GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Paduraru, restaurant familial în Argeselu 367 - Arges
Este un restaurant familial aflat la aprox 9 km de Pitesti, urmând DN73 pe Calea Câmpulung, dupa aproape 5 km se vireaza la stânga pe DC225 – atentie la masinile care vin dinspre Câmpulung sau Mioveni spre Pitesti. Calea Câmpulung e o strada cu statut de DN ce strabate comuna Maracineni, cu separatoare de beton pentru sens si câte doua benzi pe sens, e o strada intens circulata de tot felul de vehicule si tiruri ce se îndreapta spre uzina de automobile. Dupa care se vireaza pe DJ740 si imediat am ajuns.
Este un local nou, dat în folosinta în aprilie 2017, pe locul unde înainte a fost cooperativa de consum a satului. Le mai stiti din copilaria petrecuta la bunici? Era magazinul unde te trimitea bunica sa cumperi ceva si trebuia musai sa mai cumperi obligatoriu si un alt produs greu vandabil! Fata locului e total schimbata, restaurantul e o cladire noua cu terasa, o curte îngrijita cu loc de joaca pentru copii, cu câte o masa pusa pe pajiste, cu multe ghivece cu crizanteme multicolore, urmeaza zona cu gratarul electric, instrumentul pentru protap, un hamac modern, iar în partea de sus a curtii e amplasata trambulina pentru copii si niste mese pentru grupuri mai mari ce vor sa stea în mijlocul naturii.
Dând ture prin curtea restaurantului l-am gasit pe bucatar inspectând zona de gratar, am intrat în vorba si asa am aflat istoria locului si mai ales despre preocuparea echipei de a gati cât mai natural cu legume din gradina proprie si de a folosi carne de pasare bio, mi-a aratat cotetele din curtea vecina si printre uluci am zarit gaini, curcani…
Apoi mândru nevoie mare, bucatarul mi-a aratat borcanele de 10 litri pline cu suc de rosii proaspat facut din rosiile din gradina.
Restaurantul nu e mare, la intrare pe stânga e barul, urmeaza o usa grea din blana de lemn ce mascheaza intrarea la grupul sanitar modern, un dulap vitrina din lemn natur facut manual de vreun tâmplar si ce m-a amuzat a fost ideea traznita oarecum, nu am mai vazut asa ceva pâna acum, de a agata becurile de o bârna de lemn atârnata de tavan. Sa va explic: deasupra fiecarei mese e o bârna de lemn agatata de capete de tavan si pe care sunt înfasurate cablurile de la vreo 4-5 becuri de marimi si forme diferite ce atârna sub bârna. Rustic?
Aparatul de aer conditionat e plasat deasupra bufetului de lemn, într-un colt e o soba de teracota, nu stiu daca e de decor sau chiar e functionala în acest moment deoarece afara e înca cald. Pe politele sobei si deasupra ferestrelor sunt diverse obiecte de decor vechi cani, ulcele mari si mici, doua fiare de calcat antice ce functionau cu jar, un fel de râsnita… . Pe un perete e un TV LCD pentru clientii ce doresc sa urmareasca programme TV. Tavanul e împodobit cu bârne de lemn recuperate de la case vechi.
Mâncarea e buna: un aperitiv, un gratar mix porc-pui cu cartofi pai si salata de varza alba-rosie si un desert special. Lânga bar era un platou cu fursecuri diverse, fructe si sampanie. Desertul special consta dintr-un cosulet de foietaj, în interior e crema de vanilie, deasupra înghetata peste care s-a picurat cu dulceata de fructe de padure si ca mot un fruct numit de francezi mirabel (nu are sâmbure). M-am straduit din greu sa savurez si acest deliciu. În rest vin, apa, cafea. Nota de plata? Habar n-am! am fost invitata si nu se cadea sa întreb…
Cert este ca pentru evenimente trebuie sa faci rezervare din timp, localul este solicitat atât de corporatisti cât mai ales de grupuri de bugetari din institutiile statului de când li s-au marit lefurile…
Au în oferta si meniul zilei la un pret decent.
 
În zona se mai poate vizita:
• în comuna Micesti se gaseste situl arheologic de interes national de la « Poiana Leana lui Nica » aflat pe malul drept al râului Doamnei la intersectia soselei Pitesti-Câmpulung cu soseaua spre Purcareni. Situl contine castrul si limesul roman datând din secolul al ll-lea – al lll-lea e. n. (coordonate gps 44,95778N/ 24,89361 E sau waze-ul de pe telefonul din dotare). Din pacate acest castru a fost distrus în mare parte de apele râului Doamnei dar tot se mai poate vizita. E un castru auxiliar din linia Limes Transalutanus.
• în drum spre Câmpulung pe DN73 se poate vizita Muzeul si Rezervatia arheologica de la castrul roman Jidova (Jidava sau Sidova) din linia fortificata Limes Transalutanus, fosta frontiera a imperiului roman, zona înca se mai cerceteaza de catre arheologi. V-am trezit interesul? vizitati zona Argesului!
 
«Mergeti cu bine, cu sanatate, în vremurile care vor veni!» urare getica straveche.
Trimis de Yolanda in 31.10.18 14:12:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Pitești și împrejurimi, PITEȘTI" (deja existentă pe sait)
@Yolanda: Ce frumos local! Ingenioasa ideea cu barnele cu becuri de toate natiile. Originale lustrele astea si de efect!
Iar bucateleee... Ooff, e prea dimineata pentru celebrul iaurt. M-am grabit eu cu cititul!
Fructul ala eu il stiam Fisalis, dar daca francezii ii zic mirabel, nu pot decat sa ma bucur. N-are sambure, si-i usor acrisor.
Sa-ti fie de bine!
@Yolanda: Tare bine arata totul, felcitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 [Restaurant La Darius (ex Politică și delicatețuri)] La Darius, Tavernă Românească din Pitești — scris în 09.10.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant hotel Hanul Stejarului [Albota de Jos]] O experienta culinara deosebita — scris în 11.09.24 de MariA70 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Restaurant La Tuciuri] Restaurantul “La Tuciuri” din Pitești — scris în 14.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Restaurant La Tuciuri] O zi obisnuita la restaurant La Tuciuri — scris în 10.04.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Trattoria by Garden Pub] Restaurant Trattoria Garden Pub Pitesti — scris în 16.02.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Garden Pub] Restaurant GARDEN PUB Pitesti — scris în 01.11.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Garden Pub] Garden Pub din Pitești, după aproape 5 ani — scris în 15.10.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ