ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.05.14
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2019
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Experienta culinara deosebita, la Istanbul

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cred ca am avut o idee buna, alegand cartierul Sultanahmet, pentru sejurul nostru in Istanbul.

In drumurile noastre de la hotel spre orice destinatie din oras sau imprejurimi, aveam de strabatut mici stradute, uneori in panta, dar pe care sigur descopereai cate ceva. Mici magazine, care promoveaza arta traditionala turca :covoare, ceramica, gablonturi, pielarie, tablouri. Mai sunt agentii de turism, care te imbie sa alegi o excursie de la ei (noi, n-am facut-o), si, mai sunt multe restaurante, mai mici sau mai mari.

In fata fiecarui magazin, agentie, restaurant, se afla cineva care asteapta, in fatza, musteriii, invitand pe oricine se apropie, sa le treaca pragul. Recunosc ca acest stil "bagacios"ne cam stresa, si ca sa scapam de unii, le spuneam ca venim mai tarziu :D, iar ziua urmatoare, schimbam traseul (straduta).

In aceasta zi, am ales Restaurantul Babylonia.

Criteriul dupa care ne ghidam este sa aiba "ceva"consumatori, ca sa fim siguri ca mancarea "se consuma"si asa poate e mai proaspata. De asemenea, ne-am fi dorit sa apucam sa studiem oferta, sa descoperim ceva interesant, care ne face cu ochiul, printre preparate.

La Babylonia erau aproape toate mesele ocupate.

Marea atractie era un fel de kebap, preparat intr-un vas ceramic, ca o mica vaza, si pe care il aduceau"in flacari"si il ciocaneau, pana ii sarea capacul. E posibil ca vasul acela, sa nu mai poata fi "refolosit".

Am comandat o salata cu fructe de mare (61 Tl), un "cotlet de miel" (75 TL), plus o berica (25 TL), in total, 161 TL plus 20 TL bacsis.

Am impartit felurile de mancare intre noi, sa gustam din fiecare. Au fost gustoase.

La sfarsit, ne-au oferit, din partea casei, cate un ceai :D

Plata voiam s-o fac cu cardul. Afland, "nenea"osptarul s-a codit, a zis ca sa-l intrebe pe seful, dar eu i-am aratat bancnota de 20 TL, si atunci lui i-a venit inima la loc si a adus repede POS-ul.

Am revenit si in ziua urmatoare, avand curiozitatea sa vedem cum este acel kebap special din vasul de ceramica.

Ne-am satisfacut curiozitatea, cam scumpa (120TL) si, am mai luat o supa crema de ciuperci (15 TL) si un "chop "lamb (friptura de miel taiata foarte subtire), si o bere Efes (25 TL), total235 TL, platiti tot cu cardul si bacsisul "cash".

Am primit iar cate un ceai, bonus :D

Cu speranta ca veti ajunge curand acolo, va invit "sa ma verificati". =))

 

youtu.be/q1BCJaapOUw

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dorina9 in 28.04.20 16:03:23
Validat / Publicat: 28.04.20 19:22:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 1619 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dorina9); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Fantana lui Ahmed,langa Agya Sofia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

mishu
[28.04.20 19:37:45]
»

@Dorina9

si ca sa scapam de unii, le spuneam ca venim mai tarziu , iar ziua urmatoare, schimbam traseul (straduta).

buna tactica dar cred ca o stiu si ei, insa trebuie sa incerce, poate le iese.

Lipiile alea sunt bestiale, as fi in stare sa mananc asa ceva doar cu ceva de baut, ca sa nu spun de fapt ca niste miel alaturi nu mi-ar displacea.

Cat despre miel, mi-a placut imparteala (in poza), P11, tu - un cotlet mie, ​P12, sotul - un ceai , dar sunt de acord, nu as da nimic .

Sa va fie de bine, ati facut o alegere minunata, si mi-e dor sa mananc niste coaste de miel suculente si care sa ti se topeasca in gura.

Felicitari, votat cu mare drag. ​​

Dan&EmaPHONE
[28.04.20 19:46:37]
»

Am sa fac 2 constatari din experientele mele numeroase in restaurante turcesti. ​​

1. Bacsisul e la el acasa si trebuie considerat. De cand cu plata cu cardul am gasit mereu intelegere sa platesc cu cardul suma inclusiv bacsis si sa primesc nota de plata fara bacsis. Mi se pare o solutie ok moderna care ramane in acord cu mentalitatea acestui popor. ​​

​​2. Trebuie cascat ochii in 10, nu in 4, la preturi. Sa corespunda nota de plata cu preturile din meniu sau unde oferta din meniu e neclara, trebuie lamurite detaliile din start. Imi amintesc si de o cina in Istanbul pe terasa blocului unde la parter era un restaurant, unde se operau alte preturi decat la parter! ​​

Cu avantaje si dezavantaje, eu sunt fan negocieri cu turcii. ​​

​​Felicitari pentru articol! Numai bine! ????

webmasterX
[28.04.20 22:48:20]
»

Ilustrația video indicată (la final articol) a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dorina9AUTOR REVIEW
[29.04.20 00:09:41]
»

@webmasterX: Va multumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Dorina9, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Istanbul? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064544916152954 sec
    ecranul dvs: 1 x 1