GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde, ce mancam si la ce pret? (cateva localuri)
In zilele cat am stat in Eforie Sud am apucat sa imi fac cateva impresii despre cateva din autoservirile din statiune, deci voi vorbi pentru cei cu buzunare mai mici. Voi descrie locatia, mancarea, aspecte diverse si preturile. Uitati-va si peste poze pentru si mai multe informatii.
Braseria David & Carlos:
Am fost de 3 ori. Au meniuri ale zilei incepand cu 12 lei. Apa... e 4 lei, ca la restaurant (sfat: luati-va oameni buni apa de acasa, de la bidon/tasnitoare/sticla de 2 l ca economisiti intr-un sejur si pana la 20 de lei asa). Exista 3 terase si chelneri care sa-ti duca tava la masa, ceea ce e bine venit. Asadar spatiu e destul, si mai este si o terasa exterioara, in strada.
La meniul zilei am mancat ciorba de pui cu taitei, destul de gustoasa, acruta, mai buna decat ceea ce am mancat la o alta terasa (Vienez). Tocatura de pui cu mamaliga de la felul 2 a parut tare mica ca portie, si nu m-am ales cu nu stiu ce de pe urma ei (dar din cauza chiflei si a ciorbei de la felul 1 esti deja pe jumatate saturat). Nu a fost deosebit meniul, ci... simplu, ca de 12 lei. Mama a mancat ciorba de perisoare care a fost bunicica si iahnie de fasole cu salata de varza, tot la 12 lei. A doua oara, am mers seara la o pizza. Am asteptat cam 30-40 de minute pentru ea. A fost ok pizza, facuta pe vatra, aluatul mai gros, cu bule mari de aer si cam putin topping. Nu a fost chiar favorita mea... Pizza Hawaii pe care mi-am luat-o a fost cam saraca (puteau pune mai mult), dar pizza Contutto a mamei a fost mai buna. Cea mai ieftina pizza era la 15 lei (simpla), Hawaii, Prosciutto Funghi erau la 17 lei, Contutto la 19 etc. Pizza e facuta la strada (intins aluatul, presarat topping, pus in cuptor), in fata terasei. Resturile le poti lua acasa la pachet. Terasa din strada e cam aglomerata si se fumeaza mult. A treia oara am mancat separat cate ceva, fiindca aici aveau cea mai mare diversitate de mancaruri dintre toate autoservirile unde am fost. Am mancat pulpa de pui (11 lei pe aproape 200 g) cu cartofi taranesti (3.9 lei- cei mai ieftini aici) si salata de ardei murati (4,5 lei). A fost bun, nu am de ce ma plange. Mama a avut cartofi gratinati (300 g-11 lei) si piept de pui (150 g- 12 lei), cu salata asortata (4 lei).
In rest, stafful este ok in mare la acest restaurant, majoritatea fiind tineri. Lumea e destul de multa, mai ales seara, pt pizza. Nu trebuie sa mergi neaparat la autoservire, ci te poti pune la masa si sa fi servit a la carte.
Situare: in centrul statiunii langa Leul de Mare, vis-a-vis de parcul de pe faleza
Recomand? Da
Autoservirea Orizont:
Este a doua pe care am incercat-o fiind cea mai aproape de casa. Este destul spatiu si inautru si afara, racoare de la ventilatoarele de pe tavan (inauntru) si umbra la terasa. Tacamurile mi s-au parut usor unsuroase o data. Nu am vazut sa fie afisat undeva meniul zilei. Cateva preturi: snitel pui: 9 lei. Cartofi piure sau prajiti 5, varza calita 5, gratar pui 9, ardei umplut 7, salate 4 lei (iti pot da si salata asortata cu castraveti, ceapa, rosii, ardei, daca ceri). Cateva prajituri la 4,5 lei fiecare. Sunt preturi mai bune la alte autoserviri. Stafful a fost ok. A doua oara am luat piure si frigarui cu salata asortata. Cam scump frigaruiul (8 lei) pt cat de mic era. Cartofii piure cu gust de fulgi, am mancat mult mai buni, facuti din cartofi adevarati la David & Carlos sau la Vienez (vezi in continuare). Ca ceva mai deosebit au ghiveci la 6 lei si vin la pahar (iti torni din aparat). Nu au geamuri la dulapurile cu mancare.
Situare: inainte sa ajungi chiar in centru si inainte ca strada de pe faleza sa se bifurce.
Recomand? Merge... dar nu luati piure pt copiii vostri, nu merita! Mai au afara si pui la rotisor, nu stiu daca tine de ei sau nu, dar e acolo, la terasa lor.
Restaurant Cocktail:
Acesta este a la carte. Exista meniuri ale zilei la 15 lei. Noi am luat ciorba de fasole cu afumatura, cabanos cu cartofi prajiti si salata de varza. Ciorba a fost foarte satioasa si groasa. Cabanosul cu cartofi si salata au fost asa si asa. Cam grase (cu mult ulei) toate 3 pentru gusturile noastre. Felul 2 a fost din nou mititel si se pare ca la meniul zilei se merge pe premisa "ii umplem bine cu ciorba si painea care e ieftina" si atunci nu mai dau asa portie mare la felul 2. Dar da, ne-am saturat, datorita ciorbei! Mai au in meniu ceva mancare chinezeasca, cocktailuri (ex: Mojito la 12 lei), spaghete, pizza etc. Vederea e frumoasa ca e vizavi de faleza si se vede marea. Muzica e tare, dar in limite ok, iar lumea vad ca vine.
Situare: spre N statiunii, dupa ce treceti de hotel Splendid (cel albastru, pe faleza) catre iesirea din Eforie.
Recomand? Pentru cine vrea ieftin, v-ati plictisi repede de meniurile zilei, deci NU. Pentru cine vrea a la carte, cu bacsis si tot... nu am vreun argument sa nu.
Terasa-Autoservire Vienez
Asa se cheama, nu va uitati la mine patrat... Aici am fost de 3 ori pentru ca l-am gasit cel mai ieftin per total si imi placea si terasa, acoperita complet, din care poti vedea marea, terasa mai mica ca la celelalte, cu lume destul de multa, dar unde am reusit mereu sa gasim loc imediat. Muzica e potrivit de tare, poate fi un pic de galagie, iar stafful e prietenos, nu am avut probleme. Linia de autoservire e destul de mica (fata de Orizont si alte autoserviri unde am mancat in alte statiuni), dar am vazut ca majoritatea autoservirilor din Ef. Sud au linia asa. Au o mica varietate de mancaruri din pacate.
Sa trec la mancare si preturi... au si ei, ca si David & Carlos, meniuri la mai multe preturi, incepand de la 12.90 lei, insa ei sunt singurii unde noi am mers si am gasit meniu si cu desert. Garniturile lor (recomand cartofii piure si orezul sarbesc) sunt mai ieftine ca la altele, si anume 4,50 lei. Prima oara am luat meniu, in care am primit ciorba de pui (cam proasta, cu capete de pulpe de pui si putina carnita), orez sarbesc cu chiftelute marinate (foarte bune ambele, orezul aici l-am mancat cel mai bun) si salata de varza buna. Desertul a fost o bucata de chec, foarte gustos, cu bucatele de nuci inauntru. Alte deserturi nu au. Meniul a fost satios si abia am terminat si desertul, la care mi-am luat de pe strada o porcarioara din aia de suc cu aroma de la sticlele alea colorate cu robinet (pe care nu le recomand :))... abia au gust, dar mi-a fost pofta). Urmatoarele doua dati nu am mai luat meniu. Am mancat ciorba de perisoare (mai gustoasa ca la David&Carlos), orez (de data asta a fost 4 lei), snitel (am prins unul foarte bun si fin, la 7 lei), salata asortata (4 lei, prima oara am prins-o buna, a doua oara a fost amara ceapa si castravetii cam uscativi), piure de cartofi adevarati, ceafa de porc (am prins una mai putin grasa, si mai fina). Cand ajungeti la panoul lor cu preturi sa nu va asteptati sa gasiti la bufete toate produsele trecute acolo...
Situare: vis-a-vis de faleza, unde se desparte soseaua paralela cu faleza in doua, aproape de parcurile amenajate cu bancute si loc de joaca pt copii.
Recomand? Da, pentru preturi, dar nu sa mergeti tot sejurul acolo ca v-ati plictisi...
Restaurant-autoservire Leul de Mare
Restaurantul este unul frumos decorat, cu muzica live, si cu o terasa de cafea in fata lui. Stafful este si aici ok, in limitele politetii. Aveau linie de autoservire, dar puteai lua masa si a la carte. Grabindu-se mai lasau geamurile deschise de la bufetele cu mancare si mai intrau una doua muste... Noi am luat peste de la ei (desi aveau si ei meniuri ale zilei). Apropo, anul acesta mult laudata Terasa Pescareasca era inchisa, data spre vanzare! Am mancat somn cu 10 lei suta de grame. 150 g ne-au fost suficiente si extrem de satioase, iar gustul a fost bun, nu ma pot plange. Doua portii de somn cu orez/ piure si doua salate asortate au fost 45 de lei, deci preturile sunt ok. A doua oara cand am fost, am mers la terasa, unde mama a baut cafea expresso la 6 lei, iar eu am cerut un cocktail nonalcoolic, singurul pe care il aveau fiind virgin mojito, la 13 lei. A fost foarte bun, nu am nimic de reprosat experientei de la Leul de Mare.
Situare: langa braseria David & Carlos, de altfel mi se pare ca cele doua concureaza pentru ca chelnerii lor stau adesea in strada ademenind lumea :)).
Recomand? Atmosfera e placuta, iar ceea ce am mancat noi a fost bun, asa ca nu pot sa zic ca nu recomand. Noi nu am mai revenit la masa aici pentru ca dintre toate cele enumerate era cel mai departe de casa si ne ajungeau urechile ca la elefant pana ajungeam aici infometate.
Altele...
Am mancat baclava si sarailii foarte bune, de pe strada, de pe faleza. Tot pe strada au insirate bufete cu prajituri, dar in general sunt aceleasi ce le gasesti la oricare cofetarie de la tine din oras, poate mai scumpe.
In privinta magazinelor alimentare ai de unde sa te aprovizionezi. Exista si un "supermarket" nonstop prin centru, si sunt si multe altele mai mici sau mai mari. Mai exista unul si inspre terasa Cocktail (deci spre N statiunii), dar ala are tare mica varietate. In general preturile sunt mai mari ca in restul tarii la supermarketuri, dar am gasit si cateva produse la care ramanea acceptabil pretul, de exemplu pate de porc. Iaurturile le-am vazut si la preturi colosale, doar Zuzu la 150 g si Oke tot la atata erau la 1,5. Bidoanele de apa cam toate sunt la 6 lei indiferent de cantitate sau marca. Painea iara scumpa, noi am mancat, placandu-ne cel mai mult, painea Neptun (300 g- 1,5 probabil cea mai ieftina). Mezeluri mai multe gasesti doar la supermarketurile ceva mai mari. Bineinteles ca se gasesc si multe alte produse, cosmetice, tampoane, solutii de tantari, servetele, etc.
Ca in oricare statiune de pe litoral gasesti si o gramada de tarabe cu fructe insirate pe strada principala aflata de-a lungul falezei, gasesti si preturi bune, de exemplu piersici la 3.99 sau rosii la 2.99. Gasesti si pepeni rosii taiati (poti lua doar jumatate).
Pentru o gustare de baut dupa masa noi mergeam la un butic fain din fata hotelului Splendid (catre Ef. Nord), unde mama isi lua un expresso la 3 lei facut la expresor nu la aparatele alea care nu stii cat de curate sunt, care i-a placut, iar eu limonada facuta proaspata din lamaia stoarsa la storcator in fata ta, cu menta si gheata, o cantitate destul de mare, la 4 lei. Il recomand.
Concluzii
Impresia care mi-a dat-o statiunea prin autoservirile si restaurantele ei este ca nu prea exista varietate mare de mancaruri, adica alte preparate decat vesnicele piureuri, cartofi prajiti, orez, mamaliga, snitel, pulpa de pui, cotlet, ciorbe... Mai gasesti pe ici colo cate una -doua mancaruri mai deosebite decat la alte autoserviri. Spre exemplu, la Carlos & David ne-au atras atentia cartofi gratinati si intr-o zi au avut si ceva ciuperci umplute, la Orizont mai aveau pastrav (12 lei bucata), ghiveci, frigarui, la Leul de Mare aveau 2 pesti: somn si crap. Meniurile zilei desi sunt mai multe la acelasi local, se aseamana intre ele (adica intre cele ale localurilor diferite), doar la Vienez mai ai si acel desert, dar si de ala te plictisesti pana la urma. Imi aduc aminte ca la Eforie Nord aveau mai multe la autoservirile alea mai mari, la fel si la Venus, unde erau doua mari si populare. Aici sunt foarte multe terase cu autoserviri dar niciuna nu mi se pare ca e cea mai cea, cea mai populara, cea mai frecventata, cea cu cele mai multe feluri de mancare si cele mai bune preturi. Am mai vazut si alte autoserviri decat cele descrise mai sus, dar la care nu am mancat, doar m-am uitat la preturi si mancare. Sunt presarate aproape una langa cealalta pe toata soseaua ce merge de-a lungul falezei, mai ales in centru, dupa care mai sunt foarte putine un pic mai laturalnice, pornind inspre miezul statiunii de la soseaua principala. Sigur mai sunt si terasele de pe faleza de jos, cea cu balustrada, dar noi nu suntem fane. Asadar ai unde sa mananci! Dar ceea ce vreau sa spun e ca nu am reusit sa gasim THE ONE :) Pentru cei carora le place mereu sa manance altundeva nu e nicio problema, incercati la fiecare sa luati ce au mai bun.
A doua oara cand vom mai merge la Eforie Sud voi reveni cu completari, update-uri, si desigur, alte localuri, intr-un nou articol. Sper sa fi fost cat de cat de ajutor, oferind mai multe informatii despre ce gasiti dpdv al mancatului in Eforie Sud.
Trimis de alle4295 in 28.07.15 15:46:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alle4295); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
The One?! Pai vis a vis de Leul de Mare, Carlos, Albatros, acel centru cum l-ai numit, era spatele clubului T. O. /Cazino
Era amenajat pe trotuar un mic bazar, anticariat, hand made, intrarea pe terasa The One era din parc sau de pe faleza. Acolo era si sala de biliard si clubul...
Oh scuze... nu stiam ca exista o terasa numita asa.
Eu m-am referit la "the one", adica ACEL restaurant/autoservire care sa ma impresioneze si pe care sa il prefer in fata tuturor.
E faina macar?
Cam la cate restaurante si ce mancarea reusesti sa incadrezi intr-un buget de 30-35 de lei pe zi, si pranz si cina?
@peanut
Toate care le-am enumerat si au meniul zilei se pot incadra. Poti si de la Orizont, daca iti calculezi sa nu depasesti bugetul. Dar cum ziceam, au preturi ceva mai mari pe alocuri asa ca nu merita. Incearca meniurile zilei la pranz (sunt de la 12 lei) si atunci iti raman mai multi bani seara pt o pizza la 17-18 lei . Sau poti opta pentru shaworma, kebab etc, sunt o gramada seara, parca atunci rasar toate! Toti incearca sa te imbie o data cu lasarea intunericului, sa vii la ei. Gasesti in mai multe locuri pizza, nu duci lipsa, dar eu numai la David &Carlos am incercat. In plus de autoservirile enumerate de mine, cam la toate pe langa care am trecut am vazut meniuri ale zilei la maxim 15 lei, deci te incadrezi. Dar ai grija, sa nu mai iei si apa in plus ca nu-ti mai iese socoteala...
Ca sfat, inainte sa iti iei un meniu, uita-te peste cum arata fiecare fel din meniu, ca sa stii ce iei. Nu toate merita! Dar depinde si de gusturi... Daca esti mai gurmand iti recomand meniurile de la Vienez, cu desert. Si supa de fasole de la Cocktail a fost foarte satioasa. Opteaza pentru fasole, orez, peste... te saturi mai bine Si la pizza ia-le pe alea cu mai multe carnuri si ciuperci, ca sa ramai cu ceva... in sensul asta, Contutto de la David si Carlos a fost ok, desi aveau foarte mult aluat neacoperit dupa parerea mea.
Sejur placut!
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@alle4295 - E faina...
Scuza-mi confuzia... ai scris cu majuscule si am fost convinsa ca pe langa mancare, ai fost in cautare si de distractie... coincidenta... The One... exista si este un club si o terasa...
Felicitari pt articol...
Merge testat si Paradox, terasa cu meniuri 12-15/ron si teras "La Economu"... unde nu mancarea este "economu" ci pretul!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Pizzeria Albatros] Anul acesta, o dezamăgire - Pizzeria Albatros — scris în 20.08.24 de etinc3lle din TARGOVISTE - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant Poarta Apelor] A doua oara nu ma mai prind de client — scris în 31.07.24 de Crisfilm din ROMANIA - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant La Petre Pescarul] La Petre Pescarul - între bine și foarte bine — scris în 30.07.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Autoservire Orizont] Mancare fara gust nu recomand — scris în 09.07.22 de ux125844 din CONSTANţA - nu recomandă
- Jun.2022 [Restaurant-terasă Coktail] Supraviețuitorul Cocktail — scris în 20.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 3 experiențe gastronomice bune în Eforie Sud — scris în 26.07.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Braseria Carlos & David] Terasă Carlos și David — scris în 23.07.21 de ux121169 din CALAFAT [DJ] - nu recomandă