GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Răsfățați cu mâncare tradițională ungurească la Restaurant & Pizzerie Szifla Etterem, din Hajduszoboslo
În ultimul timp comand de peste tot gulaș sau tochitură. Până să merg în Ungaria, cel mai bun gulaș în l-am mancat în Romania la Pensiunea restaurant Juliu's (un gulas de cartofi) și la Vlăhița (un super gustos gulaș, picant, de fasole cu ciolan).
Imediat ce am primit instrucțiunile și harta stațiunii, am și întrebat unde este cel mai bun gulaș, eram foarte curioasă cum este în varianta originală, la el acasă. Răspunsul a fost: Restaurantul Szilfa, care era în drumul nostru către ștrandul acoperit Aqua Palace (vezi impresii).
Acum, când am așezat toate bonurile unul lângă celălalt, am observat că două dintre bonuri au fost emise la ora 18:07, în două zile consecutive, iar al treilea la ora 18:32... am ramas mai mult în ștrand pentru că era ultima zi de răsfăț în apele termale. Noi suntem cu o oră înaintea lor.
În prima zi,
Eu am comandat gulaș de fasole, Babgulyas (1650 ft.) cca. 25,938 lei. Sincer îmi era teamă să încerc de vită pentru că mă gândeam că poate este ațoasă carnea și o să o mestec ca pe o gumă. Mi-a plăcut foarte mult gustul, consistența, era foare concentrat, ușor picant, iar pentru completarea iuțelii am primit ardei iute verde, trei feliuțe lângă bolul cu gulaș. M-am și gândit că e prea puțin ardei iute, dar când l-am gustat am rămas fără suflare. Era extrem de iute. Cred că dintr-un ardei iute verde mănâncă vreo 5 oameni, la cum era dozată cantitatea/porție... și le ajunge!
Soțul meu și băiatul au împărțit o pizza Berlusconi, foarte bună (1950 ft), aproximativ 30,654 lei.
La desert am luat Somloi galuska (1190 ft.) ~ 18,7lei, un desert unguresc care se face și la Tg. Mureș, sub diverse forme. Am vrut să văd cum este originalul... nu se compară/ aseamănă cu nici o variantă consumată anterior. Fiind prima ieșire la restaurantul acesta, am comandat câte o porție ca să vedem cum este mâncarea. Am fost foarte încântați de alegere, ne-am propus ca a doua zi să ne luăm fiecare câte o porție, deși este mare!
Clătitele Szifla (1100 ft.) ~ 17,292 lei, specialitatea restaurantului, a fost alegerea fiului meu, el fiind mare iubitor de clătite. Au fost foarte bune, drept urmare el a rămas fidel clătitelor Szifla trei zile, cât am servit masa la acest restaurant.
Total nota de plată 5890 ft. (~ 92,59 lei) și am lăsat bacșiș 10%, adică 600ft. (~ 9,43 lei). Nu prea transformam noi prețurile, dar cred că a fost destul de mult, în zilele următoare nu am mai fost atât de darnici.
În a doua zi,
Înainte să mergem la ștrand, pentru a beneficia de reducerea de 10% din prețul biletelor de intrare, trebuia să trecem în fiecare zi pe la biroul firmei de turism de la care am cumpărat cazarea, să ne listeze vouchere pentru intrarea din ziua respectivă la ștrandul acoperit Aqua Palace. Biroul era chiar lângă noi, așa că efortul nu era mare. Dacă tot am fost după vouchere, am întrebat dacă pot comanda la restaurantul Szilfa gulașul tradițional cu carne de vită, fără a avea surpriza de a mesteca carnea de vită ca pe o gumă de mestecat. Domnul Lorand, despre are v-am povestit în articolele anterioare, m-a asigurat că nu voi avea surprize neplăcute în ceea ce privește carnea de vită, că este bună.
Așadar, știam exact ce voi mânca la prânz: Marha gulyasleves (1790 ft.) cca. 28,138 lei, adică gulaș tradițional de vită și deliciosul desert Somloi galuska. În afară de mine, ceilalți membri ai familiei au comandat aceeași Pizza Berlusconi (cu salam pepperoni, cașcaval, porumb și cu un ochi în mijolcul ei) și clătite Szilfa și încă un desert Somloy galuska. Ce a fost interesant de data aceasta, este că am fost taxați pentru mini pliculețele de ketchup (4buc. /600 ft.).
Dacă vreti să încercați un gulaș de vită gustos, vă recomand acest restaurant, va fi un etalon de comparație pentru toate cele pe care le veți consuma ulterior. Din punctul meu ce vedere, atât gulașul de fasole cât și cel de vită au fost cele mai bune din câte am mâncat până acum.
Total de plată 7820 ft. (123 lei), cu bacșiș 8000 ft., adică (125 lei)... am fost mai zgârciți de data aceasta.
În a trei zi,
Am comandat două porții de Gulaș tradițional de vită și o porție de clătite Szilfa. Juniorul nu vroia decât clătite, noi am mâncat în ștrand fiecare câte un hamburger și nu îi mai era foame... nici nouă adulților, dar pentru că era ultima seară în care mai serveam masa acolo, ne-am mai bucurat încă o dată de savoarea gulașului tradițional unguresc.
Total de plată 4680 ft., cu bacșiș 5000 ft., adică (78.6lei).
Acesta a fost răsfățul nostru culinar la restaurantul Szilfa, un loc în care vom reveni să mai încercăm și alte preparate. Vă recomand acest local, iar despre ceea ce am scris că am consumat, sunt sigură că o să vă placă și vouă dacă sunteți amatori de gulaș, pizza și dulciuri. Bauturile le-am cumparat de la alimentara de langa restaurant, nu am comandat acolo pentru ca nu avea rost, noi facandu-ne seara cumparaturile pentru micul dejun.
Meniul este tradus si in limba romana iar chelnerii cunosc limba engleza.
Acum să vă spun câte ceva și despre restaurantul Szilfa Etterem Pub es Pizzeria.
Adresa la care îl găsiți este: Jozsef Attila, nr 2-4, Hajduszoboszlo. Este în centrul orașului, acesta se observă ușor de la distanță fiind bine semnalizat cu panouri publicitare și pentru că este un local mare, amplasat imediat după trecerea ce pietoni care duce la intrarea principală în Ștrandul de vară de la Hajduszoboszlo.
Restaurantul are o terasă lungă cu banchete și mese, cu televizor și cu ornamente din sticle de vin. În ultima noastră zi acolo, penru ca am stat mai mult în ștrand, am văzut sticlele de pe mesele de afară cum au fost folosite ca decor luminos, având beculete în interior. Era un efect decorativ foarte frumos. Cred că restaurantul are o crama, pentru ca peste tot erau sticle de vin și decorațiuni pe aceasta temă. Aveau și un meniu cu vinuri iar la fiecare preparat scria vinul recomandat a se consuma... în cazul nostru nu a fost cazul. În interior este o sală mare, frumos decorată în aceeași tendința, cu sticle de vin. Toaleta este curată și parfumată.
Paritatea este 1.57lei/100hft, adica daca vreti sa aflati preturile in lei trebuie sa inmultiti cu 0.01572. Noi am cumparat de la banca 1oo. ooo hft. cu 1.572lei, si ne-au ramas hft. pe care i-am cheltuit in Debrecen, ca sa nu venim cu valuta acasa.
Trimis de Dana2008 in 22.09.17 09:55:05
- A fost prima sa vizită/vacanță în UNGARIA
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@tata123: Stii că ai fost și tu în Budapesta!
Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!
@Dana2008: Tu te-ai rasfatat acolo iar pe noi ne-ai chinuit aici rau de tot .
Fii atenta, am retinut ca in Targu Mures aveti "Somloi galuska", cand va veni si mmentul sa ajung si eu la Tragu Mures si oi fi si tu acolo poate ma duci si pe mine sa mananc acest desert ca tare bine arata .
Ce sa spun, toare aratau minunat si sa stii ca si eu m-am gandit initial ca au fost cam zgarciti cu ardeiul iute, dar daca spui ca a fost asa de iute, e ok, in felul acesta nu se arunca.
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu: Mihaela, dragă! Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri și ecou!
Să știi că nu vei mânca în România Somloy că în Ungaria, de unde provine rețeta.
Până ajungi tu la Tirgu-Mures voi încerca acest desert să îți spun unde este varianta cea mai bună... până acum nu am rămas impresionată de nici o variantă din cele încercate. Prefer tiramisu.
Mai bine mergi acolo și tu, dacă tot ți-am făcut poftă!
Călătorii plăcute!
@Dana2008: Ce sadică ești... Gulaș de vită, Somloy galușka... Clătite...
Să vă fie de bine!
@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!
Cât despre mâncarea de acolo... îți recomand să nu o mai poftești, să mergi acolo să o savurezi!
Călătorii plăcute! Pa!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Câteva mâncătorii în Hajdúszoboszló — scris în 11.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Gulaș, ciolane și alte chestii hipercalorice — scris în 16.10.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Szilfa Etterem] Restaurant & Pizzerie Szifla Etterem din Hajduszobolszlo, localul care ne-a cucerit — scris în 12.04.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2013 [Lorena Étterem es Panzio] Cina la Lorena Étterem és Panzió — scris în 26.10.13 de AndreeaIasi din IASI - nu recomandă
- Aug.2012 [Karikas Etterem es Hotel] Restaurantul Karikas nu se dezminte... — scris în 13.08.12 de popradu16 din ZALAU - RECOMANDĂ
- Jun.2012 [Lorena Étterem es Panzio] Restaurant Lorena — scris în 19.06.12 de popradu16 din ZALAU - RECOMANDĂ
- Jun.2012 [Al-Hamra Restaurant & Apartments] Restaurant Al Hamza — scris în 19.06.12 de popradu16 din ZALAU - nu recomandă