ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
LUNA
JUN-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La Ivan Pescar - pe faleza Dunării la Tulcea

TIPĂREȘTE

De când am planificat plimbarea în Delta Dunării, primul gând a fost să ne oprim în Tulcea pentru masa de prânz, la Ivan Pescar.

Am plecat din București relaxați, fără să ne grăbim și în jurul prânzului am ajuns în Tulcea.

Atmosfera în oraș era de sărbătoare, plin de copii, doar era ziua lor. Manifstări, petreceri, baloane și mulți, mulți copii, într-un cuvânt era foarte animat și aglomerat.

Cu greu am găsit un loc de parcare, pentru care am achitat 3 lei pentru 2 ore, undeva pe lângă Consiliul Județean pe bulevardul paralel cu faleza Dunării și am plecat la plimbare în căutarea restaurantului.

Am ieșit pe faleză, ne-am orientat puțin și am luat-o spre dreapta, să vedem unde este Ivan...

Localizarea restaurantului

Adresa pe net ne spune că îl găsim pe Strada Gării nr. 28, strada de fapt este pe faleza Dunării și este pietonală.

Am admirat Dunărea, pontoanele de plecare erau goale, bărcuțele mai mici sau mai mari erau plecate la plimbare.

Nu am mers mult și l-am identificat pe Ivan. La parterul unui bloc, o terasă generoasă cu mese și bănci albe, acoperite cu umbrele mari albe ce asigurau umbra.

Chiar dacă bătea puțin vântul am stat la o masă pe terasă. Și să tot stai aici pe terasă și să asculți liniștea Dunării, o plăcere efectiv...

Întâi am fotografiat tot ce vedeam... terasa, magazinul cu suveniruri, salonul, toaleta ”pupezelor” și pe față și pe dos =))

Și acum vă invit să ascultați melodia atașată și să luăm loc la masă la Ivan... așa mi-am imaginat eu această masă de prânz, ascultând Valurile Dunării...

O să-mi spuneți că sunt romantică... da sunt... și acum am pielea de găină când scriu aceste rânduri și ascult Valurile Dunării.

Proaspăt, local și de sezon – este una din devizele restaurantului ce oferă oaspeților produse locale din pește respectând perioadele de prohibiție.

Nu mă săturam de admirat tot ce vedeam, eram pentru prima dată în Tulcea și totul era inedit pentru noi.

Imediat ce am luat loc la masă, a venit cu meniurile, o frumusețe de fată, toată numai zâmbet. I-am cerut permisiunea să o fotografiez și i-am spus că am să scriu pe AFA despre Ivan și am să pun și poza ei, atât de mult mi-a plăcut... nici o problemă mi-a spus, tot cu zâmbetul pe buze.

Meniul – numai cu preparate din pește. Aperitive... ciorbe... preparate la grătar cu diferite sosuri... nu ne hotăram ce să comandăm... am fi vrut din toate câte un pic... Au și oferta zilei... tot din pește...

Pentru început am comandat câte o cană cu limonadă și de mâncat am comandat mult sau multe preparate... Salată de icre de știucă cu ceapă roșie și sardelițe marinate cu pâine prăjită, ca aperitiv.

Pâinea este inclusă în preț, un mare plus pentru acest aspect.

Borș pescăresc și storceag cu sturion cu ardei iute verde. La fel, ardeiul nu se plătește separat. Și la final doar o porție de somn la grătar cu legume.

Toate preparatele sunt servite în vase de ceramică.

Curcubeu pe cerul gurii... foarte bune au fost toate preparatele servite.

Prețurile nu sunt mici dar nici prea mari, dar când știi că mănânci bun, mult și gustos nu cred că mai contează cât costă. Tot ce v-am spus că am mâncat și băut ne-a costat 124 lei... mult... puțin... nu mai contează... eram la Ivan pe malul Dunării și restul nu a mai contat. Am achitat cu cardul...

Servirea a fost ireproșabilă... rapidă... zbârnâiau fetele printre mese... în condițiile în care terasa era plină și deja se ocupau și mesele din salon.

Ne-am simțit bine... am mâncat mult și gustos după care am plecat la plimbare pe faleză.

Celor ce nu sunteți amatori de pește trebuie să știți că altceva nu veți găsi de mâncare :p

Am fost la Ivan Pescar&Scrumbia Bar, restaurantul din București și nu vreau să fac comparație. Am mâncat mult, bun și gustos în ambele restaurante.

Avantajul celui din Tulcea fiind localizarea lui pe faleza Dunării și din acest punct de vedere nu suportă comparație.

Este adevărat că ambele locații sunt ale lui Ivan Patzaichin, dar numele restaurantelor vine de la pasărea Ivan Pescar- o mică pasăre cu penajul viu colorat, ce trăiește în Delta Dunării și prinde pește.

Eu vă recomand dacă ajungeți la Tulcea să nu-l ocoliți pe Ivan... merită din plin.

Toate cele bune.

Rog web-ul să atașeze clipul de mai jos

https://www.youtube.com/watch?v=4Y63YOZwXh0


[fb]
---
Trimis de ANILU in 11.06.18 10:58:05
Validat / Publicat: 11.06.18 11:43:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TULCEA. A mai fost în/la: Litoral, Ardeal, Bucovina

VIZUALIZĂRI: 3561 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Am fost acolo la Ivan Pescar în Tulcea pe faleza Dunării
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48350 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin
[11.06.18 13:26:21]
»

@ANILU: Ei, da! Frumos. Totul. Si cum ne-ai povestit si lipoveanca aia mica din P08 si felurile de mancare arata excelent.

Plus bonusul cu Dunarea care v-a susurat la ureche, te inteleg de ce ti-a placut.

Sa va fie de bine si sa ne mai spui povesti de-astea frumoase, da' sa aiba si farfurii cu mancare

Vacante minunate iti doresc.

ANILUAUTOR REVIEW
[11.06.18 13:29:58]
»

@ghisor: Mulțumesc mult!

Tare mult ne-a plăcut.

A fost frumos, gustos, mult și bun.

krisstinna
[11.06.18 13:59:18]
»

@ANILU: Să vă fie de bine!

Mi-ai făcut poftă de pește, trebuie să iau măsuri urgente, îmi plouă in gură

Nu înțelegeam despre ce pupeze vorbești, că doar nu erai in pădure ci la Dunăre

Foarte bine te prinde roșul, unghiuțele sunt super, ești toată numai un zâmbet, radiezi de bucurie.

Frumos Ivan asta, am să țin cont de recomandarea ta.

ANILUAUTOR REVIEW
[11.06.18 14:11:19]
»

@krisstinna: Mulțumesc frumos pentru aprecieri

”Pupeze” și ”bibani” sunt toaletele pentru fete și băieți

La Ivan să fii sigură că mănânci proaspăt și gustos... pește

Dacă ajungeți în Tulcea merită să mergeți la Ivan.

Până atunci puteți încerca restaurantul din București, singurul inconvenient fiind amplasarea locației, în rest peștele este la fel de bun.

O vară frumoasă îți doresc.

adrianaglogo
[11.06.18 14:23:54]
»

@ANILU: Hai ca m- am suparat! Nu ca ai fost acolo, nu ca ai scris, ci pt ca ai pus pozele alea apetisante. Pai e corect sa le vad la ora asta? Adica la 14.20, cand eu am in stomac doar vreo trei covrigei uscati?

Mai- mai sa nu le votez!

ANILUAUTOR REVIEW
[11.06.18 14:28:22]
»

@adrianaglogo: Păi eu am zis să vă fac poftă de mâncare... așa de prânz!!!

Mulțumesc pentru vizită și... vot!

roth
[11.06.18 21:41:09]
»

@ANILU: Si am fost in Delta dar nu am ajuns in Tulcea. Am lasat pe alta data, de... majoritatea a decis o baie in mare si o masa la Esplanada. Asa a fost, minunat, gustos si rafinat.

Ma bucur ca tu ai incercat ambele locatii, ai cum sa spui ce difera chiar daca ai scris doar de asta.

Vacante minunate iti doresc

ANILUAUTOR REVIEW
[11.06.18 21:45:14]
»

@roth: Mulțumesc ????

elviramvio
[12.06.18 07:09:19]
»

@ANILU:

Dai Boje să ajung și eu acolo, la Ivan Pescar. Chiar, frumoasă potriveală de nume, Ivan cu Ivan ????

Arăti bine, toată numai zâmbet indiferent de unde bate vântul, aceeași de când te-am cunoscut. Să ai parte doar de ieșiri de astea reușite!

Mi-au plăcut pupezele, bibanii am eu o bănuieală cum i-ai fotografiat dar nu întreb, încă mă strofocesc să găsesc singură răspuns ????

O zi frumoasă să ai! ????????

ANILUAUTOR REVIEW
[12.06.18 07:14:53]
»

@elviramvio: Mulțumesc mult ????

robert
[12.06.18 12:41:43]
»

@ANILU: tocmai ce am savurat o ciorbă de storceag așa că nu, nu mi-ai făcut poftă!!!

Eehehe te-am păcălit! Nu referitor la ce-am savurat, ci la poftă! Un pește gătit la mama lui clar e mai savuros!

Să va fie de bine și multe alte călătorii la fel de frumoase, vă doresc!

Aaaa si să nu uit: felicitări pentru articol!

Zoazore
[12.06.18 13:23:07]
»

@roth: Eu am ajuns in Tulcea, dar... Am Peskano la Braila!

Mananc iaurt cu cereale, dar gandul meu e in Delta, la Laguna Albastra, savurand storceagul!

@ANILU: Acum nu mai ramane decat sa vizitezi Peskano din Braila! Ce zici?

Tot cu Dunarea la picioare, de fapt, direct pe Dunare, tot cu peste bun, fara storceag, ce-i drept!

Sa va fie de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILUAUTOR REVIEW
[12.06.18 14:01:51]
»

@robert: Mulțumesc pentru aprecieri și urări.

Ai mâncat storceag sau nu?

Voi nu ați fost în Deltă cu gașca?

O vară frumoasă.

ANILUAUTOR REVIEW
[12.06.18 14:04:36]
»

@Zoazore: Și noi mai vrem în Deltă, ne-a plăcut foarte mult.

Și poate iese și de Peskano...

Mulțumesc pentru vizită și ecou.

Toate cele bune.

robert
[12.06.18 17:38:52]
»

@ANILU: storceag da, deltă nu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, elviramvio, Pușcașu Marin, robert, roth, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tulcea?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082048892974854 sec
    ecranul dvs: 1 x 1