GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul hotelului Transilvania
Pentru întâlnirea AFA de anul acesta de la Alba Iulia am hotărât să alocăm 3 zile, să simțim cumva că am “amfostacolo”. Condiția era ca soțul meu să-și poată lua liber de la serviciu și să nu intervină nimic rău acasă. Așa că joi am ajuns la Alba Iulia și după ce ne-am cazat, am plecat să găsim și un loc unde să mâncăm, soțul meu nefiind adeptul opririlor pe traseu și servitul prânzului între două rotiri de volan, fără un “digestiv” cât mai natural, adică el preferă hrana sănătoasă pentru corp dar și pentru spirit, chiar dacă spiritul lui dominant, nevasta, bea doar apă sau limonadă cu mentă! Inițial a semnalizat spre o pizza cu vin roșu apoi a virat brusc spre o ciorbă acră și un felul doi mai deosebit. Ei, acum găsește locul într-un oraș aproape necunoscut. După două ture de zonă am constatat că aveam de ales doar între două, restaurantul hotelului Parc și cel al hotelului Transilvania. L-am ales pe al doilea considerând că la Parc tot vom mânca la petrecerea de sâmbătă.
Destul de călduț afară, la terasă erau două mese ocupate. Cum era deja trecut de ora 17 noi am ales să luăm masa în interiorul restaurantului. Gol, nici o masă ocupată, o muzică plăcută în surdină îți permitea să conversezi liniștit. O sală destul de măricică, simplu dar curat aranjată, cu canapele de-a lungul pereților interiori. Peretele din stânga intrării este ornat cu multe farfurii decorative de mai multe mărimi și culori, așezate în forma cetății Alba Carolina. Am ales să stăm pe un lateral, eu pe canapea și soțul pe scaun. Imediat ce ne-am făcut comozi, unul din chelneri ne-a adus meniurile. Destul de multe feluri, salate, aperitive reci și calde, ciorbe și supe, deserturi, toate la prețuri medii mai puțin friptura de vită argentiniană care era 79 lei așa că am ignorat-o. Restaurantul are specific mediteranean și internațional dar găsiți și destule preparate românești, gen ciorbică de fasole cu afumătură în pâinică sau o paprika.
Soțul a ales o ciorbă de burtă și un piept de curcan cu legume mediteraneene, plus murături de sezon, perfectă combinația cu legumele dar gusturile nu se discută. Acestea stropite cu un rom havana și ½ l vinul casei. Eu am ales ficăței de pui cu un sos de ceapă și piure de cartofi plus salată de varză murată, stropite și la mine cu un suc cappy nectar. Până să ne vină comanda, destul de repede, cam 20 minute, am mai aruncat ochiii pe pereții destul de puțin decorați și spre holul recepției pe care-l studiam prin ușa deschisă. Grupulețe mici tot veneau la cazare dar nu erau de-ai noștri, era prea devreme.
Ospătarul ne-a adus coșulețul cu pâine, salatele, băuturile într-un ritm calculat, ne-am amuzat puțin de pașii lui, apoi a venit mâncarea. Bună, mi-a plăcut foarte mult comanda mea, foarte gustoasă și destul de mare porția totuși, cu greu am dovedit tot din farfurie. Despre visații papanași nu s-a mai pus problema, ar fi fost prea mult. Ciorba de burtă a soțului a zis că foarte gustoasă, bine dreasă că n-a fost nevoie să-i mai pună el oțet și usturoi doar că bucățelele de burtă se rătăciseră ori nu doreau să se înghesuie în bol! Pieptul de curcan excelent, la fel legumele, asta pot spune sigur, am fost pur și simplu obligată să gust, cică să știu ce pierd. Într-adevăr foarte bune, dacă mai aveam ocazia ne întorceam acolo pentru încă o masă. Nici vinul casei n-a fost rău, chiar bunișor dar departe de ce aveam noi pentru seara degustărilor.
Plata noi am făcut-o cash, se putea și cu cardul. Pe bon a fost 113 lei.
Când ultimul strop de vin s-a curs - unde oare? - am lăsat bănuții pe masă, nimeni nu s-a grăbit să-i ia, ba ospătarul ne-a condus și la ieșire cu multă amabilitate, semn că ne-a văzut pe cameră ce i-am lăsat. Ne-a invitat să revenim, neuitând să spună că ei sunt cei mai buni din Alba. Așa o fi, nu pot să-l contrazic deocamdată.
Nouă ne-a plăcut mâncarea la restaurantul hotelului Transilvania și dacă vom reveni la Alba îi vom mai trece pragul căci preparatele au fost suficiente, foarte bine pregătite și frumos servite.
Restaurantul Transilvania este la parterul hotelului cu același nume, are pagină pe net unde joi am găsit întreaga listă de oferte, azi ioc să vă spun prețuri, probabil lista e în refacere. Este localizat în Piața Iuliu Maniu, aproape de Aleea Scriitorilor și este deschis între orele 7 - 23.
Ce m-a amuzat joi când i-am studiat pagina, acțiunea "VIP în orașul tău", atunci când pentru 24 de ore rolurile s-au schimbat, cei 30 de angajați ai hotelului și restaurantului au devenit clienți VIP iar întreaga conducere a trecut la munca de jos, cameristă, instalator, ospătar, bucătar, etc. Nu scrie nicăieri dacă muncitorii de ocazie au primit tip și mai ales cât!! Dar povestea o puteți citi pe pagina hotelului.
Acum, așa cum de multe ori repet când scriu despre cazări și restaurante, așa a fost când am fost noi, nu știu cum este în altă tură cu alt bucătar sau în alte sezoane.
Trimis de elviramvio in 22.03.18 14:10:02
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@elviramvio: heeei, noi am stat la acest hotel și pot spune că într-adevăr totul a fost foarte ok. Servirea, mâncarea, personalul auxiliar. Deci vorba lui nea' piutea "aprob pozitiv"
Frumos articolul, votat cu drag
@diana2015:
Mulțumesc Diana. Stiu că e bun, l-am pus cap lista pt curând. După seara degustărilor, unul, nu eu, n-a apreciat bine cat vin de crama țărănească intra într-o sticlă de 2 l așa că și-a propus o refacere a traseului... mai la primăvară ????
@elviramvio: Sigur am să-i trec pragul acestui restaurant, cu prima ocazie. N-am știut că are și terasă, dorea domnul ceva cu terasă pentru a mânca afară, n-am găsit, ne-am proțăpit la pizza dar nu mi-a părut rău, a fost pe gustul lui C
Am mâncat acum niște nuci, la prânz urzici , sunt sătulă
Nu-mi revin după iarna asta nesfârșită, trebuie să iau măsuri că acuș vine vara și e cu plajă, trebuie sa dispară colacii
Foarte frumos ai descris locul, m-au convins și pozele
@krisstinna:
Eu tocmai ronțăiam salam uscat secuiesc ????, cică nu îngrașă mai mult de 1/2 din greutatea actuală!
Iarna trece până la toamnă, stai liniștită. ????.
Daca ai fi scris articolul inainte de a ajunge si noi la Alba Iulia am fi stiut unde sa mancam. Am umblat, ne-am uitat in stanga, ne-am uitat in dreapta si am intrat la o mancatorie unde nu chiar ne-a placut, ce-i drept nici nu am prea platit, dar mi-ar fi mers mai bine ceva mai bunut si poate si un desert pe care tu l-ai ignorat.
E bine de retinut pentru viitor...
Sa spun sa va fie de bine masa e cam tarziu, dar nici nu strica. Deci, sa va fie de bine!
@DOINITA:
Asta e, mea culpa! Data viitoare așa voi face, dacă ajung iar cu o zi înainte!
Și noi am căutat ceva, am întrebat pe Ioana unde mâncăm o pizza bună dar domnul C2 (C1 este al Krisstinnei) s-a răzgândit și a vrut ciorbă, am tot învârtit zona și asta a fost. Sincer, a fost mâncare bună, noi nu mâncăm mult dar avem pretenții la gusturi, mai puțin la ornamente.
@elviramvio: Eeii, cât am așteptat eu prietenii cazați la Transilvania, m-am tot plimbat prin hol și-am citit meniul. Doar mâncasem și-ar fi mers un desert! A mers. Pentru 20 de lei am mâncat o prăjitură cu brânză, caramel și zmeură și-am băut un capuccino mai mult frișcă. Excelente! Și doar 18 lei. Am lăsat 20!
Și la Parc se mănâncă bine! Am și dovezi! vezi impresii
@Zoazore:
Desert n-am luat deși intenționasem - papanași - dar spațiul interior fiind limitat, doar am oftat. Am mâncat și la Parc vineri la prânz, unul din felurile alese și de tine. N-am dovada că am mâncat la Parc, trebuie să mă crezi pe cuvânt, n-am primit nimic la mână de la recepție pentru plată deși am semnat să-mi treacă costurile pe cameră.
@Zoazore:
probabil te injura si acum, precum grecul lui crismis
@nrs: Siiigur! Mai ales că erau FIX 27 de lei!
Păi tocmai d-aia!
@Zoazore:
Păi și eu de asta mi-am trecut consumația pe recepție, să plătesc totul cu cardul meu cel șmecher englezesc luat de curând. Dar când am văzut cum e cu recepția, m-am ferit, am plătit cash și gata.
@elviramvio:
”"VIP în orașul tău"
draguta actiune, dar si ceea ce am citit in articol si ecouri mi-a placut, asadar felicitari, votat cu mare drag.
@mishu:
Da, foarte inteligentă acțiunea șefilor, cu două tăiușuri însă spre angajați!
Imi povestise sotul meu despre acest restaurant, a avut ocazia sa locuiasca 5 zile la Hotel Transilvania intr-o delegatie de curand si a avut numai cuvinte de lauda. Pacat ca nu am venit si noi mai devreme ca imi propusesem sa incerc si eu preparatele restaurantului. Dar la fel ca tine, ma gandesc ca nu au intrat zilele in sac si sezonul este la inceput, asa ca cine stie...
@teona:
Nouă ne-a plăcut foarte mult și sper să se mențină așa.
Vacanțe frumoase!
@elviramvio: Si noua ne-a placut in mod deosebit acest hotel. De la bun inceput am remarcat holul larg, primitor, cu o iluminatie moderna, perdea de lumina la plafon, bufetul in hol, cu barul la vedere. Camerele curate, totul OK, am apreciat si liftul modern cu suprafete cromate tip oglinda peste tot.
Stim ca i-a placut si "bosului" mai mult ca celalalt, dar au fost alte motive...
Mai postez si eu cateva fotografii in legatura cu subiectul.
Sanatate!
@profesor73:
Asta e, când sunt mulți amatori de o întâlnire AFA e și bătaie de cap pentru a găsi cazarea potrivită. A fost bine și la Parc,
dacă s-ar da mâine iar adunarea tot acolo, ar fi o înghesuială pe cinste la înscrieri!
O seară bună!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 2 restaurante în cetatea Alba Carolina - unul de nota 10, altul de 8 — scris în 24.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Dante Cafe & Dine] Restaurant Dante Café & Dine – un loc placut — scris în 28.08.21 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Cofetării, patiserii, ceainării, gelaterii] Gelateria Lazăr, înghețată artizanală - Alba Iulia, lângă cetate — scris în 27.09.20 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa del Sole] Casa Del Sole — scris în 15.01.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Hotel Medieval] Hotel 5 stel, servire 1 stea — scris în 28.09.19 de catfantome din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Cafenea Restaurant Alloro] Restaurant Alloro — scris în 11.08.19 de dyna21 din BISTRITA [BN] - RECOMANDĂ
- May.2019 [Pizzeria Erol (Bd Transilvaniei 17)] Pizzeria-restaurant Erol – Alba Iulia — scris în 10.05.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ