ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
LUNA
MAR-2019
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Noi doi şi... Melba

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum am menţionat şi în review-ul referitor la pensiunea Dunavis, întâlnirea de la Băile Herculane ne-a determinat să plecăm de-acasă cu o zi mai devreme, pentru a revedea frumuseţile Clisurii Dunării, dar şi pentru a încerca savoarea mâncărurilor tradiţionale din zona respectivă. Buuuuun!

Lăsat bagajul în cameră, făcut fotografii cu pensiunea, cam o oră şi ceva de odihnă pentru jumătatea mea, apoi plimbăreală până seara! Am plecat din Orşova croiţi să revedem Eşelniţa şi Dubova, dar şi să mâncăm pe undeva. Despre obiectivele de aici nu are rost să mai povestesc, sunt de o frumuseţe aparte, pentru noi fiind un avantaj faptul că ne-am putut plimba liniştiţi, am văzut ce era de văzut pe îndelete, în tihnă, încă nu s-a deschis sezonul pe Clisură. Ne-am bucurat ochii şi sufletele cu minunatele peisaje, dar foamea ne-a reamintit că trebuie să oprim undeva pentru a o linişti.

După îndelungi căutări, ne-am reamintit vorba unui personaj politic al zilelor noastre: ghinion! În martie, prin Eşelniţa şi Dubova ai impresia că totul este amorţit, în hibernare, ca urşii! :)

Multe pensiuni sunt închise, la unele se efectuau lucrări de modernizare, multe restaurante închise, deja ne gândeam să ne întoarcem la Orşova şi să mâncăm la un restaurant din oraş. Am făcut o ultimă încercare, la pensiunea Melba din Dubova, şi... bingo! Ni s-a spus că putem lua masa la ei fără probleme, aşa că ne-am aşezat bucuroşi la o masă din restaurant, un ospătar aducându-ne imediat meniurile.

Dacă tot te afli pe malul Dunării, e păcat să nu încerci preparatele din peşte, la fel am făcut şi noi, solicitând două ciorbe de peşte, o saramură de crap şi o saramură de şalău, ambele cu mămăliguţă, şi două limonade cu miere.

Ciorbele au fost aduse repede, înfometaţi fiind le-am devorat repede, au fost bune, nu ceva ieşit din cale-afară dar au mers. Pentru felul doi am aşteptat cam 35-40 de minute, dar când ne-au fost aduse cele două porţii de saramura, aproape identice ca mod de prezentare, vorba unui prieten, erau ,,arzânte'', a trebuit să mai aşteptăm alte 20 de minute să putem mânca. Eu am ales saramura de crap, iar Ninoaşca mea a preferat saramura de şalău. De gustul acestora nimic de reproşat, au fost bune, bine pregătite, dar peştele era prăjit în făină, având o crustă rumenă şi subţire, nu a fost gras.

Un coleg de pe AFA a menţionat într-un articol despre pensiunea Melba că a mâncat o saramură cu peşte făcut pane, cum am avut şi noi, nu ştiu ce să zic, sunt multe reţete de saramură de peşte, depinde de zonă, de tradiţii, oricum nouă ne-a plăcut. Nota de plată - 109 lei, rotunjită cu bacşişul aferent la 120 lei.

Ce ar mai fi de menţionat? La restaurantul acestei pensiuni, pe lângă preparatele din peşte pot fi comandate şi specialităţi din carne de porc, vită sau pui, veţi vedea în fotografiile cu meniul, i-am întrebat dacă putem comanda orice din meniu, răspunsul fiind afirmativ, un aspect pozitiv pentru cei de la Melba. Preţurile, specifice Clisurii Dunării, că doar mănânci pe malul apei, îţi clăteşti ochii cu superbele peisaje, mai un vapor, mai o şalupă, mai o barjă, e altceva! :) În sezonul de vară, să iei masa la mesele de pe ponton sau de pe terasă înseamnă răsfăţ total, un adevărat privilegiu!

Concluziile? Să zicem că a fost bine, mâncare bună, servire rapidă, că doar noi eram pe-acolo, personalul amabil, per ansamblu am fost mulţumiţi, recomand restaurantul pensiunii Melba.

Vacanţe frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 21.03.19 18:11:19
Validat / Publicat: 21.03.19 20:30:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DUBOVA.

VIZUALIZĂRI: 9339 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Saramura de crap.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[21.03.19 21:48:56]
»

@Safta Radu: N-arată rău mâncarea! Ba chiar arată bine!

Și cum spuneai și tu, saramură cu peștele pane... Mă rog, așa o fi la ei pe Clisură, o fi vreo rțetă nouă...

Acum e și peisajul mai... gri, dar vara, când totul e verde, e o frumusețe pe-acolo!

Să vă fie de bine!

P. S. Tochitură n-aveau? Dar papanași? Întreb pentru un prieten!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[21.03.19 22:15:14]
»

@Zoazore: Zozo, tu chiar ai votat fotografiile ca primaru' ? N-ai văzut că aveau şi tochitură, cu mămăliguţă şi ou, şi papanaşi? Era păcat să mă aflu la câţiva metri de Dunăre şi să nu mănânc peşte, chiar dacă tochitura se află în top 5 mâncăruri preferate de mine. Sincer să fiu, am mâncat şi în alte locuri saramură cu peşte pane, probabil că pentru bucătari este mai uşor şi mai simplu acest mod de preparare, nu ştiu ce să zic. Iar cu peisajul, categoric că vara este ireal de frumos pe-acolo, eu am făcut 5 luni de armată la Dunăre, la Porţile de Fier II, am prins şi lunile de vară, ştiu cum e.

Mulţumesc pentru vizită şi pentru vot.

adrianbogdan
[21.03.19 22:15:55]
»

Subscriu, nu-i rau, merita atentia. Am vorbit un pic duminica dimineata despre Melba. Noi stim pensiunea si mancarea de ceva ani, recomand.

Zoazore
[21.03.19 22:18:39]
»

@Safta Radu: Răspuns: DA! Că nu pot citi fiecare rând din meniu și mi s-a părut că văd doar băutură! Chiar mă miram în gândul meu cum de-ai pozat tu doar băutura!

robert
[22.03.19 08:25:35]
»

@Safta Radu: să vă fie de bine! Chiar că n-am auzit vreodată de saramură pane! Dar dacă aș vedea sigur aș încerca, separat îmi plac ori fi bune si împreună!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[22.03.19 13:37:58]
»

@robert: Într-adevăr, rețeta de saramură de peste se prepara în alt mod, dar uite ca exista și varianta cu peste pane, și chiar a fost bună, mi-a plăcut, dacă vei avea ocazia s-o încerci, nu ezita. Mulțumesc de vizita și vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, robert, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Dubova?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060976028442383 sec
    ecranul dvs: 1 x 1