile, fiecare alt fel de mancare, am gustat din toate, am baut diverse si am stat la povesti cateva ore bune.

Ne-a servit un chelner mai in varsta pe care recunosc ca l-am cam ametit cu toate intrebarile noastre din dorinta de a afla ce contine si cum este preparat fiecare fel de mancare.

Am primit nota de plata, am platit si am plecat la plimbare un pic si apoi in camere. Eram obositi si "obositi" , nu am stat sa verificam nota de plata.

A doua zi dimineata devreme cand ne-am trezit sa ducem bagajele la masina ca apoi sa intram la micul dejun, la receptie ne astepta chelnerul nostru (de unde o fi stiut unde stam ma intreb si acum...). Impreuna cu receptionera care vorbea engleza ne-au rugat cerandu-si scuze sa verificam impreuna nota de plata cu care venise si sa o aducem si pe a noastra (nu o mai aveam).

Era tare necajit si ingrijorat ca gresise nota uitand sa puna vreo trei feluri de mancare care costau destul de mult si adaugand niste bauturi care nu erau ale noastre.

M-a impresionat atitudinea lui. Ne-a spus ca va trebui sa plateasca el diferenta, ca este numai greseala lui si doar daca vrem si avem timp sa incercam sa ne amintim impreuna si sa refacem socoteala.

Bineinteles ca am refacut nota de plata si am achitat diferenta.

Ei bine, ne-a multumit de nenumarate ori dar ce m-a surprins cel mai tare a fost ca urmatoarea data cand am ajuns acolo, la mai bine de un an... ne-a recunoscut si ne-a multumit din nou venind special la masa noastra sa ne serveasca.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[08.06.19 12:18:09]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în zona Hegyeshalom» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: de refolosit]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, Diaura*, motaneata, station5*, TEOANCA
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Hegyeshalom:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048499822616577 sec
    ecranul dvs: 1 x 1