GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Iar mi-am adus aminte de acea reclama cu Mr Bean si in general de toate reclamele care spun ca nu esti tu cand ti-e foame. De aceasta data am avut o foame de ostas stand alaturi atata timp langa armata de teracota al imparatului Qing.
Nu a fost un restaurant ales de mine sau de turistii cu care am fost, pur si simplu ghidul ne-a dus acolo (o fi avand si el ceva obligatii...) Dar pana la urma a fost tot ok, mi-am potolit foamea de ostas la preturi cat de cat bune. Alta observatie: cat am fost acolo nu prea am vazut chinezi stand la masa cred ca 98% au fost turisti (europeni-foarte multi din Germania, americani, si alte nationalitati ne-asiatici)
Restaurantul este foarte usor de gasit se afla pe aleea principala de promenada dupa iesirea din Muzeul Armata de teracota Qintang Ave Lintong, Restaurantul se afla intr-o cladire cu un singur etaj cu intrarea in mijloc atat la dreapta cat si la stanga se afla alte restaurante cu denumiri asemanatoare asa ca la dreapta si la stanga vedem intrarile la Shaanxi Local Snacks Restaurant si la Chongqing Sichuan Restaurant. Dupa intrare la parter se afla un magazin cu souveniruri iar locul de servit masa la etaj. Zona de etaj destinata servirea meselor este impartita in mai multe zone/separeuri, absolut toate mesele sint rotunde cu acel blat de sticla rotativ prezent in mai toate restaurantele din China. Acel blat de sticla rotativ are destinatia precisa ca fiecare ocupant al mesei rotunde sa aiba acces la felurile de mancare asezata pe acest suport. In cazul nostru de si fiecare turist a comandat meniul ales, am apucat sa gust si din mancarea vecinilor. Si a fost mai interesant asa cel putin din punct de vedere gastronomic.
Meniul ales de mine fost un fel doi pe baza de porc cu legume si muuuult ardei iute plus orez cu carne si ou, de fapt am primit avertisment ca va fi iute, si totusi am prins curajul de la ostasii din armata de teracota si am consumat tot. Am stins focul cu bere si ceai. Masa m-a costat 48 rmb (28,8 ron) felul principal, orezul 23 rmb (13,8 ron) berea 30 rmb (18 ron-cea mai scumpa bauta in China) total 60 ron, ceaiul din partea casei. Am mai gustat de la ceilalti o feliuta de carne de magar de fapt o delicatesa servita rece si foarte iute datorita condimentelor (38 rmb-22 ron) si un alt fel de mancare pe baza de carne de pui (tot 38 rmb/22 ron)
Alte feluri de mancare care se pot servi in acest restaurant va povestesc din meniu. Am vazut 6 feluri de ciorbe astfel ciorbe obisnuite cum sint cea de legume sau cu carne si legume costa intre 28-38 rmb (16-22 ron) dar am vazut 2 feluri de ciorbe in meniu foarte scumpe si nu stiu despre ce este vorba deoarece in meniu nu erau toate felurile de mancare traduse in engleza. Ciorba cu 108 rmb (64 ron) seamana cu ciorba de broasca testoasa.
Chiflele chinezesti la abur si pastele au pret intre 12 rmb (7 ron) pana la 38 rmb (22 ron). Salatele cam la fel (13-40rmb) in functie de sortiment. Foarte interesante felurile doi acel amestec de porc, pui, miel cu acele legume si condimente specifice bucatariei chinezesti foarte iute de altfel. Un peste sanatos si servit ca atare se poate consuma contra sumei de 98 rmb (59 ron) Un hotpot dar pentru mai multe persoane care pot servi din bol este 168 rmb (100 ron)
Am gasit in meniu chiar si rata de pekin cu 88 rmb (52 ron) portia. In orice caz meniul bogat este foarte interesant chiar si numai sa-l studiez din acest motiv sa atasez ca foto cateva pagini din meniul Old Xian restaurant.
Si pentru ca dupa masa copioasa merge si o cafea sa stiti ca toate sortimentele costa 30 rmb (18 ron) aici.
Concluzii: avand in vedere ca restaurantul este situat langa un obiectiv turistic foarte important preturile sint bineinteles mult mai mari decat in alte locuri, daca cineva merge pe cont propriu merita sa caute ceva mai ieftin la aceeasi calitate. Si totusi multumit de serviciile bune recomand acest restaurant.
Trimis de AZE in 26.05.17 22:52:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Xian, XI'AN" (nou-creată pe sait)
Bună ziua!
Interesante combinații. Am auzit că oricum in China de mănâncă orice animal.
Mie îmi place foarte mult mâncarea Chinezească gatita la Tg Mureș. Am servit ciorbă de vită picantă,o singură dată, nu am mai avut curajul de atunci să mai mănânc ciorbe. Era atât de picantă că abia puteam sa mai respir, a început să îmi curgă nasul, ochii îmi lacimau...
Nu știu dacă gustul este același cu cel din China, bucătarul este chinez și folosește ingrediente din China... așa de spune, poate fi doar marketing?
Îmi place cum arată ceea ce ai comandat.
Călătorii plăcute! Mi-a plăcut articolul!
@Dana2008:
Referitor la „Am auzit că în China se mămâncă orice animal”
Mai mult, eu am auzit că în China se mănâncă tot ce mișcă, însă nu cred că este tocmai așa. În consecință, nu o luați ca atare câtă vreme la noi în țară multe persoane preferă restaurantele chinezești
Oricum, eu ciorbă de broască țestoasă nu ași mânca, chiar dacă mi-ar oferi-o gratis Tot mai bună și mai ieftină este o ciorbă făcută din găină bătrână, de unde și zicala „găina bătrână face supa bună”
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dana2008: Multumesc
Nu stiu cate feluri de animale se mananca in China, eu am incercat sa consum doar porc, pui, miel, peste, magarus si caracatita. Dar faptul ca se consuma pisici la greu m-a intristat deoarece sint mare amator de pisici (acum de ex am 9 buc. dar nu le-as manca pentru nimic) O singura pisica am vazut in Shanghai si aia a fost foarte speriata.
Referitor la ingredinetele folosite la un restaurant chinezesc din Romania: sint din China daca sint mai convenabile ca pret, foarte probabil anumite chestii, mirodenii sint de acolo, dar este greu de crezut ca ardeiul iute sa-l aduca de acolo, si ardeii nostri sint le fel de buni si iuti. Conteaza mai mult reteta, combinatia, cunostinta bucatarului, dar si aici apar anumite diferente: asa cum in China la fast food de ex gusturile sint facute pentru chinezi asa si aici in Romania de ex la un restaurant chinezesc se adapteaza dupa gusturile romanilor. Asa ca cat de iute pare o mancare aici nu poate fi mai iute decat cel servit in China. Eu de ex din felul meu de mancare comandata care se vede in P12 am mancat toata carnea, o mare parte din ardeiul iute dar am si lasat ceva in farfurie deoarece deja imi ardea gura.
@Mihai18: Bucatari chinezeasca este cat de interesanta atat de gustoasa, de asta exista amatori si aici in Romania mai ales ca locurile de servit masa se adapteaza la nevoile si gusturile romanilor.
Sincer personal nu am mancat niciodata la un restaurant chinezesc din Romania si nici nu am comandat de mancare. Prima impresia a mea despre mancarea chinezeasca a fost chiar acolo. Probabil o sa am o surpriza cand o sa mananc aici chinezeste.
Referitor la ciorbele lor aici ma refer la cele simple cu legune sint chiar bune si au un pret mic cam ca la noi.
@AZE:
Din fotografiile frumoase ale tale cât și ale colegei nostre mprofeanu, am cunoscut mai bine China și observ că au evoluat foarte mult. Anterior, conducătorul lor Mao... era f. mulțumit că prin măsurile luate a reușit să asigure câte un pumn de orez/zi pentru fiecare locuitor. Restaurantul pe care ni l-ai arătat este foarte elegant.
Nu numai chinezii mănâncă pisici. Anterior, bieții locuitori ai fostului Leningrad asediat în timpul ultimului război mondial, când populația era înfometată, au mâncat fortuit și ei pisici.
De ce evit restaurantele chinezești. Îmi închipui că folosesc aceleași crătiți, tigăi în care anterior posibil au preparat, să zicem pisici.
În privința animalelor de companie, ne asemănăm. Mulțumesc pt. vizită
Da, chinezii gătesc și mănîncă cam de toate, cu o mare excepție: lactate / brînzeturi.
Din ce am observat (nu am mîncat decît la restaurante din București, dar nu mă refer la chioșcuri din mall, ci la restaurante de-adevăratelea), stilul lor de a găti poate fi rezumat astfel: totul tăiat mic și ținut cît mai puțin pe foc (chestie posibilă tocmai pentru că se taie mic). După care trîntit un sos, fie ceva sărat, fie ceva făcut din scoici, fie ceva caramelizat. Plus contraste ca înghețată prăjită, sos dulce-iute, pui cu sos de pește etc. și o înclinație către metafore în denumirea preparatelor.
Deci ca ingrediente de bază, cam orice se găsește și la noi: cărnurile (vită, oaie, rață etc.), legumele (ardei, ceapă), orezul. Specific lor sînt chestii ca susan, bambus, anumite ciuperci și sosurile, uleiurile, oțetul. Astea trebuie aduse de prin alte zări.
@Mihai18: Aici am sa polemizez putin si sper fara suparare. De cand eram mica imi doream sa mananc supa de broasca testoasa si sarpe prajit, de ce? nu stiu, poate ca erau ganduri de copil. Sarpa prajit inca nu am mancat dar supa de broasca testoasa da, cand am fost in China. Si mas dori sa incerci aceasta supa fara sa stii ce este si ai sa vezi ca o sa-ti placa.
Acum numai ca povestesc despre ea si inghit in sec. M-a intrebat cineva cu ce seaman la gust si nu am putut da un raspuns, insa gustul ei il tin minte si acum asa incat nu spune ca nu vei incerca niciodata pentru ca nu se stie.
@AZE: Nu stiu cine m-a pus sa iau la rand articolele tale pe care nu lea-m citi, din primele 3 citite 2 au fost despre restaurante si cred ca imi dauneaza rau asta , si zic asta deoarece doar uitandu-ma la poze imi reveneau amintirile degate de bucataria chinezeasca.
In cele 2 drumuri facute in China am mancat in multe restaurante in diverse parti ale Chinei si am mancat adevarata bunataturi, sa zic insa ca cel mai tare mi-au dat de furca crabii, care aveau o anume ordinne in desfacerea lor si cum am prins plin sezon de crabi aproape ca nu exista ocazie cu care luam masa la restaurant in care sa nu primim si crabi si munceai o multime si mancai mai nimic.
Ar mai fi multe de povestit dar poate ca o sa mai am ocazia avand in vedere ca mai ai multe de povestit despre China.
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu: Multumesc
Ma bucur ca iti place bucataria chinezeasca, si asta cea de acolo ca la noi se gateste putin altfel, asa mi s-a povestit deoarece eu nici nu am servit masa vreodata la un restaurant chinezesc in Romania nici mancare nu mi-am comandat pentru acasa dar curand o s-o fac deoarece o sa-mi aduca aminte de China. Ba mai mult o sa incerc ceva retete atunci cand am timp si chef, dar voi incepe clar cu rata de pekin.
M-am amuzat partea cu crabii asa sint eu cu scoicile iau o farfurie cu varf dar nu ma satur. Mai bine o friptura de porc deci porcu-i porc...
Daca iti aduci aminte mai povesteste despre locuri de mancat acolo.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)