GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Scoica Land din Mamaia Sat am mâncat repede şi bine
La Scoica Land (N44.2815417, E28.6174722) este un restaurant mare şi aglomerat în Mamaia Sat spre Năvodari. Am oprit în faţa intrării largi deasupra căreia era o firmă cu beculeţe, iluminată noaptea presupun.
Parcarea era foarte mare, pe jumătate plină şi un paznic ne-a indicat unde să parcăm maşina mai aproape de restaurant. De afară, restaurantul părea o baracă şi mă gândeam că am intrat într-o bombă. În faţa lui era o maşină pe care scria că livrează pizza şi mâncare şi dădea numărul de telefon pentru comenzi, cine ştie, poate dacă sunteţi obosiţi de plajă şi sunteţi cazaţi în apropiere, comandaţi să vă aducă acasă?
Am intrat într-un salon elegant, foarte mare cu un bar rotund în jurul căruia erau mese dar acestea erau şi pe lângă pereţi lăsând la mijloc un ring mare de dans. Designul sălii era plăcut, cu un acvariu mare, cu butoiaşe, coşuleţe, buturugi, un stil semi rustic, semi estival. În salon deşi avea aer condiţionat era puţină lume.
Am coborât pe terasa care la ora aceea, în jur de patru după amiază, era aglomerată. Alături era un spaţiu de joacă vizibil de pe terasă pentru copiii care se plictisesc la masă. Terasa avea şi separeuri cu mese lungi dar noi fiind numai doi am fost conduşi de un chelner în spaţiul central. Meniul se axa pe peşte dar erau şi salate, grătare, ciorbe, mâncare gătită. Aşa cum vedeţi din poze preţurile în special la peşte nu erau prea atractive, noroc că de regulă noi nu mâncăm mult.
Eu am o fixatie cu saramura de peşte cu mujdei şi mămăligă pe care am să vi-o spun mai târziu. Erau afişate două preţuri:o porţie de 200 gr de burtă de crap 47 lei (mama mia!) şi alta, din altă parte a peştelui 40 lei. Chelnerul m-a convins să iau burtă că ailaltă are oase. Soţul a luat ciorbă de văcuţă 14 lei şi somon la grătar 34 lei. Cu două beri Tuborg fără alcool 14 lei, nota s-a făcut 109 lei, am dat 120 lei.
Dacă-i bal, bal să fie! m-am justificat eu mie însămi, ˝las´ că am mâncat destulă brânză cu smântână cu mămăliguţă şi atât˝, pe la locantele dubioase din Dobrogea în care mi-era frică de mâncare veche, plus că,- am încercat să mă liniştesc- cazarea de 100 lei este ieftină. Grătarele de porc aveau preţuri mult mai rezonabile în jur de 20 lei dar nu vii la mare să mănânci ceafă. Chelnerii cunosteau psihologia clientului şi au adus imediat berea rece şi în faţa unui pahar, timpul a trecut foarte repede.
Contrar presupunerii mele că vom aştepta mult am fost serviţi în mai puţin de două zeci de minute pe ceas, cât s-a fript somonul că restul, la aşa dever le aveau făcute.. Era o armată de chelneri şi picoliţe şi masa noastră fiind aproape de bordul lor am observat cum e organizarea. Pe noi au sărit trei: cel mai cu grad a luat comanda şi la urmă banii, o fată ne-a adus tacâmurile şi pâinea puţin prăjită şi un alt chelner felurile de mâncare. Felicitări patronului care şi-a făcut calculul că e mai rentabil să plătească mai multe salarii (probabil minime) şi dări decât clientul să nu mai vină a doua oară din cauza timpului pierdut aşteptând comanda. Un exemplu pot să vă dau de la restaurantul Laguna din Brăneşti unde am aşteptat o oră, întreaga sală fiind servită de o singură fată şi aia adormită. Acum să vă spun despre obsesia mea cu saramura de crap. Nu mi-a plăcut. Aici ca şi în alte părţi se serveşte o zeamă lungă cu roşii, un fel de supă usturoiată. Mama frigea crapul pe un pat de sare pe grătar, punea apă şi mujdei, un ardei iute, aia saramură! Aflaţi că numai la Marmote la Sinaia am mâncat o saramură ca la mama acasă dar Marmote s-a desfiinţat Aşa că sperând că mai nimeresc o saramură ca la mama acasă, pe unde merg cer saramură de crap şi iau plasă. Eu acasă nu fac pentru că soţul nu mănâncă plus că trebuie aerisit o zi.
Scoica Land oferă şi cazare cu reţinere din timp. Pentru luna iulie o cameră cu pat dublu plus unul pentru copil costă 312 lei cu mic dejun. Comparaţi cu vila Kos la care ne-am cazat o noapte, v. aici şi la care am plătit 100 lei fără mic dejun. E adevărat că e o distanţă de 5-600 m între ele dar dacă mergeţi la plajă cu maşina, la întoarcere puteţi servi un prânz bun la La Scoica Land.
Trimis de Michi in 25.06.16 10:59:03
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Restaurant Abocca [Mamaia Sat]] Abocca - mâncare clasică italiană — scris în 26.07.24 de AlexQda din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Aleka's Greek Taverna] Aleka' s Greek Taverna – un strop culinar grecesc — scris în 15.09.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Uzina de Pizza, pizzerie] Uzina de Pizza – un local bun cu specific — scris în 23.07.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurantul Hostelului Nova Route] Restaurantul Hostelului Nova Route - mâncare bună la prețuri rezonabile — scris în 01.09.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Terasa Aura] Terasa AURA, Mamaia Nord - o experienta placuta! — scris în 29.08.19 de Adrian Buzoianu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Terasa Lotca / Lotka] În loc de terasa LOTCA (Navodari - Mamaia Nord), 'Teapa' — scris în 05.08.19 de Gionipopagavrilovici din BACăU - nu recomandă
- Jul.2019 [Restaurant autoservire Tabăra Nord] Mult mai bine decat la un restaurant — scris în 04.10.19 de esteraantal* din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ