GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
(Un) Restaurant (de mare) Class (ă)
În 16.02.2014, fiind la Satu Mare, am acceptat să iau masa la acest restaurant, cu un grup de prieteni, la recomandarea unui coleg din localitate.
Câteva date despre restaurant: adresa - str. Liviu Rebreanu, nr. 11; pagina web restaurant-class.ro; deschis în 2004, renovat total în 2013, bucătărie românească şi internaţională (inclusiv pizza şi paste, meniu vegetarian şi fructe de mare); are o curte şi o terasă foarte faine (vara cred că-i o minunăţie să mănânci acolo); au seara o formaţie pentru asigurarea fondului sonor; acceptă cărţi de credit/debit; orar de funcţionare: luni-vineri, 11.00-23.00, sâmbătă-duminică, 12.00-23.00; este situat într-un cartier de case, liniştit.
Prima impresie a fost una pozitivă (cu toate că drumul, pentru un necunoscător al oraşului ca mine, a fost unul "încâlcit" - recomand folosirea gps-ului), clădirea/vila în care este găzduit restaurantul fiind foarte arătoasă, plus că are vreo 5 locuri de parcare şi datorită amplasării într-o zonă necirculată, se pot parca alte zeci de auto pe stradă, fără grijă.
Intrarea se face printr-un gand, în continuarea căruia este curtea cu alei pietruite, gazon arbori şi arbuşti, iar în partea din spate câteva foişoare, unde vara sunt amplasate mese pentru servirea mesei în aer liber.
Din gangul de la intrare, se intră în restaurant pe prima uşă în dreapta, restaurantul fiind amplasat într-un parter înalt.
Încă de afară se poate vedea că a fost renovat cu gust, s-au păstrat grinzile din lemn, aparente, geamurile termopan sunt din profile de lemn, într-un capăt există şi un şemineu, mesele sunt de diverse dimensiuni (4,6, etc.), noi am fost 9 persoane şi am avut loc toţi la o masă mare, deci restaurantul se pretează şi pentru diverse mese "sărbătoreşti" :)
Odată intrat în restaurant, am realizat că este un restaurant de mare clas (s) ă şi eram sigur că n-am să fiu dezamăgit de bucate. Şi, vă mărturisesc că aşa a şi fost!
Nu vă mai spun de decoruri alese cu gust (mult lemn băiţuit, iar lămpile sunt din fier forjat, de efect), curăţenia exemplară, ambianţa intimă (asigurată şi de muzica ce merge în surdină şi poate şi de ora puţin aglomerată când am fost eu), precum şi de personalul restaurantului, cu adevărat de clas (s) ă :)
Dar, hai să vă spun ce s-a comandat la masa noastră (nimeni nu a luat 2 feluri, dar nici nu merită, poţiile fiind extrem de generoase). 2 ciorbe (una a fost sigur de perişoare), 2 porţii de penne carbonara, o porţie de ceafă la grătar cu salată (proastă inspiraţie, să mergi într-un astfel de restaurant şi să comanzi aşa ceva - i-am şi spus asta colegei, da' ea nu şi nu :)) ), o pizza class (mărime medie, care de fapt a fost imensă - au gustat mai mulţi din ea şi s-a mai pus şi la pachet), eu am luat un platou de legume grillate, iar alţi doi colegi (cei din sătmar, aşteptaţi acasă de neveste cu bucatele aburinde), au luat doar câte un desert tradiţional, Somloi Galuska - servite foarte elegant, în pahare ( vezi P18, nu aşa cum am văzut la fotografia ce ilustrează celălalt review din această destinaţie, că erau aruncate într-o farfurie şi inundate cu sos - vezi aici, bleahhh ).
Platoul meu (de vreo 23 lei grei) a conţinut ceapă, ardei roşii, roşii cherry, dovlecei, vânătă şi ciperci, excelent gătite (grilate) şi asezonate, un adevărat festin. Plus că... la cele 105 kg. ale mele, mi-au fost absolut suficiente :)
Toată lumea a savurat bucatele şi s-au declarat mulţumiţi de calitate/cantitate/preţ.
La capitolul servicii dau doar 95% grad de satisfacţie, pentru că (nepermis la un astfel de restaurant, zic eu), ospătăriţa nu ştia integral/din minte, ingredientele din toate felurile servite. Spun asta deoarece, în primă fază m-am gândit să iau o salată cu ruccola şi seminţe, dar nu a ştiu să-mi spună ce conţine (în afară de ruccola şi seminţe), aşa că m-am reorientat.
S-au servit şi hidratări (vorba inconfundabilă a inconfundabilului meu/nostru prieten Alex_Macedo :)) ) sucuri, cafeluţe şi o sticlă cu/de vin.
Câteva preţuri, la produsele luate de grupul nostru - ceafa la grătar (200 grame) - 25.90 lei; ciorba de perişoare - 11,90 (celelalte ciorbe tot pe acolo); pennele carbonara - 18.50 lei şi pizza (cred că a fost spre) - 20 lei. Nu ştiu alte preţuri pentru produsele luate de noi, dar pentru alte produse am să încarc câteva foto cu o parte de meniu, pentru a vă putea face o imagine despre varietatea acestuia şi preţurile normale (aş spune eu).
Concluzia: AmFostAcolo, îl recomand, pentru că este cel mai bun restaurant din sătmar şi este (cu siguranţă), un restaurant de mare CLASS (Ă) !
Trimis de creivean in 22.02.14 12:33:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SATU MARE.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@creivean
Apropo de știut integral/din minte ingredientele din felurile servite și de Somloi Galuska.
Anul trecut, la Odorheiu Secuesc, la Septimia, la restaurant, comandam masa de prânz. Lui Peter, ospătarul tău preferat... .
Soția îl întreabă ce-i cu găluștile alea, de sunt trecute la desert. Peter răspunde că nu-s găluști d-alea de știm noi, din ciorbă, că-s un desert specific zonei. Nevastă-mea insistă: o.k., și din ce sunt făcute? Se uită Peter în jos, oftează, se uită iar în jos, oftează din nou și spune: "Vă rog să mă scuzați... știți... cunosc din ce sunt făcute, dar... nu cred că pot să spun corect în românește... dacă doriți, vă spun în engleză... " )
Să-ți fie de bine și... la bună (re)vedere!
Cristi, mai mult ca sigur că asta-i explicaţia şi în cazul salatei cu pricina. Limba maternă a chelneriţei era cea maghiară.
Cât despre Peter, mi-l amintesc... prin... ceaţă (nu aburi)
Mulţumesc că ai trecut pe aici...
Mi-a plăcut şi review-ul şi pozele, în special P08. Păcat că-i cam depărtişor restaurantul de casa noastră că mintenaş am merge.
Mi-a cam lasat gura apa. La capitolul "hidratari", cam slabut. Doar nevasta-mea mai include apa si cafeaua la bauturi.
Mama Michi, apropo de P08 şi P09, aşa am hotărât eu să respect dreptul altora la propria imagine. Nu aveam acceptul lor de a-i posta pe net, le-am blurat imaginea feţei! Asta apropo de discuţiile "de dincolo"
@Ciclop72, eram totuşi la 150 km. de casă, iar unii eram cu maşinile. Ar fi fost prea riscant (nu încurajez sub nici o vorbă condusul sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru mine un beţiv la volan este egal cu o bombă pe roţi, ce poate detona oricând).
@creivean: Ai luat ceva si la ,,pachet''? Nu de alta dar avem balcon comun dupa cum ne-a repartizat Ovidiu!
@marocanu21:
Sincer, dacă tot ne-om vedea, prefer să ne cinstim cu o Pălincă de Bihor, nu cu dovlecei (la grătar)
Cristi, na-na, n-am mai pus-o în gură din 10.05.2012
@creivean: ştiam problema de la Odorhei aşa că acum am apreciat consecvenţa.
@creivean: ţe romantic maică... să mănânci seara, la o masă in dreptul şemineului aprins din P12. Eeee!!! La Mistral or avea şemineu?
@Andox: măi tu măi, Vogue sunt de fete! Ar fi grozav să văd un bărbat elegant şi serios fumând "sticks-urile" alea!!! De unde ştiu că-i elegant? Indiciul este in P23.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Miorița] Miorița — scris în 02.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 [Restaurant No Pardon Pub] No pardon pub - Gradina de vara — scris în 29.06.15 de spiros din DEJ - RECOMANDĂ
- Nov.2013 [Restaurant pizzerie Al Capone] Restaurant Al Capone — scris în 02.12.13 de sorana2 din SEBIş [AR] - RECOMANDĂ