GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prea bun, prea ca la țară - Snapper Seafood Restaurant
Prin periplul nostru prin Sri Lanka am servit masa la mai multe restaurante, în afară de cel al hotelului. Ni s-a întâmplat să avem și o experiență neplăcută la un local și văzând acest lucru n-am stat pe gânduri, ne-am ridicat și am plecat.
Acum vreau să vă povestesc și să vă recomand, în caz că ajungeți prin zonă, un local care m-a impresionat atât prin calitatea mâncării, dar mai ales prin ospitalitatea personalului.
La acest local am ajuns aduși de tipul cu tuc-tuc-ul ce ne-a plimbat în Kalutara. Este situat cam la 500 de metri de hotelul nostru, vis a vis de super hotelul vecin numit Turia. Intrarea la acest restaurant este un pic mai atipică, deoarece trebuie traversată calea ferată, care este destul de circulată. Ca o paranteză, toată ziua trec trenurile în viteză, pe-acolo, dar sunt foarte silențioase. Suntem cam în urmă la acest capitol al infrastructurii feroviare.
Localul are un spațiu de servit masa în interior și în spate o terasă chic. Ne-a placut la acest restaurant așa că am servit o dată prânzul si o dată cina. Meniul evident este preponderent cu preparate din pește.
Patronul este un tip foarte volubil. Vorbește foarte bine engleza și este un tip cu care e o plăcere să conversezi. Ne-a spus că acum, în perioada în care am fost noi este sezon mort la ei și că vârful de sezon aduce o afluență de turiști, din păcate cu preponderență din fostele țări sovietice. Când a auzit că suntem români și-a amintit că are un client fidel, doctor de meserie, care în fiecare an iarna își face apariția pe aceste meleaguri și stă cel puțin o lună de zile. De altfel e primul român de care am auzit pe-acolo.
Snaper Seafood restaurant este localul despre care povestesc. Să spicuim din meniu: în primul rând au tot felul de sucuri naturale. Cât de mult îmi place berea nu am cum să nu beau un suc de mango, de ananas sau de lime. Că și mâncăruri de bază pot menționa caracatiță, creveți, homari, pește la grătar crabi sau fructe de mare. Au si câteva tipuri de supe, dar sunt extrem de picante. Deasemenea pentru cine nu preferă produsele marine au și ceva preparate din pui. Garnitura de bază e orezul, dar se poate opta și pentru cartofi prăjiți. Cum spuneam în articolul anterir despre restaurante, aici garnitura și salata proaspătă vin separa pe câte o farfurie si sunt incluse în preț.
Cum spuneam am servit masa la acest local de două ori. A doua oară am venit pentru cină. Am povestit anterior că aici în Sri Lanka este pericol de febra Dongue și purtători sunt țânțarii. La hotel nu era nici fir de țânțar, pesemne cei din conducerea hotelului s-au ocupat de acest lucru.
Ei bine când ieșeai pe poarta hotelului se schimba radical acest lucru. Fiecare eram dotați cu câte un flacon de Autan. Dar ceea ce vreau eu să spun e altceva. Când am ajuns la restaurant a venit un angajat să ne dea pe mâini si pe picioare cu un spray pe bază de citrice. I-am spus că nu-i nevoie că avem Autan, dar ne-a precizat că nu face față. Și chiar a avut dreptate, după ce ne-a dat cu acel spray cu miros de citrice, țânțarii au dispărut din zona noastră.
La acest local eu am ales să savurez o caracatiță. Tentaculele erau deja tăiate și fierte și au fost servite cu un sos foarte gustos. Fata a ales o mâncare bazată pe pui, bună și aia, iar soția un pește la grătar. Delicios peștele. Era crestat și uns cu un sos!!! Mamă, mamă te lingeai pe degete.
Am băut câte o bere și un suc natural de fructe. Toată distracția ne-a costat 6000 de rupii. La sfârșit patronul ne-a rugat dacă putem să-l recomandăm și pe el, altor mușterii, lucru pe care-l îndeplinesc în acest moment. ; -)
O experiență autentică într-o țară exotică, mai puțin dezvoltată este când te rupi de traseele turistice și ieși din super hotelurile luxoase și interacționezi cu localnicii. Această experiență o recomand oricui.
Trimis de robert in 24.09.17 11:08:27
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog: https://www.youtube.com/watch?v=NiJWaaMNEIg
mersi anticipat!
Da' mie chiar îmi plac locurile astea…
Și bine că au și chicken soup și chicken rice deși nu mergi acolo ca să servești chicken soup
În poze văd că lobster-i fotogenic
Da, super terasa rustică! Te cam colbuiești însă poți umbla desculț. Mai relaxat…
Într-adevăr, când mergi într-un loc exotic este și păcat să trăiești și acolo fix la fel cum ai trăi la tine acasă că dacă faci așa nu se mai justifică să faci călătoria – de ce te-ai mai dus acolo? Nu? și măcar ocazional merită să vezi locurile așa cum sunt, în excentricitatea lor…
@robert: Foarte bine arata ceea ce ati mancat acolo, felicitari pentru excursie inca o data si pentru articol.
@danaeldreny: marea majoritate a turiștilor din hotel, nu ieseau mai deloc in afara acestuia! Unii nici la plaja nu ieșeau, pentru că acolo erau pe cont propriu și probabil le era frica. Iar dacă ieseau din hotel plecau in excursii, doar cu o agenție de încredere.
Mersi pentru vizită și pentru ecou.
Călătorii frumoase si tie! ????
@robert: Da, arata intr-un mare fel (Felu' 1, Felu' 2 ????) si mi-a placut si cred ca si eu as fi luat in aceste conditii peste sau fructe de mare dar si un suc de fructe. Foarte interesant si felul in care arata terasa. Niste caracatita as fi luat cu mare drag, bine ca ai luat tu ????. Felicitari, votat cu mare drag (dar si pofta).
@robert: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Restaurant Green Lobster Seafood (Kalutara) - rustic, da bun — scris în 05.09.17 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ