GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Într-una din zilele petrecute în concediul din Croația, am plecat să vizităm Splitul. Am plecat de la Zadar spre Split pe drumul național numit Jadranska Magistrala, drum ce merge, în mare parte, paralel cu marea Adriatică. Drumul este foarte spectaculos, trece prin numeroase stațiuni și sate pescărești. Încă de la dus între Sibenik și Trogir, am văzut un restaurant, care ne ca-m făcea cu ochiul, așa că l-am ochit și la întorcere am oprit ca să mâncăm.
Restaurantul se află în localitatea Podorljak, la 38 de kilimetri de Sibenik și 20 de kilometri de Trogir. Se numește Vikend Grill. Ca să-l găsiți ușor vă dau coordonatele GPS: N – 43.532976 și E – 16.013148.
De ce ne-a făcut cu ochiul restaurantul? pentru că parea curat, avea parcarea mare și erau mașini parcate semn că mânâncă multă lume acolo. Nu ne-am înșelat în nici o privință. Parcarea restaurantului este încăpătoare, cel puțin 20 de mașini, restaurantul curat, și lume multă.
Era aproape ora 17 când am ajuns la restaurant, am parcat mașina și ne-am îndreptat spre restaurant. Nu am coborât bine din mașină că un angajat care cocea un purceluș la un rotisor în aer liber, aflat în curtea de lângă restaurant, ne-a urează un binevenit în engleză și ne poftește în restaurant.
Restaurantul este construit din piatră albă, are în componeță o terasă și o sală închisă. Pe terasă sunt vreo 10 mese iar în interior vreo 20 de mese. Cand am urcat spre terasă acesta era ocupată în întregime, atunci am vrut să intrăm în restaurant, dar patroana (cred) care avea ceva treabă înăuntru, ne întreabă câte persoane suntem, îi spun că două, atunci ne roagă să așteptăm puțin, cheamă un angajat și imediat ne pregătește o masă pentru doi afară pe terasă într-un spațiu care era liber. I-am mulțumit, ne-am așezat la masă, imediat am primit și două maniuri, pe care am început să le studiem atent.
Am început să răsfoim meniurile, se pot servi toate cele trei mese ale zilei, meniul este bugat în produse, se pregătesc mâncăruri atât din bucătăria croată cât și din restul Europei. După ce am răsfoit meniul am ales, soția un mix gril cu salată de varză și cartofi iar eu cartofi cu plescăvița și salată asortată, roșii cu varză. Ca băutură am ales apa minerală Jamnica, pe care am băut-o peste tot pe unde am mâncat în Croația, s-a nimerit să o alegem o dată, ne-a plăcut apoi numai acestă apă am consumat.
Până să vină mâncarea am admitrat priveliștea, în apropierea restaurantului e un mic munte cu copaci destui de mari, lucru cam rar în acestă parte a Croației, iar chiar lângă restaurant mai mulți măslini. Pe măsură ce se eliberau mese dintr-o anumită parte a terasei acestea erau rearanjate și pregătite pentru un eveliment. Aici urma să se desfășoare spre seară o mică petrecere.
A venit mâncarea, mixul gril era compus din ceafă de porc, mici, piept de pui, cârnați. La majoritatea meniurilor pe care le-am comandat în Croația, apărea pe farfurie o pastă de ardei, era dulce. Eu am primit două bucăți mari de plescăvița. Bine-înțeles că soția nu aputu mâncă toată cantitatea de carne, așa că soțul grijuliu a avut grijă să îi ia o parte din carne. Toată mâncarea a fost gustoasă și preparată bine.
A venit nota de plată, cam 400 de kuna, am achitat apoi am plecat mai departe fiind foarte mulțumiți de serviciile oferite de restaurant.
Vă recomand acest restaurant dacă ajungeți în această zonă a Croației.
Trimis de zlatna in 16.10.17 09:51:32
- A fost prima sa vizită/vacanță în CROAȚIA
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Trogir și împrejurimi, TROGIR" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@zlatna:
Bunicele pleșcavitele la croați dar sârbii le fac și mai bune!
Bună informația cu locul de domolit demonii din stomac! ????
@elviramvio: Mulțumesc pentru vizita si vot.
Când eram student în Timișoara mâncăm destul de des plescavița și mi se părea bună. Când am fost în Muntenegru am mâncat iarăși, cu un gust mult mai bun. Cea din Croația a fost mai bună decât cea din Timișoara dar nu mai bună decât cea din Muntenegru.
În Serbia încă nu am mâncat.
Toate cele bune și mare grijă la demonii stomacului.
@zlatna:
”Bine-înțeles că soția nu aputu mâncă toată cantitatea de carne, așa că soțul grijuliu a avut grijă să îi ia o parte din carne.
, Doamne ce sot grijului , dar ce bine arata farfuria.
Pai sa va fie de bine, mie ciar daca nu m-am sculat de la masa de multa vreme tot mi-au facut farfuriile cu ochiu', asadar felicitari, votat cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)